Fast X on katsojatilastojen kärjessä – leffaa ei ole arvosteluissa juuri kehuttu


Fast & Furious -franchisen uusin toimintapätkä Fast X sai ensi-iltansa Suomessa 17.5. Vin Dieselin, Jason Momoan ja kumppaneiden tähdittämä autoleffa ei juuri ole saanut lämmintä vastaanottoa kriitikoilta. Siitä huolimatta elokuva on noussut katsotuimpien joukkoon ympäri maailman.

Fast X porhalsi ykkössijalle mm. kotimaassaan Yhdysvalloissa. Siellä se saavutti kuluneena viikonloppuna 67,5 milj. dollarin lipputulot, jättäen samalla taakseen Marvel-seikkailu Guardians of the Galaxy Vol. 3:n köhimään pölypilveen 31,9 milj. dollarin lipputuloilla.

Parhaiten tällä radalla on kaasutellut vuonna 2015 julkaistu Furious 7, joka on saanut maailmanlaajuisesti yli 1,5 miljardin dollarin lipputulot. Koska myös muut saman leffasarjan elokuvat ovat keränneet katsojia kuin juuri pesty tuulilasi ötökänraatoja kesäsäässä, Fast X:n nopea suosio ei ole sinänsä yllätys. Leffaa on tosin suomittu liian täyteen ahdetuksi - siinä näyttelevät Dieselin ja Moman lisäksi esim. vanhat tutut Michelle Rodriguez, Ludacris, Tyrese Gibson, John Cena, Sung Kang ja Jordana Brewster. Toisaalta Fast X -elokuvaa on luonnehdittu kuin autoksi ilman kuljettajaa, jota ei pelasta edes uuden vihollisen esitteleminen.


Lähteet: CinemaBlend, Rolling Stone, The Wrap

Kuva: Universal/Fast X, 2023

R. Isoviita 22.05.2023 klo 01:03

Uusimmat uutiset

Martin Scorsesen leffasuunnitelma kalskahtaa kuin Mel Gibsonilta napatulta

Lopputulos luultavasti on erilainen.

R. Isoviita

Pienen merenneidon uuden versioinnin maskeerauksesta syntyi yllättävä jupakka

Taustalla piirrosanimaatioon liittyvä syy.

R. Isoviita

Viime vuoden yllätyshitin tähti kertoo, tuleeko leffalle myös jatkoa

Michelle Yeohilla riittää nyt töitä.

R. Isoviita

Joaquin Phoenixin leffa jäissä

Pillit toistaiseksi pussiin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...