Deadpool 3:n yllätyspaljastus – silkkaa vedätystä vai joko viimein nähdään todelliseen klassikkoon pohjautuva tarina?

Kolmannen Deadpool -seikkailun tiedetään nyt olevan tulossa syksyllä 2024. Elokuvasarjan edellisen osan julkaisun aikaan sen nimiroolia näyttelevä Ryan Reynolds antoi ymmärtää, ettei kolmatta osaa välttämättä tulisi. Reynolds ei toki ollut aikeissa luopua Deadpoolin roolista, mutta Marvel-hahmon sooloelokuvien juoni ja sisältö ovat hänelle tärkeitä. Ilman hyvää käsikirjoitusta ei tule mitään.

Nyt Reynolds on kuitenkin jakanut sosiaalisessa mediassa videon, joka vahvistaa elokuvan olevan tulossa ja vieläpä yllätyksen kanssa. Videolla vilahtaa Hugh Jackman, jonka Wolverine ja Reynoldsin Deadpool nähtiin yhdessä harmillisen kehnossa Wolverine-elokuvassa vuonna 2009. Reynolds on tunnetusti halunnut revanssia Jackmanin Wolverinen ja Deadpoolin välille, mutta Jackmanin päätös jättää ahmamiehen rooli taakseen vesitti nämä suunnitelmat viimeistään 2017. Tuoreella videolla Reynolds kysyy Jackmanilta, haluaisiko tämä näytellä vielä Wolverinea ja Jackman vastaa ohimennen joo, mikä jottei.

Reynoldsin julkisuuskuvaan kuuluvat tietty vitsikkyys ja källit (kuten Will Ferrellin kanssa järjestetty talkshow-visiitti), eikä Deadpoolkaan ole mikään tylsä tuppisuu, vaikka vuoden 2009 Wolverine-elokuva antoi niin ymmärtää. Jackman [spoilerivaroitus!] käytännössä hautasi Wolverinen vuoden 2017 toimintadraamassa Logan. 53-vuotias näyttelijä on sen jälkeen keskittynyt varsin toisenlaisiin osiin. Deadpool 3:a koskeva yllätyspaljastus Wolverinen mukana olosta voi siis jotakin aivan muuta kuin näiden kahden hahmon kokomittainen kohtaaminen.

Reynolds väittää uudella videollaan leikkisästi, ettei hänellä ole vielä mitään Deadpool 3:a varten. Näyttelijä kertoi kuitenkin jo viime vuonna Twitterissä, mitä elokuvaan suunniteltiin jo ennen kuin Deadpool päätyi Disneyn talliin yhtiön ostettua 20th Century Foxin.

- Deadpool 3:n piti olla Deadpoolin ja Loganin [Wolverine] tie-tarina. Rashomon-tyyliin, näyttelijä kirjoitti.

Reynoldsin vihje antaa aihetta spekulaatioille. Akira Kurosawa -klassikko Rashomon kertoo samurain murhasta, johon liittyy raiskaustapaus. Elokuvassa kolme tapaukseen kytkeytyvää henkilöä kertaa sitä jokainen omasta näkökulmastaan. Katsoja joutuu arvuuttelemaan, kuka heistä puhuu totta, vai puhuuko yksikään. Vuoden 2013 The Wolverine -elokuvassa ahmamies kävi samuraita vastaan, mutta myös Wolverine on kirjoitettu hahmona kuin virkaheitoksi samuraiksi.

Jos Deadpool 3:ssa tosiaan nähdään vuosia vastahakoisesti Wolverinen paluuseen suhtautunut Jackman, hahmo herätetään henkiin Rashomon-tyyliin ehkä vain takaumassa tai takaumissa. Mutta kuka olisi uhri ja kuka roisto? Reynoldsin jouduttua näyttelemään Deadpoolia vuoden 2009 Wolverine-seikkailussa kirjaimellisesti suu tukittuna, saattaa Deadpool 3 humoristisesti maksaa nämä potut pottuina ja tuoda Jackmanin Wolverinen valkokankaille puhumattomana ruumiina.


Lähteet: IGN, Screenrant, Gamesradar

Kuva: Nordisk Film/Deadpool 2, 2018

R: Isoviita 28.09.2022 klo 15:32

Uusimmat uutiset