Bond-leffoistakin tuttu Alan Cumming etsintäkuuluttaa ”kanssanäyttelijäänsä”

Monista leffa- ja tv-rooleista tuttu näyttelijä Alan Cumming (kuvassa) on aktivoitunut etsimään entistä työkaveriaan. Kyseessä on hieman erikoisempi tapaus, sillä Cumming ei etsintäkuuluta ihmistä, vaan eläintä.

Mm. 007 ja Kultainen silmä -elokuvassa sekä Good Wife -sarjassa esiintynyt Cumming kaipailee 1990-luvulla samassa elokuvassa hänen kanssaan työskennellyttä simpanssia. Seikkailukomdiassa Buddy - nasta kaveri nähty Tonka-simpanssi paikannettiin viimeksi missourilaisen simpanssikasvattamon häkkeihin, mutta paikka on sittemmin suljettu.

Eläinten oikeuksia puolustava PETA-järjestö haastoi kasvattamon oikeuteen eläinten huonojen olojen takia. Järjestö sai viranomaisilta luvan siirtää Tonkan yhdessä kuuden muun simpanssin kanssa muualle, mutta heinäkuussa 2021 Tonka ei ollutkaan muiden simpanssien mukana. Sen omistaja väitti eläimen kuolleen, joskaan tästä ei löytynyt todisteita ja omistajan kertomassa oli PETAn edustajan mukaan muutenkin omituisuuksia.

PETA on jo aiemmin tarjonnut 10 000 dollarin löytöpalkkiota Tonkasta ja nyt Cumming tarjoaa toista 10 000 dollarin palkkiota sille, joka tietää jotain Tonkan olinpaikasta. He toivovat, että eläin löytyisi elossa ja sille olisi mahdollista järjestää loppuelämän ajaksi mukavammat oltavat.


Lähde: Variety

Kuva: gdcgraphics (CC)

R. Isoviita 29.04.2022 klo 14:47

Uusimmat uutiset