”Jotkut ihmiset olivat aika uhkaavia ja vihaisia halutessaan varmistaa, ettemme tekisi tätä leffaa” – käsikirjoittaja paljastaa

Vampyyriromantiikkaa tihkuva Twilight-leffasarja ei ollut, eikä ole jokaisen suosikki, vaikka Kristen Stewartin ja Robert Pattinsonin tulkitsemien Bellan ja Edwardin romanssi keräsi mukavasti yleisöä pieni ihmisikä sitten. Aikoinaan leffasarjan käsikirjoittajaksi pestattu Mark Lord on paljastanut, kuinka erilainen visio hänellä oli aiheesta.

Lordin mukaan vampyyritarinat eivät kiinnostaneet häntä, mutta häntä viehätti silti Stephanie Meyerin kirjoittama Romeo ja Julia -asetelma. Niinpä hän tarjoutui pakertamaan käsikirjoitusta Twilight-elokuvasarjaan. Lordille tehtiin kuitenkin tuotantoyhtiön puolelta selväksi, ettei yleisöksi toivottu vain nuoria naisia.

- Studiolla pelättiin, että he menettäisivät miespuolista yleisöä liian romantiikan myötä, Lord kertoo.

Hän muokkasi Bellan ja Edwardin tarinasta toiminnallisemman version, jossa Bella on urheilija, jolla on kova taipumus tehdä vampyyreja päättömiksi. Toiminnan tiimellykseen kuului vesiteitse tehty pakomatka. Ohjaaja Catherine Hardwicken muistikuvien mukaan mukana oli vesiskoottereita ja FBI. Lord kehuu studion tykänneen käsikirjoituksesta, mutta sitten:

- He räjähtivät… Jotkut ihmiset olivat aika uhkaavia ja vihaisia halutessaan varmistaa, ettemme tekisi tätä leffaa.

Hardwicke, joka lopulta päätyi Twilight - Houkutuksen ohjaajaksi, on kertonut Lordin käsikirjoituksen olleen niin väärillä linjoilla, että se oli työnnettävä roskiin.

- Se ei ollut hyvä. […] Sillä ei ollut mitään tekemistä kirjan kanssa, ohjaaja kuittasi tapauksen.


Lähde: SlashFilm

Kuva: Nordisk Film/ Twilight - houkutus, 2008

R. Isoviita 14.01.2022 klo 01:28

Uusimmat uutiset