Hollywoodin polvilleen ajaa uhannut suurlakko peruuntui – sopimukseen ei kuitenkaan olla tyytyväisiä

Kuten aiemmin kerroimme, useita amerikkalaisia suurtuotantoja niin elokuva- kuin tv-puolella uhkasi pysähdys tästä päivästä alkaen. Ainakin 60 000 eri tuotannoissa työskentelevää henkilöä uhkasi mennä lakkoon ensimmäistä kertaa sitten vuosikymmeniin, koska he eivät olleet tyytyväisiä työehtoihinsa. Heitä edustava liitto IATSE ja Hollywood-tuottajat pääsivät kuitenkin viikonlopun aikana sopuun - pitkällisen väännön jälkeen.

Sopu syntyi nyt mm. siitä, että elokuva- ja tv-alan (mukaan lukien striimaus) teknisestä puolesta (eli mm. maskeeraus, puvustus, lavastus) vastaavat työntekijät voivat saada jatkossa enemmän palkkaa, tarkistetut lepo- ja taukoajat sekä parempaa korvausta ruokataukoja koskevista muutoksista. Liiton puheenjohtaja Matthew Loeb kuvailee neuvoteltua sopimusta Hollywood-lopuksi.

- Jäsenemme seisoivat vankkana rintamana. […] Asetuimme eräitä maailman viihteen ja tekniikan rikkaimpia ja voimakkaimpia yhtiöitä vastaan ja saavutimme sopimuksen, joka täyttää jäsentemme tarpeet, hän sanoo.

Liiton sisällä on kuitenkin esitetty jo useita eriäviä mielipiteitä. Sen jäsenistö on kommentoinut mm. Twitterissä, kuinka osa sopimukseen kirjatuista kohdista, kuten vuorotyöhön liitettävä 10-tunnin lepoaika, ei oikeastaan tuokaan muutosta entiseen.


Lähteet: Deadline, Indiewire, Variety, The Wrap

Kuva: Downtowngal, LA

R. Isoviita 18.10.2021 klo 14:58

Uusimmat uutiset

Miksi suitsutettu musikaaliuutuus joutui sensuurin uhriksi?

Romeo ja Julia -henkinen tarina sai uuden versioinnin.

R. Isoviita

Rust-elokuvan tragedia: Sheriffi on löytänyt tietoa patruunoiden alkuperästä

Myös Alec Baldwin antoi uuden haastattelun tapaukseen liittyen.

R. Isoviita

Tom Hollandin Spider-Man saattaakin jatkaa vielä toisen trilogian verran

Hollandin uusin Hämähäkkimies-seikkailu saa ensi-iltansa joulukuussa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...