Komea tähtikaarti luvassa klassikkoelokuvan taustoja valottavaan rainaan

Miljoonia dollareita kerännyt ja mm. parhaan elokuvan Oscarilla palkittu My Fair Lady on eittämättä yksi elokuvahistorian klassikkoteoksia. Leffa tunnetaan näyttävänä musikaalina, mutta se pohjautui perinteiseen teatterinäytelmään. Nyt tekeillä on isolla tähtikaartilla varusteltu elokuva, joka valottaa näytelmän päätymistä Euroopasta Hollywood-musikaalin pohjaksi.

Mr. Shaw Goes To Hollywood -niminen raina kuvaa irlantilaisen kirjailija George Bernard Shaw'n (kuvassa) vaiheikasta matkaa elokuvateollisuuden keskipisteeseen vuonna 1933, myymään Pygmalion-näytelmänsä oikeuksia. Matkalla oli mukana myös Shaw'n vaimo Charlotte, mutta nerokkaasta tekstistään tunnettu kirjailija ei ollut reissussa ns. aivan avoimin kortein. Shaw ehti myös kuolla ennen musikaalin valmistumista.

Shaw'n Hollywood-kierros kääntyy komediaelokuvaksi Mark Saltzmanin käsikirjoituksesta paremmin näyttelijänä tunnetun Simon Callow'n ohjauksessa. Kirjailijaa itseään elokuvassa näyttelee brittilegenda Derek Jacobi ja hänen vaimonaan nähdään Eileen Atkins (The Crown). Jurassic Park -veteraani Sam Neill on leffan mediamoguli William Randolph Hearst, Dustin Hoffman MGM-studiopäällikkö Louis B. Meyer ja Poldark-sarjasta tunnettu Aidan Turner Hollywood-ikoni Clark Gable.


Lähde: Deadline

Kuva: George Grantham Bain

R. Isoviita 09.09.2021 klo 12:16

Uusimmat uutiset