Käsittämätön määrä työtä: Tom Cruisen uusi stunt-temppu vaati kovaa harjoitusta

Tom Cruise jatkaa hämmästyttämistään stunteillaan. Tulevaa Mission: Impossible -jatko-osaa varten näyttelijä valmistautui stunt-temppuun, jonka juuret ovat James Bond -leffasarjan puolella. Vähempään tuskin yleisö tyytyisikään, onhan kyseessä jo seitsemäs Mission: Impossible -leffa ja agentti Ethan Huntin temput ovat totutusti muuttuneet yhä hurjemmiksi elokuva elokuvalta.

Tulevassa elokuvassa on tarkoitus nähdä kohtaus, jossa Cruisen näyttelemä Hunt syöksyy jyrkänteeltä moottoripyörällä ja tekee sitten korkeuksista komean laskun laskuvarjolla takaisin maanpinnalle. Tempun toteutuspaikkana on Norja, jossa korkeita jyrkänteitä riittää.

Ohjaaja Christopher McQuarrie on jo etukäteen todennut olevansa kauhuissaan tempusta. Hieman samanlainen stunt-hyppy nähtiin 1977 Roger Mooren tähdittämässä elokuvassa 007 rakastettuni, mutta Mooren sijasta tempun toteutti siinä stunt-mies ja kohtaus koostui useasta otosta.

Mission: Impossible 7 -elokuvaa varten samaa temppua ei kuvata useaan kertaan, vaan Cruise tekee sen yhden oton aikana. Moni asia voi tässä mennä vikaan, mutta Cruise on raportoidusti hankkinut runsaasti kokemusta: hän on tehnyt vuoden aikana 13 000 hyppyä moottoripyörällä ja hypännyt laskuvarjolla viitisensataa kertaa. Jos kaikki menee hyvin, elokuva on valmis ensi vuonna.


Lähde: SlashFilm

Kuva: Warner Bros./ Mission: Impossible - Fallout, 2018

R. Isoviita 28.08.2021 klo 23:01

Uusimmat uutiset