Tom Cruise palautti palkintojaan takaisin

Hollywood Foreign Press Association eli HFPA on jonkin aikaa saanut kyseenalaista näkyvyyttä. Tämä Golden Globe- eli Kultainen maapallo -palkintojen taustaorganisaatio on saanut jo niin isot tahrat maineeseensa, että sen jakamia palkintoja luovutetaan takaisin.

Viihdemaailman vanha äänitorvi Variety kertoo ainakin Tom Cruisen toimittaneen kolme Golden Globeaan takaisin HFPA:lle. Kyseessä ovat Mission: Impossible -tähden palkintokaapin maineikkaimmat palkinnot, sillä Golden Globe -ehdokkuudet ja voitot noteerataan usein elokuvien markkinoinnissa lähes samaan tapaan kuin Oscarit. Oscaria Cruise taas ei ole voittanut urallaan vielä kertaakaan. Palauttamansa pystit hän sai leffoista Syntynyt 4. heinäkuuta, Jerry Maguire - elämä on peliä ja Magnolia.

HFPA:ta on kritisoitu kyseenalaisista talouskäytännöistä, siitä, kuinka sen jäsenistö vaikuttaa saavan lahjuksia valintojensa vastineiksi, ja myös siitä, että se ei ole tehnyt huomattavia toimia lisätäkseen jäsenistöönsä värillisiä henkilöitä. Mm. Black Widow -stara Scarlett Johanson on suominut HFPA:ta tästä julkisesti. Organisaation palkintogaalaa televisioinut NBC taas on ilmoittanut, ettei se enää ensi vuonna tee HFPA:n kanssa yhteistyötä. HFPA on hiljattain aloittanut uudistustoimet, joilla se pyrkii korjaamaan kritisoidut seikat.


Lähde: Variety

Kuva: jdeeringdavis

R. Isoviita 11.05.2021 klo 13:42

Uusimmat uutiset

Christopher Nolan hylkäsi vanhan kumppaninsa - uusi elokuva tekeillä

Ohjaaja suivaantui Warner Bros. -yhtiölle.

R. Isoviita

Nousiko James Bond -ehdokkaiden joukkoon musta hevonen?

Valinnanvaraa riittää.

R. Isoviita

Tuleva Bond-raina on sarjansa pisin

Supersankariosastolla ollaan eri linjoilla.

R. Isoviita

Komea tähtikaarti luvassa klassikkoelokuvan taustoja valottavaan rainaan

Matka melkein sadan vuoden taakse.

R. Isoviita

Aihetta iloon: Indiana Jones -kuvaukset jatkuvat

Viides Indy-seikkailu on kokenut useita viivästyksiä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...