Kaikki tämä uudesta Indiana Jones -leffasta tiedetään nyt

Hän saapuu jälleen härkäruoskineen ja lierihattuineen, Indiana Jones nimittäin. Mutta tällä kertaa tri Jonesilla ei ole matkassaan isäukkoaan, eikä näillä näkymin poikaansakaan, vaan täysin uusi hahmo. Viidennen Indiana Jones -seikkailun julkaisusta vaikuttaisi tulevan myös Harrison Fordin 80-vuotisjuhlalahja.

Ensi vuodelle kaavailtua elokuvaa aiotaan viimein kuvata tänä kesänä, mikäli koronaviruspandemia ei sotke näitäkin suunnitelmia. Fordin ikonisen sankariarkeologin lisäksi rainassa nähdään toisena päähenkilönä brittikäsikirjoittaja ja -komedienne Phoebe Waller-Bridgen (Fleabag, Killing Eve) esittämä hahmo. Waller-Bridgen huumoria haluttiin mukaan myös Bond-raina No Time to Dien käsikirjoitukseen. Viidennen Indy-rainan käsikirjoitusta ovat tosin työstäneet David Koepp (Jurassic Park) ja mm. Jonathan Kasdan (Solo: A Star Wars Story).

Uusimman elokuvan juoni on pidetty vielä tiukasti salassa, kuten myös Waller-Bridgen roolihahmo. Se kuitenkin elokuvasta tiedetään, etteivät aiemmissa Indiana Jones -seikkailuissa vahvasti vaikuttaneet Steven Spielberg tai George Lucas enää ole mukana entiseen tapaan. Spielberg luovutti tämän elokuvan ohjausvastuun James Mangoldille (mm. Logan), mutta pysyy mukana edelleen tuottajan ominaisuudessa. Lucas puolestaan ei ole projektissa mukana nyt tuottajanakaan.

Vanhoista tutuista Indiana Jones -tekijöistä viidennen rainan parissa työskentelee näillä näkymin kuitenkin säveltäjälegenda John Williams. Vaikka Williams on jo 89-vuotias ja esim. siirtynyt pois Star Wars -tuotantojen sävellystöistä, maestron paluu Indiana Jonesin pariin ilahduttanee suurta fanikuntaa.


Lähteet: Deadline, The Wrap, Screen Daily

Kuva: Universal/ Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta, 2008

R. Isoviita 09.04.2021 klo 21:50

Uusimmat uutiset

Martin Scorsesen leffasuunnitelma kalskahtaa kuin Mel Gibsonilta napatulta

Lopputulos luultavasti on erilainen.

R. Isoviita

Pienen merenneidon uuden versioinnin maskeerauksesta syntyi yllättävä jupakka

Taustalla piirrosanimaatioon liittyvä syy.

R. Isoviita

Viime vuoden yllätyshitin tähti kertoo, tuleeko leffalle myös jatkoa

Michelle Yeohilla riittää nyt töitä.

R. Isoviita

Joaquin Phoenixin leffa jäissä

Pillit toistaiseksi pussiin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...