Näin tappajahai saapui viimeiseen leposijaansa

Jos Wikipediaa on uskominen, pelätty valkohai saattaa elää jopa 70-vuotiaaksi. Elokuvarekvisiitan ikä ei aina ole läheskään yhtä pitkä: Tappajahai-leffassa 1970-luvulla käytettyjä tehostehaita aika jäyti niin, ettei kauhuklassikon nimikkohahmoista ole jäänyt jäljelle juuri mitään.

Viimeisenkin Tappajahai-tehostepedon tie oli päättyä huonosti, sillä Universal-studioiden yhtenä nähtävyytenä yli vuosikymmenen toiminut lasikuituhai toimitettiin lopulta romukasaan. Siellä sään armoilla ollut ja kovaa kohtelua muutenkin kärsinyt tekopeto kuitenkin löydettiin uudelleen vuonna 2016. Ohjaaja Steven Spielbergin Bruceksi nimeämä hirviö lahjoitettiin lopulta asiaankuuluvampaan paikkaan, elokuva-akatemian museolle (Academy Museum of Motion Pictures).

Kyseinen museo vasta valmistautuu tuleviin kävijäryntäyksiin, joita odotetaan ensi vuodelle. Sen ovien avautumista odotellessa Bruce operoitiin tehosteguru Greg Nicoteron (mm. The Walking Dead) johdolla kuin uudenveroiseksi. Tässä video, jossa yli 7,6-metrinen ja lähes 550-kiloinen Bruce suorastaan lentää uuteen kotiinsa:


Lähde: ABC

Kuva: Universal/Tappajahai, 1975

R. Isoviita 24.11.2020 klo 13:50

Uusimmat uutiset

Ghostbusters-tähti härnää: Koomikkolegenda sittenkin mukana uudessa leffassa?

Lähes koko vanha jengi tekee paluun Ghostbusters-maailmaan.

R. Isoviita

Fetissiviestikohuun joutuneelle Armie Hammerille löytyi korvaaja

Hammerin piti näytellä Jennifer Lopezin rinnalla.

R. Isoviita

Miksi Stanley Kubrick hylkäsi tämän kappaleen klassikkoelokuvastaan?

Ns. kadonnut laulu viimein julki.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...