Star Wars uuteen nousuun – vanhalla tutulla pahiksella?

Tähtien sota -leffasarjan on puhuttu jäävän pienelle tauolle Star Wars: The Rise of Skywalkerin päätettyä joulukuussa viimeisimmän sarjan trilogioista. Tämä ei silti tarkoita, etteikö tuotantoyhtiöllä olisi jo mietinnässä, kuinka kaukaisen galaksin tarinoita myöhemmin voisi jatkaa.

The Rise of Skywalker on pärjännyt lippuluukuilla hyvin - yli 250 milj. dollarin budjetilla toteutettu leffa on teatterikierroksellaan kahminut jo 1,046 miljardia dollaria. Siitä n. 544 milj. dollaria on kehkeytynyt Yhdysvaltojen ulkopuolelta. Elokuvan saama palaute ei kuitenkaan ole ollut aivan niin mairittelevaa kuin sen tekijät ehkä olisivat toivoneet. Skywalkerin suvun tarinan päätösosa sai yleisön tykkäämistä mittaavalta Cinemascore-palvelulta heikomman arvosanan kuin edes yksikään fanien yleisesti parjaamista Star Wars -esiosista (ts. episodeista I-III). Cinemascoren leima The Rise of Skywalkerille on B+, eli sama, jonka on saanut myös Suomessa kokonaan julkaisusta vedetty uusi Charlien enkelit -raina.

Disneyn ja Lucasfilmin puolelta kiiriikin nyt huhuja, että Star Wars haluttaisiin nostaa tästä keskinkertaisuuden suosta turvaamalla vanhaan tuttuun pahishahmoon. Suunnitelmissa on elokuvia, jotka ajoittuisivat Sithin koston ja Jedin paluun väliseen aikaan, jolloin Darth Vader oli vielä galaksin pelätyin hahmo. Vader nähtiin myös Rogue Onessa, jossa hahmon pikainen pistäytyminen sai yleisöltä innostunutta palautetta.


Lähteet: The Numbers, Box Office Mojo, We Got This Covered, Forbes, ScreeCrush

Kuva: Disney/Lucasfilm/Rogue One: A Star Wars Story, 2016

R. Isoviita 27.01.2020 klo 22:20

Uusimmat uutiset

Legendaarisen toimintajännärin naistähti osastaan: ”Tarpeeton siinä elokuvassa.”

1960-luvun kaunotar muisteli osaansa Steve McQueenin rinnalla.

R. Isoviita

Jälleen uusi menetys Guardians of the Galaxy -perheessä?

Tiimin rivit ehkä kutistumassa.

R. Isoviita

Blake Lively nappasi muikean sarjakuvaleffan pääroolin

Kuulostaako lähes yhtä tappavalta kuin Deadpool?

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...