Hetkinen: Onko Palpatine sittenkään mukana The Rise of Skywalkerissa?

Runsas viikko sitten julkaistu mainoshärnäke uudelle Star Wars -elokuvalle on herättänyt runsaasti keskustelua. Erityisesti teaserin lopulla kuultu tuttu naurunkäkätys kiinnitti monien huomion. Hekotus kuuluu pimeän puolen mahtihahmolle, keisari Palpatinelle - mutta jo vuonna 1983 julkaistu saman sarjan elokuva Jedin paluu ei juuri jättänyt hahmon kohtalosta kyseenalaistettavaa.

Palpatinea Star Wars- leffoissa alusta asti näytellyt Ian McDiarmid on ollut mukana joulukuussa ensi-iltansa saavan Star Wars: The Rise of Skywalker -leffan kuvauspaikalla - kuten myös sarjan isä George Lucas. Näyttelijä oli mukana hiljattain Chicagossa järjestetyssä Star Wars Celebration -tapahtumassa, jossa hän toi esiin erään oleellisen yksityiskohdan elokuvan teaserista:

- Tuota kyseistä naurua ei äänitetty erityisesti [tätä varten]. He löysivät sen jostakin, luultavasti yhdestä vanhoista elokuvista tai digitaalisesta arkistosta, tai George [Lucasin] iPhonesta.

McDiarmid ei voi tässä vaiheessa kommentoida rooliaan The Rise of Skywalkerissa kovin tarkasti, eikä myöskään ohjaaja ja käsikirjoittaja J.J. Abrams ole kertonut siitä mitään kovin tähdellistä. Abrams toisaalta tunnetaan myös ns. mysteerilaatikkomiehenä, joka on kehittänyt sarjoihinsa ja elokuviinsa monenlaisia yllätyksiä. Hänen ohjaamassaan Star Wars: The Force Awakens -rainassa yhdeksi sellaiseksi paljastui Mark Hamillin näyttelemän Luke Skywalkerin osan laajuus: Jedimestari Skywalkerin paluu olikin lopulta täysin muuta kuin oli odotettu, yksi sanaton kohtaus.

Palpatinen ilmaantuminen The Rise of Skywalkerin näyttämölle ei siis lopulta ole täysin varmaa. McDiarmid saattaa näytellä tällä erää aivan eri roolia tai vilahtaa Palpatinena vain nk. flashbackissa. Star Wars Celebrationin yhteydessä tehdyistä haastatteluista käy ilmi, että hänen osallisuutensa elokuvassa on joka tapauksessa ollut vain sen kokoinen, ettei siitä edes vuotanut ennen teaserin julkaisua yhtään mitään tekijätiimin ulkopuolelle.

Elokuvan teaser.

Lähteet: Star Wars Celebration, IGN, Empire, EW

Kuva: Disney/ILM & Lucasfilm Ltd./Star Wars: The Rise of Skywalker, 2019

R. Isoviita 21.04.2019 klo 21:45

Uusimmat uutiset

Legendaarisen toimintajännärin naistähti osastaan: ”Tarpeeton siinä elokuvassa.”

1960-luvun kaunotar muisteli osaansa Steve McQueenin rinnalla.

R. Isoviita

Jälleen uusi menetys Guardians of the Galaxy -perheessä?

Tiimin rivit ehkä kutistumassa.

R. Isoviita

Blake Lively nappasi muikean sarjakuvaleffan pääroolin

Kuulostaako lähes yhtä tappavalta kuin Deadpool?

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...