James Bond -ohjaaja Lewis Gilbert on kuollut

Ohjaaja Lewis Gilbert on kuollut 97-vuotiaana. Gilbertin nimi on tuttu mm. kolmen James Bond -elokuvan takaa. Niistä kahdessa (007 rakastettuni ja Kuuraketti) pääosaa näytteli Roger Moore, mutta Gilbert työskenteli myös hahmon ikoniseksi tehneen Sean Conneryn kanssa 007-seikkailussa Elät vain kahdesti.

Gilbertiä on kutsuttu Roger Mooren Bond-kauden huippukauden ohjaajaksi. 007-tuottajat Michael G. Wilson ja Barbara Broccoli kommentoivat Gilbertin poismenoa yhteisessä tiedotteessaan näin:

"Hänen elokuviaan ei vain rakastettu vaan niitä pidetään sarjan klassikkoina. Kaipaamme häntä suuresti."

Bond-leffojen lisäksi lontoolaissyntyinen Gilbert, joka päätyi elokuvauralle alkujaan lapsinäyttelijänä, ohjasi pitkällä urallaan myös Michael Cainen tähteyteen siivittäneen Alfie - naisten viettelijä -elokuvan. Hyppäys kepeään komediaan oli melkoinen, sillä ohjaajanuransa alussa Gilbert oli tehnyt lähinnä dokumenttielokuvia ja niiden jälkeen mm. sotadraamoja. Hänen viimeinen ohjaustyönsä oli vuonna 2002 valmistunut draamakomedia Hullut hautajaiset, jossa näyttelivät mm. brittitähdet John Hannah, Julie Walters ja Tom Wilkinson.


Lähteet: The Guardian, Variety

Kuva: UA/Eon/Danjaq/ Elät vain kahdesti, 1967

R. Isoviita 27.02.2018 klo 21:26

Uusimmat uutiset