Tuttu Star Wars -näyttelijä mukaan Han Solo -leffaan

Tulevan Han Solo -elokuvan näyttelijäkaartiin on kiinnitetty henkilö, jonka mukana olosta on aiemmin kiirinyt vain huhuja. Kiinnityksen vahvisti tämän Star Wars -jatkumoon lukeutuvan rainan ohjaajaksi jokin aika sitten hypännyt Ron Howard. Kiinnitetty henkilö on Warwick Davis - leffasarjassa aiemminkin monesti nähty näyttelijä.

Davis ei ole esittänyt Star Wars -elokuvissa vain yhtä hahmoa, joten pelkkä vahvistus hänen mukana olostaan ei ole erityisen paljastava tieto. Salakuljettaja Han Solon nuoruuteen sijoittuvassa leffassa on tilaa toki monenlaisille hahmoille, mutta runsaan metrin mittainen Davis ei välttämättä silti palaa esim. ewok-karvaturriksi, jona hän debytoi vuoden 1983 elokuvassa Jedin paluu. Alkuperäisen Star Wars-trilogian esiosissa Davis näytteli mm. hutt-kieltä taitavaa orja Waldia, joka saattaa olla hänen hahmonsa myös uudessa leffassa. Alkuperäisessä Tähtien sota -trilogiassa sivuttiin Han Solon huonoa historiaa rikollispäällikkö Hutt Jabban kanssa.

Ohjaaja Howard on iloinnut Twitterissä saadessaan työskennellä jälleen Davisin kanssa. Warwick Davis oli harvinaisessa pääroolissa Howardin luotsaamassa toimintaseikkailussa Willow jo vuonna 1988. Han Solon sooloelokuvan odotetaan tulevan ensi-iltaan ensi vuonna.


Lähteet: Deadline, THR, Variety

Kuva: Ron Riccio/Official Star Wars Blog

R. Isoviita 27.07.2017 klo 14:13

Uusimmat uutiset