Meryl Streep, La La Land ja muut Oscar-ehdokkaat saivat kuulla kunniansa

Yhdysvaltain elokuva-akatemia jakaa Oscar-palkinnot valitsemilleen voittajille nyt sunnuntaina 26.2. Gaalaa voi seurata myös Suomessa YLE Teeman välityksellä ja YLE Areenassa. Voittajat määräytyvät akatemiaan hyväksyttyjen elokuva-alan ammattilaisten äänestyksen perusteella, mutta jos kuvittelit heidän kaikkien kannattavan tänä vuonna musikaalia La La Land ja suutelevan jälleen kerran maata Meryl Streepin jalkojen alla, THR on löytänyt ainakin yhden poikkeuksen.

Leffa- ja TV-julkaisu haastatteli nimeltä mainitsematonta elokuva-akatemian jäsentä, yhtä kaikkiaan 6687:stä, joka ei säästellyt sanojaan ennakkosuosikkeja kohtaan. Esim. Ladbrokes-vedonlyöntisivusto näyttää tätä kirjoittaessa, että Ryan Goslingin ja Emma Stonen tähdittämä romanttinen La La Land olisi todennäköinen parhaan elokuvan Oscarin voittaja. THR:n nimetön äänestäjä toteaa sen kyllä olleen valtavan nautittava leffa, muttei ollenkaan syvällinen tai ikimuistoinen, joten kaikista vaihtoehdoista hän valitsi mieluummin Hell or High Water -rikosdraaman palkinnon arvoiseksi.

Parhaan miesnäyttelijän kategoriassa mukana olevasta Goslingista samainen anonyymi toteaa, ettei tämän esitys ollut Oscar-tasoa. Denzel Washingtonin ehdokkaana olevan roolityön (Fences) äänestäjä tuomitsee yllätyksettömäksi, mutta Viggo Mortensenin Captain Fantasticille hän soisi Oscarin. Mortensen on hänen mielestään näyttelijöiden näyttelijä. Ladbrokesin listalla Mortensenin kohtalo näyttää silti kaikkein huonoimmalta - voittoa povataan ennemminkin Casey Affleckille elokuvasta Manchester by the Sea.

Parhaan näyttelijättären kategoriasta haastateltu löysi vähiten hyvää sanottavaa. Jos Donald Trump kirjoitti Twitterissä Meryl Streepin olevan yliarvostettu, tämä äänestäjä mukailee presidentti Trumpin kantaa toteamalla Streepin näytelleen [Florence Foster Jenkinsiä laulajan nimikkoelokuvassa] kuin klovni. Natalie Portmanin tähdittämän elämäkertadraama Jackien kyseinen akatemian jäsen haukkuu pinnalliseksi paskaksi, kun taas jo Golden Globella roolistaan Elle-jännitysdraamassa palkittua Isabelle Huppertia hän olisi halunnut läimäyttää tämän kylmyyden takia. Koko kategoriasta äänestäjä nostaisi voittajaksi Ruth Neggan, vaikka pitääkin tämän suoritusta Loving-draamassa kovin tasapaksuna. Vedonlyöntisivustolla voittoa povataan puolestaan Emma Stonelle La La Landista.

Yhtään kaunista sanaa haastateltu ei löydä myöskään suitsutetulle tieteisdraama Arrivalille, joka on ehdolla peräti kahdeksalle Oscarille. Arrivalia hän toteaa yksiselitteisesti vain vihanneensa. Ehkä hieman yllättäen hän jättää kuitenkin suomimatta Mel Gibsonia, vaikka mainitseekin olevansa juutalainen. Tämä anonyymi äänestäjä pitää joitakin vuosia sitten antisemitistisistä kommenteistaan otsikoihin noussutta Gibsonia nykyisin muuttuneena miehenä, eikä muutenkaan katso, että Gibsonin sotaelokuvaa Hacksaw Ridge pitäisi arvioida huonoksi ohjaajan henkilökohtaisten ongelmien takia.


Lähteet: THR, Ladbrokes, Oscars

Kuva: SF Film/Florence

R. Isoviita 22.02.2017 klo 15:29

Uusimmat uutiset

Martin Scorsesen leffasuunnitelma kalskahtaa kuin Mel Gibsonilta napatulta

Lopputulos luultavasti on erilainen.

R. Isoviita

Pienen merenneidon uuden versioinnin maskeerauksesta syntyi yllättävä jupakka

Taustalla piirrosanimaatioon liittyvä syy.

R. Isoviita

Viime vuoden yllätyshitin tähti kertoo, tuleeko leffalle myös jatkoa

Michelle Yeohilla riittää nyt töitä.

R. Isoviita

Joaquin Phoenixin leffa jäissä

Pillit toistaiseksi pussiin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...