Fight Clubin luojalta uusi leffa

Chuck Palahniukin nimi on tuttu etenkin Fight Club -elokuvasta, jonka pohjana toimineen kirjan hän kirjoitti. Palahniukin elämää kohtasi saman elokuvan julkaisuvuonna suuri tragedia, kun hänen isänsä ja tämän tyttöystävä murhattiin raa'asti treffeillään. Palahniuk kirjoitti tapahtumien jälkeen romaanin Lullaby, josta hän puuhaa nyt myös elokuvaa.

Koska Lullaby ei ole helppo kirja, sen tekeminen ison elokuvastudion kanssa saattaisi olla hankalaa. Sen tarina kertoo Carl Streator -nimisestä toimittajasta, eräänlaisesta Palahniukin alter egosta, jonka perhe on tapettu erikoisissa olosuhteissa vuosia sitten. Erästä kuolintapausjuttua tutkiessaan hän löytää tapahtumien väliltä yhdistävän tekijän. Joukko indie-elokuvantekijöitä on lyöttäytynyt yhteen Palahniukin kanssa, jotta tarina saataisiin valkokankaalle heidän ehdoillaan, mutta he kaipaavat lisäapua.

Tiimi, johon kuuluvat käsikirjoittaja-tuottaja Palahniukin lisäksi mm. ohjaaja Andy Mingo (Romance) ja tuottaja Joshua Leake, tarjoaa joukkorahoituspalvelu Kickstarterissa jokaiselle elokuvaa tukevalle mielenkiintoista rahanvastinetta. Jos leffa saavuttaa kuukauden sisään 250 000 dollarin rajapyykin rahoituksen keruussa, osa kampanjaan osallistuneista pääsee jopa vaikuttamaan elokuvan sisältöön. Esim. 40 dollarin sijoituksella mukaan lähtevät saavat sekä katseluoikeuden valmiiseen elokuvaan että oikeuden äänestää sen tapahtumista. Isompia summia sijoittaville on tarjolla mm. elokuva-avustajan roolia ja jopa tuottajan titteliä.

20.5. aamuun mennessä tavoitteesta oli saavutettu jo lähes 100 000 dollaria, mikä on lupaavaa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, elokuvan pitäisi valmistua vuonna 2017, tai viimeistään 2018.


Lähteet: IndieWire, Kickstarter

Kuva: Doubleday

R. Isoviita 20.05.2016 klo 03:34

Uusimmat uutiset

Legendaarisen toimintajännärin naistähti osastaan: ”Tarpeeton siinä elokuvassa.”

1960-luvun kaunotar muisteli osaansa Steve McQueenin rinnalla.

R. Isoviita

Jälleen uusi menetys Guardians of the Galaxy -perheessä?

Tiimin rivit ehkä kutistumassa.

R. Isoviita

Blake Lively nappasi muikean sarjakuvaleffan pääroolin

Kuulostaako lähes yhtä tappavalta kuin Deadpool?

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...