Valkoihoinen Michael Jaksoniksi

Pop-ikoni Michael Jacksonista ja näyttelijälegendoista Elizabeth Taylor ja Marlon Brando on jo vuosia kiertänyt tarina, jonka todenperäisyyttä voi vain arvella. Sen mukaan Jackson kutsui ystävänsä Taylorin ja Brandon New Yorkissa järjestettyyn konserttiinsa syksyllä 2001. Koko maata järkyttäneiden terroristi-iskujen jälkeen kolmikko oli jäädä lentokiellon takia jumiin New Yorkiin, mutta he päätyivät lopulta hankkimaan itselleen vuokra-auton ja ajamaan sillä kimpassa yli 800 km kotimatkansa.

Tästä jopa surrealistiselta kuulostavasta reissusta puuhataan parhaillaan elokuvaa, jonka käsikirjoittajana on skotlantilaiskirjailija ja humoristi Neil Forsyth. 1940-luvulta asti uraa tehneen ja vuonna 2011 kuolleen Taylorin osaan on ennakkotietojen mukaan kiinnitetty mm. Grease-musikaalissa nähty Stockard Channing. Michael Jacksoniksi (1958-2009) puolestaan muuntautuu eteläenglantilainen näyttelijä Joseph Fiennes (kuvassa), joka on yhtä valkoihoinen kuin vanhempi veljensä Ralph.

Joseph Fiennesin mukaan elokuvan käsikirjoitus on haasteellinen, mutta myös hauska ja kieli poskessa kirjoitettu. Hän ei ole vielä tarkemmin puhunut roolijaosta mahdollisesti nousevasta myrskystä - Hollywoodissa on parhaillaan käynnissä kuuma keskustelu siitä, kuinka Oscar-gaalassa suositaan valkoihoisia näyttelijöitä ja lisäksi eri rotujen edustajat ovat kritisoineet pitkään sitä, miten osat jaetaan. Valkoihoisen palkkaaminen afroamerikkalaiseksi popin kuninkaaksi on tässä mielessä riskialtis veto.

Brian Cox näyttelee leffan Brandoa (1924-2004), suurta Kummisetä-tähteä, jonka takia kolmikko joutui tarinan mukaan pistäytymään lähes jokaisella pikaruokapaikalla tiensä varrella.


Lähteet: The Guardian, WENN, Tracking Board

Kuva: Sila from Spain

R. Isoviita 27.01.2016 klo 09:08

Uusimmat uutiset

Kehutun heavyleffa Sound of Metalin tähden lähipiirin reaktiot Oscar-ehdokkuudesta voivat yllättää

Kunnianosoituksen arvo riippuu niin monesta seikasta…

R. Isoviita

Ohjaaja Gore Verbinski paljasti yksityiskohtia flopanneen lännenseikkailunsa takaa

Ihmissuden ulvonta jäi sentään vain paperille.

R. Isoviita

Kaikki tämä uudesta Indiana Jones -leffasta tiedetään nyt

Sarjan viides elokuva sai uuden näyttelijäkiinnityksen.

R. Isoviita

Netflixin lopettaman kulttisarjan tekijät pyytävät apua faneilta

Hillittömiä mysteerinäytöksiä halutaan tehdä lisää.

R. Isoviita

Netflixin Knives Out -jatko-osista luvassa hillittömät palkkiot

Suoratoistojätti nappasi oikeudet leffasarjaan alkuperäisten tuotantoyhtiöiden edestä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...