Yllätyksiä palkintolistalla: ennakkosuosikki putosi

Hollywoodin ulkomaisten toimittajien jakamissa Golden Globe -juhlallisuuksissa suomalaisten, saksalaisten ja virolaisten yhteistuotanto Miekkailija saattaa pärjätä kisan ulkomaisen elokuvan kategoriassa. Mahdollisuuksiin kivuta voittajaksi voi suhtautua jännityksellä tai Putouksen "valmentaja Mikko Mattilan" tavoin: "Ei päästä." Helpolla palkintomahdollisuudet eivät avaudu tällä kierroksella muillekaan.

Golden Globe- ja Oscar-ehdokkuuksia enteilevät näyttelijöiden killan (SAG-AFTRA) omat palkintoehdokkaat julkaistiin eilen. Lista sisälsi muutamia yllätyksiä. Mm. Vanity Fair -julkaisun mukaan ennakkosuosikin asemassa ollut Yksin Marsissa ja sen pääosaa näyttelevä Matt Damon jäi kokonaan ulos kilpailusta. Myös viime vuonna Birdman-draamassa loistanut ja nyt Spotlight-elokuvasta kehuja kerännyt Michael Keaton koki saman kohtalon.

Parempi onni oli tällä erää Bryan "Walter White" Cranstonilla (Trumbo), Leonardo DiCapriolla (The Revenant), Michael Fassbenderillä (Steve Jobs), Eddie Redmaynella (Tanskalainen tyttö) ja Johnny Deppillä (Black Mass), jotka kohosivat killan parhaan miespääosanesittäjän palkinnon ehdokkaiksi. DiCapriosta on monen kilpailun kohdalla puhuttu yleisesti mahdollisena voittajana. Näyttelijöiden kilta on nostanut hänet ehdokkaaksi eri kategorioissa kahdeksan kertaa (viimeksi elämäkertakuvaus J. Edgarista vuonna 2012), Oscarille hän on puolestaan ollut ehdolla neljänä vuonna, mutta kumpaakaan palkintoa hänelle ei ole koskaan vielä myönnetty. Varsinainen palkintojenjako suoritetaan sekä näyttelijöiden killan että Oscar-akatemian puolesta ensi vuonna.


Lähteet: SAGAwards, Variety, Vanity Fair, The Guardian, Screen Daily, Golden Globes

Kuva: SF Film/The Revenant

R. Isoviita 10.12.2015 klo 12:48

Uusimmat uutiset

Sacha Baron Cohen paljasti, kuinka hullua Borat 2:n kuvauksissa oli

Näyttelijä tosiaan omistautui roolilleen.

R. Isoviita

Uutisankkurille potkut Adam Sandler -leffan takia

Pienikin rooli voi saada aikaan isoja mullistuksia elämässä.

R. Isoviita

Onko The Mandalorian laajenemassa jopa elokuvaksi – sarjan luoja vastaa

Disney+:n vetonaulan kolmannen kauden kuvaukset lähenevät.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...