Kuvitteliko joku, että Toy Story on ohi?


Tämän kuun 19. päivänä tuli kuluneeksi tasan 20 vuotta Toy Story - Leluelämää -elokuvan maailmanensi-illasta. Suomessa elokuva saapui teatterikierrokselleen vasta kevättalvella 1996, mutta hyvää kannatti odottaa. Juhlavuoden kunniaksi tarkastelemme, mitä Toy Storylle ja sen alkuperäisille näyttelijöille kuuluu nyt.

Tähän mennessä kaksi jatko osaa poikineen leluseikkailun toisesta teatterikierroksesta on vasta kuutisen vuotta, sillä alkuperäinen Toy Story julkaistiin vuonna 2009 uudelleen kolmiulotteisessa muodossa. Monien mielestä sarjan liikuttavin osa, Toy Story 3, oli kirjoitettu niin, että se muodosti muiden leffasarjan osien kanssa eheän trilogian. Franchise kuitenkin porskuttaa eteenpäin yhä tuttujen hahmojen kanssa. Cowboy-nukke Woodylle ääntään lainannut huippunäyttelijä Tom Hanks on hiljattain kertonut brittiläisen Graham Nortonin talkshow'ssa, että hän on lupautunut myös Toy Story 4:ään.

Tom Hanksin pääosittama Vakoojien silta pyörii tällä hetkellä elokuvateattereissa ja sen mainoskiertueiden lisäksi häntä työllistää ensi vuonna julkaistava lentokonedraama Sully. Hanksin uusia lausahduksia Woodyna pitää odotella ainakin vuoteen 2018, jolloin Toy Story 4:n on suunniteltu tulevan ensi-iltaan. Avaruusmies Buzz Lightyear, Woodyn hyvä ystävä, on luonnollisesti myös mukana tulevassa elokuvassa.

Buzzin äänenä kuultavaa Tim Allenia on viime vuosina nähty jälleen televisiosarjassa. Aikavälillä 1991-1999 Koti kuntoon -sarjan remonttireiskaa ja isähahmoa esittänyt Allen on vuodesta 2011 yrittänyt selvitä naisten valtaamassa maailmassa sitcomissa Miehen paikka. Sekä Allen että Hanks äänittävät Toy Story -hahmojensa ääniä jo nyt.

Jatko-osa valmistunee ensimmäisestä Toy Storysta Oscarilla palkitun ohjaaja ja käsikirjoittaja John Lasseterin ohjauksessa. Miehellä on pitänyt kiirettä mm. Inside Out - Mielen sopukoissa -animaation tuottajana, joten suunnitelmat voivat myös vielä muuttua. Hänen edellinen pitempi ohjaustyönsä oli Autot 2, josta on jo lähes viisi vuotta aikaa.


Lähteet: The Graham Norton Show, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Elonet

Kuva: Pixar Animation Studios/ Toy Story 3

R. Isoviita 28.11.2015 klo 16:18

Uusimmat uutiset

Kesken julkkistempauksen maahan lyyhistynyt Harry Potter -tähti lähetti terveisiä faneilleen

Näyttelijän kunto nostatti huolta fanikunnassa.

R. Isoviita

Brad Pitt ja George Clooney jälleen kerran samaan elokuvaan

Megatähtien yhteisleffan levittäjäksi haluaa moni.

R. Isoviita

Muistatko tämän ysärikomedian? Jatko-osaa kuvataan viimein

Alkuperäinen tähtikolmikko mukana.

R. Isoviita

Miksi viimeisimmän Halloween-leffan some-kanavaa sensuroidaan?

Kumppanin viralliset viestit on kätketty.

R. Isovitta

Näytä lisää uutisia...