Mitä tapahtui Millennium Falconille?


Eilen julki tullut toinen Star Wars: The Force Awakens -traileri riemastutti suurta fanijoukkoa uusilla kuvilla leffasarjan jatko-osasta. Ensimmäisen trailerin keskityttyä lähinnä vain aiemmin tuntemattomiin hahmoihin, uudempi maistiainen sisältää myös kuva- ja äänimateriaalia vanhoista tutuista. Trailerin taustalla puhuu Luke Skywalker (Mark Hamill), yksi puheen aikana valomiekkaan tarttuvista käsistä kuuluu todennäköisesti hänen sisarelleen Leialle (Carrie Fisher) ja aivan trailerin lopussa nähdään entiset salakuljettajakaverit Han Solo (Harrison Ford) ja Chewbacca (Peter Mayhew).

Yksityiskohta on mielenkiintoinen, sillä Han toteaa kyseisessä kuvassa Chewielle, että he ovat kotona. Joissakin spekulaatioissa on arveltu, että vanha veijari viittaisi sanoissaan tiettyyn planeettaan tai sen läheisyydessä olevaan asemaan, mutta Han Solon uskollisen aluksen interiöörejä tutkineille viite osoittaa muuta. Koska parivaljakon takana näkyy Millennium Falconin sisäseinää, he ovat oletettavasti palanneet pitkän ajan jälkeen Hanin rakkaalle aluksenrähjälle.

Seuraava kysymys onkin kinkkisempi: missä Millennium Falcon on ollut nämä kymmenet vuodet, joina imperiumi on järjestäytynyt uudelleen, Luke muuttunut erakoksi ja Han ehkä kasvattanut lapsiaan? Eräs mahdollinen paikka ikoniselle alukselle on vanhojen alusten hautausmaa, jollaisella leffan erään keskeisimmän hahmon, romunkerääjä Reyn (Daisy Ridley), on kerrottu oleilevan. Millenium Falcon sai pahasti siipeensä Jedin paluussa kuvatussa Endorin taisteluissa ja Tähtien sodan kirjallisessa kaanonissa se on kokenut vielä lisää kolhuja sekä vaihtanut omistajaa muutamaan otteeseen.

Miten Han, Chewie ja Millennium Falcon päätyvät taas yhteen? Ellei Han tiedä vanhan aluksensa olinpaikkaa enää, apu voi tulla juuri Reyltä. Huhujen perusteella Rey onnistuu reissuillaan jotenkin löytämään Luken valosapelin, mitä tukee uuden trailerin kuva nuoresta naiskädestä ojentamassa ko. kapinetta eteenpäin. Koska Leia ja Han ovat todennäköisesti yhä yhdessä tai vähintään yhteyksissä toisiinsa, Rey saattaa osata kertoa Leialle valosapelia luovuttaessaan myös, mistä Millennium Falcon löytyy. Totuus valkenee joulukuussa, jolloin elokuva saa maailmanensi-iltansa.


Kuva: LucasFilm Ltd.

Lähteet: EW, CinemaBlend, The Telegraph, Wookiepedia

R. Isoviita 17.04.2015 klo 09:34

Uusimmat uutiset