Kiista Kummisedästä

Kädenvääntö Paramount-studioiden ja kirjailija Mario Puzon perikunnan välillä on ratkennut toistaiseksi The Varietyn ja Huffington Postin mukaan. Puzon suosittuun Kummisetä-teokseen pohjaavat kolme elokuvaa (1972, 1974 ja 1990) tuottanut Paramount on käräjöinyt kirjailijan perikunnan kanssa teoksen oikeuksista jo useita vuosia. Perikunnan mukaan yhtiö on toiminut väärin jättäessään maksamatta heille etuuksia Kummisetä-videopeleistä, kun Paramountilla puolestaan on katsottu Puzon klaanin rikkoneen aiempaa sopimusta mm. tuoreella The Family Corleone -romaanilla.

Kiistan ydin on kirjailija Puzon ja Paramountin välillä vuonna 1969 tehty sopimus, jonka sanamuodot ovat ilmeisen tulkinnanvaraisia. Sen mukaan Paramountilla on oikeus julkaista ja levittää kaikenlaisia versioita tai osia ja niiden kopioita Puzon teoksesta. Kirjailijan perikunta on pyrkinyt purkamaan sopimuksen.

Tuomarin päätöksestä Paramount-studiot saavat jatkossakin pitää Kummisetään liittyvät filmausoikeudet itsellään. Riidan poikki viheltänyt tuomari Alison J. Nathan soi kuitenkin myös Puzon perheelle oikeuden jatkaa kirjallisten jatko-osien tekemistä, jotka sijoittuvat Kummisedän maailmaan. Aika näyttää, mikä on osapuolten seuraava askel: lisää käräjöintiä vai esimerkiksi corleonemainen yllätys jonkun vuoteessa?

Z.E 01.10.2012 klo 03:25

Uusimmat uutiset

Kehutun heavyleffa Sound of Metalin tähden lähipiirin reaktiot Oscar-ehdokkuudesta voivat yllättää

Kunnianosoituksen arvo riippuu niin monesta seikasta…

R. Isoviita

Ohjaaja Gore Verbinski paljasti yksityiskohtia flopanneen lännenseikkailunsa takaa

Ihmissuden ulvonta jäi sentään vain paperille.

R. Isoviita

Kaikki tämä uudesta Indiana Jones -leffasta tiedetään nyt

Sarjan viides elokuva sai uuden näyttelijäkiinnityksen.

R. Isoviita

Netflixin lopettaman kulttisarjan tekijät pyytävät apua faneilta

Hillittömiä mysteerinäytöksiä halutaan tehdä lisää.

R. Isoviita

Netflixin Knives Out -jatko-osista luvassa hillittömät palkkiot

Suoratoistojätti nappasi oikeudet leffasarjaan alkuperäisten tuotantoyhtiöiden edestä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...