Tietoja Leffatykistä

Alun perin Leffatykki.com -sivusto perustettiin kolmen oululaisen kaveruksen toimesta vuonna 2001, koska ns. tavalliselle leffojen katsojalle haluttiin antaa mahdollisuus lausua mielipiteensä elokuvista. Sohvaperunat ry perustettiin samalla, jotta yhteistyömahdollisuuksiin ja kumppanuuksiin saatiin vastapeluriksi henkilönimien sijaan rekisteröity taho.

Koska kävijämäärät kasvoivat huimaa vauhtia, vaati sivusto myös taloudellisia satsauksia jotta tekniikka pystyi vastaamaan vaatimuksiin ja kehitys jatkuisi. Yhdistys solmi yhteistyösopimuksia mainostajien ja teknisten sovellusten tekijöiden kanssa. Näin pystyttiin takaamaan sivuston toiminta ja kehitys tietyissä rajoissa.

Internet-teknologian kehittyessä ja Leffatykin suosion noustessa alkoi raja kuitenkin tulemaan vastaan. Jotta internetin uusimmat mahdollisuudet tulisi valjastettua myös Leffatykin käyttäjien hyödyksi ja sivuston kehitys ei pysähtyisi oli jostakin saatava lisävoimia. Yhteistyökumppania haettin pidempään kunnes se löytyi Leffatykin syntysijoilta. Oululaisesta ohjelmistoyhtiöstä löytyi henkilöitä joiden intresseihin kuuluivat elokuvat ja tekniset sovellukset. Eli peruslähtökohta oli sama kuin Leffatykkiä perustettaessa. Harrastus ja ammatti kohtasivat.

Perustettu yhtiö määrittelee ja nostaa Leffatykin statusta sekä selkeyttää jatkotoimintaa. Toimintaperiaatteet eivät yhtiömuodosta huolimatta edelleenkään muutu. Kaiken perustana on leffoihin vihkiytyneet Leffatykki-kävijät ja yhdellekään yhtiön organisaatiossa olevalle Leffatykki ei ole päätyö – jos nyt työ ollenkaan. Leffatykki Media Oy mahdollistaa sivuston määrätietoisemman kehittämisen uusinta teknologiaa vastaavaksi ja sisällöltään monipuolisemmaksi leffailijoiden kohtauspaikaksi.

arska 19.01.2015

Leffatykki Media Oy