Arvostelu

Hauskimpia sketsisarjoja mitä suomen viihdeteollisuus on pystynyt koskaan televisioon tuottamaan.

Kukapa ei joskus olisi kuullut Pulttiboisista. Pulttibois oli Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Aake Kallialan tähdittämä vuodesta 1989 vuoteen 1991 tehty sketsisarja. Pulttibois edusti junttihuumoria, joissa sketsien vitsit perustuivat ennenkaikkea niissä esiintyville hölmöille hahmoille ja hokemille. Sarjan tuottajana toimi Spede Pasanen.

Pulttibois on hauskimpia sketsisarjoja mitä suomen viihdeteollisuus on pystynyt koskaan televisioon tuottamaan (Velipuolikuuta ja Hymyhuulia väheksymättä). Kallialan ja Peteliuksen yhteistyö toimii paremmin kuin hyvin eikä ohjelmasta löydy yhtään sellaista sketsiä jolle ei edes pikkuisen voisi olla nauramatta. Pulttibois on eräänlaista, epävirallista jatkoa aiemmin syntyneille sketsisarjoille Velipuolikuu, Mutapainin ystävät sekä Tabu. Erityisen läheistä sukua se on Hymyhuulet-nimiselle sketsisarjalle jossa myös esiintyivät Aake Kalliala ja Pirkka-Pekka Petelius (Käsikirjoittajana mm. Kari Kyrönseppä).

Pulttibois jalostaa hieman samanlaisia sketsejä kuin Hymyhuulet ja ne toimivat jopa paremmin. Pilkan kohteeksi joutuvat esimerkiksi mustalaiset, saamelaiset, elämäntapa intiaanit sekä Johannes ja Kyllikki Virolainen. Heikki ja Kaija on parodia samannimisestä TV-sarjasta, Herra 47 on sovinisti "miesten mies", mukana on lisäksi James Potkukelkka joka huutaa "Apuva!", Pärnäsen korjaamolle-molle-molle Veikko Kinkeblaade ja Olli Kuhta, Rampe ja Naukkis, Kallialan esittämä juntti ("Sitähän mie tulin vaan sanomaan") Yrpän ja Illun askartelunurkkaus sekä monet, monet muut hullun hauskat hahmot naurattavat edelleen monien katselukertojen jälkeenkin.

Jotkut sketsit tosin ovat ehkä hieman ylipitkitettyjä ja tylsiä. Kikkeliskokkelis-tyyppi ei oikein purrut. Joka tapauksessa Pulttibois on loistavaa viihdettä jolle saa nauraa kyyneleet silmissä.

Sarjan esittäminen aiheutti 1980-luvun lopussa "apuva!" -huudahduksen yleistymisen erityisesti lasten keskuudessa. 1980-luvulla, kun huuto yleistyi, alettiin sarjaa paheksua siitä, että ihmiset alkoivat huutaa turhaan 'apuuva'. Tämän pelättiin johtavan vääriin hälytyksiin tai todellisten hälytysten huomiotta jättämiseen varsinkin Itä-Suomessa. Ilmeisesti tämän vuoksi apuva-huuto vaihtui sarjan edetessä ruotsinkieliseen muotoon "hjelppivä". Kuuleman mukaan myös mustalaiset ja saamelaiset nostivat herneensä nenään, jouduttuaan jatkuvan pilkan kohteeksi Pulttibois-sarjassa..

nimimerkki: The Man With No Name

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 19.09.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Smoke
Smoke arvosana 3,78
Smoke
Neljä naurettavaa naapuria
Neljä naurettavaa naapuria arvosana 3,91
Neljä naurettavaa naapuria
Synecdoche, New York
Synecdoche, New York arvosana 3,78
Synecdoche, New York
Ed Wood
Ed Wood arvosana 4,11
Ed Wood

Sarjan tiedot

Pulttibois
Pulttibois arvosana 3,63
Genret:
Komedia
Tuotantovuosi:
1988
Pituus:
1800 min
Ohjaajat:
Hannu Seikkula
Pääosanäyttelijät:
Aake Kalliala, Pirkka-Pekka Petelius
Maat:
Suomi
Jaksoja:
58 kpl