Daredevil: 2. tuotantokausi (2016)

Alkuperäinen nimi: Daredevil: Season 2
- Tunnetaan myös nimillä:
- Marvel's Daredevil: Season 2
- Ohjaajat:
- Andy Goddard, Euros Lyn, Floria Sigismondi, Ken Girotti, Marc Jobst, Michael Uppendahl, Peter Hoar, Phil Abraham, Stephen Surjik
- Käsikirjoittajat:
- Douglas Petrie, John C. Kelley, Lauren Schmidt Hissrich, Luke Kalteux, Marco Ramirez, Mark Verheiden, Sneha Koorse, Whit Anderson
- Pääosanäyttelijät:
- Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, John Pirkis, Jon Bernthal, Michelle Hurd, Peter McRobbie, Peter Shinkoda, Rosario Dawson, Royce Johnson, Scott Glenn, Stephen Rider, Vincent D'onofrio, Wai Ching Ho
- Maat:
- USA
- Jaksoja:
- 13 kpl
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Negatiiveja sankareista
Antisankari on kultti-etuliitteen tavoin niitä termejä, joita viljellään mieluusti populaarikulttuurin saralla tuntematta täysin sanan varsinaista merkitystä. ... Lue loput
Kommentit
dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä
19.08.17 klo 15:35
Juoneltansa ei kipua edeltäjänsä tasolle, mutta kiitos ekan kauden, tiedämme nyt hahmot ja voimme keskittyä tähän kauteen joka panostaa tunnelmaan, suhteisiin ja tappeluihin. Ja se tekee sen niin hyvin, että tein henkilökohtaisen ennätykseni katsomalla kauden viikossa mihin en ole ikinä lähimainkaan pystynyt. Se vangitsi minut niin hyvin. Kausi oli jopa edellistä synkempi. Tuntuukin, että kauden teema oli synkkyys, väkivalta ja lohduttomuus. Pienen valopilkun tämä sentään säilyttää, kiitos Daredevilin, anteeksi Matt Murdockin, jopa naiivi positiivinen maailmankuva jossa pahimpiakaan pahiksia ei saa tappaa vaan korkeintaan antaa kuonoon, josko sitten oppisi tavoille. Charlie Cox on parantunut sitten edellisen kauden jolloin hän oli mielestäni jopa hieman ärsyttävä, omahyväinen tyyppi vaikkei häntä sellaiseksi varsinaisesti kirjoitettukaan. Nyt hän tuntuu tajunneen hahmon, ja ilmentää hyvin kasvoillaan ja eleillään aavistuksen naiivia lakimies Murdockia että varmaa, omankäden oikeutta harjoittavaa lähitaistelija Daredevilia. Foggystä pidin jo ekalla kaudella eikä hän ollut pettymys tälläkään kertaa. Karen (avustaja) sai tällä kertaa enemmän ruutuaikaa, ja hänen näyttelijänsä onnistui mielestäni hienosti. Wilson Fiskin olin jo unohtanut, kunnes hän tuli vieraaksi muutamaan jaksoon kauden lopulla (olin jo luullut että hänet on nyt sitten unohdettu), tervehdin häntä ilolla. Tyypin karisma täyttää koko ruudun, lisäksi hahmo on todella hyvä vaikka tällä kaudella häneen ei panostettukaan. Punisheriin sen sijaan keskityttiin paljon tällä kaudella, mielestäni sekä hahmo että näyttelijä olivat todella hyviä vaikka mielestäni sarjan meno meni paikoin turhankin brutaaliksi. Hänen hautausmaakohtauksensa oli loistava, katseeni nauliutui ruutuun ja unohdin melkein hengittää kun hän vain kertoi tarinaansa Daredevilille. Sen sijaan Elektran näyttelijä oli huonohko vaikka itse hahmo ja sen tarina hyvä onkin. Kauden loppu (pari-kolme viimeistä jaksoa) ei ollut järin kummoinen. Kausi ei ollut täydellinen, siinä oli vikansa kuten edellisessäkin, mutta pidin tästä siitä huolimatta hyvin paljon.
IsoVauva
Käyttäjä
3 viestiä
31.03.16 klo 17:40
Daredevilin toinen kausi onnistuu säilyttämään todella korkean tasonsa, vaikka pääpaha Wilson "Kingpin" Fisk onkin poissa kuvioista. Tästä kiitos kuuluu suurimmaksi osin The Punisherille. Hahmo oli todella onnistunut lisäys ja Jon Bernthal on syntynyt tähän rooliin. Nyt puhutaan yhtä onnistuneesta castingista, kuin Heath Ledger Jokerina ja RDJ Iron Manina. Mies saa omakseen ylivoimaisesti kauden parhaimmat kohtaukset, joista varsinkin hautausmaa kohtaus veti hiljaiseksi. Uskomaton suoritus Bernthalilta. Hahmo oli niin vangitsevan hyvä, että se jo lähestulkoon jätti itse Daredevilin kokonaan varjoonsa. Punisher oli juuri niin tyly ja väkivaltainen kuin pitikin.
Toinen merkittävä uusi hahmo, Elektra oli myös loistavasti castattu. Elodie Yung veti nappiroolin ja hahmo oli kiehtovan monitahoinen. Charli Cox on edelleen loistava nimikkiroolissa, vaikka miehen Batman tyylinen "en tapa ketään" sääntö pisti välillä ärsyttämään. Toisaalta tästä saatiin kiehtova kontrasti ja kovaa sanallista vääntöä hänen ja Punisherin välille.
Tälläkin kaudella oli kuitenkin vähän samat ongelmat kuin ensimmäiselläkin. Punisheriin keskittyvä kauden alkupuoli oli huomattavasti vahvempi, kuin vähän liikaa ninjailuun nojaava jälkipuoli. Punisherin juonikuvio oli todella tiukka ja keskittynyt, kun taas muinainen ninjasota ryysyili vähän joka puolelle ja monta kysymästä jäi täysin auki.
Toimintakohtaukset olivat taas television parhaimmistoa, joista mieleen jäi varsinkin pitkä rappukäytävä mylly ja Punisherin harvinaisen raaka vankila tappelu.
Kauden loppupuoliskolla jatkuvat ninja rytäkät kaiken maailman hyppy ja spinning potkuineen rupesi kuitenkin jo vähän väsyttämään. Liian samannäköistä menoa jatkuvasti.
Kokonaisuudessaan pitkälti yhtä vahva kuin ensimmäinenkin kausi, vaikkei juoneltaan ihan yhtä keskittynyt ja tiukka ollutkaan. Vieläkin tuntuu kyllä siltä, ettei tämä voi millään sijoittua samaan Marvel universumiin, sillä niin erilainen fiilis tässä on, kuin jossain kepeässä Ant-Manissa esimerkiksi.
Daredevil on parasta tv-sarjakuva viihdettä, mitä ikinä ollaan tuotettu ja tästä voi nauttia, vaikkei sarjakuvat olisi millään lailla tuttuja. Eivät ne ole minullekaan. Kyllä joku Arrow tuntuu täysin saippuaoopperalta tämän mahtavuuden jälkeen...!
Meinasin antaa neljä tähteä, mutta tv:n pound for pound kovimpien äijien joukkoon helposti yltävä Punisher nostaa pisteitä vielä puolikkaalla.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu