shinji

shinji

Käyttäjä, 8 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (469)

31.05.2020 klo 18:27

BlacKkKlansman

Suoraan sanottuna tämä on tylsä, mitäänsanomaton ja jotenkin amatöörimäinen elokuva. Luultavasti ohjaaja on joutunut loukkuun tämän ajan ongelmaan, että mihinkään suuntaan ei oikein voi/uskalla ottaa kantaa ettei joku ryhmä suutu, mutta elokuvan kannalta tällainen harmaa, keskitiellä menevä linja on yksinkertaisesti puuduttavaa katsottavaa. Etenkin jos kyseessä on aihe, josta on tehty leffoja mielin määrin, tällainen mauton ja hajuton raina ei jää kyllä mitenkään mieleen.

Juoni oli minusta kiinnostava pelkästään ihan alussa, kun Washingtonin hahmo aloittaa paikan ainoana tummaihoisena poliisina - tämä aspekti unohdettiin kuitenkin todella nopeasti ja "oikean juonen" alettua mielenkiintoni väheni, mitä pidemmälle leffa eteni. Näyttelijöissä ei ollut mitään isompia vikoja, mutta kun tämä on niin kuiva raina kaikin puolin, niin hyvätkin näyttelijät tuntui todella harmailta. Ja näin suomalaisena on pakko tietysti sanoa pari sanaa Pääkkösestä: hän oli ok, hukkui muiden tavoin leffan tylsyyden alle, enkä ihan täysin ostanut hänen esitystään sekopäisestä rasistista - en katsojana pystynyt uskomaan, että hän olisi oikeasti ollut näyttelemänsä hahmo. (luultavasti tämä on tosin vain suomalaiskatsojien ongelma) 2 tähteä saa luvan riittää.

rating 40,000

27.05.2020 klo 15:09

The Man From Earth

Spoilereita. Tykkäsin leffan minimalistisesta toteutuksesta, näyttelijät oli kaikki hyviä, (huonoimmatkin oli vähintään kohtuullisia) Dialogi oli myös enimmäkseen hyvää, lukuunottamatta tiettyjä asioita leffan edetessä, joista aionkin valittaa.

Homma lähti minun kohdallani romuttumaan siinä vaiheessa, kun John kertoi tavanneensa ties ketkä kaikki historialliset henkilöt ja kaiken huipuksi hemmo ilmoittaa olleensa Jeesus. Tässä kohtaa touhu lähti minun mielestä todella lapselliselle, naiiville tasolle ja pisteitä putosi paljon sen takia. Olisin tykännyt leffasta paljon enemmän, jos John olisi alusta loppuun ollut pelkästään todella vanha mysteeri hahmo ja historiallisten tapahtumien sivustaseuraaja. Tykkään enemmän salaperäisistä hahmoista, enkä siitä miten kaikki selitetään katsojille rautalangasta vääntäen ja otetaan mukaan vielä ehkä se kaikkein käytetyin mahdollinen vaihtoehto, eli Jeesus aspekti. (siinä vaiheessa kun raamattu juttuja alkoi tipahdella toivoin, että suuri paljastus on korkeintaan se, että John oli ollut joku opetuslapsista. Mutta tietysti hahmon on oltava se kaikkein "suurin ja mahtavin" = kliseisin.) Mielestäni tämä on aika yliarvostettu leffa, ehkä muita ei sitten ärsytä nuo edellä mainitsemani kliseet. Pienillä tarinan suunnanmuutoksilla ja mystisyyden lisäyksellä tästä olisi voinut tulla paljon parempi, 2½ tähteä.

rating 50,000

05.05.2020 klo 13:56

Star Wars: The Rise of Skywalker

Spoilereita tiedossa. Visuaalisesti Rise of Skywalker on hienoa katsottavaa, toimintaa riittää, Daisy Ridley ja Adam Driver on rooleissaan karismaattisia ja pidettäviä, mutta siihen positiiviset puolet jääkin.
Koko tämä trilogia on sinne tänne poukkoilevaa sähellystä ilman minkäänlaista kokonaiskuvaa, enkä voi sanoa pitäneeni tästä leffasta. En ymmärrä miksei JJ Abrams ohjannut koko trilogiaa, silloin näissä ehkä olisi joku punainen lanka - edellinen osa oli niin erilainen kaikella tapaa näiden JJ'n osien kanssa, että kokonaisuus on vähintäänkin sekava.

Juonellisesti ainoa edes vähän kiinnostava asia on Reyn ja Kylon osuudet - kaikki muut hahmot on täysin turhia. Henkilökohtaisesti hahmojen suhteen olin pettynein siihen, miten vähän Luke oli mukana, etenkin kun muita alkuperäisiä hahmoja ei voi enää käyttää. Toinen pettymys hahmojen suhteen on Finn, koska tykkäsin hänestä Force Awakensissa, sen jälkeen hahmo on kokonaan jätetty sivuun. "Rey on Palpatine" juonenkäänne on mielestäni aika väkisin väännetty, lopputaistelukaan ei ollut paljon mistään kotoisin. Olin tyytyväinen siihen, miten Rey lopussa kuoli ja Kylo/Ben selvisi (ainakin hetkellisesti) - mielestäni se olisi ollut paljon dramaattisempi ja leffan nimenkin kannalta järkevämpi lopetus. Mutta eipä tietenkään, pakkohan Disney leffassa on olla mahdollisimman ennalta arvattava loppu.
Huonona päivänä antaisin tälle 1½ tähteä ja hyvänä 2 tähteä.

rating 30,000

18.02.2020 klo 23:48

Train to Busan

En ole nähnyt korealaisia leffoja yhtä paljon kuin kiinalaisia ja japanilaisia, mutta niiden perusteella mitä olen nähnyt niin korealaisista leffoista puuttuu "se jokin omanlaisensa, persoonallinen tunnelma/ote" toisin kuin aiemmin mainittujen maiden elokuvissa. Se on myös Train to Busanin isoin miinus.

Hyviä puolia on aika paljonkin - juoni on kiinnostava, näyttelijät on tarpeeksi hyviä tällaiseen zombi tarinaan ja jännitys elementeissäkin on onnistuttu ainakin kolmen tähden veroisesti. Loppukin on minun makuuni onnistunut. Kaikesta hyvästä huolimatta jokin tässä jää pliisuksi, enkä osaa sanoa mitään muuta syytä kuin sen, että "se jokin" puuttuu. Kaikki on jotenkin liian siloteltua, steriiliä, kevyttä ja harmaata. (En tiedä olisiko vaikka verisempi toteutus auttanut tuomaan vähän lisäpotkua?)
3+ varmaan olisi osuvin arvosana tälle leffalle, mutta annan 3½ tähteä, koska pelkkä 3 tuntuu kuitenkin liian vähältä jos vertaa suurimpaan osaan zombi leffoista.

rating 70,000

11.02.2020 klo 18:03

Friday the 13th

En hirveästi keksi mitään uutta sanottavaa tästä turhahkosta splatterista, mutta leffan suurin moka on se, että onnistuneimmat ja edes vähän kiinnostavat tapot on heti leffan alussa. Keskivaiheilla ei tapahdu mitään muuta kuin perinteistä teinikauhuilun noloa draamailua ja lopussa olevat tapot on joko pirun tylsiä tai typeriä. Alun perusteella ajattelin, että ehkä tämä voisi olla noin kolmen tähden veroinen aivot narikkaan leffa, mutta en pysty antamaan kokonaisuudelle enempää kuin 1½ tähteä.

rating 30,000

09.01.2020 klo 21:03

Painajainen Elm Streetillä

Olen nähnyt tämän teininä viimeksi, enkä silloinkaan tajunnut, mikä tässä kaikkia viehättää - miten 90minuutin leffa voi tuntua näin pitkältä ja tylsältä?? Ilmeisesti jenkkien kauhuilut ei vaan suurimmaksi osaksi sovi yhteen meikäläisen maun kanssa. (Tykkään psykologisesta kauhusta ja tällainen veri lentää meininki, missä ihmiset on vain leikeltäviä lihakimpaleita ei tunnu paljon missään) Piti kesken katselun tarkistaa, onko tämän tarkoitus olla 100% tosissaan kauhu leffa vai jonkinlainen outo splatter komedia, koska monet pelottaviksi tarkoitetut kohtaukset alkoi pelkästään naurattamaan - esim joka kerta kun Nancy ja Freddy rupeaa painimaan keskenään, mitenköhän monta kertaa niinkin kävi.

Positiivisiksi asioiksi sanon muutamat kohtuullisen inhat tapot ja nuorten näyttelijät oli ok-hyviä. Jos vertaisin 2010 tehtyyn remakeen, tapot ja nuoret on tässä paljon parempia, mutta sen sijaan Freddy on uudessa versiossa onnistuneempi. Englundin Freddy on koominen hahmo joka vain örisee, naureskelee, kompuroi ja kaatuilee minne sattuu, hahmo ei ole pätkääkään pelottava (sanoisin että Freddy on ehkä huonoin näistä ns perinteisistä jenkkien mörkö-hahmoista) Remakessakin hahmo on todella ohut, mutta siihen on onnistuttu saamaan edes jotain inhottavuutta pedofilia aspektin takia. Tiedän kuuluvani vähemmistöön, tällä leffalla on vahva klassikon asema ja faneille Englundin Freddy on jostain syystä pelottava/kiinnostava, mutta itse en ole yhtään samaa mieltä. En anna korkeita pisteitä vain siksi, että jollain leffalla on kultti asema, joten 2 tähteä enintään.

rating 40,000

26.12.2019 klo 17:12

Jali ja suklaatehdas

Onhan tässä paljon enemmän sydäntä mukana kuin Burtonin friikkisirkuksessa. Gene Wilder on roolissa paljon pidettävämpi ja karismaattisempi kuin Johnny Depp ja vaikka en yleensä yhtään tykkää musikaaleista, oli tässä laulut ihan siedettäviä. Miinuksina kuitenkin sanon tässäkin versiossa lapset, jotka on varmaan tarkoituksella todella rasittavia, mutta en tykännyt yhtään edes Charliesta (näyttelijällä oli kokoajan sellainen ilme päällä, että hän on purskahtamassa itkuun) Charlie on ainoa hahmo, jossa ehkä vähän kallistun Burtonin version puolelle. Kokonaisuutena kuitenkin symppis leffa, jonka voin katsoa joskus vielä uudestaankin, 3 tähteä.

rating 60,000

14.12.2019 klo 21:36

Twin Peaks - tuli kulje kanssani

Voin allekirjoittaa jo kaikki täällä mainitut pääpointit. Twin Peaks sarjan onnistuneen outo tunnelma on läsnä, mutta huumori puuttuu. Synkkä ja vähän ahdistavakin leffa, jossa on hyvät näyttelijät. Itselleni ehkä isoimpana erona sarjaan verrattuna oli se, miten Leland Palmer vaikuttaa tässä paljon hullummalta. (sarjassa annetaan olettaa, että Leland tekee asioita pelkästään Bobin vaikutuksen alaisena, kun tässä hemmo vaikutti itsekseenkin lievästi sanottuna kummalliselta) Lisäksi Sheryl Lee pääosassa ehkä vähän sortuu ajoittain ylinäyttelyn puolelle, mutta mielummin niin kuin että osassa olisi joku ilmeetön zombi. Lopun murhakohtaus on onnistuneen ahdistava, siitä myös plussaa. Suosittelen trillereiden ystäville, 3½ tähteä.

rating 70,000

14.12.2019 klo 17:25

Spider-Man: Far From Home

"Ränttiä" pukkaa, koska meikäläistä ärsyttää. Annoin edelliselle leffalle 2½ tähteä, koska ajattelin sen olevan ok-hyvä, uudenlainen alku Hämikselle - nimenomaan alku. Mutta nyt käy selväksi, että Marvel / Disney aikoo jättää hahmon kokonaan lapselliseksi, pinnalliseksi teinipojaksi. Kuvittelin ja toivoin, että muissa leffoissa hahmo kasvaa ja oikeasti miehistyy Spider-MANIKSI. En edes tiedä onko tämä mahdollista Tom Hollandin kanssa, koska hän taitaa olla sellainen joka ei ikinä fyysisesti aikuistu, vaan pysyy aina lapsekkaan näköisenä. Hän on symppis näyttelijä, mutta en ihan oikeasti voi edes etäisesti kuvitella, että hänen Hämis versionsa pystyisi seisomaan omilla jaloillaan ja olemaan supersankari ilman jonkun muun hahmon jatkuvaa apua. (Ja kyllä, Maguire ei ollut myöskään mikään macho-man, mutta hän oli Raimi leffoissa uskottava sankari ihan yksinään) Tämä Hämis on lähinnä lellitty teini, joka on vain muiden hahmojen sidekick, ja jonka ei ole tarvinnut tehdä mitään itse. Hahmo vain valittaa ja angstaa kaikesta ilman, että taustalla on mitään tarinaa tai traumaa, koska Ben-setä on heivattu kokonaan pois.

Koko leffa on täynnä pinnallista teinidraamaa ja tylsää toimintaa, enkä halua katsoa tätä uudestaan. En ole ihan varma yksityiskohdista, mutta jossain vaiheessa Hämis oli menossa takaisin Sonylle ja toisin kuin ilmeisesti kaikki muut, minä olin vain iloinen tästä. Syy oli se, että Sonylla on Tom Hardyn Venom ja kuvittelin, että jos Hämis laitetaan Venomin kanssa samaan leffaan, hahmon on kertakaikkiaan pakko muuttua ja miehistyä edes vähän. Mutta ei, mikään ei muutu tässä leffa sarjassa. 1½ tähteä enintään.

rating 30,000

13.12.2019 klo 20:14

Tulikärpästen hauta

Spoilereita tiedossa. Nätti ja surullinen anime, jota katsoessa aika meni nopeasti. Mutta en voi kuitenkaan antaa mitään super pisteitä, 3½ tähteä saa riittää, koska hahmojen toiminta oli välillä todella omituista ja ärsyttävää. Isoimpana esimerkkinä se, että kaksikko mielummin riutuu ja kuolee nälkään kuin menee pyytämään apua tiukkis-tädiltään. Tämä vähensi rajusti empatiaa ainakin poika hahmoa kohtaan. Toisena myös, että jos kerran kaksikolla oli rahaa jollain vanhempiensa tilillä, miksi poika hakee ne käyttöönsä vasta kun pikkusisko on ihan kuoleman rajoilla. Näiden yksityiskohtien takia voin siis sanoa, että leffa on surullinen, mutta ei niin surullinen kuin odotin - tunnelma on kyllä haikea koko keston ajan, mutta en vääntänyt itkua kertaakaan.

rating 70,000

17.11.2019 klo 12:42

The Witch

Tuota tuota. Tunnelmasta, musiikeista, näyttelijöistä ja lopusta annan enimmäkseen plussaa. Leffa alkaa vähän hitaasti ja tylsästi sekä kauhu juttujen suhteen olen kahden vaiheilla. Jotkin pelottaviksi tarkoitetut kohtaukset on onnistuneen karmivia, mutta osa alkoi myös naurattamaan meikäläistä. (esim pojan riivaus kohtaus oli teatraalisuudessaan huvittava)

Tiedän olevani vähemmistössä, mutta esim Blair Witch Project on mielestäni parempi metsä/noita kauhuilu, koska siinä ei näytetä mitään vanhaa akkaa hihhuloimassa metsässä. Luultavasti The Witch toimisi minulle paremmin, jos mitään noitia ei olisi näytetty tällä tavalla, vaan oltaisi luotettu enemmän katsojan mielikuvitukseen. Tykkäsin kuitenkin näyttelijöistä ja joistain kohtauksista sen verran, että voin antaa 2½ tähteä.

rating 50,000

14.11.2019 klo 00:52

Tähtien sota

Tämä on aina ollut suosikkini alkuperäisistä Star Wars leffoista ja myös ainoa koko sarjassa, jolle annan yli kolme tähteä. Tästä huolimatta jotkin mielipiteeni on aika erilaisia kuin suurimmalla osalla katsojista. Esimerkiksi Han Solo tuntuu olevan yleisesti ottaen pidetyin hahmo, kun minulle hän on selvästi epäkiinnostavin ja tylsin - johtunee Fordista, hän ei sanan varsinaisessa mielessä ole hyvä näyttelijä. Oma suosikkini on Alec Guinnesin Obi-Wan, pääkolmikosta suosikkini on aina ollut Luke.

Sitten vähän oudompi mielipide: en ole ikinä pitänyt Darth Vaderista, en ole ikinä ymmärtänyt hypetystä hahmon ympärillä. Yksi syy voi olla se, että minusta James Earl Jonesin ääni ei sovi hahmolle. (ennen kuin joku saa raivarit, niin syy tähän on se, että näin ensin osat 1-3 ja totuin jo kakarana siihen, että Darth Vader on Hayden Christensen. Sitten myöhemmin näin alkuperäiset leffat, enkä ikinä päässyt yli siitä mielikuvasta, että maskin alla on Christensen, ja Jonesin ääni ei yksinkertaisesti sovi yhteen tämän näkemyksen kanssa. Luultavasti ajattelisin toisin jos olisin katsonut alkuperäiset leffat ensin) En myöskään sanoisi tätä(kään) millään tavalla emotionaalisesti hyväksi tai syvälliseksi elokuvaksi. Uusi toivo on vain hömelön hauska seikkailu avaruudessa, 3 ½ tähteä.

rating 70,000

02.11.2019 klo 13:02

In the Tall Grass

Ei herran tähden. Ensimmäiset noin 15minuuttia voisi kuvitella, että ehkä tässä on jotain kohtuullista katsottavaakin - mutta heti kun aikamatkustus/rinnakkaistodellisuus sekoilut alkaa niin tietää, että ideat on todellakin lopussa. En keksi edes mitään muuta sanottavaa tästä räpellyksestä, yksi tähti.

rating 20,000

04.10.2019 klo 13:04

Riivattu

Alkupuolisko on melko perinteistä kummitustalo meininkiä - kohtuullisen kiinnostavaa, hyvin tehtyä ja alun perusteella olin jopa positiivisesti yllättänyt. Mutta heti kun Elise ja kaksi ärsyttävää haamujengi kopiota tuli kuvioihin, leffa tekee täyden u-käännöksen lähes teini kauhuilun tasolle.

Homma ei kuitenkaan romahda ihan täysin, kiitos lopun astraalimatkustamis hötön. Loppu menee selvästi muuta leffaa enemmän fantasian puolelle, ja kaikesta hölmöydestä huolimatta sitä oli sentään hauskempaa katsoa kuin jotain tuhat kertaa nähtyä papin manaus tohelointia. Annan 2½ tähteä - ei Insidious ole maailmankaikkeuden huonoin demoni leffa, mutta ei millään tavalla mieleenpainuvakaan. Pienen miinuksen joudun antamaan myös siitä, että olen kyllästynyt siihen miten jotkut ohjaajat käyttää leffoissaan aina samoja näyttelijöitä - laiskaa ja tylsää, ehkä Wan voisi välillä valita jonkun muunkin näyttelijän kuin Patrick Wilsonin.

rating 40,000

24.08.2019 klo 13:34

Will Hunting

Kuten täällä on aiemminkin sanottu, Good Will Hunting on todella kliseinen ja naiivi elokuva. Koko juonen pystyy arvaamaan alusta loppuun, pientäkään omaperäisyyttä ei ole tiedossa, välillä arvasin myös mitä vuorosanoja hahmot latelee. Kehujen takia odotukset oli varmaan liiankin korkealla, aikamoiselta pettymykseltä tämä tuntui.

Jos nyt ihan raivorehellisiä ollaan, niin pidin ainoastaan Robin Williamsin ja Stellan Skarsgårdin kohtauksista. Matt Damonin ja Ben Affleckin ihmissuhde kiemurat oli pirun tylsää ja noloakin katsottavaa - etenkin Damon oli pääroolissa välillä todella korni. En voi sanoa nostalgiankaan nostavan pisteitä, koska olen nähnyt vain muutaman kohtauksen joskus teinivuosina. Ysäri ajoilta on paljon parempiakin draama leffoja, 2½ tähteä enintään.

rating 50,000

15.08.2019 klo 19:03

The Girl with the Dragon Tattoo

Synkempi leffa kuin odotin. Alkuperäistä versiota en ole nähnyt tai lukenut kirjoja, joten välillä oli vähän vaikea pysyä perässä - mutta toisaalta pitkä kestokaan ei alkanut puuduttamaan, kun kokoajan piti pysyä tarkkana. Juoni on enimmäkseen toimiva ja kiinnostava, ehkä suurin miinus oli murhamysteerin loppuratkaisu, joka tuntui tylsältä ja töksähtävältä (ilmeisesti enemmän kirjan ongelma, eikä niinkään leffan)

Pääosakaksikon kemiat ei olleet ihan parhaimmasta päästä. Ei Mara ja Craig olleet umpisurkea "pari", mutta on paljon parempiakin tullut nähtyä. Tästä pienestä miinuksesta huolimatta yksikään näyttelijä ei itsessään ollut huono, näyttelijöiden suhteen leffa ansaitsee keskivertoa paremmat pisteet. Tykkäsin myös siitä, että Maran hahmosta ei oltu tehty yliampuvaa friikkiä, kliseistä feministiä tai sitten epäuskottavaa superagenttia, vaan oli löydetty sopiva tasapaino. En tiedä tulenko katsomaan tätä enää joskus uudestaan, mutta ainakin ekalla kerralla tämä oli kiinnostava koko kestonsa ajan, enkä keksi mitään todella suuria miinuksia, joten 3½ tähteä.

rating 70,000

10.08.2019 klo 23:39

Pan's Labyrinth

Pirun ristiriitaisia ajatuksia. En tiennyt tästä etukäteen oikeastaan muuta kuin ohjaajan ja kuinka Panin Labyrintillä on fantasia klassikon asema - tämä on myös suurin syy ristiriitaisiin ja vähän pettyneisiin ajatuksiini. Kun aloin katsoa tätä, olin hehkutuksen takia asennoitunut katsomaan nimenomaan fantasia elokuvaa. Realistiset sota jutut tuntuivat todella tylsiltä, epäkiinnostavilta ja toivoin lähes kokoajan, että palattaisiin takaisin fantasia touhuihin. Arvostelujen perusteella osa pitää leffaa hyvänä sekoituksena, mutta jos minä alan katsoa fantasia elokuvaa, en odota (tai edes halua) nähdä maailmansota/sisällissota juttuja. Varmaan pettymykseni olisi ollut paljon pienempi, jos olisin tiennyt näistä genrejen yhdistelyistä etukäteen.

Toinen ristiriitainen juttu on hahmot. Kaikki näyttelijät oli hyviä, mutta en välittänyt yhdestäkään hahmosta, joten dramaattisuus ja melankolisuus ei päässyt pahemmin iskemään. Mutta suuret plussat sen sijaan saa musiikit ja fantasia osuudet on todella hyvin tehtyjä ja kiinnostavia, harmi vain että niitä on aivan liian vähän verrattuna sota juttuihin. Pakko antaa kokonaisuudelle 2½ - 3 tähteä, pelkille fantasia osille antaisin lähemmäs 4 tähteä.

rating 50,000

20.07.2019 klo 13:51

Kuningattaren sisar

Alussa häiritsi kaikki rooleissa olevat hollywoodin ykkösnimet ja vähän epäilin pystynkö ollenkaan keskittymään itse hahmoihin. Henkilökohtaisesti tykkään siitä, että historiaan perustuvissa leffoissa näyttelijät ei ole mitään suurtähtiä, mutta homman edetessä oli pakko myöntää ettei Portmania tai Johanssonia voinut huonoiksikaan haukkua.
Ainoa suurempi miinus oli, että leffa tuntui vähän pikakelaukselta ja hutaisten tehdyltä - joitain turhempia kohtauksia oltiin venytetty mielestäni liikaa, kun taas tärkeämpiä asioita käsiteltiin todella nopeasti. Plussaa kuitenkin siitä, että draamailu pysyi realistisena, eikä lähdetty ylenpalttisesti romantisoimaan näitä ihmissuhde/politiikan kiemuroita. 2½ - 3 tähteä.

rating 50,000

02.07.2019 klo 19:50

Julma leikki

Kingin kirjoista on tehty laadullisesti leffoja niin laidasta laitaan, ettei ikinä tiedä mitä odottaa. Tässä on paljon hyvää - Carla Gugino pääosassa on erittäin hyvä, idea on yksinkertaisuudessaan toimiva, tunnelmassa on onnistuttu, esim koira jutut tuntui todella inhottavilta ja jotkin takaumat ahdistavilta.

Näyttelijöissä ei ole mitään vikaa, vaan itse tarinassa, joten en tiedä onko tämä enemmän kirjan vai leffan arvostelua.
Itseäni häiritsi se, että Jessien koko elämää kuvailtiin pelkästään yhtenä isona kärsimysnäytelmänä. Takaumissa oli tietenkin olennaista kuvata ahdistusta ja masennusta, mutta tuntui jotenkin typerältä ja liioitellulta, että heti tämän miehen kuoltua näiden avioliittoakin alettiin kuvata pelkästään negatiivisena. (etenkin kun leffan alussa paria kuitenkin kuvaillaan melko läheisenä) Ainakin itsestäni olisi ollut jotenkin aidompaa, että Jessie olisi aidosti surullinen ja järkyttynyt miehensä kuolemasta, hänen mielenterveys järkkyy/osittain pimahtaa tästä ja alkaa sitä kautta muistella vanhoja traumojaan - sen sijaan että kaikki hahmon elämässä on pelkästään vihan täytteistä. Lisäksi loppupuolen kuunvalomiehen liika selittäminen oli todella tökeröä. Toivoin, että koko hahmo olisi jätetty kokonaan selittämättä, jotta kukin katsoja voisi itse päättää, oliko hemmo aito vai harhanäky.
Julma leikki on keskivertohyvä King filmatisointi, itseasiassa paras minkä olen nähnyt vähään aikaan, mutta ikävä kyllä huonoja puolia on myös sen verran, että voin antaa tälle vain 3 tähteä.

rating 60,000

02.07.2019 klo 18:59

Aquaman

Käyttäjä Katmand0r tiivisti hyvin myös meikäläisen ajatukset. Pakko se on nyt viimeistään myöntää, että tykkään enemmän DC-leffoista kuin Marvelin identtisen kuivista rainoista. DC'n etu on nimenomaan se, että jokainen leffa jää mieleen, enkä ikinä voisi sekoittaa niitä keskenään. (Sen sijaan en kuollaksenikaan voi erotella esim Kapteeni Amerikka leffoja, ne on kaikki sulautuneet mielessäni yhdeksi harmaaksi mössöksi) Aquaman on DC-tyyliin yliampuvan värikäs ja viihdyttävä, mikä on minulle pelkkää plussaa. Juoni on tietty kliseinen, mutta siihen on lisätty paljon mukaan yksityiskohtia mm. merien eri valtakunnista ja taustoista, joten tarinan yksinkertaisuus ei alkanut pahemmin häiritsemään. Enkä haluakaan yrittää ottaa näitä hahmoja haudanvakavasti, joten toivon ettei DC luovu tästä viihdyttävän sarjismaisesta otteesta.

Aquaman ei kuitenkaan ole täydellinen leffa. Miinuksena sanon taas kerran pahikset - Patrick Wilson ei ole huono roolissaan, mutta hahmo on persoonaton ja tylsä. Black Manta on ulkoisesti kuin suoraan hypännyt sarjiksesta, mikä on huvittavuudessaan plussaa, mutta hahmo tuntui väkisin mukaan ängetyltä. Romanssi myös oli turha ja köykäinen, vaikka tykkäsinkin hahmoista erikseen. Erityisplussat annan kuitenkin toimintakohtauksista, jotka James Wan on onnistunut toteuttamaan todella erottuvasti ja kiinnostavasti, kerrankin jaksoin katsoa sarjis leffan toimintakohtauksia kyllästymättä. Visuaalisesti Aquaman on todella kaunista katsottavaa, tykkäsin kaikista näyttelijöistä, (Nicole Kidman oli ehkä isoin yllätys) vaikka joidenkin hahmot ei välttämättä olleetkaan parhaimmasta päästä. 3½ tähteä.

rating 70,000

19.06.2019 klo 13:24

The Predator

Heti alkuun voisi sanoa, että tykkään niin paljon ensimmäisestä Predatorista (myös Predators on vähintään kolmen tähden leffa) että otan ehkä tämän vähän turhan vakavasti ja vertailen armottomasti aiempiin leffoihin.

Jokatapauksessa tämä on pirun huono elokuva. Hahmot oli kaikki ärsyttäviä, näyttelijät tylsiä ja väkisin väännetty paskavittu - huumori aiheutti vain myötähäpeää. (se EHKÄ olisi ollut siedettävää, jos vain yksi hahmo olisi viljellyt tällaista teinihuumoria, mutta kun jokainen laukoo samanlaisia typeriä "letkautuksia", myös sellaiset hahmot joiden pitäisi kaiketi vaikuttaa jotenkin fiksuilta)
Jos tarinaa jää yhtään miettimään tarkemmin niin tajuaa, miten typerästi koko touhu on kyhätty kasaan. Ihan vaikka esimerkkinä voisi sanoa, että Predator1 tulee mukamas auttamaan ihmisiä "pahis Predatoreja" vastaan, mutta kuitenkin listii kaikki jotka vain tielle sattuu(?) Jos taas yrittää katsoa tätä sähellystä vain scifi-toiminta pläjäyksenä, niin kaikkien hahmojen kuolemat on todella mielikuvituksettomia ja kaiken ääliömäisyyden kruunaa cgi-veri. Annan 1½ tähteä ainoastaan siitä hyvästä, että Predatorit oli visuaalisesti toteutettu hyvin ja juonessa on pari ideanpoikasta, joista olisi voitu kehittää jotain kiinnostavaakin. Leffa heittelee kaikenlaisia ideoita ilmaan, mutta mitään niistä ei kuitenkaan olla viitsitty kehittää mihinkään suuntaan, joten enempää tähtiä ei tipu.

rating 30,000

15.06.2019 klo 01:17

The Revenant

Visuaalisesti ja tunnelmaltaan todella hieno elokuva, mutta kesto on liian pitkä tällaiselle leffalle - Revenantissa ei ole mitään monimutkaista tai vaikeaselkoista juonta, minkä takia pitkä kesto olisi todella tärkeä asia. Tällaiselle suoraviivaiselle, tunnelmaan pohjautuvalle rainalle olisi nimenomaan eduksi lyhyempi kesto. Väkisinkin alkoi tuntua siltä, että hommaa on yritetty turhaan pitkittää, mystinen tunnelma kärsi pahasti eikä kokonaisuudesta jäänyt yhtä pysäyttävä mielikuva kuin olisi voinut jäädä.

DiCaprio ja Hardy ovat molemmat rooleissaan erittäin hyviä, vaikka tämä ei varsinaisesti olekaan syvällisten hahmojen leffa. (Leon Oscarin saaminen on ehkä vähän kyseenalaista, olisin suonut palkinnon hänelle mielummin monista muista rooleista) Kuitenkin ainoa näyttelijä josta voin sanoa jotain aidosti negatiivista on Domhnall Gleeson, joka ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä huono, mutta hän on ainakin minun mielestäni tylsä ja epäkarismaattinen näyttelijä. (kertonee jotain sekin, että vaikka tunnistan hemmon pärstän ties mistä leffoista, en silti ikinä muista hänen nimeään)
Haluaisin antaa Revenantille lähemmäs neljä tähteä, mutta joudun antamaan "vain" kolme. Syynä on yksinkertaisesti kesto yhdistettynä todella pelkistettyyn tarinaan - pelkkä kiehtova tunnelma ja visuaalisuus olisi voinut riittää, jos kesto olisi lyhyempi.

rating 60,000

15.06.2019 klo 00:14

Megalodon

Halusin katsoa aivottoman ja hauskan monsteri elokuvan - Megalodon on todellakin aivoton, mutta ei pätkääkään hauska tai edes viihdyttävä leffa. Koko touhu on yritetty tehdä aivan liian vakavissaan, mikä on suuri virhe, koska tällainen kliseinen sekoilu raina pitäisi nimenomaan tehdä täysin huumorilla. Näyttelijät/hahmot on ärsyttäviä pökkelöitä, kuten odottaa saattoi mutta myös itse Meg oli tehty aika köykäisesti. Yksi tähti, koska kaikesta tylsyydestä huolimatta pystyin katsomaan tämän loppuun asti.

rating 20,000

12.04.2019 klo 12:06

The House That Jack Built

Joka vuosi tulee näitä pahamaineisia leffoja, joita katsoessa ihmiset joko on pyörtynyt tai lähtenyt kesken näytöksen pois - ja lähes aina en tajua yhtään, mikä näissä leffoissa on muka niin kamalaa. Ilmeisesti tietty ampumarata/piknik kohtaus on aiheuttanut hämminkiä, ja onhan kohtaus masentava mutta lähes samanlainen on nähty jo esim Schindlerin listassa, joten en tajua mistä kaikki hysteria johtuu.

Itselleni tuli tästä mieleen hitaampi ja vakavampi Amerikan Psyko, leffassa on samanlaisia mustan komedian elementtejä. Keskivaiheille asti juoni jaksaa kiinnostaa, näyttelijätkin on hyviä, mutta kesto on ihan liian pitkä. Kokonaisuus olisin toiminut paremmin jos olisi käsitelty kolmea murhatapausta eikä viittä, koska homma alkoi pahasti tuntua itseääntoistavalta. Loppupuolella aloin olla jo todella puutunut ja kyllästynyt - kunnes epilogi pyörähti käyntiin. Epilogi oli ehdottomasti oma suosikkini koko elokuvassa, koska se oli niin omaperäinen, omituinen ja erosi muusta leffasta täysin. Joistain loppu on varmaan liian outo ja fantasia/uskonto henkinen, mutta itseni se herätti lähes totaalisesta kyllästymisestä. Annan kolme tähteä, haluaisin antaa enemmän mutta en kaiken järjen mukaan voi, kun kokonaisuus on näin epätasainen ja leffan paras osuus on viimeiset n. 20minuuttia.

rating 60,000

11.04.2019 klo 13:55

Leaving Neverland

Etenkin nuorena olin kovakin Jackson fani, mutta silti olen aina ollut sitä mieltä, että hänen käytös lasten kanssa on ollut omituista. Mielestäni on yksinkertaisesti häiritsevää, että hän on nukkunut pikkulasten kanssa samassa sängyssä - nämä nukkumiset hän itsekin myönsi eläessään. Eihän se tarkoita, että hän olisi ollut hyväksikäyttäjä, mutta silti se on minusta aina ollut todella kummallista. Ajatuskokeena voisi esim miettiä, että jos joku tuntemasi 30-40vuotias mies sanoisi nukkuvansa vaikka naapurin 7-12vuotiaiden lasten kanssa, niin eihän se kovin hyvältä kuulostaisi. Jacksonin omituisuuksia tunnutaan katsovan vähän läpi sormien, koska hän oli/on niin ylivertainen pop tähti.

Mutta siitä huolimatta, että pidän miestä outona, tämä dokumentti ei onnistu vakuuttamaan. Etenkin Wade Robson aiheuttaa vastenmielisiä tuntemuksia, enkä pysty uskomaan lähes mitään mitä hän suustaan päästää. James Safechuck vaikuttaa aidommalta kuin Robson, mutta molempien puheissa itseäni häiritsee tapahtumien selostaminen ylenpalttisen yksityiskohtaisesti. Jos henkilö valehtelee, hän haluaa lisätä shokeeraavia yksityiskohtia ja erityisesti painottaa ikäviä asioita, koska siitä tulee puhujalle tunne, että tarinasta tulee uskottavampi. (ainakin itselleni tuli herrojen puheista tällainen tunne) Lisäksi se, että dokkarista on löydetty ties mitä aukkoja ei lisää yhtään uskottavuutta.
Leaving Neverland on järkyttävä ja "hyvä" dokumentti niille, jotka uskoo sokeasti kaikki syytökset MeToo kampanjan jyllätessä taustalla. Itse aloin katsoa tätä nimenomaan sillä asenteella, että saanko jotain ihan oikeaa, konkreettista todistetta siitä että Jackson oli hyväksikäyttäjä, enkä vain pelkkiä puheita ja syytöksiä. Tosiasiahan on, ettei tässä tule mitään uutta faktaa esille, mitään väitteitä ei voi todistaa, joten katsojille tämä tarjoaa vain spekulaatioita. Vaikka en usko, että Jackson oli mieleltään terve, en silti voi väittää että hän olisi pedofiili - ainakaan tämän dokkarin perusteella, koska todistettavan faktatiedon määrä on lähes nolla. Annan kuitenkin edes 1½ tähteä, koska en halua leikkiä kumpaankaan suuntaan jotain kaikkitietävää yli-ihmistä, ja JOS kaksikon väitteissä on edes jotain perää.

rating 30,000

11.04.2019 klo 12:46

Overlord

Overlordia on mainostettu zombinatsi leffana, mutta zombeja tuli mukaan kuvioihin vasta ihan loppupuolella. Alussa homma vaikuttaa kohtuullisen vakavasti otettavalta ja uskottavalta sotaleffalta, alkupuolisko olikin ainoa asia mistä ihan tosissani tykkäsin. Keskivaiheilla oli todella tylsä haahuilu vaihe, jossa ilmeisesti on yritetty nostattaa tunnelmaa ja kauhufiiliksiä, mutta tässä ei onnistuttu yhtään. Lopussa sitten leffa muuttui täysin päättömäksi sekoilu rainaksi, mikä kieltämättä oli vähän huvittavaa katsottavaa.

Näyttelijät/hahmot on aika tyypillisiä toiminta leffojen karikatyyreja, harmi vain etten tykännyt yhdestäkään näyttelijästä. Wyatt Russell perinteisenä kovis-ryhmänjohtajana oli todella mitäänsanomaton, samoin myös Pilou Asbaek pääpahiksena oli tylsä. Ainoa jossa oli edes jonkin verran persoonallisuutta oli John Magaro - alussa hän vaikutti pirun ärsyttävältä, mutta lopulta muuttuikin ainoaksi joka jäi edes jotenkin mieleen.
Kokonaisuutena Overlord on todella epätasainen ja kummallinen leffa - luultavasti olisin tykännyt tästä enemmän jos koko keston ajan homma olisi pysynyt joko vakavana sota/kauhuiluna, tai sitten olisi menty kunnolla komedia splatterin puolelle. Laimea sekametelisoppa, kaksi tähteä.

rating 40,000

14.02.2019 klo 18:47

Resident Evil: The Final Chapter

Jotenkin kuvittelin, että koska on kyseessä leffasarjan viimeinen osa niin ehkä tähän on saatu edes jotain kiinnostavaa tai viihdyttävää. No se oli ihan turha oletus, koska tämä oli niin typerä ja tylsä tekele kuin vain voi olla. Oli ihan pakko vähän väliä hyppiä pari minuuttia eteenpäin, koska ei tätä vaan jaksanut katsoa, joten annan vain puolikkaan tähden.
Tiivistäen leffasarjan sanoisin, että ykkönen on selvästi paras ja katsottavin. Kakkonen ja kolmonen on hölmöjä, mutta sentään edes vähän viihdyttäviä. Nelosesta eteenpäin leffat on täyttä kuraa, enkä suosittele niitä kenellekään edes aivot narikkaan - viihteenä.

rating 10,000

16.01.2019 klo 00:47

Upgrade

Sanotaan vaikka hyvät puolet ensin. Upgrade on keskiverto viihdyttävä scifi/toiminta pläjäys, jonka kestoa ei olla onneksi venytetty liian pitkäksi. Näyttelijöissä ei ole vikoja ja juonen osalta tykkäsin tästä noin 80%.
Mutta Upgraden huono puoli on nimenomaan se, että kaikki on niin ok- hyvää, juonta ja näyttelijöitä myöten. Aika meni kyllä ihan nopeasti tätä katsellessa, mutta en ollut missään vaiheessa todella jännittynyt tai kiinnostunut.

Tiivistäen sanoisin, että leffa on vähän laimea, mitäänsanomaton. Muutamaa veristä tappoa lukuunottamatta Upgrade jäi minun makuun harmittavasti eri genrejen välimaastoon olematta kunnolla mitään. Kumpa tekijöillä olisi ollut kanttia tehdä tästä selvästi enemmän scifi kauhuun menevä leffa, niitä näkee niin harmittavan vähän, toimintamättöä sen sijaan tehdään ihan tarpeeksi. (mutta tämä on luultavasti scifi/kauhu leffojen suurkuluttajan ongelma, isommalle yleisölle ei välttämättä tule tällaisia fiiliksiä)
Juonestakin tykkäsin enimmäkseen, eniten pidin keskivaiheesta kun Grey alkoi etsiä vaimonsa murhaajia Stemin avulla. Harmillisesti kaiken kuitenkin osasi arvata etukäteen ja loppuratkaisu on minusta tylsä (jälleen scifin suurkuluttajan ongelma) Näyttelijät oli kuitenkin niin hyviä kuin näillä eväillä olisi voinut olla, heitä en laske millään tavalla miinukseksi. En halua olla liian negatiivinen, koska Upgrade on kuitenkin ihan hyvä yritys, 3 tähteä.

rating 50,000

11.01.2019 klo 00:37

Summer of 84

Summer of 84 verrataan kokoajan Stranger Thingsiin aika itsestäänselvien syiden takia, mutta minusta tässä kasari fiilikset on paremmin/aidommin onnistuneet kuin Stranger Thingsissä. Vaikka sarja on myös ihan hyvä, siinä kaikki kasari musat, leffat, tuotteet yms heitetään naaman eteen aika tökeröillä tavoilla, eikä sarjassa ole oikeasti kasarimaista tunnelmaa. Tässä kasari jutut tulee esiin paljon hillitymmin ja luontevammin sekä 80-luvun kauhuleffan tunnelmassa on onnistuttu paremmin.

Mutta Summer of 84 häviää kuitenkin hahmojen suhteen, vaikka näyttelijöissä ei mitään todella suuria vikoja olekaan. Hahmot on vain todella kliseisiä, vähän tylsiäkin, eikä pahiskaan pahemmin kiinnostanut. Juoni on kuitenkin tarpeeksi kiinnostava ja loppu nosti pisteitä. En usko, että Summer of 84 kestää kovin montaa katselukertaa, mutta ekalla kerralla aika meni nopeasti, joten kesto on sopiva. Kokonaisuudesta jäi ihan keskiverto - positiivinen kuva, joten voin antaa 3 tähteä.

rating 60,000

30.12.2018 klo 14:12

Mad Max: Fury Road

Ottaen huomioon etten kovin usein jaksa katsoa tällaisia toimintaa toiminnan perään leffoja (joissa juoni on yleensä aika olematon), oli Fury Road yllättävän hyvä. Maailmasta saa tarpeeksi hyvän kuvan, vaikka mitään ei selitetäkään rautalangasta vääntäen ja leffa on visuaalisesti todella hienoa katsottavaa. Hahmot jää vähän ohuehkoiksi, mutta sekään ei häirinnyt koska näyttelijät oli niin hyviä ja sopivia rooleihinsa. Kuten kaikki muutkin ovat sanoneet, Theron varastaa shown Furiosana. Tykkäsin myös Hardystä mutta olisin toivonut että nämä näyttelijät olisivat olleet tasavertaisemmin pääosa-kaksikko, nyt Hardy tuntui sivuosalta. Annan plussaa myös Houltille aivopestynä Nuxina. Olen nähnyt myös vanhat Mad Maxit, ja vaikka olisi ollut kiinnostavaa nähdä Mel Gibson vanhempana Maxina, en ala kuitenkaan haukkumaan Fury Roadia tästä uudesta suunnasta.

Haluaisin antaa 3½ tähteä, mutta mutta. Viimeisen puolen tunnin aikana aloin väsyä pahasti, minun toimintamätön sietokykyni alkoi olla totaalisen lopussa, joten olisin toivonut että tämän pituus olisi ollut n. 90-100min. (mutta onneksi tätä ei oltu venytetty sentään 2½ tuntiseksi, kuten lähes kaikki leffat nykyään) Toinen miinus on jo aiemmin toteamani "Hardy työnnettiin sivuun" - huomio. Luulen että olisin tykännyt leffasta vielä enemmän jos Max ja Furiosa olisivat olleet selvästi tasavertaisemmat pääosat ja jäin kokoajan vähän odottamaan, että missä vaiheessa Max myös nousee enemmän leffan keskiöön, mitä ei ikinä tapahtunut ja se jätti kieltämättä vähän pettyneen fiiliksen. 3 tähteä

rating 60,000

30.12.2018 klo 13:25

X-Men

Erittäin tylsä leffa joka aiheutti vähän väliä myötähäpeän tunteita ja suurin syy tähän on näyttelijät / hahmot. Vaikka tykkään Jackmanistä näyttelijänä, en ikinä ole kunnolla pitänyt hänen versiostaan Loganista. Minusta hän on liian mallimaisen komea ja siloinen rooliin, kokoajan tuli tunne että hän vain yrittää esittää karskia kovista, siinä onnistumatta. Tästä huolimatta Jackman oli leffan harvoja näyttelijöitä, joita pystyin kuitenkin katsomaan ärsyyntymättä. Muita ok-hyviä oli Patrick Stewart, James Marsden ja Ian McKellen. Kaikki muut pahikset aiheutti vain myötähäpeää, eikä yksikään hahmoista ollut millään tavalla kiinnostava. Myös Halle Berryn Storm ja Anna Paquin Rogue oli ihan hirveää katsottavaa, yhden ilmeen näyttelijöitä kumpikin.

X-men on pakollinen ensimmäinen leffa jossa lähinnä esitellään hahmoja ja tarinaa, mutta meikäläiselle on tosi huono merkki jos olen jo sarjan ekan leffan kohdalla näin epäkiinnostunut. Yleensä nimittäin tykkään aina ykkösten hitaammasta, tutustutaan hahmoihin - meiningistä eniten, melko usein jatko-osissa hahmot jätetään sivuun ja lisätään vain toimintaa ja räjähdyksiä. Mutta tällä kertaa en välitä, koska yksikään hahmo ei kunnolla kiinnostanut. Näin tämän kakarana vain osittain, joten nostalgia fiiliksetkään ei saaneet minua viihtymään paremmin leffan parissa. 1½ - 2 tähteä.

rating 30,000

28.12.2018 klo 19:41

Unbreakable - särkymätön

Aika on kullannut muistoja tämän leffan kohdalla, mutta onneksi kuitenkin vain melko lievästi. Unbreakable on täysin omanlaisensa supersankari leffa, koska tämä ei millään tavalla tunnu tyypillisen kliseiseltä supersankari elokuvalta. Muistan miten ekalla katselukerralla loppuratkaisu oikeasti myös yllätti ja se nostikin leffan pisteitä silmissäni huomattavasti. Unbreakablessa ja Kuudennessa Aistissa on vähän samanlaiset yllättävät lopputvistit, mutta minusta Unbreakable kestää enemmän katselukertoja, kun Kuudennen aistin kohdalla en oikein jaksa enää palata leffan pariin nähtyäni sen ja loppuratkaisun ekan kerran. (en vieläkään osaa päättää kumpi olisi kokonaisuutena Shyamalanin paras elokuva)

Tykkään tässä kaikista näyttelijöistä, mutta Willisin hahmo on mielestäni ehkä vähän liian kylmän oloinen(?) Muita miinuksia on ajoittainen tylsyys ja paikoillaan junnaaminen ja yhä edelleen olen sitä mieltä, että olisin halunnut leffaan ainakin yhden kohtauksen lisää, jossa Davidin voimat tulee paremmin ilmi. Mielipiteeni ailahtelee 3 - 3½ tähden välillä, harmi etten ole tykännyt mistään Shyamalanin leffasta jotka on ilmestyneet Unbreakablen jälkeen.

rating 60,000

15.12.2018 klo 20:55

The Incredible Hulk

Vaikka tämä on erittäin yksioikoinen sarjisleffa, plussaa tulee ehdottomasti siitä että tätä pystyi katsomaan ihan omana, yksittäisenä teoksena. Leffassa ei haiskahtanut tyypillinen "tämä on leffan x esiosa, leffan x2 jatko-osa yms" kuten kaikissa Marvel leffoissa nykyään kaikki liittyy toisiinsa, kaikki on identtisiä visuaalisesti ja juonellisesti yms, mihin olen totaalisen kyllästynyt. Vaikka tehosteet ei olekaan parhaimmasta päästä, tykkäsin nimenomaan siitä miten Incredible Hulk on ihan oman näköisensä versio Hulkista, eikä tuntunut että olen nähnyt tämän jo kymmenessä aiemmassa leffassa, toisin kuin Avengerseissa.

En yleensä hirveästi välitä Nortonista, mutta tähän rooliin hemmon vähän ilmeetön näyttely sopi. Mielestäni Mark Ruffalo on hyvä Hulkina ensimmäisessä Avengersissa, mutta viimeisimmissä leffoissa hän on ollut todella pökkelö ja huono, joten Nortonin versio oli mukavaa vaihtelua. En osaa sanoa kumpi olisi se-ainoa-oikea-Hulk, kumpikaan ei ole mielestäni roolissa ns korvaamaton, mutta molemmat on ihan hyviä, omalla tavallaan. Plussaa annan myös siitä, että tykkäsin kaikista muista rähinä kohtauksista paitsi lopun Hulk vs Abomination oli todella puuduttavaa katsottavaa. (Tähän vaikutti varmaan se, että itse tykkäsin enemmän Tim Rothin Blonsky- hahmosta pahiksena, Abominationiksi muuttuminen tuntui jotenkin turhalta/hätäiseltä/hölmöltä)
Annan 2 ½ - 3 tähteä, koska kyllä tämän hyvin katsoi läpi, mutta ei leffassa ole mitään todella kiinnostavaa tai mieleenpainuvaa. Incredible Hulk on keskiverto hyvä sarjis leffa, ei enempää tai vähempää.

rating 50,000

04.12.2018 klo 20:46

Poikani Kevin

Erittäin kiinnostava ja ajatuksia herättävä elokuva. Pidin ajoittaisesta vaikeaselkoisuudesta ja siitä että tässä ei ruvettu liikaa selittämään mitään yksinkertaisia syy-seuraus teorioita, koska sellaisia harvoin on mielenterveysongelmissa. Hahmoista/näyttelijöistä tykkäsin eniten Tilda Swintonin roolisuorituksesta, se tuntui realistisimmalta kaikkine heikkouksineen ja ongelmineen. Evan vaikeuksista elää muiden ihmisten keskuudessa poikansa tekemän koulusurman jälkeen tuli vähän mieleen Sue Kleboldin kirja Mother's Reckoning. (jos joku ei tiedä, hän on toisen Columbinen kouluammuskelijan äiti. Jos tykkäsit tästä elokuvasta, suosittelen lukemaan Suen kirjan)

Annan 3½ - 4 tähteä, mutta pienen miinuksen joudun antamaan Kevinin hahmosta. En väitä olevani millään tavalla asiantuntija, mutta minun mielestä hahmosta tehtiin vähän liian kauhu elokuviin kallistuva pirullinen "pahis". Psykopaatit tekee sisaruksilleen, eläimille yms pahaa jo pienenä lapsena ja osaa manipuloida muita, se on totta, mutta käsittääkseni psykopaatit on enemmän ilmeettömiä ja eleettömiä juuri siksi, että nämä eivät tunne mitään samalla tavalla kuin "terveet" ihmiset. Kevinin kohdalla olisin siis toivonut enemmän ilmeetöntä, muita ihmisiä ymmärtämätöntä käytöstä tällaisen aika kliseisen "vaanin ja mulkoilen kulmien alta kuin Hannibal Lecter" - tyylin sijasta. Tästä huolimatta Poikani Kevin on erittäin hyvä, vaikkakin raskas elokuva, positiivinen yllätys.

rating 70,000

16.11.2018 klo 22:47

Blade II

Ykkösen nähneenä tiesin että tämä tulee olemaan pelkästään toimintamättöä, mutta toivoin leffalta edes noin kolmen tähden veroista viihdyttävyyttä, mutta se oli turhan paljon toivottu. Koska tarina oli olematon, yritin keskittyä toiminta kohtauksiin, mutta kun nekin oli pirun tylsiä. Ja vaikka olisi miten päätön mättöleffa tahansa, mukana on oltava edes vähän kiinnostavia hahmoja/näyttelijöitä, mutta tykkäsin edes vähän vain Luke Grossista pahiksena. Snipesia kehutaan Bladen roolissa, mutta minusta hän on vain korni ja myötähäpeää aiheuttava puupölkky. Perlman oli harmittavan tylsä ottaen huomioon, että yleensä tykkään hemmosta lähes kaikissa rooleissaan. Reedus oli pirun ärsyttävä ja muista ei tullut yhtään mitään mieleen.

Kakkosen eduksi kuitenkin sanon, että tässä ei ole samanlaista väkisin väännettyä "vakava ja synkkä elokuva"- fiilistä kuin ykkösessä, vaan on menty enemmän aivottomaan räiskintä suuntaan jättäen kaikki olevinaan-syvällisyydet pois. Ykköselle annoin vain yhden tähden ja saman verran annan nytkin, MUTTA jos jompikumpi olisi pakko katsoa uudestaan, sanoisin ehdottomasti tämän.

rating 20,000

14.11.2018 klo 00:12

Doctor Strange

Marvel leffoista voi ainakin sanoa plussaksi sen, että suurimmaksi osaksi näissä on rooleihinsa sopivat näyttelijät, ainakin tärkeimmissä rooleissa. (toki hutejakin löytyy, mm. Mads Mikkelsen ei mielestäni sopinut rooliinsa pätkääkään mutta pahikset onkin aina näissä leffoissa todella huonoja) Cumberbatchin lisäksi tykkäsin Swintonista ja Wongista, mutta edes hyvät näyttelijät ei saa tätä kunnolla toimimaan.

Dr. Strange olisi hahmona ollut mitä sopivin ihan erilaiseen sarjis leffaan - tästä olisi voitu tehdä hitaampi, vähän taideleffan tyylinen pohdiskeleva/filosofinen elokuva, ja sellaisena se olisi myös selkeästi erottunut muista Marvel leffoista. Tällainen toteutus olisi myös tehnyt hahmosta erottuvan, nyt Strange on mielestäni lähes identtinen Tony Starkin kanssa mikä on vain tylsää. Nopeasti kävi kuitenkin selväksi ettei tilaisuutta olla käytetty hyväksi, vaan homma muuttui äkkiä päättömäksi tehostemätöksi. Nykyleffoissa on meikäläisen makuun liian epäaito visuaalinen ilme, tykkään tehosteista jotka sulautuu aitoon ympäristöön ja tällainen tehosteräjähdys tekee minulle vain päänsäryn, joten loppupuolisko oli todella puuduttavaa katsottavaa. Jos tätä elokuvaa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla se olisi sekasotku, 1½ tähteä.

rating 30,000

13.11.2018 klo 18:41

It Follows

Plussaa musiikeista, ideasta ja hyvästä yrityksestä tehdä edes vähän erilainen kauhu leffa kaiken kliseisen splatter soopan keskellä. Tykkäsin myös miten tässä oltiin otettu mallia 70/80-luvun kauhuiluista, kuitenkaan kopioimatta liian läpinäkyvästi mitään tiettyä elokuvaa.

Kuitenkin harmittavasti n. 40min jälkeen leffa alkoi tuntua todella laahaavalta ja itseään toistavalta. Vaikka perusidea onkin hyvä, sitä ei kehitetä yhtään mihinkään suuntaan - tuntui kuin tekijät olisivat joutuneet umpikujaan keksimättä miten tarinaa saisi kiinnostavalla tavalla eteenpäin. Monessa eri kohdassa odotin, että nyt hommaan tulee mukaan jotain uutta, mutta ei niin ei. Toisaalta jos oliosta on haluttu tehdä tällainen "mitään ei selitetä" - monsteri niin sitten keston olisi pitänyt olla lyhyempi, vaikka 90min, ehkä leffa ei olisi sitten tuntunut niin paikoillaan junnaavalta. Lopusta en myöskään pitänyt, minun makuun se oli turhan laiska ja samalla helppo/riskitön ratkaisu tekijöiltä. Näyttelijöistä sanon vain sen verran, että ilmeisesti nuoret näyttelijät usein sortuu joko yliampumiseen tai sitten apaattisuuteen, kuten tässä. Kaikki hahmot tuntui syöneen jonkin sortin rauhoittavia kun meno oli niin lamaantunutta (tosin pääosassa oleva Maika Monroe onnistui ajoittain saamaan rooliinsa eloa) Vaikka annan vain 2 tähteä, tässä oli kuitenkin paljon enemmän yritystä kuin suuressa osassa uusista kauhu leffoista, harmi kun hyvä idea jätettiin tällä tavalla puolitiehen.

rating 40,000

04.11.2018 klo 13:29

Star Trek Into Darkness

Katsoin tämän juuri sopivaan aikaan - olin vähän väsynyt ja halusin katsoa jotain viihdyttävää mättöä ilman että jouduin miettimään mitään. Into Darkness on täynnä hyvän näköistä ja viihdyttävää toimintaa, mutta jos odottaa tältä yhtään mitään syvyyttä niin tulee pettymään.

Hahmot on paperin ohuita ja nojaavat lähes täysin siihen, että katsojat on sarjan faneja. Itse en voi sanoa olevani Star Trek fani, pienenä katsoin sarjaa sieltä täältä ja tiedän hahmoista sen verran että tunnistin kuka kukakin on, mutta minulla ei ollut mitään suuria ajatuksia tai odotuksia tästä, joten en myöskään pettynyt. Suurfanit ei ehkä saa tästä oikein mitään, ehkä jotain pieniä nostalgia fiiliksiä, mutta minulle tämä oli ok-kyhäelmä täynnä viittauksia vanhoihin juttuihin. Näyttelijät oli kuitenkin niin hyviä kuin näillä eväillä vain olisi voinut olla. Itse tykkäsin eniten kohdasta jossa Kirk ja Khan liittoutuivat - tätä "yritämme manipuloida/hyötyä toisistamme " - linjaa olisi pitänyt jatkaa paljon pidempään, vaikka koko leffan loppupuoliskon ajan, koska harmittavan nopeasti palattiin takaisin suoraviivaiseen hyvikset vs pahis asetelmaan. Annan kuitenkin 2½ - 3 tähteä, koska aika meni nopeasti, näyttelijät oli hyviä, leffa on visuaalisesti hieno ja kaikessa hölmöydessään tulin tästä hyvälle tuulelle.

rating 50,000

04.11.2018 klo 12:59

The Whistleblower

Pitkästä aikaa elokuva jota katsoessa tuli oikeasti surullinen ja samalla inhottava olo. En ole nähnyt kovin montaa ihmiskaupasta kertovaa leffaa, joten ehkä odotin dokumenttimaisen pliisua ja etäistä tyyliä, minkä takia tämän synkkyys ja toivottomuus pääsi yllättämään ja vähän järkyttämäänkin. Surullista tunnelmaa minulle lisäsi (tositapahtuma-tiedon lisäksi) se, että tämä sijoittuu Eurooppaan/Bosnia & Hertsegovinaan vuonna 1999, eli tätä katsoessa ei voinut ikäänkuin tuudittautua siihen, että tällaista tapahtui ja tapahtuu jossain kaukana kauan sitten.

Realistisesta tunnelmasta ja otteesta ehdottomasti plussaa, näyttelijät oli myös erittäin hyviä, Rachel Weisz pääroolissa oli vakuuttava ja pidettävä lähes kaikkien muiden hahmojen ollessa iljettäviä kusipäitä. Annan 4 tähteä, suosittelen kaikkia katsomaan tämän ja ihmettelen miksi Whistleblower on jäänyt näin vähälle huomiolle, suuri vääryys.

rating 80,000

04.11.2018 klo 01:37

Deadpool 2

Ykköselle annoin yhden tähden, koska mielestäni se oli kova pettymys. Tämän jälkeen haluisin vähän nostaa ykkösen pisteitä koska siinä oli sentään jotain pointtia. Tässä ei ole yhtään mitään pointtia - kaikki on vain heitetty entistä enemmän typeräksi teinimäiseksi vitsiksi, ja voisin luetella ääliömäisiä kohtauksia vaikka miten monta, mutta sanon esimerkkinä vaikka vauvajalka- kohtauksen. Mitä hauskaa siinä muka oli(??), se oli ainoastaan typerä ja omituinen.

En ymmärrä miksi tätä versiota Deadpoolista kehutaan, koska sarjiksia lukeneena ja animaatioita nähneenä en näe tässä oikeastaan mitään samankaltaisuutta. Reynolds - Deadpool on pelkästään teiniksi jämähtänyt ääliö, kun taas sarjiksissa hahmo on edes välillä myös vakavakin ja synkkä hahmo höystettynä sarkasmilla. Ehkä olen sitten tyypillinen synkistelijä-suomalainen kun tällainen teinimeininki ei viihdytä yhtään. Puolikkaan tähden annan vain Josh Brolinille, koska Cablen hahmo oli sentään toteutettu ok-hyvin. Ykkösen voin ehkä katsoa uudestaan joskus monen vuoden päästä, koska siitä jäi vain mitäänsanomaton olo, mutta tätä en varmasti tule koskaan katsomaan uudestaan, koska ärsytyksen määrä oli koko keston ajan aivan liian suuri.

rating 10,000

25.10.2018 klo 23:51

Man of Steel

Tykkäsin tästä siihen asti, kunnes Clark alkoi toimia Teräsmiehenä - yksinkertainen syy tähän nopeaan mielen muutokseen oli, että hahmo on väännetty todella omituiseksi. Teräsmiehen kuuluisi olla ystävällinen, kohtelias ja vähän liiankin kiltti/siloinen, mutta tässä hän on synkkä, agressiivinen ja lähestulkoon pahis, eli todella outo ja minun mielestä huono versio hahmosta. (Tiesin kyllä, että nykyään on turha odottaa Reeven kaltaista Teräsmiestä, mutta tässä mentiin kokonaan toiseen ääripäähän - toivoin jotain tämän ja Reeven version välimaastosta) Lisäksi lähes kaikki kohtaukset on kuvattu ärsyttävällä, heiluvalla tavalla mitä katsoessa itselleni tuli päänsärky, joten siitäkin tulee miinusta. Leffan kesto on myös liian pitkä, etenkin lopun tappelukohtauksissa aloin olla jo todella kyllästynyt.

Näyttelijät on kaikki ok-tasoa, kukaan ei noussut ylitse muiden hyvässä eikä pahassa. Henry Cavill on ulkoisesti sopiva rooliinsa, mutta kun hahmosta on tehty tässä näin kummallinen synkistelijä, en oikein osaa sanoa oliko Cavillin suoritus hyvä vai ei - kaiketi ainakin keskiverto hyvä, koska minulle ei tullut hänestä mitään raivo ajatuksiakaan. Annan leffalle 2 - 2½ tähteä, antaisin 3 tähteä jos Teräsmiehen hahmo olisi tehty edes vähän oikeaan suuntaan ja jos tappelu osuudet ei olisi olleet niin loputtoman pitkiä.

rating 40,000

09.10.2018 klo 14:01

The Amityville Horror

Ainoa asia josta tykkäsin oli alku, jossa näytettiin mitä talossa oli aiemmin tapahtunut, murha kohtaus oli tehty hyvin ja tarpeeksi karmivaksi. Mutta se olikin ainoa hyvä asia, ja ainoa syy jonka takia annan ½ tähden, en voi antaa edes yhtä kokonaista tähteä koska puolivälissä kestoa torkahdin - täytyy olla erittäin huono kauhu elokuva kyseessä jos sen aikana oikeasti alkaa nukuttamaan.

Mitä enemmän näen Deadpool-Reynoldsin elokuvia, tulen kokoajan varmemmaksi siitä että hän on vain yhden roolin näyttelijä. Kaikissa muissa leffoissaan hän vaikuttaa olevan kuin puoliunessa, täysin ilmeetön ja tylsä. Oikeastaan kaikki muut näyttelijät tässä oli uskottavampia ja ainakin tuntuivat edes jollain tavalla yrittävän, kun Reynolds vaan möllötti kyllästyneenä. Loppu on todella tylsä, edes "perustuu tositapahtumiin" - leima ei yhtään auttanut tällä kertaa, vertailu mielessä pitäisi varmaan katsoa vanhempi versio. EHKÄ teinit jotka eivät ole ehtineet näkemään kuin muutaman kauhu leffan voivat saada tästä jonkinlaiset sävärit, mutta kellekään muulle en tätä suosittele.

rating 10,000

09.10.2018 klo 13:07

Split

Olen muidenkin leffojen kohdalla sanonut, että en tykkää siitä kun samaan elokuvaan heitetään mielenterveysongelmia ja yliluonnollisuutta, koska mielestäni ne pilaa toisensa. Esim jos on kauhuleffa joka on aluksi 100% yliluonnollinen, sitten yhtäkkiä mukaan tuleekin mielenterveys aspekti, kaikki yliluonnollisten elementtien mystisyys ja kiinnostavuus katoaa. Sitten taas jos homma on toisinpäin, kuten Splitin kohdalla, ensin käsitellään mielenterveysongelmia ja loppupuolella homma vaihtuu yliluonnolliseksi, koko leffa muuttuu typeräksi ja lapselliseksi. Nämä kaksi ihan erilaista lähestymistapaa ei vain toimi, yhtä tyhmä idea olisi muuttaa Hannibal Lecterin hahmo yhtäkkiä vaikka demoniksi tai ihmissudeksi. (Lopputwisti vähän pelastaa leffan ideaa, mutta siitä huolimatta en voi sanoa pitäväni tätä hyvänä elokuvana)

Sitten näyttelijöistä, etenkin paljon kehutusta McAvoysta. Suoritus ja hahmo(t) oli minusta todella epäkiinnostavia, ainoa ajatukseni hemmosta koko leffan ajan oli vain "no jaa, joopa joo, ihan sama". Leffaa olisi voinut selvästi parantaa joku uskottavammin uhkaavan tuntuinen näyttelijä, pelottavuudessa McAvoy ei mielestäni onnistu pätkääkään. Psykologi nainen kaikessa potilaidensa ihailemisessa ja sinisilmäisyydessä ärsytti, vaikka näyttelijä olikin ihan hyvä. Kaikki kolme teinityttöä oli samaa harmaata massaa, ei kenestäkään jäänyt kummempaa mielipidettä. Edelleen Kuudes aisti ja Unbreakable on mielestäni ainoat Shyamalanin leffat joissa homma pysyy kasassa. Harmillisesti voin antaa vain 1½ - 2 tähteä.

rating 30,000

05.10.2018 klo 21:39

Avengers: Infinity War

Lähes kaikki on hehkuttanut miten Infinity War on kaikkien aikojen paras Marvel leffa. Ei kyllä todellakaan ole, mielestäni tämä on ehkä huonoin Avengers elokuva. (ykkönen oli paras ja sillekin taisin antaa vain 2 tähteä, siitä lähtien jokainen on ollut vain huonompi ja huonompi) Tässä kaikki on vedetty niin olevinaan eeppiseksi ja mahtavaksi, että alkoi vain väsyttämään ja ärsyttämään yhtä aikaa. Itseäni häiritsi myös heti miten kaiken sinne tänne poukkoilun keskellä itse tarina on pinnallisin/olemattomin ehkä kaikista näkemistäni Marvel leffoista.

Katsomista ei myöskään helpottanut se, että itse supersankarit käyttäytyi kuin sinisilmäiset idiootit. Tällaisia massiivisia hyvis vs pahis taisteluja pystytään kyllä tekemään myös ilman, että sankarit käyttäytyy kuin pikkulapset (esim TSH) Myös aiemmin hahmojen välillä olleet vähäisetkin kemiat ja tarinat on heitetty menemään, ei tässä ole hahmojen kannalta mitään muuta kuin tappelua, välillä heitetään väliin pari kuivaa vitsiä ja sitten tapellaan lisää. (Eikö kukaan huomaa, miten näissä leffoissa jokaisella hahmolla on tismalleen sama "luonne". Jokainen laukoo vähän väliä typeriä näsäviisaita kommentteja, miksei vain muutama voi olla tällaisia "hauskoja-heppuja"?) Ainoa hahmo josta tykkäsin edes vähän oli Doctor Strange, koska en ole aiemmin tätä heppua vielä nähnyt niin olipa edes jotain uutta. Vähän plussaa annan myös lopusta, vaikkakin oletan että kaikki kuolleet hahmot keksitään palauttaa jollain tavalla eloon seuraavassa leffassa. Ensimmäisen Avengersin voin katsastaa uudestaan silloin tällöin, mutta näitä muita osia en, 1½ tähteä.

rating 20,000

03.10.2018 klo 18:23

Selviytyminen

Visuaalisesti hyvin tehty elokuva jossa on hyvät näyttelijät, mutta kuitenkin samalla harmittavan tylsä ja kaikella tavalla keskinkertainen leffa. En osaa edes sanoa tästä mitään muuta, koska kokonaisuus oli niin tasapaksu/ok-hyvä, ei herättänyt ajatuksia mihinkään suuntaan. Annan 3 tähteä, kun en osaa sanoa leffassa mitään todella isoja miinuksiakaan, mutta tuskin tulen tätä ikinä uudestaan katsomaan.

rating 60,000

24.09.2018 klo 13:38

Justice League

Tykkään lähes aina Zack Znyderin leffojen visuaalisesta puolesta, vaikka tämä ei olekaan yhtä synkkä kuin hemmon muut elokuvat. Uudet hahmot juoksutetaan mukaan aika nopeasti, mutta kuitenkin kaikista saa kohtuullisen hyvän kuvan. Eniten tykkäsin Flashistä, Wonder Womanista ja Aquamanista. Cyborg tuntui vähän ohuehkolta hahmolta, mutta eniten häiritsi Affleckin Batman, josta on tehty tähän omituisen nössö (etenkin kun edellisessä leffassa hahmo oli kohtuullisen uskottava kovistelija). Sarjiksissa ja piirretyissä Batman on ihan yhtä tärkeä osa porukkaa kuin muutkin, mutta tässä hahmo jää pahasti muiden varjoon. Pahis myös oli taas kerran pirun tylsä, hahmon toteutus on lisäksi todella tönkkö ja lapsellinen.

Kun Justice Leagueta kuitenkin verrataan Avengerseihin, niin tämän leffan plussaksi sanon keston ja toiminta kohtaukset. Justice Leaguen tappelu kohtauksissa on mielestäni enemmän menoa ja meininkiä kuin Avengersien ärsyttävän tylsissä kahinoissa. Näyttelijöistä/hahmoista sanon myös, että ei tämä porukka ole mitenkään huonompi kuin Avengerseissa. (Lisäksi tässä kukaan ei ärsytä minua, kun taas Avengerseissa rasittavia hahmoja on todella monta) Mutta selkeä ero on kuitenkin myös se, että jos haluaa ottaa sarjis hahmot haudanvakavasti ja yrittää siirtää ne edes jollain tavalla reaalimaailmaan, niin tässä mielessä Marvel leffat on parempia. Justice League on puhtaasti hömelön kliseinen sarjis leffa, ilman väkisin väännettyä realismi-fiilistä, vähän samalla tavalla kuin vaikka Raimin Spidermanit. Itseäni tämä ei haittaa yhtään, mutta ilmeisesti suurin osa katsojista ei tällaisesta linjasta pidä, kun Justice League on yleisesti ottaen haukuttu maanrakoon. Hölmöstä viihdyttävyydestä annan 2 - 2½ tähteä.

rating 50,000

24.09.2018 klo 12:50

Snowpiercer

Ristiriitaisia ajatuksia herättävä elokuva. Minuun aina iskee scifi leffat joissa ihmisiä on jumissa/vaarassa pienessä paikassa, joten tykkäsin juna ideasta. Pidin siitä miten tämä ei ollut ihan tyypillistä hollywood huttua, kiitos eteläkorealaisen ohjaajan. Osa näyttelijöistä oli hyviä, vaikkakin hahmot jää ohuiksi - päähenkilöön tulee ihan loppusuoralla vähän enemmän syvyyttä, ja olikin plussaa ettei hahmo ollut mikään puhdas pulmunen. Hyväksi puoleksi lasken myös sen, että hahmoja kuoli tasaiseen tahtiin, myös sellaiset jotka yleensä tällaisissa leffoissa selviää loppuun asti.

Sitten ne huonot puolet, joita ikävä kyllä myös riittää. Välillä leffa on niin pimeä, että mistään ei saa mitään selvää ja kameran heiluminen alkoi tympiä. Inhosin myös viimeistä 15minuuttia - loppuratkaisu on tylsä ja jättää koko leffasta turhautuneen fiiliksen. En tykännyt yhtään Tilda Swintonin ja Ed Harrisin hahmoista, molemmat oli harvinaisen ärsyttäviä ja kliseisiä. Tehosteet oli myös huonoja, mutta ne ei ole minulle missään leffoissa kovin tärkeitä, joten ne ei ollut ratkaiseva tekijä. En nyt oikein tiedä minkä verran antaisin pisteitä, heilun jossain 3 tähden paikkeilla lähinnä hyvän idean takia, mutta ei tämä mikään mestariteos ole.

rating 50,000

20.09.2018 klo 20:47

Julmia aikeita

Halusin katsoa jotain aivotonta mutta viihdyttävää, ja olin kuullut että "cruel intentions on erittäin hyvä teinileffaksi", mutta ei kyllä ole. Trilleriä leffa ei ole nähnytkään, draamailu oli noloa ja tylsää, eikä homma toimi edes hölmönä komediana. Hahmot oli kaikki mustavalkoisia karikatyyreja, myös näyttelijät oli mielestäni todella huonoja - välillä oikeasti mietin, että tekeekö näyttelijät tahallaan koko touhusta entistä huonomman. Etenkin Selma Blair oli roolissaan naurettavan huono ja myötähäpeää aiheuttava pökkelö, en ole tykännyt hänestä missään leffassa. Annan ½ tähden säälistä, en jaksanut katsoa tätä sähellystä kokonaan edes ekalla kerralla.

rating 10,000

15.09.2018 klo 22:31

Lolita

Vaikeasta kirjasta ja aiheesta tehty elokuva, Kubrickin versiota en ole nähnyt joten en siihen voi verrata. Jos on kirjan lukenut niin tietää, että kyseessä on outo tarina - joistain kirja on yksinkertaisesti pedofiili tarina, joistain pääosa Humbert näkee Lolitassa jonkun nuoruutensa rakkauden. Itse sanon että ihan sama, jos aikuinen on ihastunut ja pakkomielteinen 12vuotiaaseen lapseen niin hän on pedofiili ja piste. Turha tätä tarinaa on yrittää romantisoida tai tehdä "hyväksyttäväksi" erilaisilla teorioilla.

Kovasti tekijät on yrittäneet saada siirrettyä kirjan tarinan leffaksi. Suurin ongelma on kuitenkin, että en usko tässä yhtään mihinkään. Irons on hyvä näyttelijä, mutta en vain uskonut yhtään että hän on Humbert. Ehkä aihe on sen verran ikävä ja negatiivinen ettei kukaan ole pystynyt tai uskaltanut heittäytyä tähän leffaan täysillä. (Tosin esim. saman aiheen leffa Woodsman, jossa Kevin Bacon on pedofiilin roolissa, tuntuu paljon uskottavammalta) Kun kyseessä kuitenkin on lähes ainoastaan hahmojen ympärillä pyörivä draama niin on vähän pakko arvostella näyttelijä suorituksia/uskottavuutta ja minusta tässä ei ollut niitä. Swain suoriutui ehkä vähän paremmin, mutta en ole varma oliko kirjan Lolita ihan tällainen? Voin muistaa väärinkin, siitä on aika kauan kun viimeksi olen kirjan lukenut. Elokuva ei kokonaisuutena pysy kasassa mitenkään, tuntui että tähän on tehty yksittäisiä outoja (mutta kuitenkin mahdollisimman kesyjä) kohtauksia ilman kunnollista kokonaiskuvaa.
Annan kuitenkin 2½ tähteä, koska odotin paljon huonompaa elokuvaa - tätä taidetaan arvostaa lähinnä hyvänä yrityksenä, jota ei ole kuitenkaan liian vaikea katsoa.

rating 60,000

15.09.2018 klo 21:47

Pahuuden kosketus

Spoilereita tiedossa. En kuulu niihin tosikoihin, jotka ei siedä elokuvissa mitään uskonto elementtejä. Itseasiassa etenkin kauhuleffoissa kaikenmaailman demonit sun muut on vain mukavaa vaihtelua kirvesmurhaaja-leffoille. Mutta Frailtyn kohdalla nämä demoni jutut oli häiritseviä siksi, että kokoajan heiluttiin jossain yliluonnollisen ja skitsofrenian välimaastossa - oliko leffassa oikeasti edes mitään yliluonnollista, vai oliko pääosa murhaajat oikeasti vain sekopäitä jotka kuvitteli omiaan. Ilmeisesti lopputwistin tarkoitus oli kallistaa leffa siihen suuntaan, että demonit, näyt yms oli aitoja, mutta jotenkin jäi todella epämääräinen olo koko elokuvasta. Jos lopun ideana oli saada pääosa näyttämään joltain sankarimaiselta jumalan valitulta niin aika pahasti metsään mentiin, itselleni ainakin jäi vain kuva sekopäästä.

Näyttelijät oli kaikki aika keskitasoa, myös McConaughey ja Paxton. Lapsinäyttelijät tuntui yrittävän tosissaan, mutta on paljon parempiakin tullut nähtyä. Tavallaan ymmärrän miksi jotkut tykkää tästä paljonkin, mutta minusta tämä oli vain epämääräinen, välillä myös tylsä ja paikoillaan junnaava. Annan 2 tähteä lähinnä ideasta/yrityksestä, mutta toteutus olisi voinut olla paljon parempi.

rating 40,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat