jampaa6

jampaa6

Käyttäjä, 2 fania

TOP-lista #1

1

Fight Club (1999)

Ankea, mutta samalla erittäin hauska ja nerokas elokuva. Loppukäänne jätti sanattomaksi, mutta tunteellinen loppu pilattiin sillä kuuluisalla yhden framen "tiedätte kyllä millä", joka aiheutti häkeltyneessä katsojassa kunnon naurut. Kerrassaan nerokasta.

Fight Club rating 4,21

2

Seitsemän (1995)

Kun elokuva hyrähtää kunnolla pyörimään, ei katsetta voi hetkeksikään päästää ruudulta. Niin jännittäväksi elokuvan katsominen käy. Loppu erittäin ennalta-arvaamaton. Luultavasti paras koskaan näkemäni jännityselokuva.

Seitsemän rating 4,19

3

Vihreä maili (1999)

Leffa on suhteellisen pitkä, mutta kolmetuntinen kuluu kuin siivillä, eikä aika tule missään vaiheessa pitkäksi. Täydellinen teos.Koskettavin tarina, jonka olen nähnyt. Monessa kohtaa sitä vetistyy, varsinkin lopussa, kun Spoileri: näytäHerra Jingles kiipeää vanhana sikarilaatikosta ja yrittää pyörittää lankarullaa.Viimeksi olen elokuvan nähnyt n. 10-vuotiaana, ja uusintakatselulla elokuva oli paljon koskettavampi ja kehtaisinko väittää parhaaksi näkemäkseni elokuvaksi. Mielestäni paljon parempi kuin Avain pakoon.

Vihreä maili rating 4,38

4

Reservoir Dogs (1992)

Elokuva ihastuttaa, hämmästyttää, vihastuttaa ja surustuttaa. Tarantinon elokuvat ovat kohtuullisen väkivaltaisia, mutta siitä ei jää pahaa makua suuhun ja Tarantinon luoma väkivalta on todellakin lähellä taidetta.Dialogi rullaa mukavasti ja draamaa on riittämiin. Elokuvan tapahtumat eivät olleet ennalta-arvattavia ja elokuvan loppu oli harvinaisen tyly, mikä ei ollut lainkaan huono juttu.

Reservoir Dogs rating 4,25

5

Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta (1994)

Muutaman kymmenen minuutin jälkeen tuli tunne, että onpahan yliarvostettu elokuva. Kun "tarinat" alkoivat nivoutua yhteen, alkoi ymmärtämään, miksi tästä elokuvasta pidetään niin paljon. Kerrontaa ei voi kuin ihastella, musiikit sopivat prikulleen ja hahmotkin ovat jokainen omalaatuisia. Elokuvan ainoa miinus on Travoltan takatukka.EDIT: Kun tajuaa salkun sisällön, elokuvasta tulee yhtäkkiä sata kertaa parempi.

Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta rating 4,43

6

Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota (1984)

Malliesimerkki täydellisestä elokuvasta. Kaikki toimii.Ei tätä kannata pituuden vuoksi pelätä. Elokuva ei juurikaan kärsi ylipituudesta, ainoastaan tunnelman ajoittainen latistuminen tylsistyttää muutamassa kohdassa. Ei kuitenkaan niin häiritsevästi, että se pääsisi haittaamaan kokemusta.

Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota rating 4,30

7

American History X (1998)

Kaikki toimii niin kuin pitääkin ja elokuva onnistuu tavoitteessaan: Mitä järkeä tässä kaikessa on?. Erittäin masentava elokuva.

American History X rating 4,27

8

Barton Fink (1991)

Taisin löytää uuden suosikkielokuvan...Loppu ei aivan auennut, mutta eiköhän se tulevilla katselukerroilla.Missään elokuvassa en ole nähnyt vastaavasti luistavaa dialogia, enkä muista nähneeni yhtään luomisen tuskaa käsittelevää elokuvaa.Leffassa pyöritellään jännästi draamaa ja mustaa komediaa. Lopussa saadaan ripaus trilleriäkin joukkoon.Lyhyesti sanottuna ei mitään valitettavaa. Aivan mahtava elokuva!

Barton Fink rating 3,96

9

The Prestige (2006)

Erittäin hieno elokuva ja kestää monta katselukertaa. Mielenkiinto kestää koko elokuvan ajan. Pidän tämäntyyppisistä elokuvista joissa katsoja voi käyttää omiakin aivojaan.

The Prestige rating 4,20

10

Gran Torino (2008)

En ole ikinä oikein pitänyt herrasta nimeltä Clint Eastwood. Mielikuvani tämän herran elokuvista ovat jotakuinkin sitä, että kamera zoomaa Clintin häijynnäköiseen ilmeeseen, Clint vetää Magnum 44 -pistoolin taskusta ja päästelee pahikset päiviltä.Ainoa Clintin elokuva, jonka olin katsonut, oli "A Perfect World", ja siinäkin Eastwood nähdään ainoastaan sivuroolissa. Gran Torino yllätti positiivisesti. Jonkin verran tässäkin elokuvassa nähtiin lähikuvaa Clintin vihaisesta ilmeestä.Elokuvan alussa Walt vaikuttaa aika mulkulta äijältä, mutta loppua myöden henkilöön kiintyy. Näin koskettavan lopun olen muistaakseni nähnyt viimeksi juurikin "A Perfect Worldissa". Kaiken kaikkiaan loistava elokuva ja Eastwood hoitaa hommansa kunnialla.

Gran Torino rating 4,20

Profiilin tiedot

TOP-listat