dbgirl

dbgirl

Käyttäjä, 20 fania

Oma statistiikka: Sarjojen kommentit (162)

30.04.2023 klo 17:14

The Office - An American Workplace: 1. tuotantokausi

Olen vältellyt tämän sarjan katsomista jo ilmestymisestään (2005) saakka. Aivan ensimmäisenä näin tosin ekan jakson sen alkuperäisestä brittiversiosta enkä pitänyt siitä, sitten kokeilin tätä amerikkalaista mutta en vain pitänyt tästä enkä varsinkaan Steve Carrellista. Pikakelaus suunnilleen vuoteen 2017 tai -18, ja kokeilin uudelleen. Ei vain lähtenyt.

Kun sain muutama kuukausi sitten katsottua Jack Ryan-sarjan, jossa oli John Krasinski pääosassa, ja joka on siis tässä Jim, päätin kokeilla uudestaan. Varsinkin kun sama tuotantoporukka teki Parks & Recreationin, josta pidin myös (tosin en ole katsonut kuin ekan kauden). Rehellisesti sanoen aloin katsomaan tätä vain hänen vuokseen ja hänen takiaan jaksoin katsoa tätä. Hän sopi rooliinsa todella hyvin. Täältä siis on peräisin hänen huumorintajunsa, mikä kyti Jack Ryanissa kaiken sen vakavan toiminnan alla. Carrell oli edelleen todella ärsyttävä ja vaivaannuttava, osittain ymmärrän sen kuuluvan hahmon luonteeseen mutta silti, ei ole minun lempparinäyttelijäni. Hän tekee tätä samaa muuallakin enkä pidä hänen tyylistään joka ei minusta ole hauskaa. Odotin aina Krasin… siis Jimin kepposia Dwightille, ne olivat sarjan suola, pidin myös hänen ihastuksestaan Pamia kohtaan. Minusta yksi kohtaus erityisesti oli hänen osaltaan loistavasti näytelty. Nyt tajusin tämän huumoria paremmin kun on tullut enemmän elämänkokemusta. Pidin siitä miten jotenkin intiimi tämä oli, jotenkin todella hyvin yhteenhitsautunut porukka. Harvoin näkee ihan itse sarjassa miten hyvin näyttelijät tulevat toistensa kanssa toimeen vaikka hahmonsa eivät toisistaan pitäisikään.

rating 60,000

07.04.2023 klo 18:26

Jack Ryan: 1. tuotantokausi

Tom Clancyn kirjoihin perustuvat Jack Ryanit ovat minulle nimeltä tuttuja, mutta en ole niitä tietääkseni nähnyt Punaisen lokakuun metsästystä lukuunottamatta (minulle oli yllätys että kyseinen leffa kuuluu samaan Ryan-maailmaan). En tiedä miten uskollisia nämä ovat, joten otan tämän sarjan sellaisenaan, toimintaviihteenä.

Ekan kauden alussa Jack Ryan on CIA:n analyytikko, terävä päästään mutta tylsästi pöydän takana, kunnes hän saa yllätyksekseen komennon koskien mahdollista terrorismia.

Sarjassa mennään ainakin Amerikassa, Pariisissa, Jemenissä ja Turkissa, menoa ja meininkiä riittää ja trillerinä tämä on hyvin toimiva koska se on oikeasti melko tiheätunnelmainen ja jännittävä, mutta perus viihdeäksöniä ja komediaa ei ole unohdettu. Tarina on suhteellisen realistinen. Varsinkin naisena kolmosjakso tuntui todella ahdistavalta raiskauksen yrityksineen. Yksi sivujuoni tuntui todella irralliselta mutta lopputulema oli huvittava.

John Krasinski oli hieman pökkelö mutta toisaalta silti todella sopiva Ryanin rooliin, toiminta ja komedia tuntui luonnistuvan parhaiten. Uskottava draamallisuus oli hieman niin ja näin mutta ei se haitannut. Hänen tavisolemuksensa sopi hyvin tähän. Hänen ihastuksensa, tri Cathy Mueller (Abbie Cornish) ei oikein näyttelijänä vakuuttanut. Mutta pääpahis Suleiman (hämäävästi lähes samanniminen Ali Suliman) oli todella hyvä, samoin Ryanista ei-niin-paljon-pitävä partneri James Greer (Wendell Pierce). Hänen ja Ryanin välinen kitkainen kemia toimii loistavasti.

Jos poliittiset trillerit toiminnan kera maistuu, niin tämä on ihan hyvä vaihtoehto.

rating 60,000

29.01.2023 klo 17:41

Mainio rouva Maisel: 2. tuotantokausi

Tämän katsominen vähän venähti, kuukausi meni 10 jakson katselemiseen kun ei ollut oikein joko aikaa tai kiinnostusta katsoa tätä vaikka sarja todella hyvä onkin. Joskus ei vain oikein innosta katselemisen aloittaminen. En ole varma kumpi on parempi, eka vai toka kausi. Mutta tässä ainakin vihdoin keskityttiin muuhunkin kuin Maisien ja Joelin suhdesotkuun ja Maisien lavakoomikon uran aloittamiseen, vaikka niitäkin tässä toki edelleen on. Mutta esimerkiksi melko ison osan sai tällä kertaa Maisien vanhemmat, eritoten hahmon isää näytellyt Tony Shalhoub ja oli kivaa että heidänkin elämää vihdoin valotettiin, kuten myös Susien eli Maisien manageri. Pidin hänestä jo ekalla kaudella. Draama alkaa vihdoin myös näyttämään melkein oikealta elämältä eikä vain sarjalta jännästi kuvattuja kohtauksia mikä vie ainakin omasta mielestäni välillä vähän tehoja itse tarinalta kun se tuntuu välillä temppuilulta. Onneksi ne todellakin on jännästi ja hyvin tehtyjä. Kai tämä on se, millä haluttiin erottua kaikista muista vastaavista draamoista. Hieman negatiiviselta kuulostava teksti, mutta pidin siis paljon!

rating 70,000

29.01.2023 klo 17:20

Puisto-osasto: 1. tuotantokausi

Oho, oli jäänyt tämä kommentoimatta, katsoin nimittäin joulukuussa jo tämän. Olin ollut vuosia tämän suhteen skeptinen, koska ensinnäkin politiikka ei kiinnosta niin paljoa ja tämän tekijät ovat tehneet Officen josta en pidä. Mutta jostain syystä tämä toimikin ihan hyvin. Pidin alkuun siitä Aziz Ansarin hahmosta, mutta jotain tapahtui koska yhtäkkiä se ei toiminutkaan. Muut kyllä toimivat hyvin, jopa Chris Pratt josta en aluksi välittänyt mutta joka loppua kohden alkoi muuttumaan mielenkiintoisemmaksi hahmoksi kuin vain taustalla hengaavaksi tyypiksi. En kyllä tätä katsoessa olisi ikinä uskonut hänestä tulevan mitään supersankarileffojen päähahmoa, mutta toisaalta Guardians of the Galaxyissä hyödynnetään hyvin jo tässä nähtävä tavismaisuus. Sellainen sympaattinen, ei kuitenkaan mikään lälly tapaus vaan josta vähän löytyy särmää. Nick Offermanin esittämä pomo on todella hauska. Hieman kummeksutti, kuten monissa muissakin vastaavissa sarjoissa joissa kamera heiluu mukana, että se kamera tulee kuvaamaan hahmoja myös työajan ulkopuolella. Mutta jos sen unohtaa niin tämä oli ihan hauska komedia kunnan pikkupoliitikon (aina hyvä Amy Poehler) työstä ja hänen elämästään.

rating 60,000

13.11.2022 klo 17:24

Black Mirror: 3. tuotantokausi

Aloitin tämän kauden katselun jo vuonna 2020 jolloin kerkisin näkemään kaksi ekaa jaksoa ennen kuin Netflixini meni tauolle. En jaksanut katsoa nyt niitä kahta enää uudestaan mutta muistan ne tarpeeksi hyvin jotta voin vähän kommentoidakin niitä.

1. jakso oli ihan hyvä mutta liian pitkä ja vähän tylsä. Silloin pidin tarinaa vähän kaukaisena dystopiana, mutta sen jälkeen olen kuullut mitä Kiinassa tapahtuu eikä se todellakaan tunnu enää miltään kaukaiselta epämääräiseltä uhalta. Ja harmi että siihen johtavat tapahtumat eivät ole kovin kaukana enää täällä länsimaissakaan. 3/5

2. jaksosta en oikein välittänyt vaikkakin idea oli ihan hyvä mutta se kaatui, jälleen kerran, toteutukseen. Tarinalla oli paljon potentiaalia mutta se valitettavasti hukattiin. Ei toivoton jakso kuitenkaan. 2,5/5

3. jakso oli hyvä ja jännittävä (joskin vähän epäuskottava, mutta menin silti hyvin tarinaan mukaan) kunnes menetin hermoni sen lopputwistiin joka oli suoraan pyllystä sillä sitä ei voinut mitenkään aavistaa, ja vaikka twistien ei ole tarkoituskaan olla arvattavia, niin se kertakaikkiaan oli niin typerä etten ole menettänyt hermojani noin pahasti jonkin ohjelman takia pitkiin aikoihin. 2,5/5

Spoileri: näytä

4. jakso oli ykkösen ja kuutosen ohella parhain ja ehyin. Tarina ei ollut kauhean yllätyksellinen eikä kepeydessään todellakaan tyypillinen Black Mirror-jakso, mutta pidin tästä silti, ihan hyvin tehty. Kiva idea.

5. jakso ei ollut varsinaisesti huono, mutta toteutuksessa tökki jotenkin etten pitänyt siitä. Idea oli hyvä mutta sitä olisi pitänyt jatkojalostaa ja lisäksi se oli liian pitkä. 2,5/5

6. jakso alkoi tyypilliseen brittirikossarjan tapaan, mutta lisäsi siihen oman BM-twistin. Eli murhia ja somevihaa. Ykkönen, nelonen ja tämä olivat parhaimmin toteutetut jaksot. Pidin tästä sen liiasta pituudesta huolimatta, mutta voi saakeli miten meinasi mennä hermot noiden tunaripoliisien kanssa. 3/5

koko kausi saa täten mikä on aikamoinen pohjanoteeraus.

rating 50,000

12.11.2022 klo 18:53

Stranger Things: 4. tuotantokausi

Edelliselle kommentoijalle (ja muillekin) tiedoksi että se ”kökkö” nuorennus-CGI ei ole tietokonetta nähnytkään vaan kyseessä on lapsinäyttelijä joka näyttää hämmästyttävän paljon Eleveniltä/Millieltä kuin hän silloin aikoinaan. Hyvä kausi!

Spoileri: näytä
rating 70,000

06.11.2022 klo 22:50

Aggressive Retsuko: 1. tuotantokausi

Ihan hauska työpaikka/ihmissuhdedraamakomedia. Kahdesta vikasta jaksosta en niin välittänyt (eivät ne huonojakaan varsinaisesti olleet) mutta muuten pidin. Hahmot olivat mukavan simppelin näköisiä, osa söpöjäkin. Sellaisia kivan karikatyyrimäisiä mikä sopi sarjan henkeen hyvin. Osaa jaksoista olisi voinut tiivistää, tyhjäkäyntiä oli siis jonkin verran jossa aavisti jo minuutteja aiemmin mitä tulee tapahtumaan. Se tuntui hieman pettymykseltä aina silloin kun ei päässytkään yllättämään. Olen huomannut että animessa sitä tuntuu tapahtuvan todella usein että ikään kuin leijutaan jonkin ilmiselvän ympärillä, muuta tilannetta ympärillä on vaikea nähdä, aika hidastuu ja odotellaan kunnes se jokin tapahtuu ja sitten jatketaan tarinaa. Se on omituista, koska en tunne lainkaan sellaista samanlaista outoa odotuksen tunnetta niissä länsimaisissa sarjoissa/leffoissa joissa myös onnistun arvaamaan ennalta mitä tulee tapahtumaan. Olenko ainut joka kokee näin? Kyllä tämä jätti silti ihan mukavan olon sillä tavalla että voisi lisääkin katsoa.

rating 60,000

29.10.2022 klo 18:47

Sukuvika: 2. tuotantokausi

Ei yhtä hauska kuin eka kausi, mutta viihdyttävä edelleenkin. Välillä asiat eskaloituvat aika absurdeihin mittoihin mikä on huvittavaa. Voisi puolestani mennä vielä hiukan hullummaksikin. Hahmojen välistä dynamiikkaa syvennettiin, varsinkin pidin Michaelin ja Gobin välisestä veljessuhteesta joka ei todellakaan ollut ongelmaton, kuten eivät kyllä mitkään muutkaan ihmisuhteet tässä sarjassa. Hyvä että heivasivat Liza Minnellin lähestulkoon pois, olisi saanut puolestani mennä kokonaan.

rating 60,000

16.10.2022 klo 17:10

Stranger Things: 3. tuotantokausi

Kolmoskausi aloitti erittäin vahvasti. Virnuilin niin leveästi kun pitkästä aikaa palasin Stranger Thingsin maailmaan ja heti aloitti niin upeasti. Billy oli todella retee :D Mutta iloa ei kestänyt kauan. Taso heikkeni hitaasti ja varmasti, jaksojen 4-6 ollessa huonoimmat. Onneksi pari viimeistä jaksoa olivat taas hyviä, vika jakso jopa koskettava niin että itketti. Ei yhtään yllättänyt että ne parhaimmat jaksot olikin Dufferin veljesten tekemiä, heidän visio kun tämä koko touhu on. En kyllä yhtään tykännyt siitä millaiseksi sheriffi Hopper tässä tehtiin. Enkä pitänyt siitäkään kun Dustinin kaverit vähän pilkkas sitä, tosin kai tota sitten tapahtuu joissain kaveripiireissä. Ainakaan se ei kuitenkaan ollut pahantahtoista. Tässä oli nyt aika paljon toimintaa (kai kaikki huomasi lukuisat Terminaattori-viittaukset?) ja kauhua, olio tuntui nyt jopa aidolta uhalta. Mutta se mitä toden teolla VIHASIN tällä kaudella oli sen todella monessa jaksossa, ellei jopa kaikissa, tapahtuva valojen välkkyminen. Ihan oikeasti, onko pakko? Silmiin sattuisi tuollainen liiallinen vilkkuminen vaikka minulla ei olisikaan nykyisin tätä valonarkuutta. Ymmärrän, että valon vilkkuminen näissä tarkoittaa että vaara uhkaa, mutta eikö muuta tehokeinoa osata vieläkään keksiä ja jos ei niin onko sen pakko olla LIIALLISTA? Juoni tuntui myös junnaavan suurimman osan ajasta ja oikeastaan toistavan aikaisempaa.

Spoileri: näytä

Hahmoihin ei pahemmin päästy sisään tällä kertaa mikä oli hieman sääli. Se pikkuvanha pikkulikka oli tosi ärsyttävä, varmaan tosin tarkoituksella. Pidin kuitenkin hupsutteluosioista (esim. Maxin ja Elevenin ostosreissu sekä Steven ja Robinin väliset jutut) ja draamasta silloin kun sillä ei yritetty edistää juonta vaan vain hahmojen välistä kanssakäyntiä. OK kausi, jonka loppujaksot pelasti takaisin kolmeen tähteen.

rating 60,000

13.10.2022 klo 17:44

Sukuvika: 1.tuotantokausi

Ihan hauska sarja, sopii päivän päätteeksi katsottavaksi jos haluaa hiukan rentoutua. Perheenpää (Jeffrey Tambor) tosin ei kauhean hyvä/hauska ollut, eikä Liza Minnelli osaa näytellä, ainakaan tämän sarjan perusteella. Mutta muuten hahmot ja näyttelijät olivat hyviä ja vitseistä suurin osa osui maaliinsa. Pari huonompaa jaksoa oli mutta ottaen huomioon että jaksoja oli 22, oli osumatarkkuus loistava. Hyvin siis kirjoitettu.

rating 60,000

09.09.2022 klo 23:19

Mainio rouva Maisel: 1. tuotantokausi

Sarjan alussa nuori 50-luvun kotiäiti Miriam Maisel (Rachel Brosnahan) kokee aviokriisin ja ajautuu kokeilemaan stand-upia melko rähjäiselle klubille jossa hän on ennen käynyt miehensä Joelin (Michael Zegen) kanssa kun mies on haaveillut urasta koomikkona.

Oli hassua kun jo ensimmäistä jaksoa katsoessa tuli hyvin vahvasti mieleen Gilmoren tytöt, ja selvisikin sitten se että samat tyypit ovat olleet asialla, eli Amy Sherman-Palladino sekä hänen aviomiehensä Daniel Palladino. Sama lähes tauoton puhetulva (oli muuten hauskaa kun yhdessä kohtaa eräs hahmo vitsaili asiasta), värikkäät hahmot ja tietyt Gilmoresta tutut yksityiskohdat olivat läsnä, mutta tätä ei mitenkään voi silti sanoa Gilmoren tyttöjen kopioksi. Tässä on enemmän komediaa ja vauhtia, asenne ja kielenkäyttö on räväkämpää ja asetelma on muutenkin aika paljon erilainen. Minusta oli silti mukavaa bongailla jotain tuttua aina taustalta. Näyttelijät ovat sivuhahmoja myöten onnistuneita ja paikoin erinomaisia (kuten Kevin Pollak ja Tony Shalhoub), lavastus ja puvustus samoten. Ainoat asiat mitkä minua välillä hämäsivät olivat kun Miriamin lavalla esitetyt vitsit eivät mielestäni aina olleet vitsejä eivätkä hauskoja, sen sijaan arkena heitetyt vitsit olivat mielestäni parempia, toinen hämännyt asia oli kamera-ajoilla kikkailu, välillä se oli ihan hauskaa mutta välillä rasittavaa. Mutta muuten todella hyvä ja hauska draamakomedia-sarja.

rating 70,000

23.08.2022 klo 16:32

Taisteluplaneetta Galactica: 4. tuotantokausi

En ollut kauhean vakuuttunut tästä sarjasta, vaikka hyvääkin tässä oli mukana. Koko ajan oli epäilys siitä onko tekijöillä yhtään ideaa siitä mistä tässä on kyse ja miten tämä tulee tapahtumaan. Tämän kauden, ja erityisesti sen tripla-päätösjakson, perusteella heillä ei todellakaan näyttänyt olevan mitään käryä. Todella surkeasti tehty päätös sarjalle joka olisi voinut olla todella hyvä ja eeppinen. No eeppisyyteen päästiin kyllä, mutta missään ei ollut mitään järkeä. Onneksi oli edes hyvät näyttelijät, eniten pidin Saul Tighiä näytelleestä tyypistä. Todella suuri pettymys.

rating 40,000

06.08.2022 klo 17:50

Taisteluplaneetta Galactica: 3. tuotantokausi

Jo oli masentava kauden alku! Varmaan masentavin mitä ikinä olen sarjoissa nähnyt. Onneksi siitä päästiin eroon koska en minä olisi sellaista jaksanut kovin pitkään katsella. Kausi oli nytkin aivan liian pitkä.

Jollain tapaa tämä tuntui paranevan aiempiin kausiin verrattuna, mutta toisaalta taas ei. Minulla on kyllä ollut tämän sarjan kanssa muutenkin vähän hankalaa. Tämä voisi olla niin paljon parempi mutta joitain mahdollisuuksia hukataan tai hutiloidaan. Aiemmilla kausilla ihmettelin kun tavallista kansaa ei oikeastaan näytetä lainkaan, tässä siihen tuli vähän parannusta mutta ei se siltikään oikein riittänyt. Paljon jotakin maailmaa selittävää/esittelevää kaipaisin kovasti.

Pidin aiemmin amiraali Adamasta mutta nykyään hän on ihan kamala. Enpä tykkää oikeastaan juuri kenestäkään enää. Starbuckin ahdinko ja ahdistus oli tällä kertaa ymmärrettävämpi ja hänen kohtalonsa koskettikin hieman minua.

Edelleenkin maailman mytologia kiehtoo mutta kaikki on niin omituista että tuntuu onko tässä ihan oikeasti mitään järkeä vai saadaanko kaikkeen selitys sitten lopulta. Kauden lopetus oli aika hämärä. Pidin siitä vierailevasta mies-asianajajasta.

rating 60,000

18.07.2022 klo 19:18

Taisteluplaneetta Galactica: 2. tuotantokausi

En tiedä, tämä vain alkoi väsyttämään ja ärsyttämään melko paljon ja siinä vaiheessa kun tuntui että eikö tämän kauden pitäisi jo ruveta loppumaan, niin huomasin että kautta on vielä 10 jaksoa jäljellä. Aaargh!

Starbuck, josta pidin kovasti ekalla kaudella, oli muutettu nyhveröksi itkupilliksi mikä ei vastannut lainkaan käsitystäni hahmosta vaikka kokikin kovia. Jotain rajaa siihen hahmonkehitykseen nyt hei. Enpä tykännyt monen muunkaan hahmon muutoksesta, tosin presidentti Roslin oli sentään nyt moniulotteisempi ja -ilmeisempi. Show oli ykköskauden tapaan oudosti samaan aikaan sekä tylsä että mielenkiintoinen. Tarina on edelleen kiehtova ja show on muuten hyvin tehty, joten ärsyttää kun on ärsyttäviä piirteitä sellaisessa joka voisi olla loistava. Miten paljon voikaan tapahtua 20 jakson aikana!

rating 60,000

07.07.2022 klo 18:50

Taisteluplaneetta Galactica: 1. tuotantokausi

Harmillisesti ei ollutkaan niin hyvä kuin tätä edeltävä minisarja, joskaan ei tämä huonokaan ollut. Joitain kömpelyyksiä ja juustoisuutta tässä oli, mitkä eivät nyt niin kauheasti haitanneet vaan tavallaan jopa lisäsivät tämän charmia. Tiedemies Gaius Baltarin näyttelijä ei aluksi vakuuttanut vaikka hahmonsa huvittava olikin, mutta mitä pidemmälle katsoin sitä enemmän alkoi tuntua siltä että näyttelijänsä osasi sittenkin hahmonsa hyvin, se vain vaikutti välillä vähän ”niin huono että on hyvä”-tasoiselta. Maanisimmillaan tuntui hieman tavallaan Amerikan Psyko-meiningiltä. Hänen riitelynsä presidentin kanssa, joka oikeasti oli osoitettu cylonille, oli hauska. Rouva presidentti oli oikeastaan ainut mistä en pahemmin tässä välittänyt, tuntui ettei näyttelijänsä osannut kuin yhden ilmeen. Tarina ja mytologia on kiehtova mutta jotenkin vaikka tässä tapahtui paljonkin niin silti tämä tuntui välillä silkalta jaarittelulta. En tiedä miten on mahdollista olla samaan aikaan sekä tylsä että mielenkiintoinen. Toiminta oli hyvää ja se jatkoi minisarjan viitoittamalla tiellä, eli kaikki lentämistaistelukohtaukset oltiin tehty todella mielenkiintoisiksi ja jännittäviksi mikä on mielenkiintoista sillä minua ei lentäminen oikeastaan kiinnosta pätkääkään. Kyllä aion seuraavaakin kautta katsoa ja katsoa miten kehittyy. Ainakin tällä on potentiaalia vaikka kuinka.

Kolme fräkin tähtee :D

rating 60,000

28.06.2022 klo 15:59

Battlestar Galactica

On pitänyt katsoa Battlestar Galactica suurin piirtein niistä ajoista kun se ilmestyi mutta kun katsottavaa on niin paljon niin aina jokin jää syrjään. Tässä kävi vähän hassusti että ennen kuin aloitin katsomisen, olin katsonut että jakson pitäisi olla n. 43 minuuttia pitkä, ja 80 minuutin kohdalla aloin ihmettelemään että koska tämä loppuu. 130 minuutin kohdalla aloin jo tuskastua että mitä ihmettä minä oikein katson, ovatko kaikki jaksot yhteen putkeen vai mitä ihmettä. Hämmennystä lisäsi se että olin lukenut IMDB:stä juonitiivistelmää ykkösjaksosta eikä se pitänyt paikkaansa No, selvisihän se sitten. Kyseessä olikin tämä minisarja joka edeltää itse varsinaista sarjaa, ja se kaksiosainen minisarja tosiaan tulee tällä ykköskauden ykköslevyllä putkeen. Lukihan se sitten pienellä DVD:n takakannessa että sellainen on tähän ykköskauden yhteyteen pistetty. Valikossa ei ollut mitään mistä olisin voinut sen päätellä että on kyseessä minisarja. Valikoi vain kielen ja päälle.

Noh, selvisin siitä seikkailusta kuitenkin eikä se oikeastaan kauheasti haitannut sarjan katsomista. Hyvin jännittävästi kerrottu tarina, joka jätti mielikuvituksellekin tilaa ja mielenkiinnon itse sarjaa kohtaan. Tämä nimittäin tosiaankin loppuu täysin kesken josta varsinainen sarja jatkaa suoraan. Tämä on siis pakollista katsottavaa jos vuonna 2004 aloittaneen sarjan haluaa nähdä. Hahmot olivat hyviä mutta niihin ei vielä ollut tullut kauheasti syvyyttä mutta miten voisikaan tuossa ajassa. Paljon tapahtui ja maailmaan pääsi hyvin mukaan. Todella hyvin tehty, jopa avaruustaistelut hävittäjillä (tai mitä ne olivatkaan) olivat mielenkiintoista nähtävää vaikka ne piu piu piut ovatkin yleensä tylsiä, nyt niissä oli jännitystä mukana ja melkein jokainen sellainen kohtaus tuntui oikeasti tärkeältä näyttää meille.

rating 70,000

22.06.2022 klo 19:40

Ajan pyörä: 1. tuotantokausi

Luin aikoinaan tätä Robert Jordanin kirjasarjaa neljän osan verran (suomipainosten mukaan, englanninkielisessä alkuteoksessahan se on toisen kirjan loppuosa). Se loppui siihen koska joka kirjan kohdalla onnistuin nukahtamaan useasti. Se oli vuonna 2014, vuosi jolloin löysin fantasiagenren kirjoissa, se oli ensimmäinen kokeilemani sarja, yksittäisiä kirjoja olin kyllä joskus lukenut. En laske tähän nyt mukaan niitä lapsuudessa lukemiani kirjoja. Ei se varsinaisesti huono kirjasarja ollut, mutta siinä oli liikaa tylsiä osia minulle ainakin. Jäi siitä silti sen verran käteen että olen pelannut WoWia hahmonimillä joita esiintyy kirjassa :D Vuosia olen ajatellut että pitäisikö aloittaa uudestaan, ja sitten tuli tämä sarja. Olin innoissani päästä katsomaan miten se toteutti asioita. Kaikkea en todellakaan muista mutta jotain oli jäänyt päähän ja ne olivat ainakin melkein yhtä jännittäviä kohtia tässä kuin kirjassa, kuten erään miekan varastaminen kuolleesta kaupungista tai se kun he menivät sellaisesta taikaportista läpi (en muista miksi sitä kutsuttiin koska katsoin tämän sarjan yli kuukausi sitten).

Pidin eniten tässä TV-sarjassa sen kolmesta ekasta jaksosta, ja sitten tokavikasta jaksosta. Sen maailman vaarallisuus ja maagisuus saatiin aika hyvin vangittua vaikka itse kuvittelinkin lähestulkoon kaiken ihan erilaiseksi kun kirjaa luin. Silti moni asia oli tunnistettavissa.

Rosamund Pike sopi hyvin rooliinsa vaikka olinkin kuvitellut Moirainen tuitummaksi, pelottavammaksi ja vieläkin mystisemmäksi hahmoksi. Peter Franzén vähän etäännytti, huono esitys. Muut näyttelijät olivatkin sitten suht tuoreita näyttelijöitä ja heissä ei ollut valittamista. Itse pidin eniten Egwenestä (Madeleine Madden).

CGI-taika näytti välillä hyvältä mutta väliltä taas todella kököltä kuten esim. The Dragon Reborn-jaksossa (nelosjakso). Musiikki ja maisemat auttoivat todella paljon pääsemään mukaan tälle eeppiselle matkalle. Ja ne maisemat olivatkin komeita!

Ei ollut niin hyvä ohjelma kuin kerkisin jo povaamaan kolmen ekan jakson perusteella, mutta silti ihan katsottava niille joita fantasia kiinnostaa. Eniten tämä varmaan iskee kirjasarjan faneille.

rating 60,000

20.06.2022 klo 10:15

Doctor Who: 6. tuotantokausi

Paljon parempi kuin edellinen kausi. Tohtorin näyttelijä Matt Smith on päässyt vihdoin hahmoonsa sisälle ja tarinat ovat ainakin minusta mielenkiintoisempia ja paremmin tehtyjä. Sen sijaan Karen Gillanin Amy ärsytti, hahmon käytös siis – ei näyttelijä. Amyn miestä kävi sääliksi. Kauhu tuntui olevan kauden teema, todella monia pelottavia jaksoja mikä on hieman yllättävää tämän kuitenkin ollessa melkein koko perheen ohjelma. Onneksi lopussa tuli yksi melkein kokonaan huumorijakso, se kevensi mieltä hieman, joskin vain hetkeksi.

Lempijaksoni: Night Terrors ja Closing Time.

rating 60,000

28.05.2022 klo 18:54

South Park: 16. tuotantokausi

Ihan hauska kausi. Yhtäkään kokonaan heikkoa jaksoa ei löytynyt ja moni oli joko hauska tai southparkmaisen kriittinen.

Lempijaksoni:

- Reverse Cowgirl
- Faith Hilling
- Butterballs

Iha oikeesti, Buttersia käy hirvittävästi sääliksi...

rating 60,000

07.05.2022 klo 17:19

South Park: 15. tuotantokausi

Ihan OK mutta vähän tylsä, ei kauheasti mieleenjääviä jaksoja, paitsi jos jaksokuvauksia lukee niin kyllä ne sitten muistaa, mutta ei ilman lunttausapua. Stanin vanhentumisjaksot olivat masentavia, ja tuli mieleen oma turhautumiseni samassa iässä (10-11 vee) kun lastenleikit olivat jo liian lapsellisia mutta en ollut tarpeeksi vanha vielä mihinkään teinijuttuihinkaan.

Lempijaksoni:

- HUMANCENTiPAD
- T.M.I.
- City Sushi

rating 50,000

14.04.2022 klo 12:59

Reacher: 1. tuontantokausi

Hieman yli kuukausi tämän katsomisesta joten muistaminen hiukan hankalaa, mutta oli tämä ihan OK-tason viihdettä. Käsikirjoituspuolella tökki, varsinkin lopussa, mutta näytteleminen ja erityisesti toiminta olivat hyviä. Huumorikin toimi. Alan Ritchson Reacherina ja Willa Fitzgerald hänen poliisiparinaan Roscoena sopivat hyvin yhteen, pidin molemmista aika paljon. Pitäisi katsoa mitä muuta he ovat tehneet. Vaikkei maailman paras sarja ollutkaan niin kyllä tästä tokan kauden voisi katsastaa. Voisi sen ekan kirjankin lukea ja katsoa toimiiko se paremmin kuin tämä sarja. Pidin tästä kyllä enemmän kuin siitä ekasta Tom Cruisen leffasta, tokaa en taida olla nähnytkään.

rating 50,000

21.03.2022 klo 18:09

South Park: 14. tuotantokausi

Vähän parempi kuin edellinen kausi. Joitain oikeasti todella hauskoja juttuja.

Lempijaksoni:

- Sexual Healing
- The Tale of Scrotie McBoogerballs
- Medicinal Fried Chicken
- It's a Jersey Thing
- kaikki Coon-jaksot
- Crème Fraîche

rating 60,000

21.03.2022 klo 18:02

South Park: 13. tuotantokausi

En kyllä oikein välittänyt tästä kaudesta. Ei varsinaisesti huonoja mutta en voi sanoa pitäneenikään.

Mielestäni parhaimmat jaksot:

- The Coon
- Margaritaville
- Butters' Bottom Bitch
- W.T.F.

rating 50,000

02.03.2022 klo 23:14

South Park: 12. tuotantokausi

Ihan hyvä kausi. Butters on alkanut saamaan vähän lisää luonnetta ja Randy on niin tyhmä että alkaa olla suosikkihahmoni :D

Lempijaksoni:

- Britney's New Look
- Major Boobage

rating 60,000

26.01.2022 klo 21:27

South Park: 11. tuotantokausi

Tuntui aika kesyltä aiempien kausien räävittömyyksien ja muiden sellaisten jälkeen. Ei huono silti ollenkaan.

Lempijaksoni:

- Night of the Living Homeless
- More Crap
- Guitar Queer-o
- The List

rating 60,000

13.01.2022 klo 23:20

South Park: 10. tuotantokausi

Hyvä kausi mutta alkaa olemaan vähän liikaa sairaita jaksoja makuuni. Lopetusjakso, se jääkiekkojakso, oli vain masentava eikä yhtään hauska lukuunottamatta sitä kommentaattoria.

Lempijaksoni:

- The Return of Chef
- Smug Alert!
- Go God Go
- Go God Go XII

rating 60,000

29.12.2021 klo 21:35

South Park: 9. tuotantokausi

Kyllä heikoksi menee vaikka joitain hauskoja juttuja onkin seassa. Nämä menevät vain tylsemmiksi tai ilkeämmiksi, missä on alun pureva satiiri ja hauskuus?

Mielestäni parhaimmat jaksot tältä kaudelta:

- Mr. Garrison's Fancy New Vagina (kausi kannattaa aina aloittaa jollain vetävällä, eikö?)
- The Losing Edge

rating 50,000

12.12.2021 klo 17:32

South Park: 8. tuotantokausi

Parempi kuin edellinen kausi, kolme vikaa jaksoa olivat lemppareitani.

rating 60,000

10.12.2021 klo 17:08

Mentalist: 1. tuotantokausi

Päähenkilö, meedio Patrick Janen päättelyt eivät kauheasti vakuuta, mutta kyllä tämä muutoin ihan hyvää viihdettä on. Pidin nyt enemmän kuin silloin aikoinaan kun tämä telkusta tuli, en voinut sietää Janen omahyväistä hymyä ollenkaan joten en kuin vilkuillut muutaman jakson silloin. Nyt hänestä paljastui enemmän kun kokonaisen kauden katselin. Hölmöä mutta viihdyttävää rikoshömppää. Osa jaksoista tuntuu tosin matelevan. Pidin nyt myös Cho’sta enemmän.

Vähän pohdin antaisinko 2,5 vai kolmosen. Olen nyt anteliaalla tuulella joten annan

rating 60,000

26.11.2021 klo 00:10

South Park: 7. tuotantokausi

Ihan OK kausi, mutta en oikein tykännyt. Muutama oikeasti hyvä jakso kuitenkin löytyi.

Lempijaksoni:

Toilet Paper
Fatt Butt and Pancake Head
Grey Dawn
All About Mormons

rating 50,000

12.11.2021 klo 19:57

South Park: 6. tuotantokausi

Tähän mennessä näkemistäni kausista paras. En tiedä olenko vain vastaanottavaisempi nykyään kuin silloin vielä muutama vuosi taaksepäin jolloin katsoin aiemmat, vai onko tämä oikeasti parempi. Joka tapauksessa viihdyin nyt hyvin, tarinoiden satiirinen puoli oli hyvin tehty mutta mauttomuutta ei onneksi oltu siistitty, pikemminkin tuntui että tässä mentiin vielä pidemmälle ja jotkin jutut olivat suoraan sanoen shokeeraavia. Olisin voinut antaa nelosen ellei muutamat kauden ja alku- ja loppujaksot olisivat olleet tyhmiä.

rating 70,000

21.10.2021 klo 22:28

Castle: 4. tuotantokausi

Tietyllä tapaa laadukkain kausi näistä tähän saakka nähdyistä, mutta oi miksi, miksi kaiken pitää mennä aina vakavampaan suuntaan?!? Pidin niin kovasti ekan kauden kevyestä hömpästä. Näitä vakavahenkisiä rikossarjoja on jo nähty ihan tarpeeksi. Pidin joka tapauksessa tästäkin.

rating 60,000

11.10.2021 klo 20:25

Castle: 3. tuotantokausi

Viime kaudella näkyi jo, miten Beckett ja Castle jotenkin muuttuivat, tällä kaudella se oli jo selvästi esillä enkä pitänyt tästä muutoksesta ollenkaan, erityisesti Beckett oli hahmona niin erilainen kuin ennen. Rikostarinatkaan eivät olleet enää niin mielenkiintoisia. Parivaljakko Ryan ja Esposito kasvattivat näkyvyyttään entisestään ja se sopii minulle, hyvä kaksikko. Vika jakso oli hyvä, dramaattinen ja koskettava. Näin sitä jäin taas koukkuun...

rating 60,000

09.10.2021 klo 22:13

What If...?

Täysin tyhjä, turhanpäiväinen ja naurettava sarja joka tosin joskus saattoi vähän hauskuuttaa ja näyttää hyvältä. Pidin eniten jaksoista 1 (joka oli ihan hauska ja vauhdikas) ja 4 (jossa Dr. Strange saa katkeran opetuksen vaikeimman ja ikävimmän kautta). Vikat kaksi jaksoa tappoivat silmäni liialla kirkkaudellaan ja välähdyksillään. Sinällään tässä oli joissakin jaksoissa hyviä ideoita mutta tämä tuntui vain niin kertakaikkisen tyhjältä ja laiskalta, etten voi antaa anteeksi.

rating 40,000

05.10.2021 klo 17:15

Voittamaton

Ihan viihdyttävä supersankariparodia. Draama, toiminta, komedia ja kauhu, kaikki ne toimivat tässä hyvin yhteen. Mysteeriäkin oli hiukan mukana. Animaatio oli hyvännäköistä. Välillä jotkin kohtaukset ottivat jopa mahanpohjasta koska syvyysvaikutelma oli tehty loistavasti tietyissä kohdissa. Värimaailma oli miellyttävän selkeä, niin myös toimintakohtaukset. Ääninäyttelijät olivat hyviä, varsinkin J.K. Simmons Omni-Manina. Tosin Walton Gogginsin ääni oli liian ”ohut”, poikamainen Ceciliksi, mutta muuten ne toimivat.

Oli yllätys että tässä oli gorea, ja vielä enemmän yllätyin sen suuresta määrästä. Ikäraja K18 oli tällä kertaa ihan hyvin perusteltu, vaikkakin itse pudottaisin sen 16:een. Pari jaksoa olivat suoraan sanoen emotionaalisesti aika kauheita, erityisesti vika jakso jota en halua lähteä spoilaamaan. Tarina oli hyvä mutta ei niin erikoinen, olisin kaivannut hieman syvempää otetta psykologisesti tai tarinankerronnallisesti. Ehkäpä sarjan edetessä sitten näin käy. Mutta missään nimessä ei tämä huono ollut, tämähän oli hyvinkin laadukas. Tälläisiä supersankaritarinoita kaipaisin enemmänkin. Suureelliset tarinat voivat olla hyviä, mutta pidän niistä enemmän silloin jos pohjalla on jotain ”pientä” ja inhimillistä, kuten koulunkäynti- ja seurusteluvaikeudet yhdistettynä supersankaruuteen ja aikuiseksi kasvamiseen sekä vaikea isä-poika-suhde. Näin niistä tulee samaistuttavampia. Samasta syystä pidän supersankareista varmaan eniten Spider-Manista, jota Mark hiukan muistuttaakin.

rating 70,000

27.09.2021 klo 15:36

Castle: 2. tuotantokausi

Vaikka hahmoja syvennettiinkin, niin jotenkin en niin paljoa välittänyt tästä kuin ekasta kaudesta. Se oli hauskempi. Miksi kaiken pitää aina mennä vakavammaksi? Hyvää ihmissuhde/rikoshömppää siltikin, jaksot menevät aika rivakkaa tahtia. Kauden lopetus oli sekä kamala että hyvä, kamala hahmojen kannalta, mutta jäipähän jännitettävää. Tai no, kyllä tämänkin lopputuloksen tiesi jo kauden alussa, joten sanotaan että "jännitettävää". :D

rating 60,000

16.09.2021 klo 12:37

Loki

Hieman ärsyttää kun Lokin takia otin Disney+:n ja sitten se onkin harvinaisen kehno yritys. Ohjaus ja käsikirjoitus on laiskaa, näyttely on huonoa (eikö Hiddleston osaa enää näytellä Lokia vai onko ohjaaja puuttunut peliin?) ja juuri kun jotain jännää paljastetaan niin jakso loppuu juuri siihen kuin seinään. Ymmärrän cliffhangerit, mutta sitä ennen pitäisi olla kuitenkin jotain hyvääkin. Katsoin tämän loppuun lähinnä siksi että yritän pysyä Marvelin julkaisujen tahdissa ja pidin aina Lokista/Hiddlestonista. Tämä sarja ei tee oikeutta juonittelun jumalalle, vaikka onneksi yrittääkin syventää hahmoa. Pidän sen pysähtyneisyyden tunnusta siinä Aikavarianssivirastossa ja paranoiasta joka lopussa ilmenee. Myöskin jaksojen lopussa nähtävä Loki-teksti erilaisine kirjaisimineen mysteerisen musan kanssa oli hyvä juttu. Kyllä tässä yksittäisiä hyviä juttuja oli, mutta ne olivat pieniä ja siroteltu sinne sun tänne. Nelos- ja vitosjaksot olivat suosikkini. Kyllä, olen erittäin pettynyt. Hahmossa ja tarinassa olisi aineksia vaikka mihin.

rating 30,000

11.09.2021 klo 22:41

The Falcon and the Winter Soldier

Ihmeen laadukas ja aikuinen Marveliksi. Mielenkiintoisia ideoita jotka kuitenkin valitettavasti jäävät hieman tyngiksi, tämä ja WandaVision tuntuvat petaavan jotain isompaa varten ja kaikki jää ärsyttävästi roikkumaan. Turhan verkkainen, parissa jaksossa uinahdin. Ekan jakson toimintakohtaus oli ihan jännä, tässä sentään tappelut tuntuivat fyysisesti ja tuntuivat melko ”uskottavilta”. Tämän olisi halunnut jatkuvan pidempään kun se jäi niin kesken.

rating 60,000

09.09.2021 klo 21:39

Castle: 1. tuotantokausi

Turvallista rikosviihdettä. Meno ei koskaan (ainakaan tällä kaudella) äidy liian vakavaksi, koska huumoria heitetään usein kehiin. Kiva ihmissuhdehömppä/rikossarja, jonka pääosaparin välillä on selkeästi kemiaa keskenään. Ei ole mitään maata mullistavaa mutta kelpo viihdettä.

rating 60,000

01.09.2021 klo 19:18

WandaVision

VAROITUS: SPOILEREITA!!!

Sarjan idea on uusi ja jännittävä, harmi että toteutus ei oikein toimi. Pidin kokonaisuudessaam kovasti ekasta jaksosta (50-luvun sitcom on jotenkin niin täydellisesti mallinnettu ja Olsenille näemmä sopii sekä sen ajan komediatyyli että sen ajan stailaus) , mutta sen jälkeen ilonhetket olivat harvemmassa, vika jakso suorastaan tympäisi ja jätti muutenkin huonon maun suuhun muutenkin kuin vain ylipitkän, tylsän taistelunsa vuoksi, suoraan sanoen en oikein tajunnut edes sen noidan pointtia. Jos hän kerran oli niin ovela ja pystyi varastamaan toisen voimat niin miksei hän sitten tehnyt niin? Nyt hän vain tuntui odottavan sitä että Wanda tulee ja tekee hänet kyvyttömäksi. Teema läheisen menettämisestä ja sen kieltämisestä oli hyvä. En vain käsitä ettei tuosta tullut mitään seuraamuksia. Näyttelijät olivat hyviä. En pitänyt oikein niistä agentti-osioista enkä siitä punaisesta suojakuvusta, näytti minun silmiini vain halvalta ja rumalta. Tässä oli sekä hyvää että huonoa, ei kyllä kestäisi toista katsomiskertaa. Olisin mieluusti kyllä seurannut kokonaisen kauden Wandan ja Visionin elämää 50-luvun sitcomissa.

rating 50,000

29.07.2021 klo 15:09

Studio Julmahuvi

Progressiivinen ja eksperimentaalinen sketsisarja. Suomalaiseksi todella hyvä. Lähes kaikki on kirjoitettu huolella ja näytelty kaikkien puolelta loistavasti. Mukaan mahtuu myös huonoa (kuten tietoisesti rasistiset ja ärsyttävät Nanook-jaksot), kuten myös tylsiä hetkiä mutta enimmäkseen hyviä (itse pidin kenties eniten Z-salamapartiosta johon oltiin ajanhenki ikuistettu täydellisesti). On niin monia sketsejä jotka jäivät mieleen, esim. Hetkinen-mies, Muksuluurin kaoottinen mielipuoli Touko-pouko, onnettomuustestinukkien haastattelu, entisen pashaistin uhrikertomukset pashakultista ja raitiovaunun metsästäjät.

Meno oli paikoittain hyvin villiä ja tämä fyysinen ja erityisesti kielellinen ilottelu toi mieleen Monty Pythonin (ryhmää tuskin tarvitsee esitellä). Tämä oli silti selkeästi oma tuotoksensa eikä mikään jäljitelmä.

Haluaisin antaa puolikkaan lisää, mutta Nanookin ja joidenkin (niitä ei ollut montaa) tylsien sketsien ja huonon lopetusjakson takia en sitä voi antaa.

(Muokattu hiukan kommenttia.)

rating 60,000

28.04.2021 klo 16:30

Babylon 5: 5. tuotantokausi - Tulipyörä

Selvästi heikoin tämän sarjan kausista. Tuotanto-ongelmat valitettavasti näkyvät, kun neloskauden lopulla ei tiedetty voiko tätä sarjaa enää jatkaa niin loppu vähän niin kuin suhaistiin kasaan, esim. tämän kauden vika jakso tehtiin oikeasti jo neloskauden päätteeksi varmaksi lopetukseksi jos sarja ei voikaan jatkua. Tunteikas se kyllä on, itku oli kurkussa koko 40 minuuttia mikä on ihan liikaa, en minä kestä pitkiä jäähyväisiä, se suorastaan fyysisesti sattuu!

Tarina ja hahmot saadaan tyydyttävästi päätökseen, mutta pettymysten suurilta tunteilta en voi välttyä. Ties miten upea tästä olisi voinut tulla. Paremmin silti tässä kävi kuin pelkäsin.

Londo Mollaria kävi oikeasti sääliksi, vaikka moni asia tässä sarjassa olikin hänen syytään. Hänen keskustelunsa Sinclairin ja Sheridanin kanssa olivat hyviä, mutta kyllä parhaimmat hänen keskusteluistaan käytiin G'Karin kanssa. Nämä kaksi olivat lempihahmoni sarjassa, Ivanovasta taas välitin vähiten näistä päähahmoista. Välillä suorastaan hihkuin ja hypin ympäriinsä (kirjaimellisesti) kun koko ajan tajusi enemmän ja enemmän miten paljon vaivaa tämän maailman luomiseen on nähty. Harmi että sen piti päättyä tällä tavalla.

rating 60,000

08.03.2021 klo 20:39

Babylon 5: 4. tuotantokausi - Katkeraan loppuun

Mieleni ei tahdo käsittää sitä, miten tajuttoman yksityiskohtaisesti Babylon 5:n maailma on luotu. Ihan älyttömän pelottava vertauskuva meidän maailmastamme Orwellin 1984:n tapaan, vain avaruuteen siirrettynä. Kauden vika jakso aiheutti sellaisen WTF-ällistyksen että en todellakaan käsitä kunnolla mitä oikein tapahtui. Enkä tajua sitäkään miten tuosta voi jatkaa seuraavalle kaudelle…

rating 70,000

26.01.2021 klo 21:17

Daredevil: 3. tuotantokausi

Suuri pettymys. Aiemmat kaudet olivat niin hyviä joten harmittaa kun tämä pilattiin huonolla käsikirjoituksella. Se on kiirehditty, ja samaan aikaan tuntuu että mitään ei tapahdu. Suurin synti on sen epäuskottavuudet. Ei siinä mitään, aiemmillakin kausilla oli pieniä epäuskottavuuksia mutta tässä mennään jo naurettavuuksiin saakka. Näyttelijät olivat edelleen hyviä ja tarina sinällään on ihan hyvä, parantamisen varaa kuitenkin on sen toteutuksessa. Toimintakohtaukset olivat edelleenkin sarjan suola, niitä janosi lisää. Tällä kertaa sitä annosteltiin mielestäni liian vähän, mutta kauden alussa tapahtunut vankilakohtaus oli kertakaikkisen vaikuttava ja vieläpä yhdellä otolla kuvattu! Pidin siitä miten sarjassa hyvikset eivät ole puhtoisia hyviksiä ja pahiksillakin on hyvät puolensa, ei ole mustavalkoinen sarja. Pimeä kylläkin (tämä kausi siis), ruudulta meinannut nähdä välillä mitään.

rating 50,000

20.12.2020 klo 23:45

Frendit: 10. tuotantokausi

Tämä ja toka kausi ovat sarjan huonoimmat. Tämän pelasti kolme viimeistä jaksoa. Harmi että muut jaksot olivat huonoja. Hieman epätasainen sarja. Vitonen ja ysi ovat mielestäni parhaimmat.

Tässä oli liikaa vakavuutta, huonoja vitsejä, yleistä väsymystä vähän kaiken saralla. Danny DeViton jakso aiheutti vain myötähäpeää. Onneksi kolme vikaa jaksoa olivat hyviä, tuli haikea olo. Kaikesta negatiivisestakin huolimatta tuntui kuin olisin päättänyt jonkinlaisen oikean kaverisuhteen. Aloin katsomaan sarjaa alusta helmikuussa (olin aiemmin nähnyt tämän sarjan jaksoja silloin kauan sitten kun se ekan kerran tuli telkusta mutta en koskaan kokonaan) ja nyt kun tämä on vihdoin katsottu, on hieman tyhjä olo.

Olin yllättynyt että tällä olikin jatkuva juoni ja että Rossin ja Rachelin säätö alkoi jo heti alussa. Ennen pidin Phoebesta ja Joeysta ja inhosin Chandleria. Joeysta pidin edelleen mutta Phoeben ja Chandlerin tykkäämiset vaihtoivat paikkaa. Olin myös yllättynyt miten "realistinen" tämä oli, usein nämä lavaste-sitcomit mitä olen nähnyt ovat aika epärealistisia. Ennen ihmettelin miksi tästä tykätään niin paljon, nyt kyllä ymmärrän miksi. On vain pari sarjaa minkä pariin olen jaksanut palata toiste, tämä voisi olla uusi siihen joukkoon.

Kaudelle
sarjalle kokonaisuudessaan

rating 50,000

12.12.2020 klo 22:54

Frendit: 9. tuotantokausi

Suunnilleen eka puolisko kaudesta oli sellaista huumoritykitystä että minulla oli oikeasti todella hauskaa, sen jälkeen se vakavoitui ja samalla hieman tylsistytti minua ja Monican ja Chandlerin suhteen jopa masensi, mutta millään muotoa huono tämä ei ollut jollei oteta lukuun Christina Applegaten hahmon käyttäytymistä... Parhaimpia kausia hetkeen.

rating 60,000

01.12.2020 klo 21:06

Frendit: 8. tuotantokausi

Omaan makuuni sarja on mennyt liian vakavaksi, missä komedia? Melko hyvä kausi silti.

rating 60,000

23.11.2020 klo 22:12

Frendit: 7. tuotantokausi

Ääh, miksi kaikkien sarjojen pitää aina vakavoitua loppua kohden? Ja miksi Chandleristä on tehty ärsyttävä nössö? En tiedä vastausta kumpaankaan, mutta muuten sarja oli edelleen ihan hyvä. Toivoin vain enemmän komediaa ja Chandleria takaisin sellaiseksi millainen hän oli. Yrittääkö kirjoittajat kuvastaa tällä sitä että joistain miehistä ei naimisiin mentyään ole enää sellaiseksi bilekaveriksi? Ehkäpä, mutta hahmosta tuli tällä tavalla vain ärsyttävä ja tylsä, lähes kaikki särmä poissa. Phoeben tilanne korjattiin onneksi edellisestä kaudesta. Mutta miksi tälläkin kaudella oli fillerijakso? Paljon kysymyksiä, mutta ihan viihdyttävä sarja tämä ainakin vielä toistaiseksi on.

rating 60,000

14.11.2020 klo 00:48

Frendit: 6. tuotantokausi

Kakkoskauden jälkeen huonoin kausi tähän mennessä. Taso notkahti ihan selvästi, joka ärsytti erityisesti sen takia kun edellinen oli niin hyvä mielestäni. Phoebe ärsytti eniten, siitä tuli ihan outo ja ilkeä, ei yhtään sellainen kuin ennen. Ties mitä kirjoittajilla liikkui päässä. Chandler, Joey ja Monica loistivat tällä kaudella, jaksojen kirjoituksen taso ei niinkään. Hyviäkin hetkiä mahtui silti joukkoon, sekä komediallisia että draamallisia. Lopetus sai silmäkulmani kostumaan ja pidin siitä kovasti.

rating 50,000

05.11.2020 klo 17:53

Frendit: 5. tuotantokausi

Tuli katsottua nopeasti tämä kausi. Lopussa oli muutama huonompi jakso mutta kokonaisuutena tämä oli kenties paras tähän mennessä, nauroin todella usein.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot