Visailija

Visailija

Käyttäjä, 11 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (168)

12.08.2015 klo 20:34

American Sniper

Jälleen hieno onnistuminen Eastwoodilta. Chris Kylen tarina sekoittaa hyvin sotimista ja draamaa, eikä tämä todellakaan ole mitään jenkkiylistystä kuten pahat kielet etukäteen väittivät. Toki alussa jenkkilippu liehuu ansiokkaasti, mutta elokuvan ja sodan edetessä alkavat erinäiset kysymykset ja turhautuminen nousta pintaan. Cooper vetää Kylen roolin kiitettävästi läpi, ja muutenkin kokoon on saatu ammattitaitoinen porukka. Myös Eastwoodin ohjaus on täyttä rautaa, ja toimintaosiot (onneksi) realistisen karuja, eivätkä mitään yletöntä teurastusta, vaan epämiellyttävyys ja oikeanlainen painostavuus saadaan aikaan muilla konsteilla.

rating 80,000

12.08.2015 klo 20:33

The Thieves

Olipas hemmetin viihdyttävää rikostoimintaa huumorilla höystettynä. Juoni pyörii ryöstöjen, huijausten ja koston ympärillä, eikä siinä ole tämänkaltaiselle leffalle valittamista. Myös toiminta on mukavan vaihtelevaa: välillä kiipeillään ja keikutaan köyden varassa, sitten räiskitään pikkuisen ennen kuin otetaan vielä vähän lähempää tuttavuutta lähikamppailussa. Ja vaikka leikkausta voisi aina näissä kohtauksissa ainakin hitusen parantaa, niin The Thieves saa tästä puhtaat paperit. Virkistävää vaihtelua, kun toiminnasta saa jopa jotain selkoa!

Hahmokattaus on yhdistänyt useita eri maiden näyttelijöitä ja porukkaa on mukana jopa liikaa. Tämän vuoksi osa putoaa melko huomaamatta pois ja hieman hassusti joitain keskiössä olleita hahmoja ei nähdä enää myöhemmin, vaikka näin luulisi. Toinen pikkumiinus on kesto, sillä reipas kaksituntinen alkaa olla jo vähän liikaa, vaikka vaihtelua mukana onkin.

Helppo tätä on suositella tämänkaltaisista elokuvista pitäville.

rating 80,000

12.08.2015 klo 20:31

Generation Iron

Kohtuullisen kiinnostava dokkari, jossa seurataan maailman parhaiden kehonrakentajien matkaa kohti vuoden 2012 Mr. Olympia kilpailua. Kuvattavia hahmoja olisi saanut olla mukana jokunen vähemmän, sillä pari mielenkiintoisempaa hemmoa olisi ansainnut lisää ruutuaikaa. Mieleenpainuvinta oli vähän hassun dramaattinen vastakkainasettelu Kai Greenen (hyvä) ja Phil Heathin (paha) välillä, sekä hyvät naurut aiheuttanut Branch Warrenin epäonninen hevosella ratsastelu. Pikku pätkä nähdään myös Suomessa järjestetyistä Lahden (joka kylläkin on dokkarissa laitettu muotoon Lathi) Fitness Expo-kisoista.

rating 60,000

12.08.2015 klo 20:30

A Girl At My Door

Erittäin vahvoilla näyttelijäsuorituksilla varustettu draama Etelä-Koreasta. Kaikki henkilöt ovat kaukana täydellisestä, sillä jokaisella tuntuu olevan omat ongelmansa ja heikkoutensa, mikä ei oikeastaan tee yhdestäkään henkilöstä kovin rakastettavaa. Hahmot ovatkin tämän suurin vahvuus, sillä juoni tuppaa välillä junnaamaan hieman paikallaan, ja eipä sillä ole mitään ennennäkemätöntä tarjotakkaan. Toki oman vivahteensa luo Korean konservatiivisuus samaa sukupuolta olevien suhteisiin liittyen, sekä eroottinen lataus kahden eri ikäisen naisen välillä.

rating 70,000

12.08.2015 klo 20:29

Erämaa syö miestä

Ei tämä ihan omaan makuuni ollut, vaikka tapahtumapaikka ja ajanjakso saivatkin aloittamaan katsomisen. Huumori ei oikein napannut, eikä tämä muutenkaan mitään kovin muistettavaa tarjonnut, vaikka melko brutaali meininkiä oli läpi leffan. Alun hyvä ja osin jopa jännittävä tunnelma muuttuu jossain vaiheessa huumoripainotteisemmaksi, ja siinä kohtaa aletaan mennä enemmän metsään. Elokuvan suomenkielisestä nimestä kyllä pisteet kotiin.

rating 60,000

12.08.2015 klo 20:28

Basic

Kertaalleen hyvin viihdyttävä trilleri, jonka loppu on toki yllättävä, mutta omaan makuuni aivan liian munaton. Jackson ja Travolta ovat rooleissaan hyviä, joista etenkin jälkimmäisen hahmo aiheutti parit hyvät naurut, mutta muuten näyttelijäkaarti ei erityisemmin jäänyt mieleen. Ei tämä yllä lähellekkään McTiernanin parhaita ohjauksia, vaan jää sinne ihan ok-kategoriaan.

rating 60,000

11.08.2015 klo 20:57

Star Wars Episodi III - Sithin Kosto

Hohhoijaa, vaikka innolla odotankin vuoden lopulla ilmestyvää uutta Star Wars elokuvaa, niin jotenkin näitä kolmea uudempaa Tähtien Sota-elokuvaa katsoessa hiipii hieman pelko puseroon että mitä tuleman pitää. Episode III ei päätä tätä uudempaa trilogiaa mitenkään erityisen onnistuneesti. Unettavaa perus räiskettä, mäiskettä ja räjähdyksiä ollaan kyllä saatu mahdutettua tähän ylipitkään teokseen vaikka koko trilogian tarpeiksi, mutta se ei riitä. Vaikka ajoittain tunnelma on toimintaosioissakin kohdallaan ja yleisilme etenkin loppupuolella synkkä, niin liian suuri osa on perustylsää jyskettä tai heikkoa draamaa.

Enkä voi sanoa myöskään erityisemmin pitäneeni siitä tärkeimmästä, eli Anakinin pimeälle puolelle siirtymisestä ja Darth Vaderin ”synnystä”. Anakin oli hahmona todella rasittava tapaus Episode II:ssa ja on sitä edelleen. Lisäksi rooliin valittu Hayden Christensen on melkoisen pökkelö näyttelijä, joka ei suorituksellaan hurraa-huutoja aiheuta. Kruununa kakun päällä tuo kohtaus Anakinin pimeälle puolelle lipsahtamisesta, joka aiheutti puhdasta huutonaurua koko kestonsa ajan.

Tuntuu vain että lapsuuden suosikkipahis Darth Vader olisi ansainnut hieman laadukkaamman syntytarinan, mutta näillä mennään. Ne hyvät puolet vain tuppaavat peittymään kuravyöryn alle.

rating 40,000

11.08.2015 klo 20:56

The Interview

Paljon melua tyhjästä synnyttänyt komedia The Interview on kuin onkin yllättävän onnistunut tekele. Melkolailla surkeat arvostelut joka paikassa saanut komedia onnistui ainakin allekirjoittanutta viihdyttämään ja huvittamaan alapäähuumorillaan. Toki asiaa auttaa tapahtumien pääasiallinen sijoittuminen Pohjois-Koreaan ja rennonletkeä pressa Kim. Franco ja Rogen eivät myöskään ole rooleissaan yhtään hullumpia, mutta mitään sinällään ihmeellistä ei heidän suorituksissaan saati huumorin puolella nähdä. Kestoa olisi saanut lisäksi olla ehkä pätkän verran vähemmän.

rating 60,000

11.08.2015 klo 20:55

Secret

Secret on todella positiivinen yllätys Taiwanista. Kaunis ja ennalta arvaamaton tarina viimeistellään todella luontevalla pääosakaksikolla ja miellyttävällä musiikilla. Pienet kauneusvirheet, kuten tiettyjen kohtausten hieman kömpelöltä näyttävä CGI ja pari pellehahmoa aasialaistyyliin, eivät kuitenkaan onnistu pilaamaan tätä katselukokemusta. Jätti kyllä jälkeensä todella mukavat fiilikset.

rating 80,000

11.08.2015 klo 20:54

Rurouni Kenshin

On melko helppo huomata tämän perustuvan mangaan. Hahmot ovat hyvin sarjauvamaisia, kuten myös hahmojen ympärille rakennetut toimintakohatukset. Toisaalta ne ovat näyttäviä, mutta toisaalta taas melko yksinkertaisia eikä niissä punanestettä näytetä, vaikka tällaiseen sarjakuvatoimintaan se olisi sopinutkin. Juoni on liitetty ihan onnistuneesti Japanin 1800-luvun loppupuolen historiaan, vaikka mitään ihmeellistä ei siltäkään osin nähdä. Koko teosta tuntuu vaivaavan pienoinen keskinkertaisuus, mutta veikkaan että kyseisen mangan fanit saavat tästä hieman enemmän irti. Keskivertokatsojalle tämä on kuitenkin keskiverto leffa.

rating 60,000

11.08.2015 klo 20:53

Saw IV

Saw IV on näkemistäni sarjan leffoista ykkösen ohella paras ja pidin tästä jopa hieman sitä enemmän, vaikka edellisten kaavasta ei juurikaan poiketa. Tarina jaksaa kiinnostaa alusta alkaen, ja onnistunut lopetus kruunaa läpi elokuvan säilyneen jännityksen. Myös Tobin Bellistä pidän osa osalta enemmän. Lisäksi täytyy antaa pisteet näistä tappokohtauksista, jotka ovat kekseliään vaihtelevia myös tässä leffassa.

rating 70,000

11.08.2015 klo 20:52

Saw III

Pettymykseksi jäävän kakkososan jälkeen kolmas Saw nostaa yllättäen sarjan tasoa. Vaikka sarjan tunnuspiirteeksi noussut brutaali väkivalta on melko selkeästi esillä, niin juoni on edellistä osaa kiinnostavampi ja myös jännittävämpi. Muutenhan nämä toistavat melkolailla samaa kaavaa ja loppuun on saatu jälleen mahdutettua mukava ylläri.

rating 60,000

11.08.2015 klo 20:51

Saw II

Jos onnistunutta loppua ei oteta huomioon, niin tämä ensimmäinen jatko-osa häviää lähes joka suhteessa edeltäjälleen. Tunnelmaa ja jännitystä on yritetty korvata reippaalla väkivallan lisäämisellä, mikä ei oikein toimi. Yhdessä ansoitetussa talossa pyörivä joukkio tuntuu myös harvinaisen turhalta, vaikka näyttelijät ovat sinällään ihan ok, Tobin Bell toki etunenässä.Ihan katseltava teos kuitenkin ja etenkin siltä kannalta, että kun tämän katselee niin pääsee jatkamaan sujuvasti hieman parempien jatko-osien pariin.

rating 50,000

10.08.2015 klo 20:56

Ted

No jaa. Vaikka huumeita vetämään ja rivouksia heittelemään on laitettu pehmolelu nalle, niin se ei tee tästä mitenkään erityisen hauskaa komediaa. Oltaisiin minun puolestani voitu sikailla ja heittää homma enemmän lekkeriksi, mutta nyt tämä tuntuu vähän pliisulta nallekarhua tavoittelevine sekopäineen kaikkineen. Naurattaahan tämä sentään joissain kohdissa ja Wahlbergin Markku on Tedille hyvä pari, vaikkakin myös hänen hahmossaan on liikaakin ennalta arvattavuutta. Ihan kelpo komedia joiltain osin, mutta ei kyllä saa himoitsemaan kakkososan katsomista.

rating 50,000

10.08.2015 klo 20:55

Confession of Murder

Hyvä trilleri, jossa perinteisten asetelmien lisäksi nostetaan esiin median valta ja toisaalta kuuluisuuden asema nyky-yhteiskunnassa. Vuosia poliisia paennut murhaaja astuu yllätäen esiin ja seurauksena tästä on tämän nousu median voimalla ihmisten tietoisuuteen ja jopa ihailun kohteeksi. Asetelma on mielenkiintoinen, vaikkakin tässä koetellaan jo välillä uskottavuuden rajoja. Näyttelijät tekevät hyvää työtä ja mielenkiinto säilyy loppuun asti, kun asetelma muuttuu loppua kohden monimutkaisemmaksi. Miinusta siitä CGI-käärmeestä, joka näytti hirveältä.

rating 70,000

10.08.2015 klo 20:54

United 93

Ongelmana tällaisissa elokuvissa itselläni on, että jos käsiteltävän aiheen sisältöineen tietää jo melko perinpohjaisesti etukäteen, niin itse leffan teho kärsii. Niin myös United 93:n kohdalla. Vaikka elokuvassa on onnistuneita ratkaisuja, kuten se että ei olla valittu ketään selkeästi pääosaan ja näyttelijät ovat melko tuntemattomia (mutta vetävät kyllä hyvin), niin ei onnistu juurikaan säväyttämään tai tuomaan mitään uutta aiheeseen liittyen. Kyllähän tämän kertaalleen katselee, mutta hieman ihmettelen tämän saamaa ylistystä.

rating 60,000

10.08.2015 klo 20:53

Saw

Kelpo trilleri, joka onnistuu pitämään mielenkiintoa yllä ja läväyttää loppuun myös mukavan yllärin. Näyttelijät eivät mielestäni ole niitä parhasta mahdollista, ja pienehkö budjetti näkyy ympäristöissä, mutta nämä eivät elokuvakokemusta pilaa. Jatko-osat myös mässäilevät enemmän väkivallalla, joka tässä pysyy vielä kohtuuden rajoissa.

rating 70,000

10.08.2015 klo 20:52

Dead Snow 2

Dead Snow oli ilmestyessään itselleni positiivinen yllätys. Norjalainen zombie-leffa kun onnistui olemaan paitsi ilahduttavan verinen, niin myös hauska. Jatko-osassa on periaatteessa tarjolla sitä samaa, mutta isommin. Tapahtumat eivät rajaudu enää vain syrjäisen mökin ympäristöön, natsizombien lisäksi liikekannalle ovat lähteneet myös neuvostoliittolaiset elävät kuolleet ja nyt zombiet vahvistavat ase-arsenaaliaan muun muassa tankilla.

Vaikka kaikkea on enemmän, niin itse sain tästä irti ensimmäistä osaa vähemmän. Siinä oli ihan mukavasti kauhuelementtejä huumorin vastapainona, mutta tällä kertaa komedia ja toiminta ovat selvästi isommassa roolissa isommassa roolissa. Ja vaikka splatteriä tarjoillaan molemmissa, niin ensimmäinen leffa vie myös tällä saralla voiton.

Kumpikaan Dead Snow elokuvista ei ole mielestäni huono, mutta itse kallistun enemmän ensimmäisen osan puoleen.

rating 60,000

13.07.2015 klo 21:12

The Eternal Zero

Oli hieman erilainen mitä odotin, kun ei sijoittunutkaan pelkästään toiseen maailmansotaan, vaan nykyajassa nuoret japanilaiset yrittävät selvittää totuutta pelkuriksi haukutusta isoisästään. Kuten aiemmatkin kommentoijat ovat todenneet, niin tietynlainen siirappisuus paistaa ajoittain, mutta ei se itseäni ihan hirveästi haitannut. Tarina itsessään oli ihan mielenkiintoinen ja tietokone-efektit jopa yllättävän hyviä, joten kyllä tästä positiivinen maku näin jälkikäteen jäi.

rating 70,000

13.07.2015 klo 21:08

Whiplash

Pieni pettymys (jos neljän tähden elokuvaa voi sellaiseksi sanoa) lukemani ylistyksen jälkeen. Teller ja Simmons varastavat koko shown, ja täytyy myöntää että loistavasti molemmat suoriutuvatkin. Tosin Simmonsin näyttelemä orkesterin johtaja Fletcher menee hahmona jo siinä rajoilla, että onko hieman liiaksi ylivedetty. Kaikki muut hahmot jäävätkin sitten täysin taka-alalle, mutta siitä ei suurta vahinkoa tapahdu.

Soittamiskohtaukset on todella hienosti kuvattu, ja erityisesti aivan leffan loppuosa on sellainen, joka saa suunnilleen pidättämään hengitystä. Enpä muista äkkiseltään toista elokuvaa, jossa soittaminen olisi näyttänyt näin hyvältä. Vaikka lopetus on komea ja myös yllättävä, niin muuten tämä ei pitänyt ihan toivotulla tavalla otteessaan. Ehdottoman viihdyttävähän tämä on, mutta ei onnistu kuitenkaan olemaan niin ikimuistoinen, mitä ennen katsomista odotin ja toivoin.

Eritoten pääosakaksikko ja soittokohtaukset tekevät tästä omanlaisestaan kissa-hiiri leikistä kuitenkin viihdyttävän katselukokemuksen, jota voi helposi suositella kenelle vain katsottavaksi.

rating 80,000

13.07.2015 klo 21:05

The Imitation Game

Vahvasti draamapuoleen panostava leffa Enigma-koodin murtamista yrittävästä Alan Turingista (Benedict Cumberbatch). Vaikka jotkut ovat haukkuneet Imitation Gamea tylsäksi, niin itse kyllä pidin elokuvasta ja hieman vajaa parituntinen meni vikkelästi sen parissa. Tällaiset melko realistiset historialliset draamat vetoavat muutenkin minuun, joten edes yleensä inhoamani, eli tapahtumien ajallinen hyppiminen isoin loikkauksin ei tässä tapauksessa häirinnyt.

Cumberbatchin tulkinta melko vaikeaksi ihmiseksi luokiteltavasta ja kiinnostavasta Turingista on mielestäni todella hyvä ja muutenkin näyttelijävalinnat ovat onnistuneita. Ajoittain melko synkkään ja surulliseen tarinaan tuodaan myös hieman huumoria, mutta se on onnistuttu ujuttamaan mukaan siten että se ei tunnu mitenkään päälleliimatulta.

Ohjaaja Tyldum saa toisenkin onnistumisen vyölleen, sillä hänen aiempi ohjauksensa Headhunters oli kelpo tekele. Tällä kertaa pistetään vielä paremmaksi ja Imitation Game nousee viime vuoden onnistuneimpien näkemieni leffojen joukkoon.

rating 80,000

13.07.2015 klo 21:04

Death Sentence

Vaikka mitään suurta vikaa ei leffassa ollutkaan (esimerkiksi toiminta realistisen tylyä ja Bacon on roolissaan hyvä), niin en tämän katselusta erityisemmin nauttinut. Kaikki oli jo liian moneen otteeseen nähtyä ja ”tusinatuote” kuvaa mielestäni tätä kostotarinaa melko osuvasti.

rating 50,000

06.07.2015 klo 19:27

The Secret Reunion

Kissa ja hiiri leikki Etelä-Korean ja Pohjois-Korean agentin välillä muuttuu yllättävänkin lämminhenkiseksi tässä vuonna 2010 valmistuneessa trillerissä. Song Kang-Hon esittämä agentti menettää työnsä jahdatessaan pohjoisen virkaveljeään (roolissa Gang Dong-Won). Kaksikko kohtaa uudelleen vuosia myöhemmin, mutta koska molemmat uskovat että vastapuoli ei ole onnistunut itseä tunnistamaan, niin turpasaunan sijaan kaksikko lyöttäytyy yhteen tarkoituksenaan käyttää vastustajaa omiin tarkoituksiinsa.

Näillä eväillä syntyy korealaistyylinen buddy cop-leffa, jossa suhteet vastapuoleen muuttuvat, huumoria on mukana ja joudutaan lopulta pohtimaan omaa suhdetta vastapeluriin. Ei siis oikeastaan mitään mitä ei olisi jo ennen nähty. Tämä tekee Secret Reunionista melkoisen kertakatseltavaa viihdettä. Kokonaisuus on kuitenkin suhteellisen toimiva, vaikkakin jo aiemmin useaan otteeseen nähdyn oloinen.

rating 60,000

06.07.2015 klo 18:47

Nightcrawler

Erinomainen trillerin ja satiirin yhdistelmä. Gyllenhaal on mainetta ja mammonaa havitteleva perusjamppa, joka huomaa helpohkon tien äkkirikastumiseen shokeeraavien uutiskuvien kautta. Jos kyseistä materiaalia ei ole saatavilla, niin sitten sitä tehdään itse, tai ainakin edesautetaan herkullisen materiaalin syntymistä.

Gyllenhaal on roolissaan loistava, eikä muille hahmoille kyllä liiemmälti tilaa jätetäkkään. Tapahtumat rullaavat sutjakkaasti eteenpäin koko elokuvan ajan, mutta suurin miinus onkin juuri tässä. Leffa etenee hyvin, mutta se ei jätä yhtään kohtausta erikoisemmin mieleen tai ole miltään osin ikimuistoinen noustakseen todelliseen klassikon asemaan.

Nightcrawler on kuitenkin ehdottomasti katsastamisen arvoinen. Huumoripuoli upposi ainakin minuun ja Gyllenhaalin, jopa hieman häiritsevä ja karmiva, roolisuoritus tekee osaltaan tästä yhden viime vuoden onnistuneimmista elokuvista.

rating 80,000

05.07.2015 klo 20:46

Hobitti - Viiden armeijan taistelu

Tulipahan tämäkin trilogia sitten päätökseen. Kolmas Hobitti jatkaa kahden aiemman linjalla: perusviihdyttävää popcornviihdettä. Lätisevästä liskosta päästään tyydytyksekseni jo alkupuolella eroon, joten suuri osa loppuajasta voidaan käyttää hyödyksi ja tehdä sitä mitä leffan nimikin lupaa. Eli taistella. Vaikka cgi on tässäkin jättimäisessä roolissa, niin kyllähän tämä on sieltä cgi-tykitysten paremmasta päästä, ainakin ulkonäöllisesti.

Eeppinen musiikki pauhaa ja haltiaa, örkkiä ja kaikkea siltä väliltä kaatuu, kun massiiviset armeijat ottavat yhteen. Valehtelisin, jos sanoisin että en viihtynyt tämän parissa. Olisin kaivannut kyllä vähän muutakin, sillä juoni on mikä on, eikä leffa onnistu varsinaisesti säväyttämään millään osa-alueella.

Hobitti- ja Sormusten Herra-fanit voivat tästä saada enemmänkin irti, mutta itselleni tämä ei mikään sen erikoisempi seikkailu ole. Kulutan jatkossakin aikani mieluummin hieman synkemmissä ja juonirikkaammissa maisemissa Game of Thronesin parissa, jos mieleni rupeaa halajamaan fantasiamaailmaan.

rating 60,000

05.07.2015 klo 20:16

Interstellar

En oikein ikinä tiedä mitä Nolanin elokuvilta odottaa, sillä osa on kolahtanut todella lujaa mutta myös pettymyksiä on mahtunut joukkoon. Interstellarin ennakkohypetys ja sen saama hieman ristiriitainen vastaanotto eivät tehneet tästäkään poikkeusta sen suhteen. Onneksi ei tarvinnut pettyä ainakaan kovin pahasti.

Viimeisiä henkäyksiään ottava maapallo ja tämän takia katseensa avaruuteen suunnannut ihmiskunta luo välittömästi kiinnostavan lähtökohdan tälle avaruusseikkailulle. McConaugheyltä olen nähnyt tämän lisäksi hiljattain roolin True Detectivessä ja täytyy sanoa että tykkään kaverista todella paljon ja muuntautumiskykyä löytyy. Myös muut näyttelijät ovat rooleissaan erinomaisia ja erityismaininta täytyy antaa Mackenzie Foylle. Pidän aina hyvänä saavutuksena, jos lapsinäyttelijä ei saa vitutuskäyrääni nousemaan.

Audiovisuaalisesti ei löydy valittamista. Hienolta näyttää ja kuulostaa, mutta tätä ei voi pitää suurenakaan yllätyksenä. Erityismaininta on annettava myös tässä osiossa: avaruus on huomattavasti hiljaisempi paikka kuin esimerkiksi Gravityssä. Juoni on sitten se osa-alue, josta löytyy eniten kysymysmerkkejä. Muutamassa kohdassa kyseenalaistaisin hieman elokuvan logiikkaa ja tapahtumia, mutta spoilaamatta niistä on hankala kertoa. Lisäksi loppupuolen kirjahyllykohtaus on sellainen josta en oikein tiedä mitä mieltä olisin.

Loppujen lopuksi Interstellar lukeutuu Nolanin onnistumisten joukkoon. Jo se että pitkä elokuva menee kelloa katselematta kertoo että jossain on onnistuttu. Vaikka kaikkia juonellisia ratkaisuja en täysin sulatakkaan, niin tämä tulee luultavasti katsottua tulevaisuudessa useamman kerran uusintakatseluna.

rating 80,000

05.07.2015 klo 19:45

Blood and Ties

Tuli katseltua oikeastaan vain Ye-jin Sonin pääroolin takia. Blood and Ties edustaa korealaisten trillerien sitä hieman heikompaa puoliskoa. Vaikka leffan jaksaa katsella helposti kertaalleen ja ajoittain se jopa nostattaa kulmakarvoja mielenkiintoisuudellaan, niin silti se ei pääse lopulta lähellekkään saman maan parhaita tuotoksia.

Blood and Tiesissa Sonin esittämä Da-eun joutuu arvailemaan onko hänen rakastava ja harmittoman oloinen isänsä todellisuudessa koko maata vuosia aiemmin kauhun vallassa pitänyt murhaaja. Da-eunin lisäksi poliisivoimat taistelevat aikaa vastaan, sillä kyseisen murhaajan rikokset vanhentuvat pian ja tekijä on napattava ennen sitä.

Alkupuolisko vaikuttaakin hyvin mielenkiintoiselta, mutta loppua kohti mentäessä vauhti ei kiihdy eikä pysy edes samana, vaan lähtee valitettavasti hiipumaan. Lopetus meneekin sitten kastiin ”ei niin hyvä”. Tämä on valitettavaa lupaavan alun jälkeen ja tekee elokuvasta kertakatselun arvoisen.

rating 60,000

05.07.2015 klo 19:26

Gattaca

Alkuasetelma on mielenkiintoinen. Tulevaisuudessa ihmisten asema yhteiskunnassa määräytyy ainoastaan heidän geeniensä mukaan ja täydellisyys on ihmismielen ainoa todellinen tavoite. Harmillisesti tästä lähtökohdasta rakentuva juoni ei onnistu lunastamaan koko potentiaaliaan. En oikein tiedä mitä loppujen lopuksi odotin, mutta lopputekstien pyörähtäessä ruutuun oli ensivaikutelmani hienoinen pettymys.

Vaikka mitään erityisen suurta vikaa ei koko elokuvassa ole, niin silti tämä menee itselläni sinne kertakatseltavien elokuvien joukkoon. Hawke ja Law valtaavat ruutuajasta suurimman osan, mikä on vain positiivista, sillä tämäkään teos ei aiheuta nurinoita kyseisten herrojen suorituksista. Myös elokuvan visuaalinen ilme istuu omaan silmääni mukavasti, kun leffassa ei lähdetä vetämään liian scifiä linjaa.

Positiiviset arvostelut saivat aikaan hieman liian isoja odotuksia, mutta kokonaisuus säilyy kuitenkin plussan puolella. Hyvin tämän parissa viihtyi, vaikka meno ajoittain hieman tasapaksua onkin.

rating 60,000

05.07.2015 klo 19:06

Cabin Fever

Toi jostain syystä mieleeni Cabin in the Woodsin, mikä ei ole varsinaisesti kehu. Juoni mökkeilemään lähtevästä (rasittavasta) nuorisojoukosta ei ole uusi, mutta pelkotiloja aiheuttamaan on tässä tekeleessä keksitty heittää tappajavirus. Unettavaan kokonaisuuteen on yritetty luoda hieman poikkeavuutta huumorilla, joka ei hymyilyttänyt yhtä kohtaa enempää. Kehnonpuoleiset näyttelijät ja elokuvan sisältämät outoudet kruunaavat ansiokkaasti tämän pökäleen.

rating 30,000

05.07.2015 klo 19:06

rating 30,000

05.07.2015 klo 18:56

Inside Man

Kohtuullisen näppärä ja viihdyttävä pankkiryöstöleffa, joka ei kuitenkaan tarjonnut mitään erityisen mullistavaa. Owen, Washington ja kumppanit hoitavat oman tonttinsa hyvin, joten kyllä tämän parissa viihtyy ja saattaa joskus vastaan tullessaan katsella uudemmankin kerran.

rating 70,000

27.01.2015 klo 21:48

Rush Hour 3

Rush Hour 3 alkaakin sitten olla jo melko väsähtänyttä meininkiä. Tylsä juoni on melkoinen itsestäänselvyys, mutta myös toimintaosiot ovat ihmeellisen heikkolaatuisia (liekkö Chanin ikä jo vaikuttanut asiaan), eikä huumorikaan naurata samalla lailla, vaikka hyviäkin juttuja on mukana. Viholliset ja sivuhahmot ovat tässä sarjan huonoimpia, etenkin se ranskalainen taksikuski on melko rasittava tapaus. Kliseisyydet ja hölmöydet pistävät myös silmään edellisosia selvästi pahemmin.

Hyvä pääosakaksikkokaan ei onnistu pelastamaan tätä mahalaskua loistavan kakkososan jälkeen.

rating 40,000

27.01.2015 klo 21:46

Rush Hour - rankka pari

Ensimmäinen Rush Hour on hyvää lämmittelyä sarjan kakkososaa varten. Toiminta on ihan näyttävää ja hemmetin hyvän sankarikaksikon juttu alkaa luistaa heti kättelyssä. Juonihan näissä kaikissa on pysynyt melko samanlaisena joka kerralla. Varsinkin sen salaillun pääpahiksen paljastuminen on huvittavasti katsojalle selvillä jo elokuvan alkupuolella. Viihdyttävähän tämä on, mutta ei pärjää kakkoselle.

rating 70,000

27.01.2015 klo 21:45

Terminator 3: Koneiden kapina

Eihän tämä kahdelle aiemmalle Terminattorille pärjää missään suhteessa, mutta ei ole silti täysin epäonnistunut räpellys. Vauhtia ja toimintaa on mukana mukavasti, kuten myös hauskoja reploja. Itse tykkäsin myös leffan lopusta. Arska on edelleen hyvä ja Stahl sekä Danes ihan ok. Kristanna Lokenin terminaattori T-X puolestaan on vähän blääh. En tiedä mitä tappajarobotilta olisi pitänyt odottaa, mutta itse en tuosta oikein välittänyt.

Terminator 3 ei pärjää edeltäjilleen mutta seisoo tarpeeksi tukevasti omillaan ollakseen kertaalleen viihdyttävä toimintapaukku.

rating 60,000

27.01.2015 klo 21:44

Time Traveller: The Girl Who Leapt Through Time

Vissiin löysästi mangaan ja siitä tehtyyn animeen perustuvassa elokuvassa nuori lukiolaistyttö matkustaa ajassa 1970-luvulle kolarissa loukkaantuneen äitinsä puolesta. Ongelmaksi muodostuu, että aikamatka vie väärään vuoteen mikä hankaloittaa äidin antamaa tehtävää.

Leffa on melko kepeää katseltavaa ja tuntuu melko ”helpolta” katselukokemukselta, joka ei jää mitenkään ikimuistoisesti mieleen. Aikamatkailusta olisi voinut repiä huomattavasti enemmän irti esimerkiksi huumorin muodossa. Nyt keskitytään enemmän ihmissuhteisiin, vaikka välillä elokuva onnistuu myös hieman huvittamaan.

Kertakatseltavaa kamaa, josta ainakin lähdemateriaalina käytettyyn mangaan ja animeen perehtyneet voivat saada enemmän irti.

rating 60,000

24.01.2015 klo 22:46

Rush Hour 2

Loistavasti viihdyttävä toimintakomedia ja ehdottomasti sarjan paras osa. Melko tylsästä juonesta saadaan tekosyy Chanin komeille kamppailuosuuksille ja Tuckerin räävittömälle suunaukomiselle. Läppä lentää jatkuvalla syötöllä ja roistoja kaatuu hyvin toteutetuissa toimintakohtauksissa. Pääosakaksikon lisäksi mainitsemisen arvoista on Ziyi Zhangin suoritus ihanan pirullisena pahiksena.

rating 80,000

24.01.2015 klo 22:44

The Collection

Vielä ensimmäistäkin osaa tylsempää ja typerämpää veriläträystä. Vaikka elokuvan alussa nähtävän yökerhokohtauksen paskuuden tasolle ei jatkossa ylletäkään, niin turhanpäiväinen veriralli ei jaksa viihdyttää lainkaan. Ei, vaikka Keräilijän hahmoon saadaan sentään jotain tolkkua elokuvan lopussa.

Stewartin esittämä päähenkilö on edelleen ihan ok, mutta muuten melko hajutonta ja mautonta hahmokaartia teurastetaan jälleen. Ja tämä eliittiryhmä on kyllä taidoiltaan melkoinen vitsi. Idioottimaisuuksia on ensimmäisen osan tavoin mukana enemmän kuin tarpeeksi, ja viimeisetkin jännityksen rippeet on onnistuttu karistamaan jatko-osan tekemisen yhteydessä. Todella huono, tylsä ja merkityksetön väkivaltamässäily.

rating 20,000

24.01.2015 klo 22:43

The Collector

Kauhutrilleri, joka ei kestä syvempää tarkastelua oikeastaan lainkaan. Epäloogisuuksia ja typeryyksiä vilisee mukana siihen malliin, että eipä tästä oikein saanut mitään (varsinkaan kauhua) irti. Stewart on roolissaan ihan pätevä, eivätkä muutkaan näyttelijät huonoja ole, mutta ei heidän puolestaan juuri jaksanut jännittää. Jännitystä syö myös tapahtumien ennalta arvattavuus, kun kaiken tapatuvan kykenee tietämään jo hyvissä ajoin etukäteen. Ei tämä onnistu olemaan edes mitenkään erityisen raakaa, vaikka verta ja suolenpäkiä ollaan mukaan tungettu.

Itse Keräilijä on vihollisena jopa kiinnostava, mutta kyseistä hahmoa ei avata oikeastaan ollenkaan. Elokuvan lopetus ja mielenkiintoinen sekopää riittivät kiinnostuksen nostatukseen sen verran, että vaikka tämä on melko epäonnistunut tekele, niin jatko-osa tulee katsottua.

rating 40,000

24.01.2015 klo 22:42

Musa: The Warrior

Uhrautuminen ja sankarillisuus on päivän sana. Ainakin tämän leffan kohdalla. Musassa erinäisten sattumien kautta korealainen soturijoukko pelastaa nokkavan kiinalaisen prinsessan mongolien kynsistä, jonka seurauksena he saavat mongolijoukot peräänsä. Tästä seuraavat tapahtumat riittävätkin melkoisten sankaritarujen kirjoittamiseen.

Perässä ratsastavien mongolien lisäksi korealaisjoukko on kaukana yhtenäisestä, mikä tuo lisäväriä juoneen. Melko pitkästä kestosta huolimatta tämä jaksoi viihdyttää loistavasti, kiitos hyvien näyttelijöiden, heidän tulkitsemiensa mielenkiintoisten hahmojen ja vaihtuvien tapahtumien. Vaikka taistelut ovat toisaalta komeita, niin varjopuolena ne ovat ajoittain melko sekavasti leikattuja. Mikä ajoittaisessa sekavuudessa hävitään, voitetaan sitten brutaaliudessa. Verisuihkujen siivittäminä katkeilevat ruumiinosat tuovat realistisen tylyn otteen näihin elämän ja kuoleman kamppailuihin.

Todella viihdyttävä ja taitavasti toteutettu Muse kertoo tämän sankaritarinan 1300-luvulta erittäin mallikkaasti.

rating 80,000

24.01.2015 klo 22:41

Tie kotiin

Todella kaunis draama. Mustavalkoisesta kuvasta väreihin ja sitten lopussa taas takaisin mustavalkoiseen on hyvin keksitty kikka, jota kauniit maisemat, kuvaus ja hieno musiikki tukevat erinomaisesti.

Tarinassa poika palaa kotikyläänsä isän hautajaisten vuoksi, joita varten äidillä on vaikea, joskin elokuvan kuluessa hyvin ymmärrettäväksi käyvä toive. Rakkaustarinan kuvaus seisoo hyvin realistisella ja (hyvällä tavalla) tavanomaisella pohjalla, mutta toisaalta itse jäin tältä osin kaipaamaan hieman lisäsyventymistä tähän suhteeseen ja kaikki muu tämän rakkaustarinan lisäksi jää hyvin pintapuoliseksi.

Vaikka tämä ei varsinaisesti onnistu liikuttamaan, niin siitä huolimatta tämän katsominen jätti jälkeensä positiivisen olotilan.

rating 70,000

24.01.2015 klo 22:40

John Wick

Ihan menevä toimintaleffa mafian entisestä palkkamurhaajasta, jonka vaimo kuolee ja sitten tietämätön mafiapomon poika vielä tappaa koiran ja pöllii auton. Siinä on Keanu Reevesin esittämän John Wickin hermo koetuksella ja saadaan syy lähteä kostoreissulle, jonka aikana paukutellaan kymmenittäin roistoja manan majoille.

Täytyy sanoa, että tämä oli positiivinen yllätys. Kun kuulin leffasta aluksi, niin sain sen vaikutelman että kun joku tappaa Wickin koiran, niin tämä on syy hemmetinmoiseen lahtaukseen. Onneksi lähtöasetelma ei ole sentään niin hölmö. Rikollisten omat säännöt tuovat myös jonkin verran vaihtelua normaaliin tapporalliin.

Myös toiminta on yllättävän hyvää. Etenkin selkeästä kuvaamisesta ja leikkauksen onnistumisesta pitää antaa tunnustusta. Piireissä suunnilleen jumalallista kunnioitusta nauttiva Wick tiputtelee ukkoja sujuvasti pääosumilla, mutta ajoittain heittäydytään lähempään kontaktiin. Tästä huolimatta jotain lisävaihtelua jäin kaipaamaan, koska loppua kohti samantyylinen puurtaminen kävi hieman tylsäksi.

Erityisesti toiminnan kuvaamisen osalta näin onnistunut elokuva on nykyään melkoinen poikkeus, joten tämä kostoreissu jää plussan puolelle loppua kohti lisääntyvästä puuduttavuudesta huolimatta.

rating 70,000

24.01.2015 klo 22:38

Flash Point

Taistelukohtauksia on liian vähän, tylsää poliisidraamaa puolestaan aivan liikaa. Etenkin alkupuoliskolla nähtävät poliisitouhut meinaavat unettaa. Sama on nähty jo aivan liian monesti ja huomattavasti paremmin toteutettuna. Yllätyksetön juoni antaa sentään kohtuullisen tekosyyn mätkinnälle.

Vaikka kamppailukohtaukset ovat ihan mukavan näköisiä ja melko vaihtelevia, niin ei se riitä hinaamaan tätä tylsää rikosleffaa positiiviselle puolelle. Jos juonellisesti ei ole tämän enempää annettavaa, niin oltaisiin vain suosiolla annettu Yenin pistää roistoja kunnolla nippuun.

rating 50,000

24.01.2015 klo 22:36

Fury

Fury onnistuu vyöryttämään ruudulle (ainakin itselleni) ennenäkemättömän upeaa tankkisotimista. Erityisesti kamppailu saksalaisten tiikeriä vastaan pisti meikäläiselläkin adrenaliinin virtaamaan ja kyseinen mittelö on upeasti toteutettu. Myös muut alkupuolen taistelut antoivat melko todenperäisen kuvan tankkien pelotearvosta ja ylivoimaisuudesta pelkkää jalkaväkeä vastaan.

Hienosti edenneen elokuvan loppukahakka antoi sitten enemmän ihmettelemisen aihetta. Kaikki realismi nakataan romukoppaan, kun pelottavat SS-joukot muuttuvat täysin idioottimaisesti säntäileväksi tykinruoaksi, ja tämä yksi jenkkien tankki kaataa porukkaa kuin heinää. Todella epäonnistunut ratkaisu ja tämä taistelu kestää vielä aivan liian kauan.

Jos ei oteta huomioon, että tarinan keskiössä on lähinnä yhden tankin miehistö, niin mitään uutta sotaleffojen rintamalla tämä ei tarjoa. Meininki on hyvin tuttua, esimerkiksi kun ryhmän uusi tulokas joutuu kokeneempien karjujen pompottelun kohteeksi, kunnes lopulta hyväksytään osaksi tiimiä. Minkäänlaisia yllätyksiä ei matkan varrella nähdä.

Tyly kuvasto, yleinen synkkyys ja tiikeritaisteluun asti tankkisotiminen ovat Furyn suurimmat vahvuudet, mutta yllätyksettömyys ja aivan liian Hollywood-tyylinen lopputaistelu rokottavat kuitenkin pisteitä siihen malliin että ei tätä yhtä kertaa enempää jaksa katsoa.

rating 60,000

24.01.2015 klo 22:35

Sad Movie

Jälleen hyvää draamaa Etelä-Koreasta. Sad Movie kertoo neljästä erilaisesta ihmissuhteesta Soulissa. Hahmojen tiet risteävät ajoittain, mutta ihan uskottavuuden puitteissa kuitenkin. Nimi paljastaa melko paljon millainen meininki on kyseessä ja elokuvan kesto on sellainen, että mihinkään mahdottoman syvälliseen ei voida uppoutua isosta hahmokaartista johtuen.

Siltikin pitää hyvin otteessaan elämänmakuisuudellaan ja hyvillä näyttelijöillään. Alkupuolella on myös kevyempää meininkiä pehmentämään melko ankeaa loppupuoliskoa. Hyvä leffa taas Korean niemeltä, vaikka ei onnistu mestariteokseksi nousemaan.

rating 70,000

14.01.2015 klo 16:17

Magnum 44

Harry Callahanin toinen valkokangastuleminen on jopa ensimmäistä parempi. Clint vakuuttaa jälleen kivikovan kytän roolissa ja pahiksille annetaan aiempaa enemmän runtua. Siinä sivussa heitetään läppää ja kettuillaan ylempiarvoisille. Loistavaa.

Ensimmäisessä Dirty Harryssä yökohtausten määrä oli huomattava, mutta itse pidin enemmän tästä valoisammasta meiningistä. Juonikaan ei todellakaan ole sieltä huonoimmasta päästä ja petturipoliisit ovat Harrylle oiva vastus.

Loppu on ainut heikko kohta. Loistavasti alkaneen leffan lopetus tuntuu jotenkin hieman vaisulta ja olisin toivonut jotain kunnon revolverikahakkaa Harryn ja petturien välillä, mutta nyt se ei toteutunut. Muuten todella viihdyttävä kyttäleffa, joka voittaa ensimmäisen osan omissa kirjoissani.

rating 80,000

14.01.2015 klo 16:16

Tosi valheita

Hemmetin hyvä 90-luvun toimintamättö. Arska tekee jälleen viihdyttävän suorituksen, tällä kertaa perheeltään agentin hommansa salanneena perheenisänä.

Luotia ja läppää lentää jälleen pirusti, kun perhe sotketaan vahingossa mukaan terroristijahtiin. Hieman pitkästä kestosta ja muutamasta huonosta vitsistä huolimatta Arskan leffoista jopa Commandoa viihdyttävämpi.

rating 80,000

14.01.2015 klo 16:15

Commando

Arskan klassikko, josta päällimmäisenä jää mieleen hulvattomat sutkautukset, sekä pirunmoinen räiske. Tosin tarvitaanko kunnon viihdepaukkuun enää muuta?

Juoni keskittyy tyttärenpelastusoperaatioon ja ajaa asiansa tällaisessa elokuvassa. Pelastaminen vaatii pienen armeijan lahtaamista, mutta Arskalta tämä sujuu. Vihollisia räiskitään lonkalta menemään, mutta nämä eivät huvittavasti ikinä osu kohteeseensa. Viihteenä tämä menee loistavasti, jos ei rupea turhan vakavasti suhtautumaan.

rating 80,000

14.01.2015 klo 16:13

Midnight F.M.

Eteläkorealainen trilleri, jossa kuuluisan radio- ja tv-juontajan viimeinen työvuoro muuttuu yölähetyksessä painajaiseksi, kun mielipuoli alkaa kiristää häntä ja on ottanut tämän tyttäret ja siskon panttivangiksi.

Etelä-Koreassa on tehty onnistuneesti tämänkaltaisia leffoja pitkin 2000-lukua. Suurin ero näkemiini muihin trillereihin on nimenomaan juonen sijoittaminen radiojuontajan työn ympärille. Sieppaaja soittelee lähetykseen ja antaa juontaja Seon-Yeongille (Soo Ae) tehtäviä, jotka on syytä selvittää, tai hänen perheensä kärsii. Tarvinneeko edes mainita, että muiden saman maan tuotoksien tapaan on meno välillä melko synkkää ja meininki tylyä. Mihinkään revittelyyn ei kuitenkaan syyllistytä.

Elokuvan alkupuoli on mielestäni selvästi loppua parempi. Lopussa erottautumista muistan korealaisista trillereistä ei juonen osalta juurikaan tapahdu. Toinen itseäni ärsyttävä seikka on päähenkilö. Seon-Yeong vaikuttaa alun alkaenkin melkoiselta uranaiselta, joka tiuskii paljon muille ihmisille ja vaikuttaa koppavalta. Tämä vain korostuu kaappaustilanteen aikana, ja vaikka hahmosta on ilmeisesti haluttu tehdä sellainen, niin itse en tästä pitänyt. Maininnan arvoinen on Oldboysta tuttu Yu Ji-Tae, joka vetää oman roolinsa jälleen vimmalla läpi.

Pallottelin pitkään kahden eri arvosanan välillä. Vaikka ajoittain tunnelma on hyvä ja alkupuoli lupaava, niin lopetus yhdessä rasittavan päähenkilön kanssa riittävät kääntämään arvosanan alaspäin. Vähemmän tämänkaltaisia leffoja katselleille tätä voi kuitenkin suositella helpommin.

rating 60,000

14.01.2015 klo 16:11

Shall We Dance?

Vaikka en tanssista tajua hölkäsen pöläystä, niin se ei ollut esteenä elokuvasta nauttimiselle. Tästähän on myös väännetty melko keskinkertaisia arvosanoja saanut Hollywood-versio, jota en ole nähnyt. Juoni on ilmeisesti melko yhteneväinen, mutta luulisin tämän alkuperäisen toimivan huomattavasti paremmin, koska tässä yhteiskunnallinen näkökulma sopii kokonaisuuteen paremmin. Japani on vieläkin melko konservatiivinen yhteiskunta, mutta elokuvan ilmestymisen aikoihin, 1990-luvun puolivälissä se oli sitä vielä enemmän.

Tämä näkyy siinä, että tanssiharrastuksen aloittava toimistotyöläinen Shohei Sugiyama (Koji Yakusho) joutuu salaamaan asian vaimoltaan suunnilleen yhtä hartaasti, kuin aviorikoksen. Tästä seuraa erinäisiä väärinkäsityksiö ja muun muassa yksityisetsivän palkkaaminen salailevan miehen jäljille.

Leffa on täynnä enemmän huvittavaa, kuin ääneen naurattavaa huumoria, mikä sopii teokseen erittäin hyvin. Myös tanssikohtaukset ovat ajoittain humoristisia ja omaan silmään melko näyttäviä. Näyttelijät ovat rooleissaan hyviä, mitä nyt muutama hahmo on kirjoitettu melko karikatyyrimäisesti. Shall We Dance kertoo tarinan siitä kuinka melko pieni asia, tanssin harrastamisen aloitus, voi muuttaa ihmisen elämän positiiviseen suuntaan. Sama positiivinen tunne onnistutaan välittämään myös katsojalle. Tämä on vissiin sellainen hyvän mielen elokuva.

rating 70,000

14.01.2015 klo 16:10

Nuija ja tosinuija

Mjoo, tykkää Jim Carreystä ja onhan tässä paljon hauskaa koheltamista. Ja paljon vähemmän hauskaa. Kyllä tämän jaksaa parin vuoden välein katsella, jos vastaan jossain sattuu tulemaan.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat