Villetys

Villetys

Käyttäjä, 25 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1695)

26.09.2021 klo 17:27

Buddy villissä lännessä

Buddy villissä lännessä on erittäin hyvin onnistunut länkkäri-komedia ja se on viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Bud Spencerin esittämää Buddya ja tämän intiaaniystävää Amidoun esittämää Cocoa. Kaksikko ajautuu pieneen kaupunkiin, jossa Buddya luullaan lääkäriksi varastetun lääkärinlaukun takia. Kaksikko jää kaupunkiin asustamaan, jota kiusaa joukko rikollisia, koska kaupunki sijaitsee kultakaivoksen päällä. Elokuvan komedia on erittäin hauskaa ja se jaksaa naurattaa koko kestonsa ajan. Turpiinvetoa löytyy myös reilusti juonesta ja pitkä baaritappelu ansaitsee erikseen maininnan. Näyttelijät ovat hyviä rooleissaan ja elokuva kuuluukin Bud Spencerin elokuvien joukossa sinne parhaimpien joukkoon.

rating 80,000

25.09.2021 klo 23:46

Delirium: Photo of Gioia

Delirium on hyvin onnistunut giallo Lamberto Bavalta, jossa on mukana myös mukavasti alastomuutta. Juonessa seurataan Serena Grandin esittämää entistä mallia Gloriaa, joka omistaa nyt oman muotilehden. Uusien lehtien ilmestyessä ja niissä esiintyvien naisten henki on kuitenkin vaarassa, kun salaperäinen murhaaja alkaa tappamaan malleja. Tappojen jälkeen hän yhdistää ruumiit Glorian entisten mallikuvien kanssa ja ottaa niistä omat paremmat päivitetyt versiot kuvista ja lähettää ne naiselle. Serena Grandi tekee kelpo roolin pääroolissa ja naisen massiiviset rinnat pääsevät oikeuksiinsa moneen kertaan elokuvan aikana. Tapot on aika perinteisiä, mutta ensimmäinen talikko tappo ansaitsee maininnan ja murhaajan henkilöllisyys pysyy hyvin salassa koko keston ajan. Boys Boys Boys hitistään tunnettu Sabrinakin on pienessä sivuroolissa alastomana ja sekin nostaa vain elokuvan arvoa.

rating 70,000

24.09.2021 klo 21:55

Kirottu 3: Paholaisen vallassa

Kirottu kolmonen on hyvin onnistunut kauhuelokuva ja se on myös hyvä jatko-osa aikaisempien osien jatkoksi. Juonessa paholainen on ottanut haltuunsa nuoren Julian Hilliardin esittämän Davidin ja paikalle kutsutaan jälleen kerran Warrenin pariskunta. Kesken manauksen paholainen siirtyy Davidistä Ruairi O´Connerin esittämään vanhempaan poikaan Arneen ja Ed Warren saa sydänkohtauksen. Paholainen ohjaa Arnea tappamaan erään paikallisen ja Warrenit koittavat selvittää pahuuden aiheuttajaa ennen kuin ruumiita tulee enemmän. Elokuva onnistuu kauhutunnelman luonnissa ihan hyvin ja säiikyttelykohtaukset ovat maltillisia. Näyttelijät tekevät tasaista työtä rooleissaan ja myöskin riivauskohtaukset on hienosti tehtyjä. Lisäksi Eugenie Bondurantin esittämä salaperäinen saatananpalvoja kultin nainen on mielenkiintoinen lisä juoneen.

rating 70,000

24.09.2021 klo 20:48

Vihan nyrkki

Fist of Fury on erittäin hyvin onnistunut toimintaelokuva ja se on hieman parempi aikaisempaa Bruce Leen tähdittämää The Big Bossia. Tällä kertaa juonessa vallassa olevat japanilaiset pilkkaavat ja alistavat kiinalaisia 1900-luvun alun Shanghaissa. Samalla kiinalaisten arvostama Kung Fu mestari on kuollut epäilyttävissä olosuhteissa ja Bruce Leen esittämä Chen alkaa tutkimaan tapausta tarkemmin. Se vie hänet yhden miehen sotaan japanilaisia vastaan aseinaan omat nyrkit. Elokuvan taistelukohtaukset on hienosti tehtyjä ja mukavan pitkiä taisteluita. Varsinkin alussa ja lopussa nähtävät mähinät on upeaa katsottavaa. Näyttelijöistä Bruce Lee tekee varmaa työtä ja mieleen jää myös Ping-Ou Wein esittämä tulkki. Tunnusmusiikki on myös mukavan letkeä se sopii hyvin taistelukohtauksiin.

rating 80,000

21.09.2021 klo 17:28

Iron Man 3

Iron Man kolmonen on yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa, joka parantaa hieman edellisestä osasta ja yltää melkein jopa ensimmäisen tasolle. Tällä kertaa Robert Downey Jr. esittämä Iron Man saa vastaansa Ben Kingsleyn esittämän terroristi Mandariinin, joka määrää miehiään itsemurhapommituksiin ja toteuttaa uhkauksia tv:n välityksellä. Kaiken takana on kuitenkin oikeasti Guy Pearcen esittämä tiedemies Aldrich Killian, joka haluaa kostaa Iron Manille keksinnöllään, jonka voima aiheuttaa isoja räjähdyksiä. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja elokuvan komedia on tässäkin erittäin toimivaa. Toimintakohtauksia on myös riittävästi ja hieman jopa synkkyyttäkin on saatu tarinaan mukaan. Iron Man kolmonen tarjoaakin viihdyttävän pari tuntisen ja se on hyvä lisä kahden aikaisemman osan jatkoksi.

rating 80,000

20.09.2021 klo 18:24

Mother

Mother on erittäin mainiosti onnistunut trilleri Bong Joon-holta ja se kestää useammankin katselukerran. Juonessa hylätystä rakennuksesta löytyy kuollut nainen ja siitä aletaan syyttämään Won Binin esittämää Do-joonia, joka asustaa äitinsä kanssa kahdestaan ja on hieman jälkeenjäänyt. Hye-ja Kimin esittämä äiti ei kuitenkaan usko poikansa syyllisyyteen ja tämä menee poliisien puheille ja hankkii tälle asianajajan. Näiden toiminta on kuitenkin aika saamatonta ja hän alkaa itse selvittämään totuutta murhaajasta. Hye-ja Kim tekee hienon roolisuorituksen äitinä ja myös tämän pojan roolissa oleva Won Bin on mainio. Elokuva sisältää myös hieman tahatonta komediaa, joka tuo hyvän lisän mukaan tarinaan. Juoni sisältää myös pari toimivaa twistiä, joka tekee siitä entistä mielenkiintoisempaa seurattavaa.

rating 80,000

19.09.2021 klo 16:00

Luoja armahtaa, minä en

Luoja armahtaa, minä en on hyvin onnistunut länkkäri ja se on keskivertoa parempi omassa genressään. Juonessa Frank Wolffin esittämä Bill San Antonio ja tämän apuri José Manuel Martínin esittämä Bud ovat ryöstäneet palkkarahoja kuljettavan junan tappaen kaikki kyydissä olevat. Yksi henkiinjäänyt kuitenkin saa kerrottua tekijät ennen kuolemaansa Bud Spencerin esittämälle vakuutustarkartaja Hutchille, joka kertoo taas tietonsa Terence Hillin esittämälle lainvalvoja Docille ja kaksikko lähtee kullan perään. Bud Spencerin ja Terence Hillin elokuvaksi kyseessä on varsin vakavempi western ja komediaa ei ole tässä paljoa mukana. Se ei kuitenkaan haittaa menoa ja elokuva toimiikin oikein mainiosti näin vakavempana kostotarinana. Lisäksi näyttelijät tekevät varmaa työtä rooleissaan ja ammuskelukohtauksia löytyy sopivasti tarinasta.

rating 70,000

18.09.2021 klo 22:48

Sukellusvene U-96 - Director's Cut

Sukelluvene U-96 on erinomaisesti onnistunut sotaelokuva ja se kuuluu sotaelokuvien joukossa sinne ihan terävimpään kärkeen. Juonessa seurataan Jürgen Prochnowin esittämää kapteeni Henrich Lehmannia, joka lähtee nuorten saksalaisten merimiesten kanssa sotaan englantia vastaan. Miehistö tulee viettämään pitkän ajan merellä ja he joutuvatkin vähän väliä englantilaisten hyökkäysten kohteeksi. Turvanaan heillä on kuitenkin erittäin kestävä sukellusvene, joka joutuu kovalle rasitukselle sodan aikana. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan Jürgen Prochnowin johdolla ja loistava tunnelma sukellusveneessä pitää elokuvan mielenkiintoisena yli kolmen tunnin kestosta huolimatta. Sotakohtaukset on myös hyvin tehtyjä ja varsinkin loppu jää hyvin mieleen. Sukellusveneen sisällä olevat ahtaat tilat on myös saatu onnistuneesti kuvattua, jotka tuovat ahdistavan tunnelman koko kestoksi ja se välittyy kotisohvalle asti.

rating 100,000

17.09.2021 klo 18:49

Blair Witch 2

Blair Witch kakkonen on kertaviihteenä menevä kauhuelokuva, mutta ei kuitenkaan ihan toivoton jatko-osa. Juonessa Jeffrey Donovanin esittämä Jeff tekee rahaa viemällä turisteja edellisen osan tutuille tapahtupaikoille ja myy myös noituuteen liittyvää fanitavaraa innokkaille faneille. Tällä kertaa miehen retkikunta koostuu kirjaa tapauksesta tekevästä pariskunnasta, goottirokkarista ja noitauskoivaisesta. Joukko yöpyy talonraunioilla samalla ryypäten kunnolla ja tallentaa retkestä kaiken videokameroilla. Herättyään kamerat on kuitenkin hajoitettu ja todellisuus ja kuvitelmat alkavat sekoittumaan keskenään henkilöiden päässä. Näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan, mutta todellisuuden ja kuvitelman välillä liikkuva juoni on ihan mielenkiintoista seurattavaa.

rating 50,000

15.09.2021 klo 20:27

Lohikäärmeen nyrkki

The Big Boss on hyvin onnistunut kamppailuelokuva, joka kestää useammankin katselukerran ja samalla onnistunut debyytti Bruce Leelta. Juonessa Bruce Leen esittämä nuori Cheng saapuu Bangkokiin asumaan enonsa luokse ja aloittamaan elämänsä alusta. Mies pääseekin heti töihin jääpaloja valmistavaan tehtaaseen, jossa hänen serkkunsakin työskentelevät. Jääpaloihin kuitenkin piilotetaan salaa heroiinia ja työntekijät vähän väliä katoavat mystisesti. Cheng päättää laittaa touhulle lopun ja käy sotaan nyrkein pomoaan ja hänen kätyreitään vastaan. Näyttelijät tekevät perusvarmaa työtä rooleissaan, mutta elokuvan vahvuus on hyvin tehdyt taistelukohtaukset. Tapoista löytyy myös ihan mukavasti verta ja elokuva paranee loppua kohti mentäessä. The Big Boss tarjoaakin keskivertoa paremman martial-arts elokuvan.

rating 70,000

14.09.2021 klo 17:05

The Avengers

The Avengers on erittäin hyvin onnistunut supersankarielokuva ja se kuuluukin omassa genressään sen parhaimistoon. Juonessa Tom Hiddlestonin esittämä Thorin veli Loki saa haltuunsa suuren määrä energiaa sisältävän Tesseraktin ja samalla hän tekee muutamasta henkilöstä pahiksen joukkoihinsa. Samuel L. Jacksonin esittämä turvallisuusjärjestö Shieldin johtaja Nick Fury joutuu kutsumaan apuun Iron Manin, Thorin, Hulkin ja Captain American. Yhdessä oman järjestönsä kanssa he käyvät sotaan Lokia ja hänen armeijaansa vastaan. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja Robert Downey Jr. heittää taas toimivaa läppää Iron Manina. Toimintaa löytyy riittävästi juonesta ja se on viihdyttävää katsottavaa. Joss Whedonin ohjaus on myös sujuvaa ja elokuva pysyy mielenkiintoisena koko sen keston ajan.

rating 80,000

13.09.2021 klo 18:22

Teksasin moottorisahamurhaaja 2

Teksasin moottorisahamurhaaja kakkonen on hyvin onnistunut jatko-osa loistavalle ensimmäiselle osalle. Juonessa seurataan Dennis Hopperin esittämää Texas Rangeria Lefty Enrightia, joka on vuosia suunnitellut kostavansa Sawyerin kannibaaliperheelle perheensä murhan. Apua hän saa Caroline Williamsin esittämältä radiojuontajalta Stretchiltä, joka onnistuu nauhoittamaan kesken lähetyksensä tapahtuvan murhan kasetille. Ensimmäiseen osaan verrattuna tässä osassa on paljon viihdyttävää komediaa mukana ja itse kauhu on pienemmässä roolissa. Dennis Hopper tekee hauskan roolin Texas Rangerina ja myös Jim Siedow jatkaa hyvää työtä kannibaaliperheen isänä Cookina. Tom Savinin erikoistehosteet on hienosti tehtyjä ja mukana on paljon veristä gorea. Vaikka elokuva onkin tehty tarkoituksella kieli poskella se tarjoaa toimivaa viihdettä koko sen kestonsa ajan.

rating 70,000

12.09.2021 klo 23:59

Matador

Matador on ihan hyvin onnistunut draamaelokuva, jossa seurataan Nacho Martinezin esittämää entistä härkätaistelijaa Diegoa. Mies saa edelleen tyydytystä tappamisesta ja hän onkin jatkanut toimintaansa tappamalla ihmisiä. Myös asianajana työskentelevä Assumpta Sernan esittämä Maria kiihottuu tappamisesta ja hänkin on vastuussa muutaman miehen tappamisesta. Antonio Banderaksen esittämä Angel taas haluaa tulla härkätaistelijaksi, mutta uskonnolinen kasvatus on tehnyt hänestä hullun. Näiden kolmen päähenkilön tarina sitoutuu lopussa yhteen ja kaikki näyttelijät tekevätkin mainiot roolisuoritukset. Elokuva tarjoaa myös paljasta pintaa sopivasti ja sen mustahuumori tuo myös hyvän lisän kohtauksiin. Matador tarjoaakin hyvin toimivan elokuvan, jonka keskiössä on tappaminen ja siitä saatava tyydytys.

rating 70,000

11.09.2021 klo 22:40

Hired to Kill

Hired to Kill on ihan hyvin onnistunut toimintaelokuva, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa Brian Thompsonin esittämä palkkasoturi Frank Ryan saa tehtäväkseen mennä jäljittämään kapinallisten johtajaa vihamieliselle alueelle. Miessotilaita hän ei voi ottaa avukseen, koska se herättäisi helposti paikallisten huomiota. Niinpä hän valitsee joukon kauniita naisia mukaansa ja kouluttaa heidät tappamaan. Frank esiintyykin muotisuunnittelijana ja hän järjestää naisten kanssa muotinäytöksiä hämäyksenä. Näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan, mutta naisia kyllä katselee mielellään. Ammuskelua löytyy ihan sopivasti juonesta ja elokuva on paikoiten ihan viihdyttävää seurattavaa. Ei kyseessä kuitenkaan mitään kovin erikoista ole luvassa, mutta ihan katsottava toimintaelokuva Hired to Kill on.

rating 60,000

10.09.2021 klo 18:09

Hamburger Hill

Hamburger Hill on erittäin hyvin onnistunut sotaelokuva ja varsin realistinen kuvaus sotimisesta vietnamilaisia vastaan. Juonessa Dylan McDermottin esittämä Kersantti Adam Frantz johtaa yhdysvaltalaisten sotilaiden hyökkäystä kohti 937 metriä korkeaa Hamburger Hill nimistä vuorta kohti. Useiden hyökkäysten jälkeen suurin osa miehistä on kuollut vietnamilaisten puolustaessa kukkulaa viimeiseen mieheen asti. Kovista tappioista huolimatta vuori on vallattava ja Adam Frantz joutuu aina vain uudestaan johtamaan sotilaitaan kohti kuolemaa. Näyttelijöistä Dylan McDermott tekee hyvän roolin Kersanttina ja myös Courtney B. Vance tekee hyvää työtä Docin roolissa. Sodan kuvauksessa on myös onnistuttu hienosti ja luvassa on veristä taistelua miesten kaatuessa luotisateessa. Elokuva käsittelee myös hyvin sodan vaikutusta sotilaiden mieleen ja kyseessä onkin hieno sotaelokuva.

rating 80,000

08.09.2021 klo 19:46

Full Metal Jacket

Full Metal Jacket on erinomaisesti onnistunut sotaelokuva ja se kuuluukin sotaelokuvien joukossa ihan sinne kärkipäähän. Juonessa R. Lee Ermeyn esittämä Hartman saa koulutettavakseen joukon nuoria miehiä Vietnamin sotaa varten. Koulutusmetodit ovat rankimmasta päästä ja mies pistääkin uudet alokkaat erittäin kovalle saadakseen heistä tappokoneita sotaa varten. Kovan alokaskoulutuksen jälkeen porukka joutuukin sitten tositoimiin sotaan. Näyttelijöistä R. Lee Ermey vetää todella kovan roolin kouluttajana ja myös Vincent D´onofrion esittämä Pyle jää hyvin mieleen. Loistavan koulutusjakson jälkeen elokuvassa tulee hieman rauhallisempi vaihe, mutta lopun sotakuvauksesta on saatu myös erittäin brutaalia kuvausta. Full Metal Jacket onkin erittäin hieno sotaelokuva ja sen pariin on aina mukava palata.

rating 100,000

03.09.2021 klo 19:00

The Blair Witch Project

The Blair Witch Project on ihan hyvin onnistunut kauhuelokuva ja se on tärkeä elokuva osana Found footage tyylilajin kasvua. Elokuvassa seurataan kolmen kadonneen elokuvaopiskelijan Heather Donahuen, Joshua Leonardin ja Michael C. Williamsin kuvaamaa materiaalia. Kolmikko on lähtenyt Marylandissa sijaitsevaan Black Hillsin metsään selvittämään myyttiä paikallisesta Blairin noidasta ja videonauha paljastaa heidän kohtalon. Pimeä metsä toimii oikein mainiosti kauhutunnelman nostajana ja kolmikon matkaa seuraa ihan mielenkiinnolla. Näytteleminen on aika keskitasoista kaikilla kolmella, mutta elokuvan lyhyt kesto tekee siitä sopivan suoraviivaisen. Ei kyseessä kuitenkaan mikään mestariteos ole, mutta tärkeä elokuva The Blair Witch Project on kauhugenressä.

rating 60,000

01.09.2021 klo 22:27

3096 päivää

3096 Päivää on erittäin onnistunut elokuva Natascha Kampuschin tarinasta. Nimensä mukaisesti juonessa seurataan Amelia Pidgeon ja Antonia Campbell-Hughesin esittämää Nataschaa, joka joutuu koulumatkalla kidnapatuksi. Pienen tytön kidnappaa Thure Lindhardtin esittämä Wolfgang Priklopil, joka on rakentanut talonsa kellariin pienen huoneen vierastaan varten. Pitkän vankina olon aikana nainen joutuu tottelemattomuuttaan aliravituksi, pahoinpidellyksi ja myös raiskatuksi. Molemmat naiset tekevät onnistuneet roolisuoritukset Nataschana ja myös Thure Lindhardt sopii hyvin Wolfgangin rooliin. Elokuva onnistuu myös ahdistavan tunnelman luonnissa hyvin ja sen kuvastokin on lohduttoman karmeaa. Yksinkertaisesta juonesta huolimatta kyseessä onkin oikein mainio elokuva, joka ei kuitenkaan varmasti kaikille sovi.

rating 80,000

30.08.2021 klo 18:26

Delta-jengi

Delta-jengi on aika keskikertainen komedia, jonka katsoo juuri kertaalleen. Juoni sijoittuu 60-luvun yliopistoelämään ja Delta nimiseen porukkaan. Kyseessä on joukko koulun historian huonoiten pärjääviä oppilaita, jotka opiskelun sijaan keskittyvät mieluummin kaljanjuontiin ja bileiden pitämiseen. Porukka joutuukin John Vernon esittämän rehtorin erikoistarkkailuun ja uhkana on koulusta erottaminen, jos opiskelu ei ala kiinnostamaan. Näyttelijöistä parhaiten mieleen jää John Belushin esittämä John Blutarsky, joka on kova poika syömään ja leikkimään ruualla. Komedia ei mitään kovin erikoista ole loppupeleissä, mutta parit ihan hauskat kohtaukset tästä löytyy. Tietysti myös pakollisia tissejäkin on tarjolla, mutta aika keskinkertainen maku Delta-jengistä jää.

rating 50,000

29.08.2021 klo 15:19

Mark of the Devil

Mark of the Devil on hyvin onnistunut kauhuelokuva, joka sijoittuu 1700-luvulle. Juonessa Reggie Nalderin esittämä noidanmetsästäjä Albino metsästää nuoria naisia syyttäen heitä noidiksi. Naisia raiskataan, poltetaan ja kidutetaan niin kauan, että he myöntävät noituuden. Udo Kierin esittämä ylitarkastajan avustaja Christian ja Olivera Vucon esittämä nainen Vanessa koittavat saada Albinon toimia ruotuun. Työtä hankaloittaa myös kaupunkiin saapuva Herbert Lomin esittämä ylitarkastaja Lord Cumberland, joka laittaa naisten tuomiot käytäntöön puuttumatta niiden laillisuuteen. Näyttelijät tekevät varmaa työtä rooleissaan ja elokuvan kuvasto on yllättävän brutaalia. Elokuvasta löytyy elävältä polttamista, sormien katkomista, kielen pois vetämistä, naulojen päälle istumista ja kropan venyttämistä. Kuvaston osalta ei tarvitse ihmetellä, miksi tämä on aikoinaan ollut kiellettyjen elokuvien listalla. Tunnusmusiikki jää myös ihan hyvin mieleen ja Mark of the Devil on keskivertoa parempi elokuva.

rating 70,000

27.08.2021 klo 20:09

Texasin moottorisahamurhat

Alkuperäinen Texasin moottorisahamurhat on erittäin hyvin onnistunut kauhuklassikko, joka on edelleen säväyttävä elokuva ja se kuuluu Tobe Hooperin parhaimpiin töihin. Juonessa viisi nuorta matkustavat pakettiautolla läpi Texasin ja he ottavat sekopäisen liftarin kyytiin. Liftari viiltää yhtä puukolla käteen ja he heittävät hänet pihalle. Matka keskeytyy bensa-asemalle, jossa ei olekkaan bensaa ja ryhmä jää yöksi vanhalle talolle. Talon lähistöllä asustaa kuitenkin kannibaaliperhe, jonka ruokalistalle joukko päätyy uteiliaisuuttaan. Elokuva tarjoaa muutaman erittäin tylyn väkivaltakohtauksen ja se ei anna armoa uhreille. Pimeä kuvaus tuo hyvin kauhutunnelmaa mukaan ja lyhyt kesto pitää tarinan erittäin tiiviinä. Näyttelijät ovat kuitenkin aika keskinkertaisia rooleissaan, mutta lopun ruokapöytäkohtaus ansaitsee maininnan ja samoin myös loppuratkaisu on toimiva.

rating 80,000

26.08.2021 klo 17:35

The Hallow

The Hallow on yllättävän hyvin onnistunut kauhuelokuva, joka nimensä mukaan liittyy metsään. Juonessa Joseph Mawlen esittämä luonnonsuojelija Adam muuttaa yhdessä vaimonsa Bojana Novakovicin esittämän Clairen ja perheen pienen pojan kanssa Irlantiin tutkimaan metsiä. Paikalliset asukkaat eivät pahemmin uudesta perheestä innostu, koska metsä on heidän mukaansa kirottu. Tutkimukset aloitettuaan tarina kirotusta metsästä pitää paikkaansa ja Adam joutuu perheineen metsässä asustavien demonien hyökkäysten kohteeksi. Näytteljät tekevät ihan perusvarmaa työtä rooleissaan ja pimeä metsä toimii kauhuntunnelmaa luovana. Demonit on myös ihan mainiosti tehtyjä, mutta loppua kohti mentäessä niitä näytetään ehkä hieman liikaa. Pienestä budjetista huolimatta kyseessä on keskivertoa hieman parempi kauhuelokuva ja se tuo hyvää vaihtelua kauhugenreen.

rating 70,000

25.08.2021 klo 21:59

Shaun of the Dead

Shaun of the Dead on todella hyvin onnistunut kauhukomedia ja se on viihdyttävää seurattavaa koko sen kestonsa ajan. Juonessa seurataan Simon Peggin ja Nick Frostin esittämiä parhaita kaveruksia Shaunia ja Ediä. Miehet viettävät joka päivä paljon aikaa läheisessä Wichester-pubissa ja se ajaa Kate Ashfieldin esittämän Lizin jättämään Shaunin. Shaun ottaa tästä opiksi ja alkaa pistämään elämäänsä kuntoon korjaamalla suhteensa äitiinsä ja saada Liz takaisin. Hommaa hankaloittaa samaan aikaan alkava zombie-epidemia, joka tuo oman lisänsä juoneen. Elokuva yhdistää onnistuneesti zombeja ja hauskaa komediaa toisiinsa. Simon Pegg ja Nick Frost tekevät molemmat hyvät roolisuoritukset ja miesten kemia pelaa hyvin yhteen. Shaun of the Dead tarjoaakin letkeällä otteella etenevää parisuhdedraamaa keskellä zombien aiheuttamaa kaaosta.

rating 80,000

25.08.2021 klo 17:04

Bram Stokerin Dracula

Bram Stokerin Dracula on eriomaisesti onnistunut kauhufantasia ja vampyyri elokuvien joukossa tämä edustaa jopa sitä ihan parhainta. Juonessa Gary Oldmanin esittämä Vlad Dracul on menettänyt rakkaansa ja kirottuaan jumalansa hän on muuttunut vampyyriksi. 400 vuoden jälkeen hän törmää sattumalta Winona Ryderin esittämään Minaan, joka muistuttaa hänen kuollutta rakastettuaan. Mina ja hänen ystävänsä Sadie Frostin esittämä Lucy joutuvat vaaraan Draculan tehdessä lähempää tuttavuutta heihin. Gary Oldman tekee erittäin hienon roolisuorituksen Draculana ja myös Anthony Hopkins on hyvä tätä jahtaavana Van Helsinginä. Paljasta pintaa on myös mukavasti tarjolla ja vertakin löytyy kunnolla tapoista. Maskeeraukset ja lavasteet on myös kunnnossa ja elokuva on viihdyttävää seurattavaa koko sen kestonsa ajan. Bram Stokerin Draculasta löytyy kaikki mitä vampyyrielokuvalta odottaa ja kyseessä onkin hieno mestariteos Francis Ford Coppolalta.

rating 100,000

23.08.2021 klo 21:54

Hobitti - Viiden armeijan taistelu

Hobitti - Viiden armeijan taistelu päättää onnistuneesti Hobitti triologian ja on onnistunut lisä tarinaan. Tällä kertaa juonessa Smaug lohikäärme aiheuttaa isoa tuhoa Järvikaupungissa ja sen asukkaat ovat vaarassa. Kääpiöjoukko on linnoittautunut yksinäiselle vuorelle löytämänsä kullan kanssa ja heidän johtajansa Richard Armitagen esittämä Thorin on päättänyt pitää kiinni kullasta, vaikka henki mensi. Samaan aikaan suuri örkkilauma lähestyy vuorta ja myöskin haltiajoukot ovat saapuneet rikkausten perässä vaatimaan omaa osuuttaan. Elokuvan juoni sisältää suuremmaksi osaksi pelkkää sotimista, mutta se pysyy kuitenkin viihdyttävänä koko kestonsa ajan. Näyttelijät jatkavat hyvää työtä rooleissaan ja erikoistehosteet on erittäin onnistuneita. Kokonaisuutena kolmas Hobitti jää hieman edellisestä osasta, mutta on suunnilleen samaa tasoa ensimäisen osan kanssa.

rating 80,000

23.08.2021 klo 21:30

Kickboxer

Kickboxer on erittäin hyvi onnistunut toimintaelokuva ja se kuuluu Van Dammen elokuvien joukossa sinne ihan parhaimistoon. Juonessa Dennis Alexion esittämä Eric Sloane on potkunyrkkeilyn maailmanmestari ja hän lähtee yhdessä veljensä Jean-Claude Van Dammen esittämän Kurt Sloanen kanssa kaukoitään. Siellä hän kohtaa Michel Qissin esittämän kovaotteisen Tong Po:n, joka halvaannuttaa tämän kesken ottelun. Kurt haluaa kostaa veljensä kohtalon ja alkaa treenaamaan Dennis Chanin esittämän Xian oppien mukaan ja kohtaa lopulta Tong Po:n kehässä. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja kamppailukohtaukset on mainiosti tehtyjä. Juoni etenee sujuvasti eteenpäin ja elokuva onkin erittäin viihdyttävää seurattavaa. koko sen keston ajan.

rating 80,000

21.08.2021 klo 22:53

Captain America: The First Avenger

Ensimmäinen Captain America on ihan hyvin onnistunut toimintaelokuva, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonessa Chris Evansin esittämä Steve Rogers osallistuu vapaaehtoisena tieteelliseen kokeiluun, joka tekee heiveröisestä miehestä vahvan supersotilaan. Vastaansa hän saa Hugo Weavingin esittämän Punakallon, joka yhdessä Hydra ryhmänsä kanssa on saanut haltuunsa voimakkaan kiven. Kiven ansiosta heidän aseensa on erittäin tehokkaita ja ne ovat uhka koko maailmalle. Hugo Weaving tekee hyvän roolin pääkonnana ja myös Tommy Lee Jones on hyvä armeijan komentajana. Toimintaa löytyy sopiva määrä tarinasta ja se on ihan viihdyttävää seurattavaa. Elokuvan ensimmäinen tunti kuitenkin rakentaa tarinaa vähän turhan hitaasti ja vasta toinen tunti on jouhevaa menoa.

rating 60,000

20.08.2021 klo 20:10

Lain pyöveli

Lain pyöveli on ihan hyvin onnistunut rikoselokuva, joka edustaa sitä tasaista hyvää keskitasoa omassa genressään. Juonessa seurataan kovaotteista Nick Nolten esittämää kyttää nimeltä Mike Brennan, joka laittaa rikollisia aina välillä laittomin keinoin hengiltä. Erään rikollisen tapettuaan itsepuolustukseksi tapauksesta alkaa tutkinta ja sitä alkaa tutkimaan juuri valmistunut Timothy Huttonin esittämä apulaissyyttäjä Al Reilly. Tutkinnan edetessä avaintodistajia alkaa löytymään murhattuna ja tunnelma alkaa muuttuman vaaralliseksi. Nick Nolte tekee oikein mainion roolisuorituksen kusipäisenä poliisina jättäen samalla muut näyttelijät varjoonsa. Juonen osalta luvassa on perinteistä korruptiota poliisien kesken, mutta se pitää ihan hyvin otteessaan. Kokonaisuutena elokuva tarjoaa tasaisen varmaa kyttäelokuvaa, jonka katsoo toiseenkin kertaan.

rating 60,000

19.08.2021 klo 17:24

Shades

Shades on aika keskitason elokuva, joka kertoo vankilassa olevasta Jan Decleirin esittämästä Belgialaisesta sarjamurhaajasta. Juonessa Mickey Rourken esittämä elokuvaohjaaja Paul S. Sullivan palkataan tekemään elokuva Belgian pelätyimmästä sarjamurhaajasta. Pääroolin sarjamurhaajana saa Andrew Howardin esittämä Dylan Cole, jonka käytös muuttuu kuvausten edetessä arvaamattomaksi ja mies ottaa roolinsa vähän turhan todesta. Elokuva yhdistää ihan onnistuneesti todellisuuden ja fiktion keskenään toisiinsa ja se tekee siitä ihan mielenkiintoista seurattavaa. Näyttelijöistä Mickey Rourke ja Andrew Howard tekevät molemmat ihan hyvät roolisuoritukset ja myös Gene Bervoetsin esittämä tuottaja Max Vogel jää mieleen. Shades tarjoaa samalla vähän kurkistusta elokuvan teon maailmaan ja se tuo hyvää vaihtelua.

rating 60,000

18.08.2021 klo 18:40

Valtion vihollinen

Valtion vihollinen on hyvin onnistunut toimintatrilleri 90-luvulta ja hyvä elokuva Tony Scottilta. Juonessa Will Smithin esittämän lakimiehen Robert Deanin haltuun päätyy tämän tietämättä videopätkä erään korkea-arvoisen politiikon murhasta. Mies joutuu perheineen valtion hampaisiin heidän koittaessa saada takaisin haltuunsa arvokasta todistusaneistoa. Jokaista liikettä seurataan satelliittikameroilla ja salakuuntelulaitteita tuntuu löytyvän joka paikasta. Ainoa apu löytyy Gene Hackmanin esittämältä entiseltä NSA:n agentilta Edward Lyleltä, joka tuntee valtion toimintatavat. Näyttelijät tekevät varmaa työtä rooleissaan ja Robert Deanin pakomatka on viihdyttävää seurattavaa valtion miesten häntä takaa-ajaessa. Lisäksi erityismaininta lopun hienosta ammuskelukohtauksesta, jossa ruumiita tulee mukava määrä.

rating 70,000

17.08.2021 klo 17:08

Hobitti - Smaugin autioittama maa

Hobitti - Smaugin autioittama maa jatkaa onnistuneesti ensimmäisen osan tarinaa ja on yllättäen jopa hieman sitä parempi. Tällä kertaa juonessa Richard Armitagen esittämän Thorin johdattama joukko kääpiöitä pakenee örkkilaumaa ja jää yöksi nahanvaihtaja Beornin taloon. Siitä matka jatkuu synkmetsään ja siellä he joutuvat taisteluun hämähäkkejä vastaan ja lopulta metsähaltijoiden vangiksi. Paettuaan joukko saa apua Luke Barsin esittämältä Bardilta, joka salakuljettaa heidät järvikaupunkiin ja sieltä matka huipentuu yksinäiselle vuorelle kohtaamaan sitä hallussa pitävä pelottava lohikäärme Smaug. Elokuvan juoni etenee todella sujuvasti ja se pysyy mielenkiintoisena koko sen kestonsa ajan. Näyttelijät tekevät varmaa työtä rooleissaan ja tehosteet on todella hienosti tehtyjä. Varsinkin lopun kohtaaminen Smaugin kanssa on todella onnistuneesti tehty ja lohikäärme saa ansaitusti kunnolla ruutuaikaa.

rating 90,000

16.08.2021 klo 18:50

Tappajan silmin

White of the Eye on keskivertoa paremmin onnistunut kauhutrilleri Donald Cammellilta. Juonessa sarjamurhaaja tappaa naisia pienessä Globen yhteisössä Arizonassa. Cathy Moration esittämä Joan White viettää rauhallista kotiäidin elämää, kunnes hänen miestään David Keithin esittämää Paul Whitea aletaan epäilemään murhaajaksi. Erään murhapaikan läheltä on löytynyt maastoauton renkaan jälki ja se täsmää Paulin auton renkaisiin. Elokuvan aavikkomaisemat on hienoa katsottavaa ja muutenkin kuvaus on onnistunutta. Tappoja ei kovin montaa löydy, mutta ne on ihan hyvin tehtyjä. Näyttelijöistä David Keith tekee parhaimman roolisuorituksen Paul Whitena ja pariskunnan välille kasvava jännite tuo hyvän lisän juoneen.

rating 70,000

15.08.2021 klo 16:09

Thor

Ensimmäinen Thor on varsin hyvin onnistunut supersankarielokuva ja se kestää useammankin katselukerran. Juonessa seurataan Chris Hemsworthin esittämää Thoria, jonka pitäisi astua Athony Hopkinsin esittämän isänsä Odinin jatkajaksi Asgardin kuninkaaksi. Miehen hieman äkkipikainen käytös kuitenkin johtaa kuitenkin yllättäin karkoitukseen maahan ilman supervoimiaan. Samaan aikaan hänen veljensä haluaa kuninkaaksi ja hänellä on ollut näppinsä myös pelissä Thorin karkoituksessa. Chris Hemsworth sopii erittäin hyvin Thorin rooliin ja myös Natalie Portman tuo naiskauneutta Jane Fosterin rooliin. Fantasiamaailma on ihan hyvin tehty, mutta siellä olisi saanut viettää hieman enemmän aikaa maalla vietetyn ajan lisäksi. Tehostepuoli on myös hyvässä kunnossa ja kyseessä on ihan mielenkiintoinen elokuva Thorista.

rating 70,000

14.08.2021 klo 23:24

Riemua nahkahousuissa

Riemua nahkahousuissa on yllättävän hyvin onnistunut seksikomedia 70-luvulta. Juonessa seurataan potenssiongelmaista Sepp Gneissin esittämää Karlia, joka lähtee tapaamaan vaimonsa setää Karl Schwarzmayerin esittämää Fritziä ja tämän vaimoa Christa Abelin esittämää Trudchenia. Matkan varrella vieraillaan pornokaupassa, jonka naismyyjät tulevat heti esittelemään tissejään ja siitä matka jatkuu strippiklubille. Lopulta kolmikko päätyy pieneen maalaiskylään, jonka asukkaat ovat erittäin himokkaita. Karl Schwarzmayer tekee hauskan roolin kovana panomiehenä Fritzinä ja tämän vaimo Christa Abel taas tarjoaa isoja tissejään mukavasti läpi elokuvan. Eroottiset kohtaukset ovat tässä yllättävän rohkeita ja paljasta pintaa onkin tarjolla läpi elokuvan. Komediaakin löytyy jonkin verran ja myös musiikki tuo hyvän lisän kohtauksiin. Omassa genressään Riemua nahkahousuissa edustaa selkeää parhaimistoa ja on hauskaa viihdettä.

rating 80,000

13.08.2021 klo 20:14

The Mortuary Collection

The Mortuary Collection tarjoaa ihan onnistuneita kauhutarinoita neljä kappaletta. Juonessa Caitlin Custerin esittämä Sam saapuu hakemaan töitä vanhan talon ruumishuoneelta, jota pyörittää yksin Clancy Brownin esittämä vanha mies Montgomery Dark. Mies alkaa kertaamaan naiselle paikan historiaa kauhutarinoiden muodossa, jossa ensimmäinen sijoittuu Christine Kilmerin esittämään naisvarkaaseen Emmaan ja wc:hen. Toisessa Jacob Elordin esittämä Jake tulee raskaaksi harrastettuaan suojaamatonta seksiä, kolmannessa seurataan sairasta vaimoaan hoitavaa miestä ja neljännessä psykopaattia, joka murhaa lapsenvahteja. Kaikki neljä tarinaa on ihan toimivia, mutta parhaiten mieleen jää kakkostarina. Clancy Brown tekee ihan hyvän roolin ruumishuonetta pyörittävänä miehenä, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia.

rating 60,000

12.08.2021 klo 17:35

Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?

Kuka viritti ansan, Roger Rabbit on erittäin hyvin onnistunut animaation ja komediaelokuvan yhdistelmä Robert Zemeckisiltä. Juonessa Bob Hoskinsin esittämä kovasti alkoholia työn ohella nauttiva yksityisetsivä Eddie Valiant saa tehtäväkseen alkaa tutkimaan onko Jessica Rabbit nimisellä piirroshahmolla salasuhdetta elokuvapomoon. Elokuvapomon löydyttyä kuitenkin murhattuna, johtolangat johtavat tämän puolison jäniksen nimeltä Roger Rabbit perään. Elokuva yhdistää todella onnistuneesti animaation yhteen oikean maailman kanssa ja Bob Hoskins on hyvä valinta yksityisetsivän rooliin. Elokuvassa nähdään monipuolisesti eri piirroshahmoja ja ne ovat oikein viihdyttävää seurattavaa. Myös komedia on erittäin toimivaa ja se naurattaa tasaisesti läpi elokuvan.

rating 80,000

11.08.2021 klo 17:27

Kundun

Kundun on keskitason draamaelokuva Martin Scorseselta ja se edustaa miehen tuotannossa sitä heikompaa osastoa. Juoni sijoittuu vuoteen 1937, jolloin Tiibetiläiseen perheeseen syntyy poika ja hänet tunnistetaan Buddhan neljänneksitoista reinkarnaatioksi. Pojasta kasvaa Dalai Lama, joka vastaa Tiibetin johtamisesta hengellisesti ja poliittisesti. Poika saa oppia tehtäväänsä Tiibetin parhailta opettajilta, mutta hänen johtajakausi osuu kurjaan aikaan Kiinan hyökkäilessä maan kimppuun. Tenzin Thutbob Tsarong tekee ihan hyvää työtä pääroolissa aikuisena Dalai Lamana ja myös Robert Lin on hyvä pienessä sivuroolissa kiinan hallitsijana Maona. Elokuva kuvaa myös ihan onnistuneesti Tiibetin ja Kiinan välille kasvavia erimielisyyksiä, mikä johtaa lopulta sotaan maiden välillä.

rating 60,000

09.08.2021 klo 18:48

Hobitti - Odottamaton matka

Ensimmäinen Hobitti - Odottamaton matka tarjoaa hyvin onnistuneen elokuvan, joka keskittyy aikaan ennen ensimmäistä Taru Sormusten Herraa. Juonessa seurataan Ian McKellenin esittämän Gandalfin ja Richard Armitagen esittämän Thorin johtamaa kääpiöjoukkoa, jotka lähtevät vaaralliselle tehtävälle. Tavoitteena on palauttaa Ereborin kääpiövaltakunta takaisin, sitä hallitsevan Smaug nimisen lohikäärmeen kynsistä. Tehtävää hankaloittaa myös heitä takaa-ajava armeija örkkejä ja hukkia. Näyttelijöistä Martin Freeman tekee parhaimman roolin Bilbona, mutta myös muut tekevät hyvää työtä rooleissaan ja joukon matkaa kohti päämäärää seuraa mielenkiinnolla. Visuaalisesti elokuva on hienoa katsottavaa ja erikoisefekteissä on onnistuttu todella hyvin. Ensimmäinen Hobitti tarjoaakin mainion esiosan Taru Sormusten Herralle, vaikka tämä ei ihan niiden tasolle ylläkkään.

rating 80,000

08.08.2021 klo 16:16

Miehuuskoe

The Graduate on hyvin onnistunut draamakomedia Mike Nicholsilta, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonessa seurataan Dustin Hoffmanin esittämää nuorta Benjamia, joka on juuri valmistunut yliopistosta. Miehen jatkosuunnitelmat elämän suhteen ovat kuitenkin avoinna ja Anne Bancroftin esittämä vanhempi naapurin rouva Robinson iskee silmänsä Benjamiin. Kaksikko alkaa salaa tapailemaan toisiaan hotellissa ja Benjamin ihastuu naisen tyttäreen Katharine Rossin esittämään Elaineen ja joutuu samalla kahden naisen loukkuun. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja Dustin Hoffmanin sähellystä kahden naisen kanssa seuraa ihan mielenkiinnolla. Komediaa löytyy myös ihan sopivassa suhteessa ja pakolliset tissitkin on tarjolla. Erityismaininta vielä erikseen erittäin hienosta tunnusbiisistä Sound of Silencestä.

rating 70,000

07.08.2021 klo 17:59

Mafiaveljet

Mafiaveljet on erinomaisesti onnistunut mafiaelokuva ja se kuuluu ihan sinne terävimpään kärkeen Kummisedän kanssa. Juoni keskittyy seuraamaan Ray Liottan esittämän Henryn nousua nuoresta juoksupojasta arvostettuun asemaan muiden gangstereiden joukossa. Samalla hän tutustuu Robert De Niron esittämään Jimmyyn ja Joe Pescin esittämään helposti hermostuvaan Tommyyn. Kolmikko tekee hyvää tiliä ryöstelemällä rahakuljetuksia ja myös huumeet tulevat mukaan jonkin ajan päästä. Joe Pesci tekee hienon roolisuorituksen äkkipikaisena Tommyna, Paul Sorvino sopii hyvin Paulin rooliin ja myös kaikki muutkin näyttelijät hoitavat roolinsa kunnialla. Elokuvan juoni pysyy myös mielenkiintoisena koko sen keston ajan ja se kuvaa erittäin onnistuneesti rikollisten elämää. Mafiaveljiä voi suositella lämpimästi rikoselokuvien ystäville ja kyseessä on viiden tähden mestariteos Martin Scorseselta.

rating 100,000

06.08.2021 klo 20:37

Seitsemän

Seitsemän on erittäin hyvin onnistunut trilleri ja se on yksi parhaimpia omassa genressään. Juonessa Morgan Freemanin esittämä eläkkeelle pian siirtyvä poliisi Somerset alkaa tutkimaan erikoisia murhia, jossa murhaaja tappaa uhrinsa aina seitsemän eri kuolemansynnin mukaan. Apua tutkintaan hän saa juuri siirron saaneelta Brad Pittin esittämältä nuorelta etsivä Millsiltä. Viisas murhaaja jättää pieniä vihjeitä aina murhapaikalle ja niiden avulla kaksikko koittaa päästä tämän jäljillle ennen seuraavaa uhria. Pääosakaksikko Morgan Freeman ja Brad Pitt tekevät molemmat kelpo roolit ja elokuvan murhat on nerokkaita. David Fincher on myös saanut elokuvaan mukavan synkän tunnelman mukaan ja sen juonta seuraa mielenkiinnolla. Myös varsin tyly loppuratkaisu on onnistunut ja se päättää elokuvan mainiosti.

rating 90,000

05.08.2021 klo 16:37

Yhdeksäs portti

Yhdeksäs portti on erittäin hyvin onnistunut trilleri Roman Polanskilta ja se kuuluu miehen tuotannossa sinne onnistuneimpien elokuvien joukkoon. Juonessa seurataan Johnny Deppin esittämää Dean Corsoa, joka on erikoistunut arvokkaiden ja harvinaisten kirjojen asiantuntiaksi. Frank Langellan esittämä Boris Balkan palkkaa hänet tutkimaan hänen omistamansa Yhdeksäs portti nimisen kirjan aitoutta ja löytämään kaksi muuta olemassa olevaa versiota kyseisestä kirjasta. Pian tutkinnan aloitettua Corson ystävä tapetaan ja hänen kotiinsa tunkeudutaan, eli kirjan perässä on selkeästi muitakin henkilöitä. Apua hän saa kuitenkin salaperäiseltä Emmanuelle Seignerin esittämältä naiselta. Elokuvan juoni keskittyy kirjaan, jolla on yhteyksiä itse saatanaan ja se pysyykin mielenkiintoisena aina alusta loppuun asti. Johnny Depp tekee mainion pääroolin kirjaetsivänä ja myös muut näyttelijät ovat hyviä rooleissaan. Elokuvan loppuratkaisu on odotettu, mutta ei kuitenkaan erityisen loistava.

rating 80,000

04.08.2021 klo 22:25

Iron Man 2

Iron Man kakkonen on hyvin onnistunut jatko-osa, joka ei lopulta kovin paljoa ensimmäiselle osalle häviä. Tällä kertaa juonessa hallitus koittaa painostaa Robert Downey Jr esittämää Tony Starkia luovuttamaan robottipukunsa tarkat valmistustiedot armejan käyttöön. Samaan aikaan myös salaperäinen toinen viisas keksijä Mickey Rourken esittämä Ivan Vanko ilmestyy kuvioihin ja käy taisteluun Iron Mania vastaan. Iron Man saa avukseen kuitenkin näyttävän Scarlett Johanssonin esittämän Natalie Rushmanin ja myös Samuel L Jacksonin esittämä Nick Fury auttaa häntä. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja varsinkin Mickey Rourke on hyvä Ivan Vankona. Toimintakohtauksia löytyy sopivasti tarinasta ja myös huumori on ihan toimivaa tässäkin osassa. Miinusta voi antaa kuitenkin hieman vaisuksi jäävästä lopputaistelusta, joka olisi ansainnut paremman kohtaamisen Iron Manin ja Ivan Vankon välillä.

rating 70,000

04.08.2021 klo 17:39

The Key - Avain

Erotiikan avain on aika keskinkertainen eroottinen elokuva Tinto Brassilta, jonka katsoo juuri kertaalleen. Juonessa seurataan Frank Finlayn esittämää Ninoa ja tämän vaimoa Stefania Sandrellin esittämää Teresaa. Aviopari päättää elävöittää seksielämäänsä kirjoittamalla päiväkirjaan omia halujaan ja fantasioitaan jättäen ne tahalleen toisen luettavaksi. Näin pariskunta oppii enemmän toisistaan ja heidän seksielämänsä laatu paranee samalla. Oman lisänsä juoneen tuo Franco Branciarolin esittämä Laszlo, joka kiehtoo Teresaa seksuaalisesti. Näyttelijät ovat ihan kohtalaisia rooleisaan ja eroottiset kohtaukset on hyvin tehtyjä. Stefania Sandrelli tarjoaa mukavasti paljasta pintaa ja naista katselee kyllä ihan mielellään. Elokuva kuitenkin kärsii sen pituudesta, josta olisi voinut hyvin leikata puoli tuntia pois menettämättä mitään tärkeää.

rating 50,000

31.07.2021 klo 22:53

Iron Man

Iron Man on erittäin hyvin onnistunut supersankarielokuva ja sen katsoo useanpaan kertaan mielellään. Juonessa Robert Downey Jr:n esittämä rikas keksijä Tony Stark joutuu kesken aseiden myyntiesittelyn rikollisten kidnappaamaksi. Henkensä uhalla hän joutuu rakentemaan rikollisille kyseisen aseen, mutta hän rakentaakin itselleen siinä sivussa robottipuvun, jonka avulla hän onnistuu pakenemaan. Samaan aikaan Jeff Bridgesin esittämä Obadiah Stane on ottanut Starkin firman haltuunsa ja myy pöydän alta Stark yhtiön aseita rikollisille, joka johtaa näiden kahden kaksintaisteluun. Kaikki näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja Tony Starkin robottipukukin on hienosti tehty. Toimintaa löytyy sopivasti tarinasta ja se on viihdyttävää seurattavaa koko sen kestonsa ajan.

rating 80,000

30.07.2021 klo 18:02

Sarjamurhaajamutsi

Sarjamurhaajamutsi on hyvin onnistunut ysärikomedia John Watersilta, jonka katsoo useampaankin kertaan. Juonessa seurataan Kathleen Turnerin esittämää Beverlyä ja tämän miestä Sam Waterstonin esittämää Eugenea ja heidän kahta lastaan. Beverly pitää hyvää huolta perheestään ja on päällepäin muillekkin erittäin ystävällinen. Pojan saatua huonoa palautetta koulusta ja naapurin rouvan jättäessä roskansa kierrättämättä saavat ne Beverlyn kaksoisminän pois tolaltaan ja henkilöt saavat surmansa. Kathleen Turner tekee erinomaisen roolisuorituksen Beverlynä ja myös muut näyttelijät ovat ihan hyviä rooleissaan. Tappoja löytyy sopiva määrä elokuvasta ja ne on monipuolisesti tehtyjä. Mustahuumori on myös hyvin hauskaa ja elokuvan parissa viihtyy mainiosti.

rating 70,000

29.07.2021 klo 17:24

Suljettu ovi

Burnt Offerings on keskivertoa parempi kauhuelokuva, joka keskittyy yhteen isoon taloon. Juonessa Oliver Reedin esittämä perheen isä Ben vuokraa kesän ajaksi syrjäisen ison talon yhdessä vaimonsa Karen Blackin esittämän Marian ja heidän lapsensa Lee Montgomeryn esittämän Davidin kanssa. Halvan vuokran vastineena talon yläkerran huoneessa asustaa vanha nainen ja Marian tehtäviin tulee ruokkia hänet kolmesti päivässä. Jonkin aikaa talossa asuttuaan se rupeaa heräämään henkiin ja ohjailemaan uusia asukkaitaan. Burnt Offerings on hyvin perinteinen kummitustalo elokuva, jonka juoni etenee ehkä hieman liian verkkaisesti. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja myös tunnelma on tässä oikein mainio. Lisäksi loppua kohti mentäessä alkaa kunnolla tapahtumaan asioita ja loppuratkaisukin on erittäin onnistunut.

rating 70,000

28.07.2021 klo 17:50

Mutta kuka murhasi Harryn?

Mutta kuka murhasi Harryn on hyvin onnistunut trilleri, jossa on mukana myös paljon hauskaa komediaa. Juoni perustuu nimensä mukaisesti kuolleeseen ruumiiseen, jonka kohtalo on kaikille epäselvä. Harryn kuolema ei muuten tunnu ketään erityisesti haittaavan, mutta epäselvyys sen tekiästä kiinnostaa naapurustoa, jotka tuntuvat kaikki luulevan olevansa kuolleesta miehestä vastuussa. Juoni pyöriikin Edmund Gwennin kapteeni Albertin, John Forsythen Samin, Mildred Natwickin Ivyn ja Shirley Maclainen Jenniferin ympärillä. Kaikki päänäyttelijät tekevätkin hyvää työtä rooleissan ja haudatun ruumiin useaan kertaan ylös ja alas kaivamiset johtavat ihan hyviin juonenkäänteisiin. Komedian tekeminen kuolleesta toimii myös yllättävän hyvin ja kyseessä onkin keskivertoa parempi komedia Alfred Hitchcockilta.

rating 70,000

27.07.2021 klo 17:17

The Incredible Hulk

The Incredible Hulk on hyvin onnistunut jatko-osa ja hieman aikaisempaa osaa parempi. Tällä kertaa Edward Norton astuu Bruce Bannerin rooliin ja mies koittaa löytää parannuskeinoa gammasäteiden myrkyttämiin soluihinsa. Hän työskentelee ja pitää matalaa profiilia Brasilissa sijaitsevalla juomatehtaalla, kun taas William Hurtin esittämä armeijan kenraali Ross koittaa selvittää miehen olinpaikkaa armeijan kokeita varten. Oman lisänsä juoneen tuo myös Tim Rothin esittämä pahis Emil Blonsky, joka haluaa myös itselleen samanlaiset voimat kuin Hulkilla on. Näytteleminen on ihan kohtalaista tässäkin osassa ja Tim Rothin esittämä pahis tuo hyvän lisän näyttelijäkaartiin. Lopussa nähtävät kaksintaistelut Hulkin ja Kuvotuksen välillä on yllättävän hyvin tehtyjä ja varsin viihdyttävää seurattavaa.

rating 60,000

26.07.2021 klo 20:11

Hulk

Hulk on keskiverto supersankarielokuva, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan Eric Banan esittämää tiedemiestä Bruce Banneria, joka työskentelee yhdessä Jennifer Connellyn esittämän Betty Rossin kanssa. Laboratoriossa tapahtuva onnettomuus johtaa siihen, että Bruce saa suuren määrän gammasäteilyä, mutta selviää siitä ihmeen kaupalla hengissä. Onnettomuus aktivoi kuitenkin Brucen sisällä syntymästä asti olleen piilevän voiman, joka muuttaa hänet suuttuessaan isoksi hirviöksi. Näyttelijät tekevät ihan kohtalaiset roolisuoritukset ja Hulk on ihan näyttävä ilmestys. Elokuva kärsii kuitenkin jonkin verran turhasta pituudesta, josta olisi voinut hyvin ottaa osan pois suoraviivaistaakseen juonta. Itse Hulk hahmona on ihan kiinnostava ja kyllä tämä ihan viihdyttävää katsottavaa tarjoaa.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 34 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot