Villetys

Villetys

Käyttäjä, 25 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1554)

15.04.2021 klo 23:29

Leijona talvella

The Lion in Winter on erittäin hyvin onnistunut draamaelokuva, joka sijoittuu vuoden 1183 jouluun. Peter O'Toolen esittämä Henry II on tullun vanhaksi ja mies kutsuu kolme poikaansa vierailulle, joista olisi tarkoitus valita hänelle jatkaja Englannin kuninkaaksi. Paikalle tulee myös Katharine Hepburnin esittämä Henryn vaimo Eleanor of Aquitaine, jota hän on pitänyt vangittuna viimeiset kymmenen vuotta. Molemmilla on omat suosikkinsa kuninkaaksi ja lisäksi myös veljekset juonivat toisiaan vastaan ja sitä seurataan koko elokuvan ajan. Peter O'Toole tekee loistavan roolisuorituksen Henrynä ja yhtä loistava on myös Katharine Hepburn tämän juonivana vaimona. Lisäksi elokuva sisältää mukavasti mustaa huumoria ja sarkasmia, mikä tekeekin siitä erittäin viihdyttävää seurattavaa.

rating 90,000

14.04.2021 klo 18:26

Scream, Blacula, Scream

Scream, Blacula, Scream on ihan hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle Blaculalle, mutta on tämä jonkin verran sitä kuitenkin heikompi elokuva kokonaisuutena. Juonessa Pam Grierin esittämän Lisan voodoo-papitar äiti kuolee ja tälle tulee riitaa Richard Lawsonin esittämän Willisin kanssa siitä, kenestä tulee seuraaja kultille. Willis saa toiselta tyytymättömältä kultin jäseneltä pussin luita ja voodoo rituaalin jälkeen hän onnistuu herättämään William Marshallin esittämän Blaculan henkiin. William Marshall jatkaa hyvää työtä Blaculan roolissa ja Pam Grier tuo mukavasti naiskauneutta Lisan rooliin. Tappoja tästä ei pahemmin löydy ja tietynlainen mystiikka loistaa hieman poissaolollaan. Vampyyri elokuvien joukossa tämä meneekin sinne turvalliseen keskitasoon ja on kuitenkin katsomisen arvoinen teos.

rating 60,000

13.04.2021 klo 16:13

Pusher

Pusher on erittäin hyvin onnistunut rikoselokuva ja samalla hieno debyyttiohjaus Nicolas Winding Refniltä. Juonessa seurataan Kim Bodnian esittämää huumediileriä Frankia, joka jää kesken huumekeikan kiinni poliisille, mutta mies onnistuu kuitenkin hävittämään kauppatavaran veteen. Päivän vankilassa oltuaan ja sieltä vapauduttuaan Frank saa peräänsä hyvän ystävänsä Zlatko Buricin esittämän huumeparoni Milon, joka haluaa epäonnistuneen keikan takia rahansa takaisin. Kim Bodnia tekee hienon roolisuorituksen huumediilerinä ja myös Zlatko Buric on uskottava huumeparonina. Nicolas Winding Refnin ohjaus on myös erittäin toimivaa ja hyvin otteessaan pitävää. Lisäksi kaduilla pyörivien rikollisten elämää on onnistuttu kuvamaan varsin karulla ja realistisella tavalla.

rating 80,000

12.04.2021 klo 19:00

Legenda

Legenda on ihan hyvin onnistunut fantasiaelokuva Ridley Scottilta, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa Tom Cruisen esittämä Jack asustaa metsässä ja hänen vastuulleen tulee pelastaa Mia Saran esittämä kaunis prinsessa Lili. Prinsessa on joutunut Tim Curryn esittämän pahan Pimeän Ruhtinaan vangiksi, joka on lisäksi muuttanut maailman ikuiseen jääkauteen. Apua tehtävään Jack saa metsässä asustavilta keijuilta ja kääpiöiltä ja ryhmän pelastusoperaatiota seurataan juonessa. Visuaalisesti elokuva on komeaa katsottavaa ja erikoisefektit on myös hienosti tehtyjä. Tim Curry tekee hyvän roolin elokuvan pahiksena, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan. Elokuvan heikkous on ehkä hieman liian perinteinen juoni, mutta kyllä tämä kuitenkin sinne hyvään keskitasoon menee fantasiaelokuvien joukossa.

rating 60,000

11.04.2021 klo 19:04

Blacula

Blacula on hyvin onnistunut blaxploitaatio-elokuva 70-luvulta, joka on varsin viihdyttävää seurattavaa. Juonessa Dracula tekee William Marshallin esittämästä afrikkalaisesta prinssistä Mamuwaldesta vampyyrin kostoksi tämän vaatiessa vaimonsa kanssa orjuuden poistamista. Kaksi taiteesta kiinnostunutta homoa löytää kuitenkin arkun ja kuljetettuaan sen Yhdysvaltoihin vampyyri nimeltä Blacula pääsee arkusta vapaaksi. Blacula koittaa löytää vaimoaan muistuttavaa naista ja ruumiiden määrän kasvaessa hän saa peräänsä Thalmus Rasulalan esittämän Gordon Thomasin. William Marshall tekee hyvän roolin Blaculana ja myös Thalmus Rasulala on hyvä murhia tutkivana Gordon Thomasina. Verta löytyy maltillisesti elokuvasta, mutta tappoja on ihan hyvä määrä. Kokonaisuutena Blacula on hyvin onnistunut mustaversio Draculasta ja suositeltavaa katseltavaa, jos vampyyrit kiinnostavat.

rating 70,000

10.04.2021 klo 22:51

Forsaken

Forsaken on hyvin onnistunut länkkäri, joka edustaa tasaisen varmaa keskitasoa muiden länkkäreiden joukossa. Juonessa Kiefer Sutherlandin esittämä Henry Clayton palaa pitkästä aikaa takaisin kotikaupunkiinsa Fowleriin Wyomingissa ja hänellä on tarkoituksena korjata välit Donald Sutherlandin esittämän isänsä Samuel Claytonin kanssa. Samaan aikaan paikalliset rikolliset pakottavat asukkaita myymään maatilojansa tulevan rautatien alta pois. Keinojen muuttuessa väkivaltaisiksi myös Henry Clayton joutuu kaivamaan aseensa esiin ja nousta yksin vastarintaan rikollisia vastaan. Elokuvan juoni on tässä hyvin perinteinen, mutta se on kuitenkin tasaisen varmaa suorittamista alusta loppuun asti. Näyttelijät tekevät ihan hyvää työtä rooleissaan ja lopun ammuskelukohtaus on myös ihan mallikas. Elokuvan alkupuoli keskittyykin enemmän draamaan ja vasta lopussa ammuskellaan kunnolla.

rating 70,000

09.04.2021 klo 03:06

Kolobos

Kolobos on hyvin onnistunut slasheri 90-luvun lopusta ja se edustaakin keskivertoa parempaa elokuvaa lajityypissään. Juonessa joukko valittuja ihmisiä saapuu majoittumaan isoon taloon, joka on täynä kameroita. Kyseessä on salaperäisen henkilön jonkinlainen kokeellinen elokuva, jonka varjolla henkilöt on saatu osallistumaan siihen. Illan saapuessa talo kuitenkin lukkiutuu ja salaperäinen murhaaja alkaa tappamaan taloon saapuneita vieraitaan yksitellen. Elokuvan juoni on hyvin perinteinen, mutta se toimii tässä yllättävän hyvin. Tapoissa on myös käytetty hyvin mielikuvitusta ja ne on mainiosti tehtyjä sisältäen mukavasti vertakin. Näyttelijät ovat kuitenkin aika heikkoja rooleissaan ja oikeastaan vain Amy Weberin esittämä Kyra tekee hyvää työtä roolissaan outoja näkyjä näkevänä naisena. Lisäksi tunnusmusiikki on varastettu Dario Argenton Suspiriasta, mutta se on enemmän kunnianosoituksena tarkoitettu.

rating 70,000

07.04.2021 klo 02:06

Chinatown

Chinatown on erinomaisesti onnistunut rikostrilleri Roman Polanskilta ja se onkin selkeästi yksi miehen parhaimpia ohjauksia. Juonessa seurataan Jack Nicholsonin esittämää yksityisetsivää Jake Gittesiä, joka elättää itsensä ratkomalla erilaisia mysteerejä kahden avustajansa kanssa. Miehen toimistoon saapuu eräänä päivänä Faye Dunawayn esittämä Evelyn Mulwray, joka haluaa selvittää pettääkö hänen miehensä tätä ja hän palkkaa Jake Gittesin tutkimaan tapausta. Tapauksen vakavuus muuttuu kuitenkin tutkimusten edetessä ja pelkän pettämisen selvittämisen sijaan kyseessä on paljon isompi skandaali. Jack Nicholson tekee hyvän pääroolin yksityisetsivänä ja Faye Dunaway tuo naiskauneutta elokuvaan. Polanskin ohjaus on sujuvaa ja elokuva pysyy mielenkiintoisena alusta loppuun asti, vaikka juoni aika rauhallisesti eteneekin.

rating 80,000

05.04.2021 klo 20:30

Ring 2

Ring 2 on aika keskinkertainen jatko-osa edelliselle osalle, mutta kyllä tämä vielä kuitenkin kertaviihteenä menee. Tällä kertaa juonessa Naomi Wattsin esittämä Rachel on muuttanut poikansa David Dorfmanin esittämän Aidanin kanssa pieneen Oregonin rannikkokaupunkiin. Nuorehko poika löytyy kuolleena ja rikospaikalta löytyy ensimmäisestä osasta tuttu videonauha. Kostonhimoinen Samara on palannut jälleen kuvioihin ja hän haluaa nyt ottaa Rachelin pojan haltuunsa ja käyttää tätä omiin kostoaikeisiinsa. Naomi Watts jatkaa hyvää työtä Rachelina, mutta kauhutunnelmassa tämä osa häviää selkeästi aikaisemmalle. Lisäksi elokuva ei pahemmin tuo mitään uutta lisää tarinaan ja se tuntuukin paikoiten vain rahastusmielessä tehdyltä jatko-osalta.

rating 50,000

05.04.2021 klo 16:34

When the Last Sword is Drawn

When the Last Sword is Drawn on erittäin hyvin onnistunut samuraielokuva, joka kuuluu parhaimistoon omassa genressään. Juonessa Kiichi Nakain esittämän Kanichiro Yoshimuran on hylättävä klaaninsa ja perheensä turvatakseen näiden toimeentulon. Mies lähtee aloittelevaksi miekkailijaksi Shogunin alaisuuten, mutta hänen hyvyys miekkailijana herättää muissa samuraissa vihamielisyyttä häntä kohtaan. Sodan lähestyessä hän saa vihollisia myös omista joukoistaan, mutta mies ei anna perikseen aatteelleen puolustaa samurain kunniaa. Kiichi Nakai tekee hienon pääroolin uskollisena samuraina ja myös Koichi Sato on hyvä Hajime Saitona. Miekkailukohtaukset ovat mukavan verisiä ja hyvin toteutettuja. Draama on myös varsin laadukasta loppua kohti mentäessä ja se tuo hienon lopun elokuvalle.

rating 80,000

04.04.2021 klo 21:09

Yöportieri

Yöportieeri on ihan kohtalaisesti onnistunut tarina vartijan ja vangin välisestä sadomasokistisesta suhteesta sodanjälkeisessä Wienissä. Juonessa toisen maailmansodan päättymisestä on kulunut jo useampi vuosi ja Charlotte Ramplingin esittämä Lucia saapuu miehensä kanssa Wienissä sijaitsevaan hotelliin yöksi. Dirk Bogarden esittämä Max työskentelee hotellin yöportieerina ja hän toimi sodan aikana SS-upseerina keskitysleirillä ja on kiduttanut siellä Luciaa. Siitä huolimatta pari alkaa tapailemaan salaa toisiaan ja samaan aikaan Maxin SS-kaverit koittavat päästä kaikista leiriltä selvinneistä eroon. Charlotte Rampling ja Dirk Bogarde tekevät molemmat mainiot roolisuoritukset, mutta elokuva kärsii jonkin verran liian hitaasti etenevästä juonesta. Elokuva on kuitenkin ihan mielenkiintoisen aihepiirin johdosta katsomisen arvoinen teos, vaikka sen aihepiiristä olisi saanut hieman rajummankin elokuvan.

rating 50,000

03.04.2021 klo 22:18

Ring

Ringin uusintaversio on yllättävän hyvin onnistunut remake ja se on suunnilleen samaa tasoa alkuperäisen osan kanssa. Juoni on tässä sama kuin alkuperäisessäkin, eli neljä teiniä löytyy kuolleena viikko mystisen videonauhan katsomisen jälkeen. Naomi Wattsin esittämä journalisti Rachel alkaa tutkimaan tapauksia tarkemmin yhdessä entisen miehensä Martin Hendersonin esittämän Noahin kanssa. Hommaa hankaloittaa vielä Rachelin poika, joka on myöskin nähnyt videonauhan ja heillä on viikko aikaa selvittää mysteeri. Naomi Watts tekee uskottavan pääroolin Rachelina ja elokuva onnistuu hyvin tunnelman luonnissa. Juoni pysyy myös mielenkiintoisena alusta loppuun asti ja Ring edustaakin kauhuelokuvien joukossa selkeästi sitä parempaa osastoa.

rating 70,000

03.04.2021 klo 16:58

Get Shorty - Hyvä pätkä

Get Shorty on hyvin onnistunut rikoskomedia, jonka katsoo toiseenkin kertaan mielellään. Juonessa seurataan John Travoltan esittämää lainanperijää Chili Palmeria, joka on saanut tarpeekseen työstään. Mies saapuu Los Angelesiin perimään velkoja Gene Hackmanin esittämältä elokuvaohjaaja Harry Zimmiltä, mutta velkojen perinnän sijaa hän esittääkin hänelle oman ideansa seuraavan elokuvan käsikirjoitukseksi. Työn vaihto elokuvabisnekseen toimii muuten hyvin, mutta Chili Palmer saa peräänsä huumeliigat ja mafiat, jotka haluavat rahansa takaisin. John Travolta tekee hyvän pääroolin ja myös Dennis Farina on hyvä Ray Bones Barbonin roolissa. Rikospuoli toimii elokuvassa paremmin ja taas komedia ei mitään kovin erikoista ole. Kyseessä on kuitenkin tasaisen varmaa laatua tarjoava elokuva, joka on hieman keskivertoa parempi rikoskomedia.

rating 70,000

02.04.2021 klo 14:35

Cinema Paradiso

Cinema Paradiso on ihan hyvin onnistunut keskitason draamaelokuva, jossa itse elokuva on pääosassa. Juonessa seurataan Philippe Noiretin esittämää elokuvateatterin pitäjää Alfredoa, joka näyttää työkseen elokuvia. Mies tutustuu nuoreen Marco Leonardin esitämään Totoon ja kaverusten ystävyyssuhde kehittyy itse elokuvan ympärille. Toto saa Alfredosta itselleen isähahmon sodassa kuolleen isänsä tilalle ja taas Totosta kehittyy Alfredon elämäntyönjatkaja. Elokuvateatteri toimii hyvin elokuvan päätapahtumapaikkana ja siellä näytetään monipuolisesti vanhoja elokuvia. Philippe Noiret tekee hienon roolisuorituksen Alfredona ja myös Marco Leonardi on hyvä Totona. Elokuvan alkupuolisko nuoren Toton näkökulmasta on selkeästi parempi, kuin lopun hieman laahaava menneiden muistelu ja se laskeekin elokuvan tasoa jonkin verran. Ennio Morriconen musiikit ovat jälleen kerran kuitenkin mainiot.

rating 60,000

31.03.2021 klo 20:08

Prinssille morsian

Prinssille morsian on erittäin hyvin onnistunut kasarikomedia, jonka katsoo useampaan kertaan. Nimensä mukaisesti juonessa seurataan Eddie Murphyn esittämää erittäin rikasta ja hemmoteltua Afrikkalaista prinssi Akeemia. Miehelle on päätetty perheen toimesta jo etukäteen tämän tuleva vaimo, mutta Akeem lähteekin palvelijansa Arsenio Hallin esittämän Semmin kanssa Amerikkaan etsimään oikeasti kiinnostavaa naista vaimoksi. Kaksikon matka vie New Yorkin Queensiin, josta vaimoa etsitään yöelämästä ja erilaisista tapahtumista. Eddie Murphy ja Arsenio Hall tekevät molemmat hienot roolisuoritukset useampana eri hahmona. Myös sivurooleissa olevat näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä ja elokuva on varsin viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan. Komedioiden joukossa Prinssille morsian edustaakin sitä parempaa osastoa ja on mainio komedia.

rating 80,000

30.03.2021 klo 20:20

House

House tarjoaa erinomaisesti onnistuneen kauhufantasian, josta löytyy myös toimivaa komediaa. Juonessa Kimiko Ikegamin esittämän Gorgeousin isä menee uudestaan naimisiin ja tämä alkaa ahdistamaan tytärtä. Isä lähettää Gorgeousin ja joukon tämän teiniystäviä viettämään kesälomaa yksinäisen pyörätuolissa istuvan tätinsä isoon kartanoon, mutta teinien saavuttua kartanoon outoja asioita alkaa tapahtumaan. Talo tuntuu heräävän henkiin ja teinit joutuvat taistelemaan hengestään. Elokuvan hieno sekopäinen kuvaustyyli ja yli vedetyt kohtaukset tekevät siitä erittäin viihdyttävää seurattavaa alusta loppuun asti. Hahmot edustavat monipuolisesti eri stereotyyppejä teineistä ja kaikki tekevätkin hyvät roolisuoritukset. Tunnelma on kohdillaan, kauhukomedia toimivaa ja lisäksi musiikkivalinnat sopivat hienosti tapahtumiin. House tarjoaakin erinomaisen valtavirrasta poikkeavan elokuvanautinnon omalaatuisella tyylillään, jonka katsomista voi lämpimästi suositella.

rating 100,000

29.03.2021 klo 17:12

La Strada - Tie

La Strada - Tie on hyvin onnistunut draamaelokuva ja ensikosketus itselle Federico Fellinin elokuvien pariin. Juonessa seurataan Giulietta Masinan esittämää Gelsominaa, joka lähtee kiertävän sirkuksen matkaan. Sirkusta pyörittää yksin Anthony Quinnin esittämä Zampanò, jonka päätemppuna on rautaketjun avaaminen rintalihaksia jännittämällä. Mies opettaa Gelsominaa soittamaan trumpettia ja rumpua, mutta hän kohtelee samalla aika kovin ottein häntä, mutta nainen pysyy uskollisesti Zampanòn matkassa. Anthony Quinn tekee hienon pääroolin voimamies Zampanòna ja myös Giulietta Masina on hyvä Gelsominana. Elokuva tarjoaa samalla ihan toimivaa road-movieta kiertävän sirkuksen ansiosta ja tunnelma on myös ihan mainiosti otteessaan pitävä koko keston ajan.

rating 70,000

28.03.2021 klo 15:59

The Mountain of the Cannibal God

The Mountain Of The Cannibal God on aika keskinkertainen kannibaalielokuva, jonka katsoo kertaalleen. Juonessa Ursula Andressin esittämä Susan Stevenson lähtee yhdessä veljensä kanssa Uuteen Guineaan etsimään kadonnutta miestään. Oppaaksi hän saa paikan päällä miehensä ystävän Stacy Keachin esittämän Professori Edward Fosterin, joka epäilee Susanin miehen lähteneen etsimään kannibaalien palvomaa vuorta. Elokuvan juoni etenee aika hitaasti, joka tuntuu paikoiten jopa hieman tylsältä. Näytteleminen on aika keskinkertaista, mutta plussaa kuitenkin Ursula Andressin alastomuudesta. Eläinväkivaltaa löytyy vähäsen, mutta gore ei ole tällä kertaa mitään kovin erikoista. Jokimaisemat ovat kuitenkin varsin hienoa katsottavaa ja lopussa nähtävä kannibaalin ja sian välinen paneminen naurattaa.

rating 50,000

27.03.2021 klo 23:30

Hurja Jake

Big Jake on erittäin hyvin onnistunut lännenelokuva ja se edustaakin keskivertoa parempaa länkkäriä. Juonessa John Waynen esittämä Big Jake McCandles palaa pitkästä aikaa kotiin, kun rosvojoukko on kidnapannut tämän pojanpoikansa tappaen samalla useita ihmisiä. Yhdessä kahden aikuisen poikansa ja intiaani ystävänsä kanssa joukko päättää lähteä hakemaan pienen pojan takaisin kotiin. Mukaansa joukko ottaa ison arkun täynä rahaa, joka on tarkoitus vaihtaa turvallisesti poikaan. Yksinkertaisesta juonesta huolimatta elokuva on mukavaa seurattavaa ja John Wayne tekee hyvän pääroolin. Vähän komediaakin löytyy tarinasta, kun mies antaa pojilleen välillä turpaan näiden tottelemattomuuden takia. Ammuskelua löytyy myös hyvin elokuvasta ja vertakin on tapoissa mukavasti tarjolla.

rating 80,000

26.03.2021 klo 19:38

Blue Jean Cop - Farkkukyttä

Blue Jean Cop on keskiverto toimintaelokuva kasarin lopusta, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan Peter Wellerin esittämää lakimiestä Roland Daltonia, joka ottaa asiakseen puolustaa mustaa huumekauppiasta. Huumekauppiasta epäillään poliisin murhasta, mutta todellisuudessa kyse oli itsepuolustuksesta. Tapausta tutkiessaan Roland Daltonille selviää kuinka laajaa korruptiota poliisien joukossa esiintyy ja apua hän saa ystävältään Sam Elliottin esittämältä poliisilta Richie Marksilta. Peter Weller ja Sam Elliot tekevät molemmat ihan hyvää työtä rooleissaan ja toiminta on ihan kelvollista, vaikkakin sitä olisi saanut olla hieman enemmänkin. Ei Blue Jean Cop kokonaisuutena mikään kovin erikoinen elokuva ole, mutta kasaritoiminnan ystäville katsomisen arvoinen teos kuitenkin.

rating 60,000

25.03.2021 klo 17:24

Deadly Manor

Deadly Manor on hyvin onnistunut slasheri ja se on keskivertoa hieman parempi genressään. Juonessa joukko nuorisoa on menossa viettämään lomaa järvelle, jonka nimestä heillä ei ole varmaa muistikuvaa. Kesken matkan he poimivat salaperäisen liftarin kyytiin oppaaksi ja pian sen jälkeen autonrengas hajoaa. Renkaan vaihdon jälkeen matka jatkuu ja porukka päättää jäädä yöksi hylätyn näköiseen isoon kartanoon. Yön koittaessa kuitenkin murhaaja iskee ja alkaa tappamaan kartanoon leiriytyneitä vieraita. Iso kartano toimii hyvin tapahtumapaikkana ja pimeät käytävät tuovat hyvin kauhutunnelmaa juoneen. Tapoista löytyy sopivasti verta, mutta valitettavasti niitä ei näytetä kunnolla ja näytteleminen on myös aika keskinkertaista. Ensimmäinen puolisko elokuvasta on talossa pyörimistä, mutta puolen välin jälkeen taso nousee mukavasti huipentuen erittäin hienoon loppuratkaisuun.

rating 70,000

24.03.2021 klo 17:27

Taistelulähetit - 1917

Taistelulähetit - 1917 on erinomaisesti onnistunut sotaelokuva ja se kuuluukin sotaelokuvien joukossa sinne ihan parhaimistoon. Juonessa ollaan ensimmäisessa maailmansodassa, jossa kaksi korpraalia Dean-Charles Chapmanin ja George MacKayn esittämät Blake ja Schofield saavat vaarallisen tehtävän vastuulleen. Miesten pitäisi päästä kahdestaan saksalaisten vihollislinjan läpi viedäkseen amerikkalaisten joukoille viesti olla hyökkäämättä, koska se olisi itsemurha. Molemmat pääosanäyttelijät tekevät hyvät roolisuoritukset ja elokuva pitää mielenkiinnon yllä hienosti alusta loppuun asti. Visuaalisesti elokuva on kaunista katsottavaa ja sodan uhka välittyy hienosti kotisohvalle asti. Lisäksi kameratyöskentely on erinomaista yhdistettynä toimiviin musiikkivalintoihin, jonka ansiosta yksinkertainen juoni toimii tässä loistavasti.

rating 90,000

22.03.2021 klo 17:20

The Twilight Samurai

The Twilight Samurai on ihan hyvin onnistunut samurai-elokuva, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan Hiroyuki Sanadan esittämää köyhää samuraita Seibei Iguchia, jonka vaimo on kuollut ja hän huolehtii kahdesta tyttärestään ja sairaasta äidistään. Mies joutuu ottamaan vastaan mitä tahansa työtä selvitäkseen arjesta, jonka takia muut samurait halveksivat häntä. Seibei onnistuu kuitenkin eräänä päivänä voittamaan kaksintaistelun pelkällä puumiekalla ja sen johdosta hän saa tehtäväkseen tappaa klaanin tulevaa johtajaa uhkaavan vihollisen. Taisteluita on elokuvassa hyvin vähän ja niitä olisi saanut olla enemmänkin. Juoni keskittyykin enemmän draaman rakentamiseen, jonka takia elokuva on paikoiten hieman tylsää seurattavaa. Elokuva edustaa kuitenkin hyvää keskitasoa samurai-elokuvien joukossa, mutta mikään mestariteos tämä ei ainakaan itselle ole.

rating 60,000

21.03.2021 klo 17:12

Ganja & Hess

Ganja & Hess on ihan katsomisen arvoinen yhdistelmä kauhua ja blaxploitaatiota. Elokuva tarjoaa omaperäisen tutkielman sukupuolesta, uskonnosta ja afrikkalaisamerikkalaisesta identiteetistä. Juonessa Duane Jonesin esittämän tohtori Hess Greenin avustaja Bill Gunnin esittämä George tappaa itsensä vanhalla tikarilla ja se antaa samalla Hess Greenille kuolemattomuuden siunauksen ja sammuttamattoman verenjanon kirouksen. Avustajan vaimo Marlene Clarkin esittämä Ganja saapuu etsimään kadonnutta aviomiestään ja kaksikko alkaa yhdessä tutkimaan veren vaikutusta ihmiseen. Tunnelma elokuvassa on paikoiten hyvin otteessaan pitävä ja näyttelijäkaksikko tekee hyvää työtä rooleissaan. Päätapahtumapaikkana toimii iso talo, jossa kaksikon välistä suhdetta toisiinsa seurataan.

rating 60,000

20.03.2021 klo 23:01

007 Spectre

Spectre on ihan kohtalaisesti onnistunut jatko-osa Bondien joukkoon, mutta se häviää kuitenkin selkeästi edelliselle osalle Skyfallille. Tällä kertaa juonessa Daniel Craigin esittämä James Bond pääsee salaperäisen rikollisjärjestö Spectren jäljille ja järjestön lonkerot yltävät moneen eri paikkaan. Samalla myös Ralph Fiennesin esitämä M taistelee pitääkseen Salaisen palvelun hengissä, koska se on lopettamis uhan alla. Christoph Waltzin esittämä Blofeld tekee paluun pääpahiksena, mutta mies saa liian vähän ruutuaikaa. Dave Bautistan esittämä Hinx on myös ihan ok kätyri, joka aiheuttaa Bondille vaikeuksia. Pituutta elokuvalta olisi hieman voinut karsia ja näin saada tästä vähän nopeatempoisemman. Kokonaisuutena Spectre kuuluukin sinne heikompaan osastoon, mutta on kuitenkin katsomisen arvoinen.

rating 60,000

18.03.2021 klo 19:26

Richard Jewell

Richard Jewell on erittäin hyvin onnistunut draamaelokuva Clint Eastwoodilta. Juonessa Paul Walter Hauserin esittämä Richard Jewell toimii vartijana ja löytää ensimmäisena vuoden 1996 Atlantin pommi-iskun pommin. Pommin löytäminen tekee hänestä sankarin pelastaen paljon ihmishenkiä, mutta samalla hänestä tulee FBI: n ykkösepäilty ja hän joutuu median vainoamaksi. Apua tilanteeseen hän saa Sam Rockwellin esittämältä asianajaja Watson Bryantilta, jonka kanssa kaksikko käy taistoon mediaa ja FBI vastaan puhdistaakseensa syyttömän miehen maineen. Paul Walter Hauser tekee hienon pääroolin Richard Jewellinä ja myös Sam Rockwell tekee mainion roolin asianajajana. Median vainoamista kuvataan myös onnistuneesti ja elokuvan juoni pysyy mielenkiintoisena aina alusta loppuun asti.

rating 80,000

16.03.2021 klo 19:53

Eaten Alive!

Eaten Alive! on ihan kohtalaisesti onnistunut kannibaalielokuva, joka edustaa sitä tasaisen varmaa keskitasoa omassa genressään. Juonessa Janet Agrenin esittämä Sheila Morris lähtee etsimään kadonnutta siskoaan Uuden Guinean syvään viidakkoon. Oppaaksi hän saa matkalleen Robert Kermanin esittämän Markin ja kaksikon matka johtaa heidät uskonnolisen kultin jäljille, jota johtaa Ivan Rassimovin esittämä Jonas. Viidakoissa pyörii myös lihanhimoisia kannibaaleja, joidenka ruokalistalle joutumista kannattaa välttää. Gorea löytyy tuttuun tapaan hyvä määrä elokuvasta ja myös paljasta pintaa on mukavasti tarjolla pitkin juonta. Näyttelijät eivät mitään kovin erikoisia roolisuorituksia tee, mutta kyllä elokuvan parissa viihtyy helposti toiseenkin kertaan. Eläinväkivaltaa on myös tietysti mukana ja eläinten välisiä tappeluitakin löytyy tästä.

rating 60,000

15.03.2021 klo 17:40

Interstellar

Interstellar on todella hyvin onnistunut scifi-elokuva Christopher Nolanilta ja se onkin visuaalisesti erittäin komeaa katsottavaa. Juonessa seurataan Matthew McConaugheyn esittämää Cooperia, joka saa tehtäväkseen lähteä johtamaan pienen ryhmän kanssa galaksin ulkopuolelle suuntautuvaa tutkimusmatkaa. Maassa ravinto on alkamassa käymään vähiin ja ihmiskuntaa on uhkaamassa tuho hiljalleen, jonka takia tutkimusmatkan tarkoituksena on löytää ihmiskunnalle tulevaisuutta toiselta planeetalta tähtien joukosta. Elokuvan vahvuus on erittäin hieno visuaalinen ilme ja avaruuskohtaukset on hienosti tehtyjä. Näyttelijät tekevät myös varmaa työtä rooleissaan ja elokuvan parissa kyllä viihtyy ihan hyvin, vaikka kolmen tunnin kestoa olisi ehkä hieman voinut lyhentää. Musiikit ovat myös hyvin toimivia ja ne täydentävät kohtauksia onnistuneesti.

rating 80,000

14.03.2021 klo 16:04

Dellamorte Dellamore

Dellamorte Dellamore on erittäin hyvin onnistunut zombi-elokuva ja se on Michele Soavin tuotannossa yksi hänen parhaimpia ohjauksia. Juonessa seurataan Rupert Everettin esittämää Francesco Dellamortea, joka työskentelee hautausmaalla yhdessä François Hadji-Lazaron esittämän apumiehen Gnaghin kanssa. Kuolleet kuitenkin heräävät aina viikko niiden hautaamisesta henkiin ja työtä riittää hautausmaalla kaksikon tappaessa ruumiit uudestaan. Lisäksi hautausmaalla suremassa käyvä Anna Falchin esittämä leski tuo oman lisänsä juoneen. Pimeä hautausmaa toimii hyvin elokuvan tapahtumapaikkana ja kauhutunnelmaa on hyvin tarjolla. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja Anna Falchin rintavarustus myös ansaitsee erikseen maininnan. Musiikit sopivat hyvin elokuvan juoneen ja myös Sergio Stivalettin erikoisefektit ovat erittäin laadukasta työtä.

rating 90,000

13.03.2021 klo 17:46

007 Skyfall

Skyfall on selkeästi edellistä osaa parempi agenttielokuva ja se kuuluu parhaimpien Bondien joukkoon. Juonessa Bondin viimeisin tehtävä epäonnistuu ja ympäri maailmaa toimivien agenttien henkilöllisyydet paljastuvat. Myös MI6 joutuu hyökkäyksen kohteeksi pakottaen M:n siirtämään virastoaan uuteen paikkaan. Kaiken takana on salaperäinen Javier Bardemin esittämä Silva, joka on ollut ennen itsekkin agentti ja Bond saa apua Silvan pysäyttämiseen Naomie Harrisin esittämältä Eveltä. Elokuva lähtee hienosti liikkeelle erittäin näyttävällä toimintakohtauksella ja pitää laadukkaan tasonsa läpi elokuvan. Daniel Craig jatkaa hyvää työtä agenttina ja Javier Bardem sopii myös hyvin Silvan rooliin. Sam Mendesin ohjaus on myös hyvin toimivaa ja elokuva sisältää useita komeita kohtauksia. Lisäksi Adelen tunnusmusiikki ansaitsee maininnan ollen yksi parhaimpia.

rating 80,000

11.03.2021 klo 17:36

Cannibal Ferox

Cannibal Ferox on erittäin raaka kannibaalielokuva ja se edustaakin parhaimistoa omassa genressään. Juonessa kolme tutkijaa lähtee viidakkoon todistamaan väitteitä kannibalismista pelkäksi huhuksi. Viidakossa he törmäävät huumekauppiaaseen ja tämän loukkaantuneeseen ystävään, jotka ovat onnistuneet pakenemaan alkuasukkailta. Tutkijoille kuitenkin selviää liian myöhään huumekauppiaiden tekemät julmuudet ja he joutuvatkin alkuasukkaiden vangiksi. Näyttelijöistä Giovanni Lombardo Radice tekee parhaimman roolisuorituksen arvaamattomana huumekauppiaana Mike Loganina. Väkivalta osastolta löytyy silmän irti kaivamista, rinnoista koukuilla roikuttamista, peniksen irti leikkaamista, päänhalkaisua ja muuta mukavaa. Eläinväkivaltaa löytyy myös tarinasta ja elokuva on ollutkin ihan aiheesta kielletty aikoinaan monessa maassa. Kokonaisuutena Cannibal Ferox edustaa kannibaalielokuvien parhaimistoa yhdessä Holocaustin kanssa ja on genren ystäville suositeltavaa katseltavaa.

rating 80,000

10.03.2021 klo 17:38

Legend of Hell

Legend of Hell on pienellä budjetilla tehty keskitason splatter-elokuva Olaf Ittenbachilta, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa Karen Breecen esittämä arkeologi Selma löytää Marokossa sijaitsevilta kaivauksilta 5000-vuotta vanhan portaalin ja outoa tekstiä sisältävän käärön. Käärön avulla portaalin saa auki, mutta kieltäydyttyään myymästä sitä James Matthews-Pyeckan esittämälle taidekauppias Gabrielille Selma tapetaan. Kuolema vie kuitenkin Selman salaperäiseen astraalimaailmaan ja sieltä käsin hän koittaa sulkea kaivauksilta löytämänsä portin helvettiin. Elokuvan vahvuus on erittäin brutaalit tapot ja niitä tuleekin paljon elokuvan aikana. Verta ja gorea siis löytyy riittävästi, mutta muuten elokuva on aika keskinkertainen. Lyhyen keston johdosta ja verisien tappojen ansiosta tätä voi kuitenkin suositella oikeastaan vain splatterin ystäville varauksella.

rating 50,000

09.03.2021 klo 20:10

The Hatchet's Edge

Edge of the Axe on ihan hyvä keskitason kasarislasher, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa salaperäinen murhaaja alkaa tappamaan porukkaa pienessä kylässä ja murhat toteutetaan kirveellä. Ruumiiden määrän kasvaessa paikalliset viranomaiset koittavat pitää teot suurelta yleisöltä salassa. Barton Faulksin esittämä Gerald ja Christine Marie Lainen esittämä Lillian alkavat kahdestaan selvittämään murhaajan henkilöllisyyttä, kun poliisista ei tunnu olevan apua murhaajan kiinni saamiseksi. Näytteleminen on aika peruskauraa, mutta tapot on mukavan verisiä ja ne on hyvin tehtyjä. Kirves tuo myös hyvää vaihtelua murha-aseena ja murhaajan hahmo on toimiva. Kokonaisuutena Edge of the Axe on hyvää keskitasoa slashereiden joukossa, mutta ei kuitenkaan mikään merkittävä elokuva.

rating 60,000

07.03.2021 klo 15:55

Youth

Youth on ihan hyvin onnistunut draama, jossa on myös mukana hienoa taidemaista kuvaustyyliä. Juonessa seurataan Michael Cainen esittämää eläkkeellä olevaa kapellimestari Frediä, joka lomailee yhdessä Harvey Keitelin esittämän ohjaaja Mickin kanssa Sveitsin Alpeilla. Mick työstää käsikirjoitusta viimeiseen elokuvaansa ja Frediä taas painostetaan kapellimestarin rooliin Englannin kuningatar Elisabethin toimesta. Fredin tytär Rachel Weiszin esittämä Lena taas käy läpi avioeroa ja Paul Danon esittämä Jimmy valmistautuu poikkeukselliseen rooliin. Michael Caine ja Harvey Keitel tekevät molemmat hyvät roolisuoritukset ja elokuva sisältää monipuolisesti eri hahmoja, mikä tekee siitä ihan mielenkiintoista seurattavaa. Taidemaisuus tuo myös ihan hyvän lisän kohtauksiin ja paljasta pintaakin löytyy vähän juonesta.

rating 70,000

06.03.2021 klo 18:03

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja on ensimmäistä osaa selkeästi parempi ja se onkin oikein onnistunut suomalainen draamakomedia. Juonessa Heikki Kinnusen esittämä Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja vaimon kuollessa elämältä on mennyt merkitys. Miehen luokse kuitenkin saapuu kesken arkun teon Satu Tuuli Karhun esittämä lapsenlapsi Sofia, joka tarvitsee omaa aikaa ja neuvoja isoisältänsä ongelmaansa. Kaksikon matkaa seurataan läpi elokuvan onnistuneesti ja molemmat tekevätkin hienot roolisuoritukset. Myös Sofian isää esittämä Jani Volanen on erittäin hauska Pekkana. Elokuva yhdistää hyvin toimivan komedian ja hieman vakavavemman draaman toisiinsa tarjoten katsojalle mainion elokuvan.

rating 80,000

03.03.2021 klo 17:32

Jurassic World: Kaatunut valtakunta

Jurassic World: Fallen Kingdom on kohtalaisesti onnistunut jatko-osa aikaisemmalle osalle ja se on sitä hieman huonompi. Tällä kertaa juonessa on menty ajassa kolme vuotta eteenpäin teemapuiston tuhoutumisesta ja Isla Nublarin saarella sijaitseva tulivuori alkaa hiljalleen purkautumaan. Chris Prattin ja Bryce Dallas Howardin esittämät Owen ja Claire aloittavat kampanjan, jonka tarkoituksena on pelastaa elossa olevat dinosaurukset saarelta pois. Pelastusoperaatioon liittyy myös mukaan tietenkin salaliittoa ja rikkaita liikemiehiä. Näyttelijät tekevät aika perus roolisuoritukset, mutta hienot efektit ovat taas elokuvan suurin vahvuus ja se onkin viihdyttävää seurattavaa. Uusia dinosauruksiakin on saatu taas mukaan ja toimintakohtauksia löytyy riittävästi.

rating 60,000

02.03.2021 klo 19:21

Sonatine

Sonatine on hyvin onnistunut rikoselokuva, jonka juonessa seurataan Takeshi Kitanon esittämää gansterielämään kyllästynyttä Murakawaa, joka lähetetään selvittämään kahden Yakuza-jengin välejä. Kuolleiden gangstereiden määrän kasvaessa selviää kuitenkin Murakawalle, että hänkin on omien miestensä kanssa Yakuzan tappolistalla. Joukko pakenee rannalla sijaitsevaan hylättyyn huvilaan ja alkaa valmistautumaan selvittämään välit Yakuzan kanssa lopullisesti. Elokuvan juoni etenee paikoiten vähän turhan laiskasti, mutta vastapainona on laadukasta veristä ammuskelua. Komediaa löytyy myös hieman tarinasta ja näyttelijät ovat ihan hyviä rooleissaan. Musiikit ovat myös toimivat elokuvassa ja se sisältää lisäksi hienoja maisemia. Kokonaisuutena Sonatine edustaa hyvää keskitasoa Takeshi Kitanon tuotannossa ja on suositeltavaa katseltavaa.

rating 70,000

01.03.2021 klo 17:11

Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker on kohtalaisesti onnistunut päätös tälle uudelle Star Wars triologialle. Juonessa henkiin jääneet kapinalliset ovat keränneet vielä kerran kasaan kaikki kynnelle kykenevät taistelemaan vastaan Imperiumin perintöä kantavaa Ensimmäistä ritarikuntaa vastaan. Samalla myös Daisy Ridleyn esittämä Rey koittaa selvittää totuutta vanhemmistaan ja myös Ian McDiarmidin esittämä Keisari Paltatine tekee paluun kuolleista. Juoni on hyvin perinteistä taistelua kahden ryhmän välillä, mutta Ian McDiarmidin esittämä Keisari Paltatine on hyvä lisä tarinaan. Visuaalisuus on jälleen kerran elokuvan vahvuus ja taistelut on ihan komeaa katsottavaa. Pituutta elokuvalta olisi kyllä voinut ottaa vähän pois ja samalla selkeyttää juonen kulkua suoraviivaisemmaksi.

rating 60,000

28.02.2021 klo 17:44

Vaarallinen suhde

Vaarallinen suhde on hyvin onnistunut draamatrilleri kasarilta ja se edustaakin keskivertoa parempaa elokuvaa omassa genressään. Juonessa Michael Douglasin esittämä lakimies Dan Gallagher pettää vaimoaan vaimon ollessa matkoilla Glenn Closen esittämän Alex Forrestin kanssa. Syrjähypyn jälkeen mies lopettaa heti suhteen ja luulee kaiken olevan entisellään. Alex on kuitenkin päättänyt saada Danin itselleen ja hän alkaa uhkailemaan tämän perhettä ja on valmis tarvittaessa vaikka tuhoamaan sen saadakseen miehen itselleen. Glenn Close sopii hyvin pakkomielteisen Alexin rooliin ja myös Michael Douglas on hyvä lakimiehenä. Elokuva lisää onnistuneesti jännitystä hahmojen välille juonen edetessä ja loppuratkaisu on myös hienosti tehty. Kokonaisuutena Vaarallinen suhde on varsin toimiva kasaritrilleri, jonka katsoo toiseenkin kertaan.

rating 70,000

27.02.2021 klo 22:28

007 Quantum of Solace

Quantum of Solace on selkeästi Casino Royalea heikompi elokuva ja se kuuluukin Bondien joukossa sinne heikoimpien joukkoon. Juonessa Daniel Craigin esittämä James Bond lähtee hakemaan kostoa edellisessä osassa hänet pettäneen naisen kuolemalle. Jäljet johtavat hänet Mathieu Amalricin esittämän liikemiehen Dominic Greenin perään, joka on salaperäisen Quantum-järjestön johtomies. Järjestön tavoitteena on saada haltuunsa maailman tärkeimpiä luonnonvaroja ja järjestöön kuuluvia henkilöitä on ympäri maailmaa. Daniel Craig jatkaa hyvää työtä agenttina ja elokuvan tyyli on kylmäverinen kostoelokuva, joka sopii tähän ihan hyvin. Toimintaa löytyy paljon, mutta valitettavasti se on aika heikkoa paikoiten ja pahiksetkin jäävät keskinkertaisiksi. Lisäksi elokuva on aika epätaisainen sisältäen hyviä ja huonoja kohtauksia.

rating 60,000

26.02.2021 klo 19:03

Väkivallan kierre

Väkivallan kierre on todella hyvin onnistunut rikoselokuva ja se kuvaa varsin realistisesti mustan nuorison syrjäytynyttä elämää kaduilla. Rikosten ja väkivallan täyttämää arkea seurataan Tyrin Turnerin esittämän Cainen kautta, jonka paras kaveri Larenz Taten esittämä O-Dog ryöstää ja murhaa kylmäverisesti lähikaupan myyjät. Siitä väkivallan kierre jatkuu tasaisesti läpi elokuvan ja armoa ihmishenkiä kohtaan ei kaduilla tunneta. Väkivaltaan vastataan aina väkivallalla ja ase kaivetaan helposti esiin erimielisyyksissä. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja Hughesin veljesten ohjaus on sujuvaa. Ammuskelua löytyy riittävästi ja tapoista löytyy myös hyvin verta. Kokonaisuutena Väkivallan kierre edustaakin tämän lajityypin elokuvien parhaimistoa ja se on suositeltavaa katseltavaa.

rating 80,000

25.02.2021 klo 18:31

Köysi

Köysi on erittäin hyvin onnistunut trilleri Alfred Hitchcockilta ja se kuuluu miehen elokuvien joukossa sinne parhaimistoon. Juonessa John Dall ja Farley Granger esittävät ystävyksiä Brandonia ja Phillipiä. Miehet päättävät kuristaa hyvän ystävänsä kokeilun halusta ja sen jälkeen he piilottavat ruumiin vanhaan arkkuun. Miehet järjestävät surmatun omaisille ja ystäville juhlat, joissa seisovana pöytänä toimii sama kyseinen arkku, mihin ruumis on piilotettu. Kyseessä onkin kaverusten mielestä täydellinen murha, mutta James Stewartin esittämä miesten entinen opettaja Rupert Cadell alkaa epäilemään heitä, kun murhattua miestä ei ala näkymään juhlissa. James Stewart tekee mainion roolin miesten entisenä opettajana ja myös John Dall on hyvä Brandonina. Juoni on hyvin yksinkertainen, mutta loppua kohti mentäesä se nostaa sopivasti jännitystä.

rating 80,000

24.02.2021 klo 17:37

Pi pi pil... pilleri

Pi pi pil pilleri on oikealla asenteella katsottuna erittäin viihdyttävä seksikomedia Visa Mäkiseltä ja suomalaisten elokuvien joukossa se on ehdotonta kulttikamaa. Juonessa Matti Ruoholan esittämä professori Viktor on kehitellyt laboratoriossaan pillerin, joka nostaa käyttäjän seksuaaliset himot ylös ja saa käytännössä raiskaamaan ensimmäisen vastaan tulevan ihmisen. Mies lähteekin testaamaan pillereitään läheiseen terveyskylpylään ja siellä pillereille löytyy kysyntää myös muiltakin asiakkailta. Paljasta pintaa on mukavasti tarjolla elokuvan aikana ja Sirja Ahton esittämä siivooja ansaitsee siitä erityismaininnan. Myös Allu Tuppurainen tekee hauskan tuplaroolin Rautakunnon veljeksinä ja Matti Ruohola on hyvä Viktorina. Visa Mäkiselle on kyllä nostettava hattua uskalluksesta tehdä tämän lajityypin elokuva, joka ansaitsee kaikessa karmeudessaan hyvät pisteet. Pi pi pil pilleri onkin parhaimmillaan kaveriporukalla katsottuna ja alkoholia nauttiessa.

rating 80,000

23.02.2021 klo 17:15

Boiling Point

Boiling Point on hyvin onnistunut rikoselokuva Takeshi Kitanolta, joka keskittyy baseballin ja Yakuzan ympärille. Juonessa seurataan Yûrei Yanagin esittämää Masakia, joka työskentelee bensa-asemalla ja käy iltaisin pelaamassa baseballia. Yakuza-jengi kuitenkin pahoinpitelee tämän joukkueen valmentajan ja Masaki päättää kostaa tämän Yakuzalle. Mukaan kostoretkelleen hän saa Takeski Kitanon esittämän Ueharan, jolla on omia kalavelkoja maksettavanaan entisen Yakuza-jenginsä kanssa. Takeshi Kitano tekee jälleen mainion roolin häikäilemättömänä kusipäänä, jolla ei ole mitään moraalia omassa tekemisessään. Juoni etenee ihan sujuvasti ja mukana on myös paljon hauskaa huumoria, mikä tuo hyvän lisän tarinaan. Lisäksi ammuskeluakin löytyy ihan sopivasti ja elokuvan parissa viihtyy useampaankin kertaan.

rating 70,000

22.02.2021 klo 20:26

Midsommar

Midsommar on hyvin onnistunut psykologinen kauhutrilleri ja hyvä ohjaus Ari Asterilta. Juonessa seurataan Florence Pughin ja Jack Reynorin esittämää nuorta pariskuntaa Dania ja Christiania, jonka parisuhde on hajoamassa. Pariskunta päättää kuitenkin lähteä muutaman kaverinsa kanssa pieneen ruotsalaiseen kylään juhlimaan juhannusta. Alkuun reissu tuntuu kavereiden mielestä onnistuneelta, mutta hiljalleen omituisten kyläläisten juhla alkaa muuttumaan entistä oudommaksi ja ystävykset tajuavat olevansa vaarassa. Ari Aster onnistuu hyvin rakentamaan hiljalleen synkemmäksi muuttuvan tunnelman elokuvaan, mutta elokuvan juoni etenee vähän turhan rauhallisesti mielestäni. Näyttelijät tekevät kohtalaiset roolisuoritukset ja elokuvasta löytyy myös mukavan brutaalia kuvastoa. Erityismaininta vielä hienosta seksikohtauksesta alastomien naisten ympäröimänä, jossa turvataan kyläläisten suvunjatko.

rating 70,000

21.02.2021 klo 16:48

Akvaariorakkaus

Akvaariorakkaus on aika keskinkertainen draamaelokuva, jonka katsoo juuri kertaalleen. Juonessa seurataan Tiina Lymin esittämää Saaraa, joka työskentelee tarjoilina ja asustaa soluasunnossa. Yökerhossa hän tapaa Nicke Lignellin esittämän Jonin ja pari alkaa seurustelemaan. Saara on kuitenkin hieman hukassa oman seksuaalisuutensa kanssa ja useista yrityksistä huolimatta hän ei opi saamaan nautintoa seksistä. Tiina Lymi on ihan hyvä roolissaan hukassa olevana Saarana, mutta muuten näyttelemisessä ei ole erityistä kehuttavaa. Seksikohtauksissa on kuitenkin ihan hyvä tunnelma mukana ja paljasta pintaa on sopivasti tarjolla. Muuten elokuva onkin helposti unohdettava kahden tähden kotimainen draama Claes Olssonilta.

rating 40,000

20.02.2021 klo 23:29

Casino Royale

Casino Royale on erinomaisesti onnistunut agenttielokuva ja se kuuluu ehdottomasti parhaiten onnistuneiden Bondien joukkoon. Juonessa Daniel Craigin esittämä agentti saa ylennyksen 00-luokkaan eliminoituaan kaksi hallituksen määräämää kohdetta. Seuraavaksi kohteeksi tulee Mads Mikkelsenin esittämä pankkiiri Le Chiffre, joka käy kauppaa terroristien kanssa. Jäljet johtavat Montenegroon isojen panosten pokeripeliin Casino Royaleen, jossa Le Chiffre koittaa hankkia hävittyä omaisuuttaan takaisin. Daniel Craig tekee hyvän debyytin James Bondin roolissa ja samalla elokuva tuo mukavasti lisää fyysisyyttä tappeluihin. Mads Mikkelsen on myös hyvä elokuvan pahiksena ja pokerikohtaukset on hyvin tehtyjä. Tunnusmusiikkii on myös toimivaa ja elokuvan parissa viihtyy mainiosti. Lisäksi Casino Royale tuo Bondin kunnolla 2000-luvulle tarjoten hienon agenttielokuvan.

rating 90,000

18.02.2021 klo 18:35

Karate Kill

Karate Kill on ihan hyvin onnistunut toimintaelokuva Japanista, jonka katsoo useampaan kertaan. Juonessa Hayate Masaon esittämä erittäin taitava karatemestari Kenji lähtee Los Angelesiin etsimään kadonnutta sisartaan. Matka käy läpi epäilyttävien yökerhojen kautta Teksasiin oudon kuolemankultin jäljille, jonka vankina Mana Sakuran esittämä sisko Mayumi on. Apua Kenji saa Asamin esittämältä Keikolta, jolla on kalavelkoja maksettavana toisen puuttuvan kätensä johdosta samaiselle kultille. Elokuva kunnioittaa hienosti tyyliltään vanhempia elokuvia ja se on pienestä budjetista huolimatta hyvin tehty. Tissejä löytyy sopivin väliajoin, tapot on mukavan verisiä ja elokuvan parissa viihtyy mainiosti. Näyttelijät ovat myös ihan hyviä rooleissaan ja hahmokaarti on kanssa monipuolinen.

rating 70,000

17.02.2021 klo 17:27

Violent Cop

Violent Cop on ihan toimiva rikoselokuva ja samalla se on myös varsin onnistunut debyyttiohjaus Takeshi Kitanolta. Juonessa seurataan Takeshi Kitanon esittämää kovaotteista poliisia nimeltä Azuma, joka saa yhdessä parinsa kanssa selville usean kollegoistaan Tokion poliisivoimissa ottavan lahjuksia vastaan. Azuma hakkaa yhden gangsterin huonoon kuntoon ja hänet vapautetaan sen johdosta poliisista. Rikollisjengi kuitenkin kostaa tämän kidnappaamalla Azuman siskon ja mies joutuu lähtemään yhden miehen kostoreissulle vapauttaakseen siskonsa. Takeshi Kitano sopii hienosti päärooliin vähäsanaisena poliisina ja väkivalta on elokuvassa mukavan veristä. Ammuskelua löytyy sopivin väliajoin ja juoni pysyy ihan hyvin kasassa.

rating 70,000

16.02.2021 klo 17:20

Jurassic World

Jurassic World on yllättävän hyvin onnistunut dinosauruselokuva ja se on hyvä lisä muiden Jurassic Park elokuvien joukkoon. Juoni sijoittuu isoon juuri avattuun teemapuistoon, jossa vetonaulana toimivat todelliset dinosaurukset. Puistosta löytyy myös geneettisesti paljon paranneltukin dinosaurus, jonka ovat rahoittaneet rikkaat liikemiehet. Dinosaurus onnistuu kuitenkin pakenemaan häkistään ja se jättää sen jälkeen taakseen vain ruumiita. Chris Prattin esittämä dinosaurusten kouluttaja Owen saa tehtäväkseen yhdessä raptoreiden kanssa saada iso dinosaurus kiinni. Chris Pratt tekee hyvän roolisuorituksen pääroolissa Owenina ja Bryce Dallas Howardin esittämää Clairea katselee kanssa mielellään. Dinosaurukset on hyvin tehtyjä ja elokuva tarjoaa toimivaa viihdettä koko sen kestonsa ajan.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 32 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot