Sinipiika

Sinipiika

Käyttäjä, 5 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (498)

13.05.2019 klo 17:24

National Treasure: Salaisuuksien kirja

Ei lainkaan huono. Positiivisessa mielessä samankaltainen ensimmäisen osan kanssa. Hyvin laadittu juoni, roolihahmot ovat mukiinmeneviä - yleensä joukosta löytyy joku "kitisijä", mutta onneksi sellaista ei ole kirjoitettu tähän mukaan. Huomaa että tuotantoyhtiönä on toiminut Disney, määrittelemätön lapsellisuus paistaa läpi. Itseäni se ei haitannut.

rating 60,000

12.05.2019 klo 22:42

I, Tonya

Margot Robbielle täydet pisteet, hän näyttelee Tonyan roolin loistavasti. Myös Allison Janney ansaitsee Oscarinsa. Tekninen puoli toimii lennokkaasti niin ohjauksen, kuvauksen, leikkauksen kuin tehosteidenkin saralla. Lähdin katsomaan elokuvaa valmistautumatta, joten "räävittömyys" pääsi vähän yllättämään - musta komedia toimii tyylilajina, mutta strippibaariin sijoittuvat keskustelut ja vastaavat yksittäiset kohtaukset olisi voinut jättää pois. Ala-arvoista kielenkäyttöä on myös ahdettu käsikirjoitukseen riittämiin. Suomessa elokuvan ikärajaksi on annettu 12, mikä on alakanttiin - monissa muissa Euroopan maissa määritetty ikäraja 15 tai 16 on lähempänä sisältöä.

Vaikkei muuta pahaa sanottavaa varsinaisesti löydy, tämä oli vähän raskas katsoa. Osittain syy on tarinassa: Tonyan kaltoinkohtelu tuntuu järjestelmälliseltä, eikä hänelle suoda montaa onnellisuuden aihetta koko elokuvan aikana. Silti hänen hahmoaan ei oikein osaa sääliäkään. Itse asiassa kaikki roolihahmot ovat jokseenkin luotaantyöntäviä, heistä ei voi pitää. Tositapahtumiin perustuvia elokuvia tehdään nykyään paljon, mutta erityisesti tämän kohdalla häiritsi se, ettei voinut tietää mikä on totta ja mikä liioiteltua. Elokuvan katsomisen luontainen seuraus on googlettaa kaikki trivia itse elokuvan tuottamisesta (kiinnostavia yksityiskohtia siitä löytyykin) ja itse Tonyasta.

rating 70,000

29.04.2019 klo 21:52

Charade - vaarallinen peli

Pidän Grantista, Hepburnista ja 60-luvun amerikkalaisista elokuvista - jostain syystä en kuitenkaan pitänyt Charadesta.

Katsoin elokuvan useammassa eri pätkässä, mutta en mitenkään odottanut tämän pariin palaamista. Kuvaavaa on että lopulta jäljelle jäi vain noin viiden minuutin pätkä - ratkaisun hetket - eikä edes se poltellut näpeissä.

Elokuvaksi siis varsinainen kahlattava, syitä voi etsiä monelta taholta: ohjaus oli tuskastuttavaa (Audreyn päälleliimatun kauhistuneiden kasvonilmeiden toistuva kuvaaminen ei luonut "tiivistä" tunnelmaa, päinvastoin), henkilöhahmot roolituksineen epäonnistuneita, ja tyylilajista ei saanut selvää - suuri osa ajasta liikuttiin epärealistisen huumorin puolella, mutta silti murhat olivat olevinaan kauheita. Juoni olisikin toiminut paremmin noirina (johon voisi hyvin kuvitella Bogartin pääosaan).

Erikoismainintana, jos tämä ei vielä tullut selväksi: Audreyn hahmo ei kerta kaikkiaan ollut uskottava, tai sitten rooli ei yksinkertaisesti sopinut hänelle. Myös kemia Grantin kanssa taisi hieman tökkiä.

Se mainittu viimeinen viisi minuuttia tosin pelasti juonta sen verran, että annan arvioksi kolme tähteä. Elokuvan voi katsoa toisen kerran uusin silmin - jos jaksaa.

rating 60,000

24.12.2018 klo 22:15

Kuninkaan hologrammi

Tom Hanks myymässä uusinta teknologiaa Saudi-Arabiaan. Hanke ei suju ihan odotetulla aiktaululla, ja lopulta mies löytää itsensä puuhaamasta maassa kaikkea muutakin.

Kategorisoisin tämän eräänlaiseksi road trip -elokuvaksi: vieraisiin maisemiin tutustumista oman arjen jäädessä koko ajan kauemmas taakse. Työ tietenkin sitoo päähenkilön jossain määrin todellisuuteen ja antaa hänen olemiselleen tarkoituksen, mutta hän rohkaistuu pikku hiljaa ottamaan ammatillisia ja henkilökohtaisia vapauksia ja kokeilemaan siipiään vieraassa ympäristössä.

Elokuva on alkuhetkiltään jossain määrin uskottava, mutta valitettavasti siihen ilmestyy syvänteitä ja lopulta suoranainen syöksylasku. Komediallisia piirteitä on paljon, ja vaikka juoni ei ollut kovin ytimekäs, se oli rytmitetty hyvin. Mielenkiintoni pysyi yllä loppuun asti, vaikka etukäteen paljon parjattu ylimääräinen romanssikuvio häiritsi minuakin. Elokuvaan kokonaisuudessaan täytyy suhtautua sellaisena kuin se on: fiktiona, aikuisten satuna. Sivumainiten maisemat ja rakennukset olivat vaikuttavia.

rating 60,000

24.12.2018 klo 14:53

Viimeinen mohikaani

Sotaelokuva puoliväkinäisellä romanttisella kuviolla. Iselläni kesti aika kauan hahmottaa, kuka taistelee milläkin puolella ja miksi. Tarina eteni raskassoutuisesti ja pitkälti ennalta-arvattavasti, taistelukohtaukset olivat suuria ja pitkiä, mahtipontista teemamusiikkia käytettiin säästelemättä. Hahmot olivat yksioikoisia niin luonteiltaan kuin toiminnaltaankin, heistä ei jaksanut kiinnostua tai välittää.

Kaikki tapahtumat keskittyivät sotatantereelle, vaikkakin se sentään vaihtoi välillä paikkaa. Odotin elokuvalta jotain ihan muuta.

rating 40,000

23.12.2018 klo 20:24

Passengers

Olen jäänyt koukkuun tähän elokuvaan. Joskus harvoin törmää tällaisiin helmiin, jotka eivät ole missään suhteessa täydellisiä, mutta ovat jotenkin turvallisesti jännittäviä eivätkä aiheuta liikaa ärsyyntymistä - ja joita voi katsoa uudestaan ja uudestaan.

En osaa selittää, mikä tästä scifistä tekee sellaisen. Kaikki näyttelijät ovat hyviä - pidän siis jokaisesta todella; visuaalinen puoli ansaitsee kympin; elokuva on teemaltaan vakava mutta kuitenkin hauska - ja se sijoittuu avaruuteen. Asetelma, jossa ihminen on syystä tai toisesta jäänyt yksin mellestämään vapaasti ympäristöönsä, on hyödynnetty hyvin.

Muutamilla melko pienillä muutoksilla juoni olisi ollut vieläkin parempi, mutta tähän on tyytyminen. Katsomisen arvoinen.

rating 70,000

19.12.2018 klo 20:53

Loving

Aiemmin näkemistäni elokuvista, jotka käsittelevät rotuerottelua (ja suoranaista orjuutta), suurin osa on sijoittunut Missisippin lähiympäristöön tai plantaaseille - kenenkään kokemuksia vähättelemättä, tämä tositarina ei ollut niin raju. Väkivalta loistaa poissaolollaan, elokuva on siinä ja monessa muussakin mielessä lapsiturvallinen.

Näyttelijät on valittu hyvin, erityisesti Richardia esittävä Joel Edgerton, joka on tarpeeksi tavallisen oloinen rooliin. Sanoisin yksinkertainen, mutta positiivisessa mielessä. Tulee mieleen suomalainen perusmies.

Juoni etenee hyvin maltillisella tahdilla, ja olisin ehkä itse toivonut hahmojen tuovan voimakkaammin ilmi omia ajatuksiaan. Nyt kokonaisuus jäi jotenkin hiljaiseksi ja vaatimattomaksi. Toisaalta, voisi kuvitella että käsikirjoitus on haluttu pitää mahdollisimman uskollisena alkuperäisille tapahtumille ja henkilöille - mikä on tietenkin kunnioitettava tavoite, ettei lähdetä värittämään tai arvailemaan. Elokuvassa oli kyllä kaikki draaman ainekset, mutta mahdollisuudet jätettiin aika lailla käyttämättä. Jonkun toisen ohjaajan käsissä tulos olisi voinut olla hyvinkin erilainen.

Jos kaipaa oikeussalidraamaa aiheesta, joutuu etsimään toisen elokuvan. Sanoisin että tämä on ennen kaikkea rakkaustarina ja pala historiaa, ei kummassakaan suhteessa siirappinen eikä rönsyilevä, vaan hillitty ja pelkistetty.

rating 60,000

18.12.2018 klo 16:00

Sully - Uroteko Hudson-joella

Kiinnostava elokuva kaikin puolin! Sai ajattelemaan sitä, mikä ero nykyisillä niin sanotuilla sankariteoilla on menneisiin: ennen huipputeknologian aikakautta oli käytössä vain silminnäkijöiden todistuksia, ehkä joidenkin tutkijoiden arvioita ja itse mukana olleiden kokemus. Nyt voidaan analysoida ja tallentaa tilanteita ihan eri tavalla, ja lopputulos ei välttämättä vastaa yhtään asianosaisten muistoja ja kokemuksia. Riittääkö se, että tekee parhaansa?

Elokuva tuo taitavasti esiin sen, millaiseen tilanteeseen media- ja tutkintapyörityksessä voinee pahimmillaan joutua. Suuri yleisö lyö puoliväkisin sankarin leimaa otsaan, kun taas toisaalla kyseenalaistetaan toimintamalli ja vihjataan ihmiselämien riskeeraamisesta turhaan. Ja kuten kapteeni itse toteaa: 40 vuoden uran arvo mitataan 208 sekunnin perusteella. Sullyn omia ajatuksia ei tuoda esiin alleviivaten, vaan rivien välistä voi lukea mikä poukkoilu hänen päässään käy. (Sivumainiten kuitenkin, elokuva on aina elokuvaa, en ole perehtynyt alkuperäisiin tapahtumiin yhtään sen syvällisemmin. Pääasioita juonen kannalta lienee, että kaikkien hahmojen tunteisiin voi eläytyä ja nähdä heidän näkökantansa.)

Kaikki näyttelijät oli valittu hyvin, pidän Tom Hanksista missä tahansa mutta ensimmäistä kertaa myös Aaron Eckhart sai pisteeni - yleensä en voi sietää hänen roolitöitään, mutta tämä oli kuin nyrkki silmään. Yhteispeli näyttelijöiden kesken toimi mainiosti.

Elokuvan aikajana olisi saanut olla aavistuksen yhteneväisempi, nyt pompittiin hyvin monella eri aikakaudella niin lähempänä kuin kauempanakin - perässä kuitenkin pysyi, mikä lienee tärkeintä. Yleisesti ottaen elokuvan pituus oli juuri sopiva.

rating 70,000

18.12.2018 klo 15:38

Waterworld

On kulunut jo jonkin aikaa siitä, kun tämä tuli katsottua, mutta päällimmäiset asiat jotka jäivät mieleeni: huonoimpia näkeminäni elokuvia - toisin sanoen jos joku pitäisi lonkalta heittää, tämä tulisi ensimmäisenä mieleen, visuaalisesti (ja miksei sisällöllisestikin) poikkeuksellisen ruma, älytön ja kaiken kaikkiaan väkivaltainen rymistely.

rating 20,000

18.12.2018 klo 15:33

Robin Hood - varkaiden ruhtinas

Olen tähän asti ajatellut, että Waterworld on huonoimpia elokuvia joita olen nähnyt, ja tämä Robin Hood -versio muistutti sitä kummallisesti. Arvaukseni osui oikeaan: pääosanäyttelijän lisäksi kumpaistakin yhdistää sama ohjaaja, Kevin Reynolds.

Minulla ei ole tyylistä mitään hyvää sanottavaa. Dialogi ja näyttely ovat eritoten elokuvan alkupuolella todella tönkköä settiä, huumoria oli kai yritetty viljellä mutta se onnistui vain muutamissa yksittäisissä heitoissa - kaiken kaikkiaan elokuva oli teemoiltaan liian synkkä ja väkivaltainen. Hahmot olivat karrikoituja, eritoten ilmeisesti katsojien yleensä suosima pahis-sheriffi. Monet kohtaukset tai niiden yksityiskohdat ovat myös yksinkertaisesti älyttömiä. Kokonaisuus söi itseltään kaiken uskottavuuden, ja kuten sanottu, komediana tähän ei voi suhtautua.

rating 40,000

10.12.2018 klo 18:43

Step Up

Olin vähän pakotettu katsomaan tämän kavereiden kanssa elokuvan ilmestymisaikoihin, jolloin kuuluin vielä iältäni suurin piirtein kohderyhmään. En ole kyseistä elokuvasarjaa - tai muitakaan teinitanssielokuvia - koskaan pahemmin arvostanut, mutta täytynee myöntää ettei tämä ollut niin ällö kuin muistelin.

Mitään uuttahan ei sinänsä ole tässäkään: amerikkalaisia stereotypiateinejä, romansseja ja tanssinumeroita. Juoni itsessään on höttö, suurimmilta osin eipäs-juupas-vetkuttamista, vähän epäuskottavia piirteitä (kuten tapahtumien aikataulutus elokuvan loppupuolella) ja tietenkin muutama ennalta-arvattava, ylidramaattinen käänne.

Kuten genreen kuuluu, keskiössä on tanssi. Se sujuu kaikilta hyvin ja on pääroolissa kuljettamassa juonta eteenpäin. Henkilöhahmot ovatkin sitten sivuroolissa paperinohuine persoonallisuuksineen. Vähässä dialogissakaan ei ole kehumista, se olisi voinut nostaa tasoa huimasti.

rating 60,000

09.12.2018 klo 21:03

Planeetta 51

Elokuvassa hauskaa on alkuasetelma, mutta siihen se sitten jääkin. Kaikki henkilöhahmot ovat todella ärsyttäviä, ainoa varsinaisesti hauska on robotti joka tuo mieleen Wall-en. Juoni on pöljä.

Ottaen huomioon että kyseessä on lastenelokuva, jatkuvat viittaukset esim. Alieniin olivat mielestäni enemmänkin hämmentäviä kuin hauskoja. Shrek-tyylisenä nuorten ja aikuisten elokuvana paketti olisi voinut toimia paljon paremmin.

rating 20,000

09.12.2018 klo 20:55

Space Chimps

Käsittämättömän epätasainen tuotos - uskomatonta että tällaista työnjälkeä on kehdattu päästää teattereihin.

Hämmentävää, että paikoiteillen hahmojen liikkeet ja miljööt on animoitu ihan mukiinmenevästi, mutta hetkittäin taso on sitä että barbinukkekin liikkuisi luontevammin ja 90-luvun tietokonepeleistä löytyy parempia grafiikoita. Tai no hyvä on, liioittelematta: mikä tahansa nykyajan laaduton 3D-lastensarja, joita tulee joka tuutista, ajaa samalle tasolle.

Dialogi (suomidubeilla) noudattaa samaa kaavaa - osa puujaloista on itse asiassa hauskoja ja osa taas järkyttävää kuraa. Suomiäänistä plussa, kuulin muun muassa Buzz Lightyearin!

Juoni on sanalla sanoen typerä. Hahmot ovat stereotypioita ja päähenkilö todella ärsyttävä.

rating 30,000

09.12.2018 klo 20:38

The Square

Ehkä en tekisi tästä niin suurta "tapausta", mutta kuitenkin pitkälti viihdyttävä ruotsalainen nykymaailmaan sijoittuva draamakomedia, jossa on joitain ihan hauskoja oivalluksia taiteesta ja ajan hengestä. Absurdeja piirteitä löytyy elokuvan loppupuolelta.

Joku arvostelija oli löytänyt tästä vaikka mitä yhteiskunnallisia nyansseja, mitkä varmaan menivät itseltäni täysin ohi. Eipä tullut keskityttyä ihan niin syvällisesti. Pakka tuntuu hajoavan jossain vaiheessa, juoni ei ole niin kiinteä paketti kuin toivoisi. Osan kohtauksista ja kokonaisista juonikaarista olisi voinut jättää surutta pois.

rating 60,000

09.12.2018 klo 20:14

Keskustelu

Paikoittain mieleeni tuli elokuva Ammatti: reportteri, mutta se taisi johtua ihan vain ajan hengestä (kummatkin on julkaistu 1975).

Keskustelun päähenkilö on katsojalle käsittämättömän sulkeutunut, vainoharhaisen oloinen hahmo, joka ei päästä yhtään ketään lähelleen. Miljööt ovat huolella mietittyjä ja jännitystäkin on luvassa leffan loppupuolella, mutta muuten anti jää vähäiseksi. Erinomainen dialogi tai musiikki olisi voinut korvata muita puutteita, mutta ei. Jää pannukakuksi.

rating 50,000

09.12.2018 klo 19:50

Tanssit

Kiinnostava! Tunsin itseni hyvin sivistymättömäksi kun en ensin tajunnut elokuvan aikajärjestystä, enkä kaikkia taustalla vaikuttaneita tapahtumia. Myös henkilöhahmoja oli sellainen kokoelma, että en osannut yhdistää heitä toisiinsa eri vuosikymmenten dramaattisissa tyyleissä. Mutta tämähän huutaa vain uudelleen katsomista!

Ensimmäisenä elokuvassa esitelty aikakausi on ehdottomasti hauskin, jotkin juonen osat ovat valitettavasti heikompia.

Suon mielelläni omin valtuuksin tälle klassikkoleiman. Hyvät suoritukset kaikilta!

rating 60,000

09.12.2018 klo 19:42

Florence

Komediaksi tarina on monella tasolla surullinen ja draamaksi muuten vain epäuskottava, en erityisesti nauttinut elokuvan katsomisesta. Sivukommenttina tiedän siis juonen perustuvan tositapahtumiin, mutta ne tositapahtumat kuulostavat harvinaista kyllä kiinnostavammilta kuin mitä tässä (tai ranskalaisessa versiossa) on esitetty.

Muutama hyvä kohtaus jäi mieleen, mutta ei houkuttele ääreensä uudestaan. Pokka pitää Meryl Streepillä.

rating 50,000

09.12.2018 klo 18:25

Marguerite

Mahdotonta olla vertaamatta elokuvaan Florence, joka kertoo pitkälti saman tositapahtumiin perustuvan tarinan - etenkin kun elokuvat julkaistiin peräkkäisinä vuosina. Marguerite on kuitenkin kauempana alkuperäisasetelmasta, ihan jo siksikin että se on sijoitettu, no, Ranskaan.

Ajattelin elokuvan alkupuoliskolla, että näistä kahdesta Marguerite on ehdottomasti vakuuttavampi ja tyylikkäämpi versio, mutta valitettavasti elokuva huononi loppua kohden (mistä puheen ollen viimeistä varttia en ymmärtänyt enää ollenkaan). Vaikka käännän asiaa miten päin, en löydä kaksituntisesta myöskään mitään komedian elementtejä, ellei lasketa yhtä montaasia - joka ei sekään ole itsessään maininnan arvoinen - ja tietenkin laulukohtauksia, mutta vitsi vanhenee aika nopeasti. Pisteet tosin roolisuorituksesta!

Lopputulos on kauttaaltaan synkkä draama, jossa Margueritea käy tietenkin sääliksi ja suurinta osaa muista roolihahmoista inhoaa enemmän tai vähemmän. Muutama inhimillisen oloinen tapaus on joukossa, mutta eiköhän tämä ollut tässä. En aio katsoa uudestaan.

rating 40,000

30.06.2018 klo 21:09

Monsters

Yhdentekevämpää scifiä saa hakea. Katsoin tämän useampi vuosi sitten ja leffasta unohtui melko lailla kaikki muu sisältö kuin tieto siitä, että kyseessä oli budjettituotanto. Se ei valitettavasti ole itseisarvo.

Hahmot ovat sietämättömiä ja juoni suorastaan tylsä. Nyt kun elokuva ilmaantui uudelleen katsottavaksi netti-TV:hen se tuli selailtua pikaisesti läpi klikkailemalla ihan vaan sen varmistukseksi että kyseessä on sama tekele. Ei mitään mielenkiintoa katsoa uudestaan.

rating 40,000

01.04.2018 klo 21:29

Angry Birds -elokuva

Positiivinen yllätys juonen ja kekseliäisyyden puolesta - en olisi odottanut että simppelin pelin tuotteistaminen elokuvaksi poikisi näin viihdyttävän lopputuloksen.

Ei tietenkään mitenkään syvällinen sisällöltään eikä Pixar-tasoa millään mittarilla, mutta paremman puutteessa katsoisin uudestaan.

rating 60,000

29.03.2018 klo 09:11

Dyyni

Selvitin mahdollisimman vähän varsinaiseen elokuvantekoon liittyvää triviaa ennen katsomista, mutta tällaisilla pohjatiedoilla lähdin liikkeelle: elokuva pohjautunee pidettyyn, epäilemättä massiiviseen ja eepokselliseen scifiromaaniin (jota "oli pidetty mahdottomana kuvata elokuvaksi") ja varsinaisessa tuotannossa oli paljon taloudellisia ongelmia ja elokuva floppasikin pahasti. Ai niin, ja leffa jakaa katsojien mielipiteet aika fifty-fifty.

Nyt leffan nähneenä voisin allekirjoittaa kaikki väittämät.

Yritin suhtautua katsomiseen sillä mielin että jätän huomiotta edes osan vanhentuneista tehosteista ja keskityn hahmoihin tai tarinaan tai mihin hyvänsä, mutta se ei kerta kaikkiaan onnistunut. Jokainen uusi kohtaus herättää kysymyksen "mitä?!". Tämä tapahtuu monella eri tasolla: musiikki (kenen mielestä oli hyvä ajatus edes 80-luvulla sotkea Toto scifielokuvaan?), ohjaus (...sanat eivät riitä kuvailemaan), näyttelijät (ei kehumista - sitten vielä yllätyksellisesti Sting, joka tosin taisi olla parhaimpia!), tehosteet, käsikirjoitus...

Tuli tunne että kirjasta - johon en siis ole tutustunut - ei oltu haluttu jättää mitään pois, ja tästä syystä koko elokuvan alkuosa tuntuu raskaalta kun kaikki laitteet ja ylipäätään mielikuvituksellinen terminologia yritetään esitellä ja samalla takoa katsojan päähän, jotta juoni olisi edes jotenkin ymmärrettävä. Välillä selittäminen on kiusallisen läpinäkyvää, joskus asioihin vain viitataan ohimennen.

Sitten on vielä miljöö ja maskeeraus! Jotkin osat puvustuksesta ovat onnistuneet, mutta suurimmassa määrin erilaiset hahmojen paiseet, rohtumat ja rehottavat kuontalot herättävät lisää kysymysmerkkejä - sekä ovat etovia katsella. Pahikset eivät ole pelottavia, ne ovat vain ällöttäviä. Rakennuksissa, aluksissa, planeetoilla, kaikissa maistuu kulissi. Epäaitoutta ei saada ravistettua pois.

Aitoja tai sen kaltaisia henkilösuhteita tai -kemioita elokuvassa ei nähdä ollenkaan. Leffa loppuu kuin seinään ja vielä viimeinen hämmennys aiheutuu poikkeuksellisen lyhyistä lopputeksteistä.

Olisi kiinnostavaa tietää, missä vaiheessa tekijätiimillä on mennyt usko koko projektiin. Voin kuvitella miten kaikki yritetään lopulta puoliväkisin saada kasaan ja kursia kokoon niin että teoksen voi päästää teattereihin. Vaikea ajatella, että kukaan olisi erityisen ylpeä siitä, että on ollut mukana teoksessa.

rating 40,000

16.03.2018 klo 18:05

Arrival

Hieman hidastempoinen scifi, jossa kikkaillaan kielillä ja logiikalla - ei huono lähtökohta, mutta lopputulos jäi turhan mystiseksi (mikä henkilökohtaisen tulkinnan mukaan ei johdu siitä, että katsoja voisi keskittymällä ja päättelemällä ymmärtää elokuvan loppuratkaisun taustat ja kaavat, vaan laiskasta käsikirjoittamisesta ja siitä että juoni on ajettu umpikujaan josta kukaan ei tiedä ulospääsyä). Tietysti elokuvassa on paljon myös mahdollista hoksattavaa ja se antaa lopulta tilaisuuden pohtia, miten itse toimisi vastaavassa tilanteessa. En pidä tätä itseisarvona vaan päälleliimattuna twistinä, ominaisuutena jolla yritettiin saada juoneen jotain sisältöä.

rating 60,000

16.03.2018 klo 17:58

Money Monster

Trilleri, jossa jännitys ei tiivisty. Vähän saarnaava ja epäuskottava. Aika kiltti ja ei umpisurkea kuitenkaan, joten Clooney-fanit voivat katsastaa.

rating 50,000

16.03.2018 klo 17:55

Kilpajuoksu taikavuorelle

Malliteos, jolla demonstroida mitä termi "turha elokuva" tarkoittaa. Juoni ei tuntunut lähtevän lentoon, vaikka toimintaa olikin - lähinnä juoksenneltiin (ja ajettiin) ympäriinsä suurin osa ajasta vihollisia pakoon. Jokainen sivujuoni ja -hahmo tuntui todella päälleliimatulta. Tehosteet itsessään olivat kelvollisia, mutta kaikki maan ulkopuolinen teknologia... no... muistutti lähinnä McDonalds-leluja.

Scifiksi tämän kai joutuu kuitenkin pitkin hampain kategorisoimaan. Muistuttaa etäisesti X-Meniä, ikään kuin lastenversiona. Tosin ottaen huomioon että lapset ovat potentiaalisin kohderyhmä tällaiselle älyvapaalle seikkailupätkälle, elokuva sisälsi yllättävän paljon väkivaltaisia lähitaistelukohtauksia.

En suosittele kenellekään. Jos jotain positiivista pitää sanoa, pääosatyttö oli bambinkatseineen ihan söpö.

rating 30,000

12.10.2017 klo 16:09

Pikku Pingviini

Täysin omasta muistista pudonnut, mutta internetin ihmeellisestä maailmasta löytynyt lapsuusmuisto. Tämä B-luokan animaatio tuli tuijoteltua useampaankin otteeseen. Ei sinänsä itse elokuvan vika, mutta myöhemmin lähes identtisiä pingviinitarinoita (Happy Feet ja Surf's Up) on ilmaantunut sen verran, ettei niitä juonellisesti meinaa erottaa toisistaan.

rating 50,000

29.07.2017 klo 22:32

Nick & Norah - loputon soittolista

Yksityiskohtia reippaasti muuntelemalla olisin pitänyt kovasti tästä leffasta. Sääli!

Monet elementit nimittäin toimivat. Bändin metsästäminen oli juttu, johon en ollut aiemmin törmännyt, ja ylipäätään ajelu yön läpi ympäriinsä toimi harvinaisen hyvin - reissu oli tapahtumarikas ja sillä oli koko ajan selkeä päämäärä. Muistini mukaan dialogikin oli paikoin nokkelaa.

Valitettavasti elokuva on ohjattu kuitenkin vahvasti aivottomalle teinilinjalle ja sen sijaan että se olisi söpö ja viaton (mitä kai alunperin odotin), se on alatyylinen ja paikoin oksettava (kirjaimellisesti). Kokonaisuus on ristiriitainen, ja haluaisin kerta kaikkiaan nähdä paremman version tästä. Nyt en suosittele edes katsomaan.

rating 40,000

29.07.2017 klo 22:22

Metropolis

Vihdoinkin sain katsastettua tämän klassikon (pidemmän version). Täytyy myöntää, etten suoriutunut ihan yhdeltä istumalta, mutta toisaalta juonessa oli sen verran vetoa että katsomisen jatkamiseen ei tarvinnut erikseen etsiä motivaatiota.

Noin puoliväliin saakka tarina eteni aika hidastempoisesti enkä kyennyt ymmärtämään, miksi elokuvasta niin paljon meuhkataan. Mutta loppupuolella alkoi tapahtua! Täytyy nostaa hattua sille vaivannäölle, jolla filmi on kuvattu, ja myös monille suhteellisen onnistuneille tehosteille. Juonessa on monia elementtejä, mutta se ei ole kovin hiottu - toisaalta väliäkö sillä: kyseessä on silti täysverinen scifi mykkäelokuvan aikaan!

Olen vieläkin kahden vaiheilla siitä, onko Brigitte Helmin näyttely nerokasta vai ärsyttävää - taitavaa joka tapauksessa. Ja vaativaa: naista riepoteltiin tavan takaa kuin räsynukkea. Marian hahmo onkin keskeisin ja kiinnostavin koko tarinassa.

rating 70,000

29.07.2017 klo 22:07

Minun on kosto

Katsottava draama/jännitys. Aikakaudeltaan hieman keskitasoa parempi elokuva.

rating 60,000

29.07.2017 klo 22:03

Rakkaus

Käsittelee vähintäänkin yhtä paljon vanhenemista kuin rakkautta. Koskettava ja todentuntuinen, valitettavasti loppu pilaa mielestäni koko elokuvan sanoman ja ylipäätään juonen kaaren. Tarinan olisi pitänyt ravistella katsojaa ehkä vielä enemmän, olla jollain tavalla vielä järkyttävämmän surullinen tai sitten toisaalta toivoa herättävä ja edes paikoittain huumoria pilkahteleva. Nyt mielenmaisemaksi elokuvasta jää tasapaksu masennus, eikä se houkuttele katsomaan teosta uudestaan.

Suosittelen kuitenkin vilkaisemaan sen kerran, sillä ajatuksia tämä varmasti herättää kaikissa - etenkin elokuvan alkupuolisko ja tapahtumien eteneminen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että aviomiehen näkemä (lyhyt) uni on varmaan realistisin elokuvassa koskaan näkemäni.

rating 60,000

29.07.2017 klo 21:48

50/50

Menetteli. Söpö romanssi oli oikeastaan elokuvan ainoita meriittejä. Samoin kohtaus, jossa Adamin (Joseph G.-L.) kaveri Kyle (Seth Rogen) ottaa kantaa kenties epäkorrektisti mutta melko vastaansanomattomasti ystävänsä parisuhteeseen. Muuten en pitänyt parivaljakon alatyylisisitä keskustelunaiheista, enkä ollut oikeastaan tyytyväinen siihenkään, miten sairaus elokuvassa esiteltiin. Juoni oli vähän höttö ja liiankin kepeä.

rating 50,000

22.07.2017 klo 23:24

Kunnon dinosaurus

Koska edes traileri ei herättänyt minkäänlaista mielenkiintoa nähdä koko elokuvaa, en odottanut siltä paljon lopulta sen katsoessanikaan.

Ja taisin silti vähän pettyä! Juoni on ontto, väljähtynyt, kuin jonkin keskivertolastenpiirretyn venytetty jakso - keksimällä keksitty. Hahmot eivät saa puolelleen tai ole tarpeeksi omaperäisiä (poikkeus: tyrannosaurukset), ja vaikkei hahmogalleria kirjava olekaan niin nekin vähät jäävät jotenkin irrallisiksi. Kuten joku mainitsikin, muistuttaa paikoitellen vähän Leijonakuningasta.

Pixarin huonoimpia tuotoksia, valitettavasti.

rating 50,000

22.07.2017 klo 23:08

Kiviset ja Soraset

Aikaa vierähtänyt siitä kun tämän viimeksi näki, lapsena tuli tuijoteltua. Ei ole koskaan kuulunut suosikkeihin, ehkä siksi että on jotenkin niin todellisuudesta irrallaan. Mutta nyt kun aloin pohtimaan, miljöö kaikkine rekvisiittoineen on toteutettu mukavalla ja mieleenpainuvalla tyylillä. Aikuisena tästä luultavasti irtoaa myös vitsejä, joita ei lapsena niin ymmärtänyt.

rating 60,000

22.07.2017 klo 22:59

Nader ja Simin: Ero

Tiesin elokuvan olevan hyvä ainakin jossain merkityksessä, kerran on kerännyt niin paljon huomiota osakseen. mutta yllätyin silti todella positiivisesti.

Kuvittelin juonen olevan draamapainotteinen perheen arkikuvaus, jossa puidaan avioeroa suunnalta jos toiseltakin ilman sen kummempaa tarinaa (amerikkalaisia verrokkeja on tullut nähtyä jo liikaa) - olin onneksi väärässä. Kyseessä ei todellakaan ole hidastempoinen, puiseva draama, vaan liikkuva ja etenevällä (lähes jännärimäisellä) juonella varustettu täysverinen elokuva, jossa on paikallista sävyä ja kulttuuria mutta silti samastuttavat hahmot ja tilanteet.

rating 80,000

22.07.2017 klo 22:48

Tulikärpästen hauta

Elokuva pitäisi ehkä arvostella kontekstissaan eikä siitä irrotettuna, mutta ei auta.

Raadollisesti kommentoiden: en pitänyt visuaalisesta ilmeestä, en ymmärtänyt hahmojen motiiveja (ja tunnekylmyyttä) - niitä ei mielestäni avattu tarpeeksi - ja elokuva oli tosiaan masentava, mutta en itkenyt silmiä päästäni.

Ottaen huomioon valmistusvuoden ja kulttuuritaustan, johon elokuva sijoittuu, sekä tietenkin ajanjakson johon itse tapahtumat sijoittuvat, elokuvasta on varmasti mahdollista saada paljon enemmän irti ja ymmärtää henkilöhahmoja syvällisemmin. Mutta jos sitä tarkastelee irrallisena teoksena, se ei ollut läheskään yhtä koskettava tai mieleenpainuva - sanalla sanoen: järkyttävä - kuin on annetu ymmärtää.

rating 50,000

22.07.2017 klo 22:33

Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Musta komedia ei yleensä tyylilajina oikein uppoa, mutta tätä tunsin ymmärtäväni. Katsomisesta on jo aikaa, mutta mielikuvaksi jäi että elokuva oli teemoistaan huolimatta kepeä - ja tosiaan, ihan hauska.

rating 60,000

17.07.2017 klo 20:55

Tapaus Punahilkka 2

Eihän tätä melkein kestänyt katsoa. Sanat eivät riitä kuvaamaan. Sääli, ykkönen oli niin hyvä!

rating 20,000

17.07.2017 klo 20:50

Lemmikkien salainen elämä

Elokuva saa arvosanaksi ala-arvoisen. Mitä ajatuksen köyhyyttä - en pidä kovin suuressa arvossa Illuminationin animaatioita ylipäätään, mutta tässä on menty juonen sisällössä vielä askel taaksepäin. Muistattehan Cartoon Networkin surkeat tusinapiirretyt? "Hauskuus" oli hahmojen lyhytpinnainen reagointi ongelmiin, joka ilmeni muun muassa kurkku suorana huutamisena ja väkivaltaisena käytöksenä.

Lemmikkien salainen elämä ei mene ihan niin pitkälle, mutta kieltämättä nyt - kun elokuvan katsomisesta on kulunut enemmän aikaa - melko lailla ainoita muistamiani hahmoja on edellämainitunlaisesti käyttäytynyt pupu (joka jostain syystä on kuin suoraan Tapaus Punahilkasta). Muistan nauraneeni muutamalle irralliselle vitsille, mutta päällimmäinen tunne joka syntyy kun on elokuvan kanssa missään tekemisissä, on ärsyyntyminen. En koe mitään tarvetta katsoa tätä enää ikinä uudestaan, enkä olisi varmasti menettänyt mitään jos ensimmäinen kertakin olisi jäänyt väliin. En suosittele.

rating 30,000

26.02.2017 klo 20:57

8. kadun ihme

Tuli katsastettua, kerran Spielberg on häärinyt tuottamassa kyseistä pätkää.

Miljööltään ja hahmoiltaan tunnelmallinen elokuva, jonka varhaiset tehosteet toimivat ihan kiitettävästi. Valitettavasti parhaaksi ansioksi jää nostalgisointi ja fiilistely, itse tarina kun on aika tylsä. Pisteitä kuitenkin siitä, että tarinan keskiössä on vanha pariskunta - sitä harvemmin näkee!

rating 50,000

26.02.2017 klo 20:41

Ant-Man

Odotin elokuvan olevan jotenkin nolompi, joten yllätyin siitä että se ylti jonkinasteiseen uskottavuuteen. Tehosteet toimivat hyvin, mutta tarina on sanalla sanoen tylsä ja mielikuvitukseton (ja kuten Marvelilla tapana on, viimeistään lopussa menee överiksi). Puhumattakaan siitä että koko elokuvan alkuosa laahaa. Ja päähenkilölle on väen väkisin viritelty romanttinen suhde, joka on päälleliimattavuudessaan omaa tasoaan.

Olisihan se hauskaa, jos kyseessä olisi uusi supersankarigenren merkkiteos, mutta ei kai näistä lähtökohdista kovin kummoista tarinaa pystyisi parhaalla tahdollakaan rakentamaan. Ja omalla kohdallani alkaa vähän nyppimään tämä jokaisen Marvelin elokuvan kytkeminen löyhästi Avengersiin. En luultavasti tule katsomaan uudestaan.

rating 60,000

26.02.2017 klo 20:23

Pioneer - sukellus meren syvyyksiin

Hieman sekava ja tylsä norjalaistrilleri, jossa on vähän kaikkea. Päähenkilö tuntuu liian yksinkertaiselta hahmolta (vaikka yritystä on ollutkin), jonka pakkomielteisyys onnettomuuteen tuntuu suurimman osan elokuvasta ärsyttävältä. Leffan loppupuolella tapahtumia on vähän liikaakin verrattuna alun suhteelliseen hidastempoisuuteen. Loppu tuntuu viimeistelemättömältä ja moni kysymys jää ilman vastausta.

Mutta ei elokuva mikään huonokaan ollut: Hollywoodissa tuotetaan jatkuvasti samanlaista tasapaksua tavaraa - jopa huippunäyttelijöillä roolitettuna - joten mieluummin kulutan aikaani norjalaisen teoksen parissa ihan vaan eksotiikan vuoksi.

rating 50,000

26.02.2017 klo 20:09

Arkajalat

Seikkailuelokuva, jossa ei ole pihistelyn makua. Kuten moni on jo todennutkin, olisi ollut nastaa nähdä tämä lapsena, jolloin tarina olisi varmasti mennyt täydestä. Näin aikuisen näkökulmasta juoni hahmoineen on liian yksioikoinen ja lapsellinen.

Tarinankerronnassa on tiettyä Spielbergimäisyyttä, mutta kokonaisuus ei ole viimeistelty. Kerronta ei onnistu jännityksen pitämisessä yllä, huumori ei ole nokkelaa ja näyttelijöiden ohjaus tuntuu puutteelliselta.

Vaikka elokuva onkin nuoremmalle väelle suunnattu, siitä olisi saatu pienellä hiomisella huomattavasti parempi myös aikuiseen makuun - sääli.

rating 50,000

22.02.2017 klo 20:48

Perhe – August: Osage County

En keksi syytä, miksi kukaan haluaisi katsoa tällaista keksittyä draamaa tulehtuneista perhesuhteista. Elokuvassa ei ole huumoria tai toivoa paremmasta - ylipäätään valon pilkahdustakaan. Hahmoihin ei voi samastua, vaikkakin ovat jossain määrin inhimillisiä peittelemättömine luonteenheikkouksineen.

Tietyllä tapaa elokuva on elämänmakuinen, mutta maistuu nimenomaan pahalta. Ei synnyttänyt minkäänlaisia positiivisia tunteita tai edes saanut ajattelemaan syvällisemmin.

rating 30,000

22.02.2017 klo 20:42

The Giver

Visuaalisesti virheetön, mukavilla näyttelijöillä ryyditetty, mutta ajatus ja perusideologia tökkii niin monella tavalla, että kokonaisuus jää epäuskottavaksi. Loppu eritoten.

Olisi mielenkiintoista lukea joskus kirja ja tarkastaa vuotaako sekin logiikaltaan kuin siivilä (en usko että ainakaan näin pahasti) - tarinassa oli potentiaalia, elokuvassa materiaalia oli jouduttu mahdollisesti karsimaan ja tapahtumia kiirehdittiin liikaa eteenpäin.

Tällaisenaan kerran katsottava, ei jää voimakkaasti mieleen muttei ole täysin unohtunutkaan, vaikka katsomisesta on jo useampi kuukausi.

rating 60,000

22.02.2017 klo 20:21

Maltan haukka

Pieni huomio alkuun: tulipahan katsottua tämä heti Syvän unen perään (tietämättömille: toinen Bogart-klassikko) - sääli että kummassakin niminäyttelijä esiintyy yksityisetsivänä, joten jo katseluvaiheessa juonet uhkasivat mennä mielessä sekaisin, puhumattakaan nyt kun yrittää säällisesti niitä arvioida.

Verrattuna Syvään uneen kuitenkin pidin tästä enemmän. Maltan haukka oli selkeämpi ja tavallaan vähemmän synkkä. En pysynyt ihan satasella juonessa mukana nytkään, mutta ainakin hahmoja oli vähemmän ja lopulta tuntui että jotenkin ymmärsin, mistä oli kyse. Kokonaisuus jäi mielestäni auttamattoman tylsäksi - ja elokuvan naishahmo stailauksen tai jonkin muun piirteen vuoksi epäuskottavaksi ja -kiinnostavaksi, ollakseen niin keskeisessä roolissa.

Pieni huomio myös loppuun: ehkä film noir ei ole iskevin tyylilaji tähän katsojaan. Harjoitus tekee mestarin, joten ehkäpä tulevaisuudessa tulee tämäkin teos katsastettua uudestaan.

rating 60,000

22.02.2017 klo 20:09

Syvä uni

En kerta kaikkiaan ollut saada katsottua loppuun kyseistä klassikkoa (taisin lopulta tauottaa kolmeksi osaksi). Pidän aikakauden elokuvista yleensä, pidän Humphrey Bogartista ja haluaisin pitää noirista, mutta tämä oli jotenkin liikaa.

Juonessa ja etenkään sen henkilöhahmoissa (joista suurimman osan ajasta puhutaan vain nimillä henkilöitä pahemmin esittelemättä) oli vaikeaa pysyä perässä - edes käsittää, mistä pohjimmiltaan on kyse. Tarinan kulkusuunta, hahmojen motiivit, suhteet ja tavoitteet... kaikki tuntui olevan hämärän peitossa.

Allekirjoittanut ei siis jaksanut kiinnostua tai keskittyä tarpeeksi. Positiivisena puolena: elokuva varmasti kestää monta katselukertaa.

rating 40,000

22.02.2017 klo 19:58

What Maisie Knew

Kuvaus erolapsen elämästä kauheimmillaan, mutta onneksi myös parhaimmillaan. Elokuvasta jäi yllättäen hyvä mieli.

Tarina oli tarpeeksi irrallaan arkielämästä ollakseen kiinnostava, kukaan hahmoista ei ollut stereotyyppisen ärsyttävä (ei erityisen syvällinenkään, mutta ei takerruta siihen), elokuva oli kuvattu kauniisti ja juoni piti otteessaan. vaikka koostuikin käytännössä vain yksittäisistä hetkistä kuusivuotiaan elämässä. Lapsinäyttelijä oli suloinen ja samastuttava olematta imelä - aidon ja kiltin oloinen.

Kiinnostavaa muuten, että Maisien tilannetta ei pahemmin kommentoida ääneen - vaikka näemme monia hahmoja jotka voisivat tilanteen puolesta sanoa, mitä kaikki katsojat ajattelevat. Näin elokuvan sanoma on hiljainen, mutta kuitenkin alleviivaava: saarnaava tyyli vältetään.

rating 70,000

13.02.2017 klo 21:04

Kamppailu merta vastaan

Elokuva, joka ei miltään osalta jää mieleen. Ihan kiva, ihan hieno ja ei mainittavia vikoja - eipähän vaan herätä mitään tunteitakaan tai kiinnostusta ylipäätään.

rating 50,000

10.02.2017 klo 23:14

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi

En yleisesti ottaen ymmärrä mustaa huumoria tai pidä sitä hauskana, mutta tämä leffa oli poikkeus. Yllättäviä tilanteita ja takaumia riittää, sujuvasti ruotsalaisille ominaisella oivaltavalla dialogilla.

rating 60,000

10.02.2017 klo 23:02

Selviytyminen

Todettakoon, että jotkin (tosi)tarinat toimivat elokuvina ja toiset eivät. Tämä yksilö ei ollut kovin mieleenpainuva vaan jäi jotenkin pinnalliseksi. En olisi tehosteilla ja uhrimäärillä mässäilyä toivonutkaan, mutta jotenkin kollektiivinen suuri hätä ja toisaalta yksilöiden kokemukset olisi pitänyt saada paremmin vangittua, jotta elokuva koskettaisi ja siinä olisi mitään itua. Nyt jäätiin jonnekin luonnononnettomuus-katastrofielokuvan ja dokumentin välimaastoon, eikä rohkeasti (tai hyvin) tehty kumpaakaan.

rating 50,000

10.02.2017 klo 22:53

Oman elämänsä sankari

Todella häiritsevää, että elokuva ei tuomitse asioita, joita pitäisi. Juoni on niin monella eri tasolla moraaliton, etten ole tainnut nähdä vastaavaa.

rating 20,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat