Maximus

Maximus

Käyttäjä, 54 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (412)

27.10.2016 klo 01:39

Take Me Home Tonight

Jonkun sortin nostalginen fiilis tuli tästä. Kenties saanee puoli pojoa lisää sen vuoksi, mutta itse pidin jokatapauksessa. High school party menoja on nähty jo loputtomiin elokuvissa, mutta take me home tonight tuo tuohon kuitenkin jotain freshiä ja hauskaa. Ei nyt mitään huutonauruja, mutta enemmänkin sellainen hyvänmielen komedia. Näyttely on mielestäni melko laadukasta ja rohkeaa, vaikka hahmot pienen lenkin kiertävätkin kliseepolulla. Juonesta nyt ei mitään erikoisempaa mainittavaa, kaikkihan sen tietävät miten romanttiset komediat etenevät. Tälläinen yleinen sekoilu & seikkailu juhlista toiseen Superbadin tapaan luo kuitenkin oman tunnelmansa ja piristää mieltä ihan kivasti. Ainakin näin kun on tämän tyyliset pätkät jääneet hieman vähemmälle katselulle.

3.5/5

rating 70,000

09.08.2016 klo 15:35

Suicide Squad

Tuli pohdittua, että mitäs jos tästä pätkästä otettaisiin nämä "rikkaat" hahmot poies ja tilalle laitettaisiin aivan tavallisia sotilaita hoitamaan elokuvassa annettua tehtävää. Eihän tässä olisi juuri mitään.

K-12 paistaa läpi melko pahasti (rahan maku suussa), leikatut kohtaukset haamuilevat leffan tunnelmassa poissaolollaan ja melkein jokaisen hahmon tarina jää puolitiehen.

Vioistaan huolimatta itse pidin Suicide Squadin hahmoista ja haluaisin nähdä heitä lisää, tällä kertaa sensuroimattomana ja vähemmän leikeltynä. Pääpahista lukuunottamatta, joka oli melko tylsä tai ainakin toteutettu huonosti.

rating 60,000

15.12.2015 klo 13:23

A Very Murray Christmas

Kertaalleen katsottava jouluinen musikaali. En tiennyt, että kyseessä on musikaali kun aloitin katselun. Musikaalit eivät yleensä ole mieleeni, mutta tämä sisälsi myös jonkun verran dialogia. Tosin loppua kohti musiikin määrä lisääntyy turhankin paljon.

Mitään koomista tältä on mielestäni turha odottaa, vaikka Bill Murrayn roolityöskentely miellyttääkin, kuten aina. Kappaleetkaan eivät oikeastaan tarjonneet mitään erikoista.

Roolistyöskentelyt nyt lienevät ainoat positiiviset puolet tästä pätkästä, minkä vuoksi sen voi kertaalleen katsoa; ei pituuttakaan ole kuin reilu 50 minuuttia. Mutta melko heikosti saadaan joulutunnelmaa taikka komiikkaa tällä pätkällä luotua.

rating 40,000

27.11.2015 klo 02:08

Uhrijuhla

Mielestäni Wicker Manin tarina on erittäin kiehtova ja toivoisin, että elokuva itseasiassa jatkaisi tarinankerrontaa. Näyttelykin on osittain jopa melko rohkeaa, mutta sitten ne musiikkivalinnat. Suorastaan läpi elokuvan musiikkivalinnat vain pilaavat tunnelmaa. Ilmeisesti Cagen version parissa puuhastelleet ymmärsivät tämän olevan koominen elokuva ja tulkitsivat täten uusintaversion samalla tavalla.

Omasta mielestäni Uhrijuhla (typerä suomennos, spoilaa aivan liikaa) voisi kyllä saada uusintaversion ja olla silti parempi kuin alkuperäinen (kaikki kunnioitus kuitenkin alkuperäiselle), mutta puikoissa täytyisi istua jokin tummansävyisen tunnelman luonnin taitava maestro, joka käyttää hyväkseen osittain vinksahtanuttakin juonen tynkää ja ennen kaikkea mysteerimäistä tunnelmaa.

rating 70,000

27.02.2014 klo 19:43

Blue Jasmine

Hienoinen pettymys. Näyttelytyö on kyllä kauttaaltaan vahvaa, etenkin naispääosia esittävien Cate Blanchettin ja Sally Hawkinin puolesta. Tämä ei kuitenkaan itselläni riittänyt kehujen asettelemien odotusten lunastamiseen. Elokuva tuntuu lähinnä asetelmalta jollekin tarinalle tai osalta jotain tarinaa, jota ei sitten kerrotakkaan. Alkaa siis suhteellisen lupaavasti ja itseasiassa vielä tuo menneisyydestä nykyaikaankin hyppiminen oli toteutettu suhteellisen sulavasti, mutta sitten se homma oikeastaan jää siihen. Mitään sen kummempaa ei elokuva tule enää tarjoamaan, ainakaan itselleni. Tämä ei liioimmin naurattanut, itkettänyt tai herättänyt tunteita ylipäätään. Toki näitä hienoja roolisuorituksia oli kiva katsella, mutta jäin kaipaamaan kyllä lisää toteutuksen puolelta. Lisää tekstiä. Lisää tavaraa. Lisää pohdiskelua. En kuitenkaan ihmettelisi vaikka Blanchett tästä pokaisisi Oscarin, sen verta hyvin neitokainen kuitenkin näyttelee täydessä kontrollissa olevaa hienoa naista täyteen epätasapainoon vajoavaa hukassa olevaa neitokaista. Lyhyesti sanottuna, hyvin näytelty, mutta ei Allenin parhaimpia.

rating 60,000

28.01.2014 klo 01:17

American Hustle

Erittäin viihdyttävä. Taidokkaasti näytelty ja ohjattu rikoselokuva, jonka käsikirjoitus pitänee mielenkiintoa yllä kaikkineen juonikoukeroineen ja ennen kaikkeaan mielenkiintoisilla hahmoillaan. Ainoa miinus, joka itseäni jäi hitusen vaivaamaan on se, että ehkä hieman enemmän olisi joihinkin hahmoihin voinut vielä keskittyä ja näin oltaisiin saatu kasaan täydellinen viiden tähden mestariteos. Toimii kuitenkin vallan hyvin tälläisenäänkin. Ensimmäisenä silmään pistää tyylipuhdas kuva tuonajan glamourista. Puvustus ja koko kuva ylipäätään on täyttä A - luokkaa. Rooliansa varten lihottanut Bale ei suotta ole Oscar - ehdokas, sen verran monipuolisen tulkinnan mies kuitenkin antaa hahmostaan, että häntä katselisi mielellään lisääkin (tämä on yksi niistä, joita olisin toivonut enemmän). On myös kiva nähdä, että Bradley Cooper on alkanut ottamaan näyttelemisen vakavemmin, sillä jälleen kerran herra tulkitsee oikein hauskan hahmon, eikä kliseisiin maneereihin pahemmin vajota. Amy Adams loistaa naiskauneudellaan, eikä pelkästään povensa ansiosta, vaan näyttelijänlahjoillaan. Mainittaneen, että mm. ihastuminen naisen kasvoilta suorastaan hohtaa vastanäyttelijää kohtaan. Kyllähän se Jennifer Lawrencekin oikein kivan erilaisen suorituksen jälleen vetäisee. Ennen kaikkeen tämä elokuva on täynnä unohtumattomia hahmoja ja roolisuorituksia, jotka vievät eteenpäin tätä juonittelukuviota, joka yksinkertaisesti kaikilla osapuolillaan viihdyttää niin perhanasti.

rating 90,000

06.01.2014 klo 17:01

The Wolf of Wall Street

Erittäin viihdyttävä ja häpeilemätön teos. Harvoin nykypäivänä näkee elokuvaa, jota ei ole pyritty sensuroimaan dollarit silmissä ja jo pelkästään se nostaa tämän elokuvan kimaltelevaksi timantiksi monen muun yläpuolelle. Scorsese tietää milloin tarina on kertomisen arvoinen ja tunnetusti vaihtelee näkökulmaa kertoa tarinaa; tällä kertaa lähestytään hieman humoristisemmalla otteella. Välillä erittäin likaiseksi ja ronskiksikin nouseva sairas mustahuumori kutkuttaa nauruhermoja oikein kivasti ja pahimmat kliseetkin kierretään kaukaa. Näyttelijöitä ei todellakaan päästetä helpolla, sillä pitkät otokset ja kiusalliset tilanteet ovat arkipäivää tässä tarinassa. DiCapriolle suosisin itse Oscarin tästä roolista vuoden 2013 parhaimpana suorituksena. Ennen kaikkeaan elokuvasta paistaa läpi jälleen kerran Scorsesen ja koko kastin rakkaus elokuvaan ja sen tekemiseen. Heillä on varmasti ollut erittäin hauskaa ja koska DiCaprio ja Scorsese ovat pääosin itse rahoittaneet tekeleen, eivät isot studiotkaan ole päässeet väliin pilaamaan hauskaa ja taidokasta elokuvaa. Mestariteos numero Scorsese.

rating 100,000

17.12.2013 klo 11:27

Joulupukki ja sen veli

Ei ollenkaan hullumpi joululeffa. Odotin tältä arvosanojen ja kommenttien perusteella jotain niin nähtyä ja kaikinpuolin tylsää kauraa, mutta leffa paljastuikin yllättävän viihdyttäväksi ja joulumieltä kohottavaksi tekeleeksi. Leffan idea on suht omaperäinen, joka kertoo siis joulupukin veljestä ja siitä kuinka tämä on aina jäänyt veljensä varjoon ja tämän myötä kasvanut ehkä hieman kyyniseksi ja yksinäiseksi. Loistokas tähtikaarti jaksaa viihdyttää sivuhahmoista päähahmoihin, vaikka käsikirjoitusta välillä kuljetetaankin melko tuttuja polkuja. Plussaa myös siitä, ettei sivuhahmoja jätetä täysin ontoiksi, vaan myös heistä löytyy pientä tarinantynkää. Ennen kaikkeaan mielestäni tärkeintä leffassa oli se, että se onnistui siinä mitä hakikin, eli hyvää joulumieltä ja hauskaa oloa.

rating 70,000

02.11.2013 klo 00:57

Carrie

Yllättävän hyvä kauhuelokuva. En ole aiempia elokuvaversiota Kingin kirjasta nähnyt, vaikka eritoten kiehtoo Palman ohjaama -76 vuoden Carrie ja sen tulenkin varmasti katsomaan pikapuolin. Näyttely on kauttaaltaan varsin laadukasta, etenkin Julianne Mooren toimesta. Moore hoitaa roolinsa uskottavasti, omistautuu selkeästi elokuvalle ja saakin aikaiseki melko pelottavan hahmon hyvin uskovaisesta, epävakaasta ylihuolehtivasta äidistä. Chloe Grace Moretz tekee mielestäni oikein hyvän suorituksen pääosissa Carrien asemissa ja hahmon ujous on suorastaan käsinkosketeltavaa. Ehkä hieman liian "söpö" nuori nainen on rooliin, mutta ei se ainakaan itseäni hirveästi haitannut. Kerronnallisesti elokuva rullaa eteenpäin selkeästi, ei poikkoile turhaan paikasta toiseen vaan lataa itseään hitaasti ja sitten tykittää armotta. Viimeisestä kohtauksesta en ole niin varma pidinkö vaiko enkö, mutta ihan ok lopetus kuitenkin. Mielestäni Carrien tarina on kuitenkin tärkeä ja surullinen raina koulukiusaamisesta ja se tekeekin tästä elokuvasta vaikuttavan. Hyvä kauhuelokuva siis kyseessä, harmi vain etten voi aiempiin versioihin verrata. Uskon kuitenkin vankasti, että tulen pitämään ainakin Palman versiosta.

rating 80,000

31.10.2013 klo 17:24

Miracle

Hyvä urheiluelokuva. Viihdyttää ja kiinnostaa koko kestonsa ajan. Kulkee välillä ehkä hieman turhan kliseisiä polkuja, mutta mikäli pystyy nämä pistämään sivuun on tarjolla varsin tunnelmallinen lätkäleffa, joka ilmeisesti seuraa tositapahtumia suhteellisen tarkasti. Melko nopeatempoisesti elokuva kuitenkin etenee ja runsaansti on skipattu tapahtumia. Kaikkiin hahmoihinkaan ei ihan niin hyvin keretä tutustua, kuin olisin toivonut. Ehkä elokuva hieman poikkoileekin hahmojen välillä, eikä osaa päättää kehen tässä nyt pitäisi keskittyä. Kurt Russelin hahmo valmentajan roolissa kuitenkin nousee selkeästi keskeisimmäksi hahmoksi koko elokuvassa ja erittäin upean suorituksen mies tekeekin. Urheiluelokuvien ystäville kuitenkin suosittelen hieman "realistisemmalla" otteella kuvattua lätkäleffaa.

rating 70,000

31.10.2013 klo 17:15

Down in the Valley - kielletty houkutus

Upeasti näytelty teos, joskin hieman epäselväksi jää mitä elokuva yrittää sanoa. Raina kulkee melko hitaasti eteenpäin, mikä ei sinänsä ole ollenkaan huonompi ajatus tämäntyyliselle elokuvalle, sillä se keskittyy pääosin kuvaamaan hahmojen muutosta elokuvan aikana. Norton tekee tuttuun tapaansa varsin laadukasta työtä ja vaikuttaakin aluksi tavalliselta kadun tallaajalta, mutta pikkuhiljaa hänestä paljastuukin hieman epämääräisiä piirteitä ja hyvin onnistuneesti mies nuo muutokset hahmossaan tuo esille. David Morse tekee oikeastaan samantyyppisen suorituksen kuin lähes aina, eli vakuuttavasti mieshän tekee työtään. Evan Rachel Wood tulkitsee mielestäni suhteellisen onnistuneesti pahaa aavistamatonta teinitytteliä pienineen kiukun puuskineen, joka on valmis uskomaan hyvään kaikessa. Kuitenkin välillä tuntuu, että elokuva laahaa pahasti, eikä sillä ole ollenkaan päämäärää. Tämä pitkästytti ainakin omaa katseluelämystä sen verran, että pakko verottaa pisteitä elokuvalta. Muutama kohtaus vaikutti myös hieman kopioduilta vanhoista klassikoista kuin mm. Taksikuskista ja Midnight Cowboysta. Jokatapauksessa, mikäli hyviä roolisuorituksia haluaa nähdä, voipi tämän pistää pyörimään.

rating 60,000

13.10.2013 klo 11:22

Helvetillinen päivä

Keskivertoa parempi elokuva, joka sopii oikein mainiosti kevyehköksi illan viihdyttäjäksi. Helvetillinen Päivä omaa joitakin samoja piirteitä kuin Douglasin Rankka Päivä, mutta on kuitenkin aivan omanlaisensa elokuva (pienenä sidenotena voisin kuitenkin sanoa, että ei tämä vertoja vedä Rankalle Päivälle). Näyttelytyö on kauttaaltaan toimivaa, vaikka osa hahmoista onkin ehkä hitusen ärsyttäviä ja laiskasti kirjoitettuja. Raina rullaa eteenpäin harvinaisen kivuttomasti ja ainakin itselleni juuri elokuvan lopetus tekee tästä paremman elokuvan, jolla on myös uusintakatseluarvoa. Melkein voisi jopa kutsua nerokkaaksi lopetukseksi, vaikka poikkoillaankin hieman siinä rajoilla, että mennäänkö jo yli. Kuitenkin, kaikista pienistä vioistaan huolimatta tämä leffa on oikein viihdyttävä ja onnistunut teos, jota voi suositella kevyeksi iltapalaksi.

rating 70,000

11.10.2013 klo 23:09

Warrior

Yllättävän intensiivinen ja koskettava urheiludraama UFC maailmassa. Ensimmäinen puolisko keskittyy rauhassa esittelemään hahmot ja luomaan suhteellisen synkkää tunnelmaa. Toinen puolisko tallaakin sitten kaasun pohjaan ja nostaa intensiivisyyden aivan uudelle tasolle. Tunteisiin vedotaan useampaankin otteeseen hyvin voimakkaasti kuvatuilla ja taidokkaasti näytellyillä kohtauksilla. Kehässä tapahtuviin tappeluihin on saatu sellainen tunnelma, että tässä voi oikeasti käydä ihan mitä vain. Minulle ainakin välittyi sohvalle asti, että vastustaja on tosissaan ja pelottava, ja se, että nyrkin isku naamaan oikeasti sattuu. Äärettömän onnistuneesti kuvattu ja ohjattu teos siis. Näyttelytyökin on täyttä A-luokkaa, joista Nick Nolte ehkäpä vetäisii pisimmän korren. Hardy ja Edgerton tekevät upeaa työtä päänäyttelijöinä niin kehän ulkupuolella kuin sisäpuolella. Musiikit ovat koskettavia ja onnistuneesti ympäri elokuvaa ripoteltuja. En oikeastaan keksi paljoakaan moitittavaa elokuvaan, muutakuin, että vielä hieman olisi voitu hahmoihin keskittyä elokuvan lopun jälkeen ja ehkä hitusen sen aikanakin. Kuitenkin, erittäin intensiivinen ja koskettava urheiludraama. Suosittelen.

rating 90,000

09.10.2013 klo 12:42

Will Hunting

Hyvin aidontuntuinen, upeasti näytelty ja nerokkaasti kirjoitettu elokuva. En olisi osannut kuvitellakaan, että Damonista, Affleckista ja Williamsista kuoriutuu näinkin upeita ja todentuntuisia näyttelijöitä oikean ohjaajan ja rainan osuessa kohdalle. Myös hieman tuntemattomampi Minnie Driver tekee oikein upeaa roolityötä opiskelijatyttönä, joka sittemmin pokasi Oscarin ko. roolista, eikä suotta. Van Sant antaa näyttelijöille rutkasti tilaa tehdä työtään. Näyttelijät ja tekijät panostavat elokuvaan, kuin välittäisivät siitä aidosti. Ei olisi osannut kuvitella, että Damon ja Affleck keksivät näinkin toimivan käsikirjoituksen, joka tutkii ihmismieltä ja elämää ylipäätään usealla eri tasolla. Lopetuksen jälkeen jäin ainakin itse vielä pohdiskelemaan elokuvan tapahtumia ja totesin, että olipas kokemus tuo elokuva. Sen verran onnistunut tekele kyseessä, en osaa sen tarkemmin leffaa kuvailla kuin että kaikki toimii; kässäri - nerokas, ohjaus - tyylikästä, näyttely - todentuntuista, elokuva - mestariteos.

rating 90,000

08.10.2013 klo 12:41

Rautarouva

Meryl Streep on taianomainen ja syy katsoa tämä elokuva jääkin nojailemaan oikeastaan täysin naisen harteille. Leffa on nimittäin sen verran sekava ja suoranainen sotku, joka pomppii paikasta toiseen koko kestonsa ajan, eikä keskity mihinkään kunnolla. Rautarouvaa voisi nimittää mielestäni "Random kohtauksia Margaret Thatcherin elämästä", koska sitä se oikeastaan on. Tarinankerronta ja ohjaus pomppii pahemmin kuin mitä itse olen koskaan nähnyt. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä oikeasti hyvä ja kerronnaltaan toimiva elokuva Margaret Thatcherista, tämä elokuva nimittäin ei paljoakaan tuosta rautarouvasta ja hänen politiikasta kerro. Jokatapauksessa, elokuva kannattaa katsoa pelkästään Streepin suorituksen ansiosta. Streep uppoutuu aivan totaalisesti hahmoonsa, eikä naikkosta ole erittäin tutuista kasvoista ja äänestä huolimatta tunnistaa. Kerrassaan upea muodonmuutos. En menisi muitakaan näyttelijöitä kummemmin moittimaan, kyllä heidätkin voisi toimivassa versiossa tästä elokuvasta kuvitella tekevän toimivaa työtä.

rating 60,000

06.10.2013 klo 17:26

Aidosti outoa

Yllättävän hyvä. Ferrel näyttelee vaihteeksi hillitysti, eikä hänelle tuttuja koomisia maneereita, mitä monet vihaavat pahemmin nähdä. Tässä heppu ainakin omasta mielestäni tekee ehkäpä parhaimman suorituksensa. Muukin näyttelijäkaarti ansaitsee kehua; Emma Thompson, erinomaista eläytymistä ehkä hieman oudohkon, mietteliään kirjailijan rooliin. Hoffman tuttuun tapaan pidettävä näyttelijä. Gyllenhaal mukavan erilainen omia ajatuksiaan ajava leipuri. Upeita roolisuorituksia riittää. Ennen kaikkeaan elokuvan käsikirjoitus on kuitenkin kiittämiseen. Nerokas idea ja toimiva lopetus. Yllättävää nähdä, että Foster on ohjannut tämän. Heppu ei ainakaan ole keskittynyt yhden genren ohjaajaksi ja vaikka hutikutejakin löytyy uran varrelta, niin tämä ei ole yksi niistä. Aidosti outoa on enemmänkin kuin pieni, mutta hyvin arvokas ja harvinainen helmi, joka tulisi nähdä.

rating 90,000

06.10.2013 klo 17:21

Chinatown

Pidin tätä aluksi vain mielenkiintoisena ja hyvänä elokuvana, mutta sitten kun minulle kerrottiin miksi se on nerokas, tajusin, että kyseessä onkin paljon parempi elokuva, jonka pisteet saattavat nousta jopa tappiin seuraavalla katselukerralla. Käsikirjoitus, ohjaus, etenkin Polanskin omat ratkaisut, kuten lopetus ovat ehtaa kultaa. Tunnelma on kauttaaltaan jännittävä ja se kuinka juonta avataan katsojalle ja Nicholsonin hahmolle pikku hiljaa pala palaltaan vain pitää mielenkiintoa yllä erittäin onnistuneesti. Nicholson rikkoo hienosti tuttuja maneereitansa ja näyttelee mielestäni aivan erilaista persoonaa, kuin millaisena hänet on totuttu näkemään. Ehdottomasti yksi parhaimpia rikosjännäreitä/film noireja, mitä on tullut katseltua. Vaatii tosiaan vielä sen uusintakatselunkin, koska en esimerkiksi tiennyt hirveästikään Yhdysvaltojen touhuista tuohon aikaan. Siitä huolimatta, elokuva on hyvä, joten suosittelen.

rating 90,000

30.09.2013 klo 17:15

Rush

Vaikuttava draama ja vauhdikas urheiluelokuva. Rush on oiva esimerkki toimivasta urheiluelokuvasta, joka perustuu tositapahtumiin. Kilpailukohtauksissa on havaittavissa uutuuden viehätystä, sillä ohjaaja on kokeillut uudenlaisia kuvakulmia ja realistisempaa lähestymistapaa ajo-osuuksiin. Musiikkivalinnat värisyttävät kylmilläväreillä, sen verran toimivaa settiä Hans Zimmer on osannut elokuvaan vääntää. Niki Laudaa näyttelevä saksalainen Daniel Brühl näyttelee erittäin vaikuttavasti kiertäen kliseiset maneerit kaukaa. Myös James Huntin roolissa esiintyvä Chris Hemsworth näyttelee mallikkaasti osuutensa. Näyttelijöiden välinen kemia on kuitenkin yksi elokuvan avainsanoista. Näiden kahden päähahmon väliset kohtaukset suorastaan loistavat valkokankaalla. Howard on tuttuun tapaansa pyrkinyt luomaan hyvin draamapainotteista elokuvaa ja onnistuu siinä mielestäni jälleen, hyvin koskettava elokuvaelämys.

rating 90,000

30.09.2013 klo 16:48

Rosemaryn painajainen

Karmiva ja todentuntuinen kauhuraina Polanskilta. Oikein mukaansatempaava leffa viihdyttää mallikkaalla ohjauksellaan, onnistuneilla roolisuorituksillaan ja mielenkiintoisella käsikirjoituksellaan. Kuuluu ehdottomasti kauhuelokuvien toplistalle. Pidin jälleen ideasta kuvata koko raina päähenkilön, tässä tapauksessa Rosemaryn silmin. Eli katsoja näkee ja tietä vain samat asiat mitä Rosemary näkee ja tietää. Aivan kuten Takaikkunassa, tämän myötä elokuvan tunnelma on suorastaan käsinkosketeltava ja se mikä on mysteeriä Rosemarylle, on myös katsojalle. Ei ole turhaan yritetty keksiä mitään typerää "tämä juoma on hyvä, koska demonit pitävät yrteistä" tms. paskaa. Mia Farrow on roolissaan erinomainen, kuten myös muut näyttelijät hoitavat roolinsa mallikkaasti. Aina karmaisevaan loppuunsa saakka elokuva herättää ainakin meikäläisessä monenlaista tuntemusta ja epäillystä muista hahmoista. Suosittelen ehdottomasti kauhuelokuvien ystäville.

rating 90,000

30.09.2013 klo 12:48

Ilmestyskirja. Nyt

Ehdottomasti paras sotaelokuva, mitä olen nähnyt. Usein en edes pidä sotaelokuvista, minua kyllästyttää se jatkuva ammuskelu, ihan kuin sotaelokuvilla ei olisi muuta tarjota. Ilmestyskirja, Nyt. kuitenkin tarjoaa paljon muuta kuin päätöntä ammuskelua viidakossa. Se kuvastaa sodan kauhua varsin tiivistunnelmaisesti, aidontuntuisesti ja itseasiassa läpi elokuvan mielenkiinto suorastaan kasvaa kaikkea kohtaan. Sen mystisyys, kauhu, tunnelma kokonaisuudessaan, erittäin komeat maisemat, tyylikkäät kuvakulmat, unohtumattomat hahmot, hienot roolisuoritukset; kaikki osuvat napakymppiin. Coppolan ohjaus on taianomaista. En osaa kuvitella kuinka herra on onnistunut näkemään tämän kaiken päässään ja tuomaan sen esille näin vaikuttavasti. Jo idea siitä, että viidakkoon lähetetään sotatehtävää janoava sotilas ottamaan selvää hulluksi tulleen luutnantin toimista herättää mielenkiintoa. Kuitenkin se tapa, millä tätä lähestytään: eli hitaasti nostetaan odotuksia ja ikään kuin annetaan katsojan muodostaa omat pelkokuvat tulevasta aivan kuten itse päähahmo pohdiskelee matkallaan mitä määränpää tuo hänen eteensä. Tämä on vain yksi muiden joukossa, mikä kasvattaa elokuvan mielenkiintoa alusta loppuun. Kerrassaan hieno ja unohtumaton sotaelokuva. Mestariteos.

rating 100,000

30.09.2013 klo 11:48

Elämä pelissä

Koskettava draama, joka suurimmaksi osaksi kiertää kliseetkin ihan kivasti. Siitä huolimatta elokuva on hieman ennalta-arvattava, mutta käsittääkseni se perustuu suhteellisen tarkastikin tositapahtumiin, joten en sen kummemmin ennalta-arvattavuutta kritisoi. Sandra Bullock, joka tästä pokasi itselleen Oscar pystin tekee kyllä hyvää työtä päänaisosassa, mutta en tiedä onko suoritus nyt ihan Oscarin arvoinen. Hänen hahmonsa ei ole turhan kliseinen valkokankaalla, mutta ei loppujen lopuksi myöskään mitenkään kovin erikoinenkaan. Myös Big Mikeä näyttelevä Quinton Aaron tekee hienoa työtä surullisen pojan roolissa, jota piinaa menneisyys. Juonellisesti leffa ei tosiaan seuraa ihan kliseisimpiä polkuja ja siitä johtuen sitä ehkä jaksaakin yhdessä hyvien roolisuoritusten kanssa katsella. Ihan mukava draama kokonaisuudessaan.

rating 70,000

29.09.2013 klo 20:07

Adaptation. Minun versioni

Piristävän erilainen draamakomedia nerokkaalla ja monipuolisella käsikirjoituksella, sekä upeilla roolisuorituksilla varustettuna. Itseasiassa Nicolas Cage tekee Adaptionissa ehkäpä parhaimman roolisuorituksensa, tai ainakin vähintään yhtä hyvän kuin Leaving Las Vegasissa. Kerrassaan upea kaksoisrooli Cagelta. Myös Meryl Streepin tulkintaa pohdiskelevasta kirjailijasta kelpaa katsella. Ennen kaikkea hienojen roolisuoritusten kanssa elokuva ratsastaa varsin nerokkaalla ja erilaisella käsikirjoituksellaan, joka suorastaan hehkuu omaperäisillä ideoillaan. Mukavasti kritisoidaan myös sitä, kuinka elokuvissa "tulisi aina olla" jotain toimintaa ja hyvin tunteisiin vetoavaa draamaa. Kokonaisuudessaan ehdottomasti hyvä draamakomedia, joka tulee varmasti katsastettua uudestaankin joskus.

rating 80,000

29.09.2013 klo 16:06

Takaikkuna

Taitavasti kuvattu tiivistunnelmainen trilleri Hitchcockilta. Itse pidin erittäin paljon siitä, että elokuva on päätetty kuvata täysin James Stewartin hahmon silmin. Eli katsoja näkee ja kokee vain mitä itse elokuvan päähahmokin kokee ja näkee. Tämän myötä elokuvan maailmaan on helpompi uppoutua ja jännityskin pysyy yllä erittäin tiiviisti. Jälleen kerran Stewart osoittaa olevansa varsin helposti pidettävä näyttelijä, jonka eläytyminen elokuvan maailmaan takaa jännittävän elämyksen. Hahmo on muutenkin hyvin kirjoitettu, sillä hänen ratkaisut tuntuvat usein varsin loogisilta ja sellaisilta, mitä itsekin tekisi samanlaisessa tilanteessa. Myös sivuroolissa esiintyvä Grace Kelly on varsin piristävä näky, joka tekee kunniotettavan suorituksen Stewartin rinnalla. Juonellisesti Rear Window on ehdottomasti nerokas, eikä mielestäni pelkästään sijoitu yksiulotteiseksi jännäriksi, vaan myös pohtii sitä, mitä kaikkea ihmiset tekevät ollessaan kotonaan omissa oloissaan. Kokonaisuudessaan varsin onnistunut ja tehokas jännäri Hitchcockilta, vaikkei ihan herran parhaimmille pärjääkään.

rating 90,000

29.09.2013 klo 15:04

Oikeuden puolustaja

Ihan kelvollinen oikeustrilleri muuten, mutta ohjaus on hieman tylsähköä. Kuvakulmat ovat monesti aivan liian lähellä ja tyyli muutenkin lähes kokonaan hukassa, kaikki nojaa oikeastaan näyttelijöiden harteilla. Tästä johtuen elokuva onkin erittäin viihdyttävä. Sean Connery, karismaattinen ja vaikuttava. Laurence Fisbourne tuttuun tapaan myös vaikuttava ja itseasiassa erittäin hyvin roolihahmoonsa sopiva näyttelijä. Ed Harrisin hahmo on ehkä kaikista mieleenpainuvin, en olekaan heppua ennen nähnyt hullun pahiksen roolissa. Kerrassaan hienoa näyttelytyötä. Elokuvan juonessakin on potentiaalia kovemman tason oikeustrilleriin, harmi tosiaan vain, että ohjaus ei ainakaan omaan makuuni hirveästi iske. Kuvakulmat, musiikkivalinnat, kaikki nämä ovat niin tavanomaisia ja tosiaan kohtaukset mielestäni turhankin läheltä kuvattuja ja se häiritsee elokuvan katsomista.

rating 60,000

29.09.2013 klo 12:07

Vertigo - Punainen kyynel

Tähän mennessä näkemistäni Hitchcockin leffoista ehdottomasti paras. Menee siis omilla listoillani Psykonkin ohi, vaikka molemmat mielestäni erinomaisia trillereitä. Vertigon mystisyys, hahmot ja juoni ovat kaikessa nerokkuudessaan niin viehettävä kokonaisuus, että tämä elokuva tulee varmasti katsottua useampaankin otteeseen. Aloin pitämään James Stewartista kertaheitolla miehen mainion tulkinnan myötä tässä elokuvassa. Mies tulkitsee mielestäni varsin aidonoloisesti kunniotettavaa rikostutkijaa, jota piinaa korkeanpaikan kammo ja joka sittemmin eksyy oman mielensä koukeroihin. Mielestäni myös Kim Novak tekee oikein napakan suorituksen mystisenä, mutta hyvin viehettävänä naisena elokuvan päänaisosassa, vaikkakin Hitchcock myöhemmin totesi naisen olleen väärä valinta rooliin. Vertigon voima piilee kuitenkin ehdottomasti Hitchcockin mestarillisessa ohjauksessa. Niin nerokas idea ja sitäkin nerokkaampi, viihdyttävämpi ja kaiken kaikkiaan onnistunut toteutus. Täydellinen trilleri. Me likes very muchos.

rating 100,000

29.09.2013 klo 11:51

Lemmenlomalla

Hieman freshimpää draamaa vanhemman ikäluokan parisuhdekriisistä, johon mukaan mahtuu hieman komediaakin. Streep ja Jones ovat kuitenkin se syy miksi tämä tulee katsoa. Streepistä huomaa, että hän pitää tämäntyyppisten elokuvien tekemisestä. Vaikka hieman samaa luokkaa Pientä Säätöäkin oli, on tämä silti täysin oma ja erilainen elokuva, eikä Streepkään näyttele täysin samoilla kaavoilla. Jonesia on myös mukava nähdä ja mielestäni mies osaa olla niin hauska, kuin vakavakin uskottavalla tavalla. Komedia ei siis ole mitään väkisinväännettyä. Tässä leffassa komedia perustuu pitkälti näyttelijöiden kykyihin tulkita koomiset hetket mahdollisimman realistisella otteella kuin ne olisivat osa tavallista keskustelua. Toki hieman realistisempi ote tämäntyyppiseen elokuvaan on myös plussaa. Rainalta sen sijaan ei kannata odottaa mitään mullistavaa, mutta kyllä tämä kokonaisuudessaan hyvän mielen jättää.

rating 70,000

12.09.2013 klo 14:19

Titaanien raivo

Visuaalisesti erittäin tyylikäs mytologialeffa, juuri sen näköinen kuin itse olisi kuvitellut ja hyvin toteutetut puvustukset, lavastukset ja ennenkaikkea erikoistehosteet. Kuitenkin tarinaltaan olematon ja kliseinen, jonka takia elokuvan sisältö ei pahemmin jaksa kiinnostaa. Tuntuu kuin leffa olisi tehty jotenkin juosten kusten pikaisesti dollareita keräillen. Traagisia tapahtumia ei pahemmin käsitellä ja hahmot jätetään ontoiksi puupökäleiksi, jotka eivät jaksa kiinnostaa. Sam Worthington, joka ei osaa lausua sanaakaan kuiskaamatta tai örisemättä tuntuu muutenkin täysin väärältä henkilöltä näyttelemään tässä elokuvassa, kuten myös Rosamund Pike, joka ei sulaudu ollenkaan maailmaan. Liam Neesonin karisma puree kuitenkin, kuten aina, harmi vain että hepun hahmo jää melko vähälle huomiolle. Kyllähän tämän katsoo, mutta pelkästää visuaalisen antinsa vuoksi, muuten on turha odotella yhtään mitään katsomisen arvoista.

rating 50,000

03.09.2013 klo 01:03

On aika tappaa

Hyvin näytelty rasismilla puhutteleva oikeussalidraama. A time to kill on selkeästi näyttelijöidensä elokuva, eikä ohjaaja Schumaher tätä tunnu kiistävän vaan antaa heille rutkasti tilaa tehdä työtään, mistä johtuen he pääsevätkin kukoistamaan niin kirkkaina. Samuel L. Jackson tekee yllättävänkin hillityn sympaattisen roolin kovia kokeneena perheen isänä. Sandra Bullockista en pahemmin pidä, mutta tässä nainen osaa onneksi vältellä ylinäyttelyä ja sopeutuukin soppaan siksi ihan kelvollisena lisänä. Toisaalta hieman turha hahmo ehkä naikkosella. Matthew McConaughey näytteli elokuvan aikoihin/jälkeen innokkaasti villiä poikamiestä, joten hienoa nähdä että heppu jo tuolloin taitoi vähän vaativampaakin roolia. Kerrassaan upeaa työtä Matilta nuoren lakimiehen roolissa. Kevin Spacey on kuin luotu oikeussaliin "pahan" syyttäjän rooliin, joka himoitsee julkisuutta ja rahakkaita juttuja. Kokonaisuudessaan elokuva puhuttelee onnistuneesti rasismilla ja rotusyrjinnällä, saa ajatukset rullaamaan ja itse ainakin katselin mielenkiinnolla mihin leffa eteni. Varsin tiukkoja oikeussalivääntöjä ja juonenkäänteitä on tarjolla, joten elokuva jaksaa ainakin meikäläistä jännittää pitkän kestonsa ajan.

rating 80,000

31.08.2013 klo 01:40

Olympos on valloitettu

Hyvät lähtöasetelmat, mutta turhan pimeässä kuvattu toiminta verottaa tunnelmaa muuten munakkaasta toiminnasta. Butler on tuttu itsensä ja tässä roolissa hepun näyttely toimii. Eckhartkin näyttelee pitkälti samaten kuten aina ja samoin Freeman, tosin siitä huolimatta Freemannin kohtaukset ovat jälleen kaikista mielenkiintoisimpia. Viholliseksi valittu Korea on piristävä uudistus ikuisen Venäjän rinnalla. Juonellisesti elokuva seuraa melko kliseisiä linjoja, mutta Die Hardin tyyliin "cooliin" toimintaan tämä yrittääkin keskittyä. Toiminta on kyllä tyylikästä ja viihdyttävää, mutta tosiaan tuo turha pimeys verottaa pisteitä. Alun valoisissa tunnelmissa kuvatut kohtaukset ovat tosin harvinaisen tyylikästä materiaalia, etenkin itse isku valkoiseen taloon. Viihdyttävä pätkä, mutta ei kovin mieleen jäävä.

rating 70,000

31.08.2013 klo 01:31

Safe House

Yllättävän tiukka pätkä. Yllätyksenä tuli myös se, että Reynolds osaa näytellä; olen aina pitänyt Reynoldsia high school komedioiden naistenpyörittäjänä, jonka taidot eivät sen kauemmas kanna. Mies tekee mielestäni näkemistäni Reynolds elokuvista parhaimman suorituksensa. Ei sorru ylinäyttelyyn, tai muutenkaan miehelle tyypillisiin kliseiin maneereihin, vaan näyttelee yllättävänkin hyvin vakavasti otettavaa nuorehkoa CIA:n agenttia. Denzel Washington on tuttu itsensä, elikä helvetin hyvä, karimaattinen ja vallitseva. En pahemmin pidä heiluvasta kamera - tyylistä, mitä käytettiin mm. huonoissa Bourneissa, mutta tässä se ainakin osittain toimii. Sitä on osattu käyttää selkeästi, eikä mm. tappeluista ole tehty sekavia, vaan ne ovat näyttäviä, hyvin koreografioituja ja selkeitä. Juonikin jaksaa viihdyttää, sillä mystisyys "mitä tapahtuu ja miksi" pysyy hyvin yllä läpi elokuvan. Kaiken kaikkeaan yllättävän hyvä toimintatrilleri.

rating 80,000

22.08.2013 klo 11:43

Kick-Ass 2

Yllättävän hyvä jatko-osaksi. Pelkäsin pahasti, että tämä floppaa, pyörittää kliseisiä vitsejä ja ratsastaa kaikin tavoin edeltäjänsä nimellä. Toisin kävi. Leffaan on kekskitty yllättävän paljon uutta, eikä samalla idealla ratsasteta, hauskoja vitsejäkin löytyy ja brutaalisuus on edelleen tallella. Näyttelijöistä etenkin Hit-Girliä esittävä Chloe Grace Moretz tekaisee astetta paremman suorituksen kuin aikaisemmassa, Aaron Johnsonin ruutu-aika on ehkä hieman vähäisempi kuin aiemmin, mutta heppu hoitaa Kick-Assin roolin kotiin mallikkaasti. Jim Carrey tekee itselleen yllättävänkin hillityn roolin, mikä on mielestäni mukava lisä leffaan. Myös pahista, Motherfuckeria esittävä Christopher Mintz-Plasse on erittäin hauska ja viihdyttävä. Vitsit ovat monesti virkistävän hauskoja, eikä kliseitä turhan paljoa viljellä. Dialogi on osittain hervattoman hauskaa ja mielestäni hyvin toimivaa shittiä. Kaiken kaikkiaan onnistunut jatko-osa, joka kunnioittaa ensimmäistä osaa ja jatkaa brutaalilla, mutta hauskalla ja viihdyttävällä menolla eteenpäin. Hyvillä mielin sai tallustella leffateatterista pihalle, kun ei tätäkään sarjaa (vielä) ole sössitty.

rating 80,000

20.08.2013 klo 16:19

Kohtalokas syrjähyppy

Taitavasti kuvattu, ohjattu ja näyteltyä draama. Kuvaus on kerrassaan silmiä hivelevän kaunista, mm. kun New Yorkin kaduilla trombi heittelee papereita ympäriinsä, tyylikkäiden musiikkivalintojen pyöriessä taustalla. Ohjaus saa aikaan harvinaisen tiivistunnelmallista ja melkein käsinkosketeltavaa jännittävää tunnelmaa, jota avittavat erinomaiset roolisuoritukset, eritoten pääosakaksikko Gereltä ja Lanelta. Gere ei ole koskaan lukeutunut suosikkinäyttelijöihini, mutta tässä miehen sympaattinen suoritus petetyksi tulleeksi mieheksi on karmivan realistista, etenkin loppua kohden miehen roolityöskentely nousee kliimaksiinsa. Diane Lane sai aikoinaan elokuvasta Oscar ehdokkuuden, eikä suotta. Naikkonen näyttelee erittäin aidosti käyden läpi hyvin laajoja tunneskaaloja jo pelkästään yhdessä kohtauksessa. Elokuvan tunnelma jättää väistämättä ajatukset päähän siitä, miten karmiva tilanne pettäminen olisi näinkin pitkälle edenneessä parisuhteessa ja kuinka sen jälkiseuraukset voivat venyä monta kertaa odotettua pidemmälle. Hieno elokuva kerrassaan. Suosittelen synkkien, trillerimäisten draamojen ystäville.

rating 80,000

18.08.2013 klo 19:23

Project X

Katsottiin tämä pienessä humalassa ja silloin ainakin toimi tunnelman nostattajana. Pelkäsin aluksi, etten jaksa seurata käsikameralla kuvattua partyleffaa, mutta itseasiassa se toimikin yllättävän hyvin tässä leffassa. Paikka paikoin tuntui kuin olisi itse ollut mukana juhlissa. Juhliin itse saatiin mielestäni hyvä meno kiitos näyttelijöiden ja musiikki valintojen. Hauskoja kohtauksiakin löytyy melko paljon. Pakko myöntää, että kyseessä ei ole ollenkaan hullumpi partyleffa. Tunnelma on kohdillaan alusta loppuun, ensiksi sitä nostetaan odottamalla juhlia kuten elokuvan päähenkilöt ja sitten päästetään piru irti oikein kunnolla. Suosittelen, etenkin alkuillasta juhlien alottajaiseksi.

rating 70,000

16.08.2013 klo 13:38

Kramer vastaan Kramer

Koskettava ja realistinen draama erosta huoltajuuskiistaan. Elokuvan voima piilee nimenomaan vahvoissa roolisuorituksissa. Kohtauksia ei korosteta musiikeilla, vaan taakka nojaa täysin näyttelijöiden harteilla. 5 Oscar pystiä pokannut elokuva ansaitsi ne mielestäni täysin. Hoffman, Streep ja ensimmäistä kertaa valkokankaalla esiintyvä nuori Justin Henry tekevät muistettavat roolisuoritukset, joita kelpaa katsella. Taustatietoja selvittäessäni paljastui, että elokuvan päänäyttelijät kävivät kuvausten aikana itsekin läpi rankkoja aikoja, mikä on avittanut heitä luomaan hahmoillensa mahdollisimman aidonoloiset kipeät tunnetilat. Käsikirjoituskin on mielestäni suhteellisen nerokas, vaikkei mitään kunnollista punaista lankaa seuraavaa juonta omaakaan. Se ei missään tapauksessa ole tämän elokuvan pointti, vaan pointtina on kuvata miten ihmiset toimivat tämänlaisessa hankalassa tilanteessa. Ja sellaisenaan kyseessä on mielestäni erittäin onnistunut kuvaus ja tulkinta ihmissuhteista.

rating 80,000

14.08.2013 klo 11:47

Blitz

Ei lukeudu Stathamin parempiin elokuviin. Ironisesti elokuvan lopussa Statham päästää kaksi raivohullua koiraa vapaaksi. Tämä viittaa omasta mielestäni siihen ettei Blitz päästä Stathamia vapaaksi nyrkkien kanssa kaduille heilumaan. Heppu tosiaan joutuu vähän hillitsemään itseään, sillä nyt tutkitaan ja jahdataan sarjamurhaajaa, mikä ei mielestäni ole paras mahdollinen roolivalinta Stathamille. No, jokatapauksessa mies hoitaa roolinsa ihan kelpuutetusti, ottaa replat haltuun ja tekee niistä hallitsevia. Muutkin näyttelijät suoriutuvat oikein mallikkaasti hommistaan. Raina ei sen sijaan sisällä mitään Vares tarinoita kummoisempaa juonta, eli toisinsanoen melko mitätön ja tylsä juoni. Kyllä tämän Stathamin nälkäisenä kuitenkin jaksaa kahlata läpi.

rating 60,000

13.08.2013 klo 15:46

Safe

Stathamin elokuva. Toimintaa, eikä mitään sen kummoisempaa. Viihdyttää lyhyen kestonsa ajan. Loppujen lopuksi, vaikka Stathamn vääntääkin näitä samantyyppisiä toimintaleffoja vuosi toisensa perään, ei esimerkiksi tästäkään mitenkään "paista" läpi liukuhihna meininki. Elokuvasta näkee, että Statham nauttii työstään ja myös panostaa toimintakohtauksiin. Juuri se tekee hänen elokuvistaan viihdyttäviä. Safessa on myös keskitytty ympäristöön, eikä elokuvassa pahemmin tyhjiä paikkoja New Yorkin kaduilla nähdä, vaan kadut vilisevät ihmisiä kuten tosielämänkin New Yorkissa. Mielestäni tämä seikka tekee miljööstä mielenkiintoisemman ja uskottavamman. Kliseitä toki löytyy, mutta ei mitenkään häiritseviä. Luultavasti jokainen, joka Stathamin elokuvaa katsoo tietää mitä odottaa ja voin taata, että elokuva antaa mitä se lupaakin.

rating 70,000

12.08.2013 klo 14:18

Machine Gun Preacher

Tärkeä elokuva siinä mielessä, että sen tapahtumat ovat ilmeisesti suht aitoja ja yhä tänäpäivänäkin täysin ajankohtaisia. Elokuvana viihdyttävä ja koskettava draama, joskin osittain hieman hutasten tehty ja omaan makuuni liikaa uskonnolliseen linjaan painoitettu. Butler tekee hienoa työtä entisestä linnakundi-narkomaanista parantuessaan kunnolliseksi kaveriksi, joka päättää auttaa Sudanissa hätää kärsiviä lapsia, joita sotalordi Kony taas tykkää listiä. Välillä kuvamateriaali on suhteellisen raakaakin. Kuitenkin eniten häiritsemään jäi elokuvan turhan pikainen hyppiminen paikasta toiseen. Välillä ollaan Yhdysvalloissa saarnaamassa ja välillä taas Afrikassa orpokotia rakentamassa. Jos tämä olisi osannut keskittyä yhteen asiaan kunnolla kerrallaan, olisi kyseessä voinut olla oikeasti huomattavasti merkittävämpi teos. Siitä huolimatta, että elokuvasta löytyy virhettä hieman enemmän kuin laki sallii, onnistuu se kuitenkin viihdyttämään pitkän kestonsa ajan ja mielestäni on hyvä että tämä raina tuotiin esille, koska se ei todellakaan ole mikään turha asia. Toteutus (ja osittain käsikirjoituskin) vain kaipaisi uudelleen käsittelyä.

rating 60,000

11.08.2013 klo 21:48

Elysium

Erittäin viihdyttävä ja mielenkiintoinen scifi-toiminta. Toimintakohtaukset ovat pääosin komeita, hyvin koreografioituja ja kameratyöskentely piristävän vauhdikasta (ja muutama jännä kameratemppukin löytyy), joskin muutamassa kohtaa hitusen epäselvää. Juoni ei välttämättä sisällä mitään maata mullistavaa poikkeusta valtavirtaan, mutta ei tämä mikään tuhansien ihmisten polkua kulkeva pätkä kuitenkaan ole. Näyttely on pääosin, muutamaa ylinäyttelijää lukuunottama varsin toimivaa. Damon on karismaattinen ja taitava toimintanäyttelijä, Foster osoittaa miksi kuuluu tämänpäivän naisnäyttelijöiden kärkipäähän. Fitchner tekee mukavan pikkuroolin, joskin miestä olisin halunnut hieman enemmänkin nähdä. Kokonaisuudessaan viihdyttävä, vauhdikas, mielenkiintoinen ja hyvin näytelty kesäleffa.

rating 80,000

08.08.2013 klo 11:22

Pahuuden kosketus

Stephen Kingin oloinen kauhuelokuva. Mysteerinen ilmapiiri leijuu yllä läpi elokuvan ja pitää jännitystä, sekä mielenkiintoa yllä. Näyttelijäkaarti loistaa taidokkailla roolisuorituksilla, eritoten ohjaaja Bill Paxton, joka esittää uskovaista kahden pienen pojan isää jolle yläkerran herra kertoo, että nyt olisi ihmisiltä näyttäviä demoneita listittävänä. Myös Mäkiheinä tekee mukavan poikkeuksellisen suorituksen muihin tuohon aikaisiin suorituksiinsa verrattuna. Elokuvan loisto ei kuitenkaan piile ainoastaan näyttelijöissä, vaan oikeastaan pääosin sen nerokkaassa kirjoituksessa ja ohjauksessa. Vaikka budjetti on erittäin pieni, ohjaa Paxton elokuvaa selkeästi sellaisella intohimolla, ettei katsoja jää miettimään elokuvan budjettia, vaan uppoutuu sen piinaavaan maailmaan. Elokuvasta on loppujen lopuksi melko vaikea kertoa paljoakaan spoilaamatta, mutta mysteerisistä kauhuelokuvista ja ennenkaikkea erilaisesta elokuvasta massatuotantoon verrattuna kiinnostuneista suosisttelen Pahuuden kosketusta.

rating 80,000

07.08.2013 klo 13:50

Grace Is Gone

Koskettava ja voimakkaasti näytelty teos rakkaansa menetyksestä ja siitä kertomisesta muille ja ylipäätään sen kanssa elämisestä. John Cusackin näyttelyä tässä leffassa on kehuttu, kenties miehen parhaimmaksi leffarooliksi, enkä mene tuota kieltämään. Mies uppoutuu rooliinsa kuin tapahtumat tapahtuisivat hänelle oikeasti. Kipu on käsinkosketeltavaa miehen uskomattoman suorituksen myötä. Miehen tyttäriä näyttelevät Shelan O'Keefe ja Gracie Bednarczyk, joille elokuva on toistaseki ainoa taidonnäyte tekevät myös upeaa työtä noinkin nuoriksi näyttelijöiksi. Kuvauksellisesti leffa nojaa hyvin paljon näyttelijöiden taitoihin ja hyvä näin. Mitä sitä muuhun turhauksiin keskittymään kun elokuvan tarina kertoo läheisen menetyksestä. Kokonaisuudessaan hyvä, voimakas draama.

rating 80,000

06.08.2013 klo 12:14

Pacific Rim - Hyökkäys Maahan

Pelkäsin kovaa, että tämä olisi taas kerran kliseinen yksi muiden joukkoon hukkuva erikoistehostemössö. Erikoistehosteitahan tässä tosiaan piisaa, mutta Del Toro tietää mitä katsoja haluaa leffateatterissa nähdä ja juuri tästä johtuen elokuva viihdyttääkin sellaisenaan. Se on rohkeasti mitä se lupaa, eikä yritä olla yhtään mitään muuta. Elikäs robotit vastaan alienit, erittäin isossa muodossa, nothing more, nothing less. Visuaalisesti todella näyttävä ja mukaansa tempaava teos. Näyttelijävalinnatkin yllättävän toimivia, eikä mitään huomionkipeitä teinipoikia. Etenkin Idris Elba ansaitsee voimakkaalla ja karismaattisella suorituksellaan erityismaininnan. Musiikkivalinnoista en kauheammin välittänyt, osa jopa hitusen ärsyttäviä, mutta eivät onneksi onnistuneet pilaamaan tunnelmaa. Pääosin elokuvan musiikivat ovat tylsiä ja mitäänsanomattomia. Myös pituutta elokuvalta löytyy muutama minuutti liikaa, vaikkakin se rullasi suht kivuttomasti eteenpäin koko kestonsa ajan. Muutama klisekin elokuvaan tietysti mahtuu, mutta onneksi tähän on sentään pyritty jonkun sortin juonentynkää keksimään, ettei ihan mitättömäksi mätöksi jää. Ja vielä vinkiksi niille, jotka eivät ole elokuvaa nähneet; odottakaa tekstien jälkeistä kohtausta. Enkä nyt tiedä onko tässä puolitähteä liikaa, mutta heitetään nyt täysin fiilispohjalta neljä.

rating 80,000

05.08.2013 klo 18:16

Hei, me lennetään!

Varmaan jo ajanhammas napannut tämän dialogista palaisia, koska ei tämä meikäläistä enää niin naurattanut. Olihan tässä kourallinen yksittäisiä hauskoja kohtauksia, mutta jäin kuitenkin kaipaamaan lisää huumoria. En vain viihtynyt elokuvan parissa, kuin olisin halunnut. Ja halusin todella pitää tästä elokuvasta, sillä hyviä komedioita meikäläiselle löytyy todella vähän. Tämän tyyppinen randomi huumori on pääosin kuitenkin hauskaa. Jotenkin vain ilmassa leijui kokoajan tietoisuus siitä, että tämä on tarkoituksella tehty hauskaksi ja että nyt pitäisi nauraa, enkä ehkäpä juuri sen takia niin kovasti naureskellut vitseille. Näyttelijät kuitenkin suht sopivia tämäntyyppiseen komediaan ja nuo täysin puskista tulevat vitsitkin ovat hauskoja. Ei tämä ollenkaan huonompi komedia loppujen lopuksi ole.

rating 60,000

04.08.2013 klo 23:42

Suuri puhallus

Mielestäni oikein viihdyttävä elokuva. Ei ollenkaan hullummasta päästä. En halua tätä vertailla muihin taikurielokuviin, vaan katsoa sitä omana elokuvanaan. Näyttelijät hoitavat hommansa ammattitaitoisesti. Caine, Freeman, Ruffalo ja Harrelson ovat täyttä rautaa. Eivätkä elokuvan muutkaan näyttelijät ollenkaan hullumpia ole. Itseasiassa juuri elokuvan taitava näyttelijäkaarti peittää sen käsikirjoituksen muutamat mokat, mutta pääosin on tämä kuitenkin juonellisestikin erittäin mielenkiintoinen ja viihdyttävä tekele. Joskin osa twisteistä hieman ennalta-arvattava, mutta muutama ennalta-arvattava kohtaus ei kuitenkaan ainakaan meikäläistä pitänyt arvailemasta mitä seuraavaksi tapahtuu ja monesti löysinkin itseni tilanteesta, jossa en osannut yhtään odottaa tulevaa. Kokonaisuudessaan huijarileffa paremmasta päästä.

rating 80,000

04.08.2013 klo 12:55

Puhdistuksen yö

Erinomainen idea, loistavat näyttelijät, mutta huono toteutus. Tuo lause kuvaa pääosin koko elokuvaa. Leffa alkaa suhteellisen jännästi ja onnistuu luomaan melkoisen hyvät odotukset seuraavalle puoliskolle. Alun jälkeen se sortuu kuitenkin turhan moneen kliseeseen (esim. joku auttaa juuri viime sekunneilla) ja jättää muutenkin koko potentiaalinsa lähes kokonaan käyttämättä keskittyen vain ja ainoastaan yhden perheen kamppailuun omassa talossaan Straw Dogsin ja The Strangersin tapaan. Näyttelijöistä iso plussa Ethan Hawkelle, joka näyttelee tuttua itseään, mutta pirun tehokkaasti kuten aina. Sitten vielä Game of Thronesista tutulle Lena Headeylle iso plussa hienosta roolityöstä. Pitkästä aikaa joku, joka osaa panikoida olematta ärsyttävä kirkuja. Kyllä tämä kertaalleen viihdyttää ja ehkäpä osittain jännittääkin, mutta koska näinkin hyvä idea jätetään miltei kokonaan unholaan alun jälkeen ottaa se hieman pannuun.

rating 60,000

03.08.2013 klo 12:23

Linnut

Viihdyttävä jännäri, joskin ehkäpä kuitenkin näkemistäni Hitchcockin leffoista se heikoin. Tähän lienee montakin syytä. Ajanhammas on puraissut ison palaisen elokuvan visuaalisesta ulkomuodosta, lapsinäyttelijä Veronica Cartwright on huono näyttelijä, eikä osaa ollenkaan eläytyä rooliinsa etenkään elokuvan alkupuoliskolla. En myöskään pahemmin piitannut elokuvan lopetuksesta, koska lyhytraina johon tämä ilmeisesti perustuu omaa mielestäni paljon tyylikkäämmän lopetuksen. Näistä vioista huolimatta Linnut viihdyttää koko kestonsa ajan ja mielestäni on eritoten mielenkiintoista katsoa kuinka ihmiset toimivat kun vastassa on vihollinen, jolle he eivät periaatteessa voi yhtään mitään. Ei tämä kuitenkaan kovin pelottava elokuva ole, pikemminkin vain mielenkiintoinen.

rating 70,000

02.08.2013 klo 19:40

Hot Shots 2 - Kaikkien jatko-osien äiti

Ehkäpä jopa hiuksen verran parempi kuin edeltäjänsä. Ainakin ensimmäiseltä puoliskoltaan, toisen puolikon aikana elokuva hillittää turhan paljon huumoriaan, eikä rellestä rönskisti kuin ensimmäinen puolisko. Charlie Sheen tekee edelleen onnistuneen suorituksen. Lloyd Bridges on yhä hauskassa vedossa. Pääosin tämä kuitenkin kaatuu samoihin onkelmiin kuin ensimmäinen osa, eli potentiaalia löytyy, mutta sitä ei kokonaan täytetä. Suosittelen kuitenkin katsastamaan molemmat Hot Shots elokuvat, ovat ne kuitenkin huomattavasti hauskempia kuin monet nykypäivän komediat.

rating 60,000

02.08.2013 klo 19:35

Hot Shots! - kaikkien elokuvien äiti

Perushauska parodia, joka lupailee enemmän mitä tarjoaa. Potentiaalia siis riittää, erittäin paljonkin. Hauskuuttaahan tämän paikka paikoin ja loppujen lopuksi tämmöinen randomi huumori on suhteellisen toimivaakin. Sitä ei vain ole niin paljoa kuin olisin odottanut ja osa vitseistä on ehkä jäänyt ajanhampaaseen. Charlie Sheen sopii tähän rooliin hyvin, pitää huumoriakin yllä suhteellisen onnistuneesti. Kuitenkin parhain suoritus onnistuu Lloyd Bridgesiltä. Mies hauskuttaa lähes jokaisella kohtauksellaan, häntä olisin halunnut nähdä enemmänkin. Kokonaisuudessaan onnistunut komedia (huomattavasti parempi parodiaelokuva kuin nykyajan liukuhihnaparodiat) Jim Abrahamsilta. Olisi tämä kuitenkin pystynyt parempaankin.

rating 60,000

02.08.2013 klo 19:26

Top Gun

Tulipahan vihdoin katsottua tämäkin kasariklassikko. Tomppa näyttelee tuttua itseään, eli jääräpäistä koko kansan suosikkia. Val Kilmerkään ei mielestäni tee mitenkään erikoista roolia, vaan ihan mukiinmenevä heppu on. Sen sijaan voisin kehaista Anthony Edwardsia, joka tekee mielestäni ehkä leffan parhaimman suorituksen sympaattisena apulentäjänä yhdessä karismaattisen johtajan, Tom Skerrittin kanssa. Musiikkivalinnathan ovat täyttä kasarimeininkiä. Käsikirjoitus onnistuu tarjoamaan pari yllättävääkin juonenkäännettä. Lentokohtaukset eivät mielestäni ole mitenkään erikoisia, perusviihdyttävää settiä, toisaalta saattaa olla että nämä kohtaukset olivat tuolloin 80-luvulla kova sana. Kuitenkaan tänäpäivänä, ei mielestäni mitenkään erikoisia. Kaikesta kritiikistä huolimatta, Top Gun on kuitenkin kirjaimellisesti hikinen, mutta erittäin viihdyttävä toimintapaukku.

rating 70,000

02.08.2013 klo 19:13

Mud

McConaughey jatkaa hieman tummemmanlinjan näyttelijänä hypättyään reippaan askeleen pois romanttisista naistenmiesrooleistaan. Mud sisältää suhteellisen erikoisen juonen ja seuraa muutenkin hyvin pitkälle ohjaajan omaa visiota, joka ei pahemmin piittaa kliseisistä ratkaisuista. Ennen kaikkeen haluan kuitenkin ylistää McConaugheyn rohkeaa roolivalintaa ja taidokasta tulkintaa, roolikun ei ole mikään naistennaurattaja saatika rahalinko, vaan itselleni ainakin vaikuttaisi siltä että Matti olisi valinnut roolin koska se kiehtoi häntä. Elokuvan parhaimmat kohdat lienevätkin hetket, jolloin Mäkiheinä heiluu ruudulla, ei pelkästään koska mies näyttelee niin pirun hallitsevasti, vaan koska hänen roolihahmo on sen verran mysteerinen, ettei katsoja tiedä mitä tämän päässä liikkuu. Kaiken kaikkeaan varsin mukava draama, joka poikkeaa komeasti valtavirrasta.

rating 70,000

02.08.2013 klo 18:57

Rampart

Woody Harrelsonin show alusta loppuun. Harrelson todistaa voivansa kantaa elokuvaa harteillaan, vaikka tuntuu, että tekijät välillä unohtavat mihin ovat tähtäämässä elokuvallaan. Kunnollista punaista lankaa elokuvalla ei ole, vaan se seuraa pikemminkin Harrelsonin näyttelemän poliisin kommelluksia. Ei tämä mikään toimintaleffa ole, kuten traileri ja kuvaus saattaa osittain antaa ymmärtää, vaan täysiverinen draama hakoteillä olevan poliisin ymmärryksestä yhteiskunnasta ja kyllästyneisyydestä elämäänsä. Mielestäni tämä toimiikin oikein hyvin draamana, etenkin jos sattuu pitämään Harrelsonista, mies nimittäin esiintyy elokuvan jokaisessa kohtauksessa. Eikä tämä seuraa turhan paljoa Keitelin tähdittämän Bad Lieutenantin jälkiä, vaan on loppujen lopuksi kuitenkin suht erilainen elokuva, vaikka hieman samantyyppistä elementtiä omaakin.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot