Makke_95_

Makke_95_

Käyttäjä, 36 fania

Parhaat Aasia toiminnat

1

The Killer (1989)

The Killer rating 4,32

2

Hard Boiled (1992)

Hard-Boiled on yksi parhaista toimintaelokuvista koskaan. Siitä löytyy kaikkea tarvittavaa: Korkea bodycount, helvetisti räiskintää, perkeleesti räjähdyksiä, ilmalentoja, moottoripyöriä, hidastuksia, verta, hyvät näyttelijät, toimiva juoni ja hyvänkuuloinen soundtrack. Erikoismaininna ansaitsee varmasti lopun yli 30 minuuttinen, yhtäjaksoinen toimintakohtaus, jossa ruumiden määrälle vetää vertoja ainoastaan luotien määrä. Loppu ei varmasti jätä ketään kylmäksi. John Woo on luonut luoteja ja verta säästelemättömän mestarillisen action paukkeen, joka hakee edelleen vertaistaan.

Hard Boiled rating 4,18

3

A Better Tomorrow II (1987)

Ehdottomasti yksi John Woon parhaista elokuvista. Taas on tarjolla vahvaa draamaa, veristä räiskintää ja toimiva juoni. Lopussa tapahtuva pitkä ammuskelu oli kaikessa tylyydessään ja verisyydessään todella komeaa katsottavaa. Runsaasti hidastuksia sekä verisiä tappoja. Luotien määrä on muhkea. Maininnan arvoinen on myös soundtrack joka oli aivan täyttä rautaa. Loistava leffa!

A Better Tomorrow II rating 3,88

4

Police Story (1985)

Komediapuoli ei oikein iske, mitä nyt osasi odottaakkin mutta itse toimintapuoli on suorastaan taidetta. Äijää lentää tappeluissa ikkunoiden ja lasipöytien läpi. Toimintakohtaukset ovat muutenkin näyttäviä ja Jackie Chan vetää aikamoisia stuntteja pitkin elokuvaa. Komeaa katseltavaa kaikenkaikkiaan. Muistaakseni jatko-osatkin olivat ihan onnistuneita.

Police Story rating 3,91

5

Tiger on Beat (1988)

Tiger on Beat rating 3,43

6

Ong-Bak (2003)

Tosiaan katsomisen arvoinen martial-arts pätkä. Tony Jaan kroppa on varmaan saanut kestää paljon elokuvan tekemisessä. Alkaa kieltämättä vähän tylsähkösti mutta kun toiminta alkaa niin...no sanattomaksi tässä jää. Viimeinen tappelu on harvinaisen viihdyttävä tapaus.Ja niinkuin elokuvan kannessakin lukee:-No stunt doubles-No fake - no wires-No computer graphics-100% real mindblowing action!

Ong-Bak rating 4,11

7

Bronxin hurrikaani (1995)

Ihan toimivaa toimintaa vaikka komediapuoli onkin aika väkisin vääntämistä. Jackie Chan jaksaa aina viihdyttää hyvillä tappeluilla ja huimilla stunteilla, molempia nähdään tässäkin riittämiin.

Bronxin hurrikaani rating 3,67

8

Fist of Legend (1994)

Tämä on kyllä hyvä leffa. Toiminnasta ei ole puutetta ja taistelukohtaukset ovat täyttä rautaa. Varmasti yksi Jet Lin parhaista elokuvista.

Fist of Legend rating 4,15

9

Lohikäärmeen haaste (1988)

Ei poikkea juurikaan kolmikon (Hung, Chan, Biao) perus leffoista joissa urpoillaan ja taistellaan. Juonella ei ole yleensä suurta merkitystä. Viime minuutit ja esim. Chan vs. Benny The Jet lunastivat kuitenkin odotukset.

Lohikäärmeen haaste rating 4,03

10

Full Contact (1992)

Full Contact rating 4,14

11

The Legend of Drunken Master (1994)

Jackie Chanin tapaan hienoja taisteluita ja stuntteja. Komediapuoli oli parhaimmillaan jopa ihan toimivaa mutta suurimmaksi osaksi hyvin turhaa, mitä osasin odotellakin. Loppuun asti hiotut, huikeat taistelukohtaukset jäävät kuitenkin mieleen pitemmäksikin aikaa. Pätkä jota katsoessa viihdyttävyys on taattu.

The Legend of Drunken Master rating 3,78

12

The Protector (2005)

Tony Jaa teki sen taas. Samoin kun Ong Bakissa, juoni ei ole oikeastaan kummoinenkaan mutta se toimii hyvin motivaationa toimintakohtauksille. Tappelut ovat todellinen Tony Jaa show, ja ne on hiottu todella hienoiksi ja näyttäviksi. Pitkiä ottoja, hidastuksia, kivuliaita potkuja ja voltteja. Todella komeaa ja viihdyttävää katseltavaa.

The Protector rating 3,97

13

Jet Li's The Enforcer (1995)

Potkuja on luvassa kun kyttä Jet Li määrätään undercover tehtävään. Tarina rullaa hyvää tahtia, nopeatempoisten räiskintä- ja taistelukohtauksien vyöryessä ruudulle. Corey Yuen on yksi hongkongtoiminnan mestareita ja sen huomaa näyttävissä toimintaosuuksissa.

Jet Li's The Enforcer rating 3,80

14

Project A - Lohikäärmeet merellä rating 3,44

15

Tupla-karate juustolla (1984)

Klassikko jota oppii arvostamaan aina vain enemmän jokaisella uusintakatselulla. Jackie vs Benny the Jet on yksi parhaista taistelukohtauksista koskaan.

Tupla-karate juustolla rating 3,59

16

Invisible Target (2007)

Nicholas Tse, Shawn Yue ja Jaycee Chan esittävät kaikki poliiseja, jotka joutuvat tekemään yhteistyötä jahdatessaan rikollisliigaa. Rikollisten johtajaa näyttelee aina loistava Wu Jing.Todella viihdyttävä toimintatrilleri. Juoni rullailee hyvää tahtia, ja toimintakohtaukset vyöryvät näytölle tasaisin väliajoin. Kaksi tuntia vierähtää yllättävänkin nopeasti.

Invisible Target rating 3,50

17

Taistele! (1998)

Tällä kertaa dvd:n kansiteksti ei valehdellut: "Paras 1990-luvun Jackie Chan elokuva!" Tuttuun tapaan stuntteja, taisteluita ja huumoria mutta tällä kertaa tyhjäkäyntiä ei ole yhtään. Komediakaan ei ole väkinäistä vääntämistä niinkuin jossai Jackie leffoissa olen tottunut näkemään. Aikamoisella vauhdilla mennään loppuun asti ja tapahtumaympäristötkin vaihtuvat virkistävästi. Ei tätä turhaan ole kehuttu.

Taistele! rating 3,40

18

Ip Man (2008)

Draamailut ovat Ip Manissa toteutettu hyvin ja niistä on saatu parhaimillaan jopa koskettavia. Mutta ne eivät kuitenkaan vedä millään tasolla vertoja suorastaan aivan huikeille tappelukohtauksille. Donnie Yen on taitava martial-artisti ja se todellakin näkyy tässä elokuvassa. Menee kyllä näkemieni martial-arts leffojen kärkipäähän. Mahtavan huikea elokuva.

Ip Man rating 3,88

19

Police Assassins rating 3,43

20

Police Story 3: Super Cop (1992)

Nyt iski kovaa, nimittäin tämä leffa meikäläiseen. Police Storyn kolmannessa on jätetty komediapuoli melkein kokonaan pois ja se oli mielestäni hyvä ratkaisu. Juoni ei tuo uutta mutta on jännittävä ja sopii hyvin kaiken toiminnan keskelle. Mutta mikä tästä tekee hyvän, ovat juuri ne toimintakohtaukset. Tappeluita, räiskintää ja räjähdyksiä on enemmän kuin riittämiin ja stuntit ovat sykettä nostattavia. Mukana on myös naiskauneutta, nimittäin Michelle Yeoh. Kaikenlisäksi muija hoitaa vielä toimintakohtaukset sen verran mallikkaasti ettei jää Jackie Chanin varjoon. Vaikka tietysti Jackiekin pistää parastaan. Huonoista puolista voisin mainita ainoastaan paskan enkku duubbauksen, mutta en antanut sen kuitenkaan häiritä itseäni liikaa. Kukaan toiminnan ystävä ei voi olla pitämättä tästä.

Police Story 3: Super Cop rating 3,43

21

Eastern Condors rating 3,94

22

Ip Man 2 (2010)

Hyvä jatko-osa jossa Donnie Yenin esittämä Ip Man joutuu taas taistelemaan sorrettujen kiinalaisten puolesta. Vajerien käyttö on runsaampaa kuin ensimmäisessä osassa, mutta muuten tappelut ovat oikein komeita. Sammo Hung ja Darren Shahlavi saavat myös ihan hyvin ruutuaikaa.

Ip Man 2 rating 3,48

23

The Master (1989)

Takatukkainen Jerry Trimble on melkein yhtä kova jätkä kuin Jet Li ja kavereiden keskelle onkin ihan hyvät potkinnat saatu aikaan. Hong Kongin tapaan myös huumoria on mukana, mutta se pysyy ihan hyvin asoissa. Jetiltä irtoaa monta komeaa liikettä ja martial arts nälkäinen katsoja viihtyy kybällä.

The Master rating 2,83

24

In the Line of Duty 4 (1989)

Pääosa kaksikolla riittää kiirettä heidän jahdatessaan todistajaa USA:sta Hong Kongiin. Monipuolista toimintaa riittää aina crossipyörä takaa-ajosta, räjähtäviin autoihin ja tulitaisteluihin. Leffan parasta antia ovat kuitenkin odotetusti Donnie Yenin ja Cynthia Khanin tappelukohtaukset joita on runsaasti. Hiuksen hienosti alle neljä tähteä.

In the Line of Duty 4 rating 3,60

25

The Raid: Redemption (2011)

Puolitoista tuntinen turpasauna on todellakin viihdyttävää ja ajoittain jopa melko rankkaa katseltavaa. The Raid: Redemption ei juonellisesti ole mikään maailmaa mullistava teos mutta toiminnan puolella se todellakin on. Draamaakin on hieman saatu mukaan ja se toimii.Gareth Evans on onnistunut luomaan yhden parhaista toimintaleffoista moneen vuoteen. Kieli pitkänä jatko-osaa odotellessa.

The Raid: Redemption rating 3,70

26

Legend of the Wolf rating 3,75

27

Tiger Cage (1988)

Tiger Cage rating 2,83

28

Tiger Cage 2 (1990)

Toiminta on huikeaa ja potkua riittää joten puolet leffasta onkin täyttä pauketta. Kovaa mäiskettä liikkuvassa turistibussissa kuin myös miekkataisteluakin nähdään. Donnie Yen on liikkeineen vähintäänkin vakuuttava, mutta myös Robin Shou pääsee näyttämään taitojaan. Juoni itsessään oli aika perus, mutta tälläisessä pätkässä se ei haittaa tippaakaan. Tähän mennessä paras leffa minkä olen nähnyt Donnie Yeniltä.

Tiger Cage 2 rating 4,25

29

Millionaire's Express rating 3,33

30

The Raid 2: Berandal (2014)

Olipas taas veristä myllytystä. Edellisen osan tapaan Raid 2 ei nojaakaan pelkkiin toimintakohtauksiin, vaan nyt myös juoneen on panostettu. Toki myös raakalaismaisia ja nopeatempoisia taisteluita on runsaasti. Täytyy myöntää että vaikka elokuvasta kovin pidinkin, niin on se kuitenkin aavistuksen liian pitkä. Taidolla toteutettu myöskin visuaaliseti komea väkivaltaooppera, jossa saa myös pysyä tarkkana juonen suhteen.

The Raid 2: Berandal rating 3,95

31

Righting Wrongs rating 4,00

32

She Shoots Straight rating 3,25

33

The Night Comes for Us rating 3,05

34

Royal Warriors rating 3,50

Profiilin tiedot

TOP-listat