Juki

Juki

Käyttäjä, 19 fania

Sci-fi-leffat TOP 5

1

Apinoiden planeetta rating 3,98

2

2001: Avaruusseikkailu (1968)

Todella upea elokuva, niin kuvauksen, lavastuksen kuin musiikinkin osalta. Tarina on myös mielenkiintoinen vaikka se lopussa menikin vähän yli ymmärryksen. Kaiken kaikkiaan kuitenkin yksi elokuvahistorian hienoimmista ja myös yksi Kubrickin parhaista leffoista. Leffa ei myöskään näyttänyt yhtään vanhentuneelta vaikka sillä on ikää jo yli 50 vuotta. Elokuva, jonka jokaisen leffafriikin ja miksei muidenkin tulisi nähdä edes kerran elämässään.

2001: Avaruusseikkailu rating 4,20

3

Alien - kahdeksas matkustaja (1979)

Ehdoton klassikko! Vuosien saatossa tämä on tullut katsottua useita kertoja eikä tähän vaan koskaan kyllästy. Lähes 40 vuoden ikään ehtineenä leffa ei ole edelleenkään menettänyt tehoaan. Loistavat näyttelijät, mielenkiintoinen tarina ja Scottin loistava ohjaus toimivat erittäin hyvin. Ja leffan tehosteet olivat myös hienosti tehty ottaen huomioon, että leffa on 1970-luvulta. Suosittelen kaikille scifin ja kauhun ystäville.

Alien - kahdeksas matkustaja rating 4,13

4

Blade Runner (1982)

Blade Runner rating 4,07

5

Kolmannen asteen yhteys (1977)

Katsottuna leffan Director's Cut -versio. Visuaalisesti leffa on upeaa katsottavaa ja John Williamsin musiikki on myös hienoa kuultavaa, kuten aina. Leffan alku on mielenkiintoinen, mutta puolivälissä tulee vähän tylsempiä hetkiä ja leffa vähän latistuu. Loppu on toteutettu hienosti, mutta se on aavituksen verran liian pitkitetty. Suositeltavaa katsottavaa kuitenkin kaikille Spielbergin ja scifileffojen ystäville.

Kolmannen asteen yhteys rating 3,49

Profiilin tiedot

TOP-listat