Juki

Juki

Käyttäjä, 19 fania

Draamaelokuvat TOP 5

1

Blue Velvet - ja sinisempi oli yö (1986)

Hieno, ahdistava ja myös hieman häiriintynytkin leffa Lynchiltä tällä kertaa. Hopper on todella kovassa vedossa ja myös Kyle MacLachlan ja Isabella Rossellini tekevät mainiot suoritukset. Tunnelma on koko leffan ajan hienoisesti jännittynyt ja se laukeaa vasta viimesessä kohtauksessa joka onkin erittäin tyylikäs. Ehdottomasti parasta Lynchiä.

Blue Velvet - ja sinisempi oli yö rating 4,11

2

Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini (1971)

Edellisestä katselukerrasta oli ehtinyt kulua jo lähes 10 vuotta, mutta vielä jotain kohtauksia oli muistissa kun tätä uudestaan lähdin katsomaan. Malcolm McDowell tekee loistavan suorituksen Alexin roolissa. Myös leffan tarina on mielenkiintoinen ja toteutuskin on onnistunut nappiin. Vaikka leffassa on väkivaltaa, niin se ei ole mitenkään erityisen korostettua eikä sillä onneksi myöskään mässäillä. Huumoriakin on mukana ihan kiitettävästi vaikka sitä ei ihan heti tämmöisestä elokuvasta osaa odottaa. Ei tämä varmasti enää ole niin shookeeraavaa katsottavaa kuin silloin ilmestymisensä aikoihin vuonna 1971. Ja leffahan sai aikoinaan niin paljon kielteistä huomiota, että Kubrick päätti lopulta kieltää leffan esittämisen Briteissä 27 vuoden ajaksi.

Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini rating 4,16

3

Schindlerin lista (1993)

Ehdottomasti kaikkien Oscariensa arvoinen mestariteos. Nousee jopa omalla listallani Spielbergin parhaaksi elokuvaksi. Pysättävä ja ajatuksia herättävä teos, jossa Liam Neeson tekee hyvän suorituksen Oskar Schindlerina. Leffa sisältää muutamia aika rajuja kohtauksia, mutta sellaistahan se touhu tuohon aikaan on ollutkin. Spielberg on onnistunut luomaan leffaan upean ja koskettavan tunnelman jonka kruunaa John Williamsin upea musiikki. Mustavalkoisuus tuo leffaan upeaa dokumenttimaista tunnelmaa. Schindlerin Lista on elokuva joka kaikkien vähääkään historiasta kiinnostuneiden tulisi nähdä.

Schindlerin lista rating 4,36

4

Mafiaveljet (1990)

Paikka paikoin hieman tylsähkö, mutta paranee loppua kohti. Näyttelijäkolmikko Liotta-De Niro-Pesci tekevät leffasta todella nautittavan. Ei täydellinen, mutta loistava leffa kaikesta huolimatta. Parasta Scorsesea sitten Taksikuskin.

Mafiaveljet rating 4,33

5

Alaston lounas rating 3,49

Profiilin tiedot

TOP-listat