J.Lipponen

J.Lipponen

Käyttäjä, 10 fania

3.7.2013 Jälkeen katsotut leffat

1

Hämärästä aamunkoittoon (1996)

Hyvillä näyttelijöillä varustettu splatteri iloittelu. Eipä siinä muuta.

Hämärästä aamunkoittoon rating 3,68

2

Shaft (2000)

Perus rymyämistä,jota kuitenkin piristää letkeä huulenheitto ja melko vahvat suoritukset L. Jacksonilta sekä Busta Rhymesiltä.

Shaft rating 3,06

3

Viimeinen yhteys: The Dead Zone (1983)

Christopher Walken saa elokuvan pohjana olevista tulevaisuuden visioista irti väliin piinaavan aidonoloisia hetkiä.Valitettavasti puolenvälin jälkeen hyvät värinät lopahtavat ja loput elokuvasta on kumman innotonta ja jo useasti nähdyn oloista jenkki soopaa.

Viimeinen yhteys: The Dead Zone rating 3,62

4

Hellraiser (1987)

En tätä kauhuksi rupeaisi kutsumaan,mutta paremmanpuoleisena veriroiske äksöninä tämä on iästään huolimatta huippuluokkaa. Ja ihme kyllä laadukasta näyttelemistäkin löytyy.Tosin vain Juliaa esittävän Clare Higginsin kohdalla,mutta suoritus onkin melko hyytävä.Valitettavasti kaikki hyvä loppuu aikanaan ja tässä tapauksessa aikastalailla munattomastikin. Kunnon visvaplöräys/räjähdys olisi saattanut leffan arvoiseensa loppuun.Muuten verta ja suolenpätkää lentää kyllä mukavasti.

Hellraiser rating 3,59

5

Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta (1994)

Loistavilla näyttelijäsuorituksilla ladattu ja "siististi cool" trilleri.

Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta rating 4,43

6

Juokse tai kuole (1987)

Arnoldi on jälleen omassa elementissään laukoessaan hupaisia repliikkejä ja pistäessään pahoja jätkiä poikki ja pinoon.Leffan lopusta olisi kyllä voinut tehdä energisemmän ja turhia suvantokohtiakin riitti riesaksi asti.Muuten ihan toimivaa viihdettä.

Juokse tai kuole rating 3,36

7

Batman (1989)

Vaikka tämän leffan näyttävää ulkoasua ja Nicholsonin julmaa/huvittavaa suoritusta Jokerina seuraakin mielellään,en siltikään nauti täysin siemauksin. Olisin toivonut leffan olevan tyyliltään jotain James McTeiguen V niinkuin verikoston tapaista.

Batman rating 3,94

8

Texasin moottorisahamurhat (1974)

Psykedeeliset äänitehosteet yhdistettynä harkittuihin kuvakulmiin ja Leatherfacin suvun kaistapäisyyteen pitää kyllä edelleen katsojan perseen kiinni tuolissa ja niskavillat pystyssä.

Texasin moottorisahamurhat rating 3,90

9

Likainen Harry (1971)

Ei mikään maailmoja mullistava kokemus,mutta osoittaa hyvin kuinka vähäeleisesti voi tehdä armottoman kovan leffan.

Likainen Harry rating 4,21

10

Luotikuja (1977)

Ruudinkatkuinen toimintapätkä,jossa Eastwood on kyllä ihmeen vaisu ja jää selvästi Locken roolihahmon varjoon.Juonikin on pelkistetty ja niin ajalleen tyypillinen,ettei tämä jää mieleen kovin pitkäksi aikaaToiminta kohtaukset ovat kuitenkin taattua Clint laatua ja kuullaanpa häneltä tässä pari nasevaa letkautustakin.Puoleen tai toiseen kallistumatta sanoisin tämän olevan jotakin kertakäyttöviihteen ja silloin tällöin katsottavan väliltä.

Luotikuja rating 3,08

11

Ammattitappajat (1995)

Aina yhtä harvasanainen Stallone mutustamassa banaania, Julianne Moore höpisemässä kissalleen ja Banderas veuhtomassa tyylilleen uskollisena puolelta toiselle.Näistä aineksista onkin sitten saatu yllättävän toimiva leffa aikaan.Esimerkiksi dialogi on näppärää ja toimintaakin on sopivassa määrin.Juonessakaan ei ylimääräisiä syrjähyppyjä ole vaan eteenpäin mennään tasaista,mutta melko rivakkaa tahtia.Oikeastaan ainoa asia mistä jaksan rokottaa pisteitä on tutulla muotilla väännetty ja turhaan pitkitetty loppukohtaus.

Ammattitappajat rating 3,48

12

Korppikotkan kolme päivää (1975)

Uskottava käsikirjoitus ja laadukkaat näyttelijät nostavat tämän muuten niin tavanomaisen paranoia trillerin pisteitä. Ei ehkä uppoa kaikkiin katsojiin hitaan kulkunsa vuoksi ja räjähtävää toimintaa odottavat joutuvat myöskin pettymään. Itse kuulun osin tähän viimeisimpään ryhmään,joten koin lievän pettymyksen.

Korppikotkan kolme päivää rating 3,61

13

Robocop 2 (1990)

Tekijä porrukan kunniaksi on mainittava,että aika hyvin he ovat saaneet ensimmäisen osan yhteiskuntakritiikin piilotettua yliampuvien ja halvannäköisten tehosteiden alle.Muutenkin vaivaannuttavaa meininkiä pökkelön näyttelemisen ja onnettoman huumoripuolen ansiosta.

Robocop 2 rating 2,65

14

Robocop (1987)

Yhteiskunta satiiri puree edelleen ja vaikka osa tämänkin filmin tehosteista on auttamatta ajan kalvamia ansaitsee tämä osalta kuvastoaan mielestäni edelleen tuon "tavoitellun" K-18 leiman.

Robocop rating 4,10

15

Linnut (1963)

Simppelinä pidetty trillerri, joka ei enää iästään johtuen ole piinaavin mahdollinen leffa,mutta kyllä tunnelma loppupuolella alkaa olla jokseenkin ahdistava.

Linnut rating 3,68

16

Abyss - syvyys (1989)

MIelenkiintoinen scifistely jonka aikana muutamissa kohdissa tunnelma oli niin tiheä,että huomasin puristavani tuolin käsinojia melko tiukasti.Valitettavasti loppu menee aivan liian imeläksi suhteessa elokuvan muuhun luonteeseen.

Abyss - syvyys rating 3,62

17

Takaikkuna (1954)

Vähäeleinen,mutta loppua kohden piinaavan jännittäväksi muuttuva rikos klassikko.

Takaikkuna rating 4,22

18

Rautaristi (1977)

Julmetun hyvin hulluutta ja ihmisen typeryyttä kuvaava filmi. Rankkaa menoa alusta loppuun asti siis.

Rautaristi rating 4,14

19

Shakaali (1997)

Toimiva trilleri, jossa Willisin ja Geren vakaat suoritukset pitävät mielenkiinnon suht korkealla,mutta loppukohtaus on jälleen ryssitty kunnolla. Perus Hollywood huttua siis.

Shakaali rating 3,14

20

Kova kuin kivi (1969)

Elokuvan alku on mielestäni olosuhteisiin nähden turhan pehmeä.Puolivälin jälkeen meininki paranee tuntuvasti ja näyttelijät saavat kukin itsestään irti melko tasokkaat suoritukset.Lisäpisteitä tulee silmiä hivelevän näyttävästä Technicolor värimaailmasta.

Kova kuin kivi rating 3,60

21

Hei, me lennetään! (1980)

Armotonta vitsitykitystä koko kestonsa ajan.

Hei, me lennetään! rating 3,72

22

Rukajärven tie (1999)

Irrallisen oloinen ja onnellinen loppukin tuntuu hieman oudolta muihin kotimaisiin sotaleffoihin verraten.Näyttelijätyöskentely on kautta linjan tasapaksua ja puheenparsikin hieman väkisin väännetyn oloista.Vaan sitten kun luodit alkavat lentää, nousee tunnelma melko korkealle.Kyllä tämän tasaisin väliajoin jaksaa varmasti katsoa uudelleenkin.

Rukajärven tie rating 3,40

23

Spartacus (1960)

Puitteiltaan komea ja kerronnaltaan sujuva miekka ja sandaali filmi.Vaikka edellä mainitut asiat ovatkin kunnossa ja Kirk Douglasisin näyttelemisessä on upeaa karismaa vaivaa tätä elokuvaa hienoinen pitkäveteisyys ja melko epäonnistuneet musiikit. Toisaalta kameran käyttö fiiliksen luomisessa on laadukasta ja pari komeaa massakohtaustakin löytyy.

Spartacus rating 3,77

24

Suuri pakoretki (1963)

Eipä käynyt pitkästä kestostaan huolimatta aika pitkäksi tätä katsoessa.Hyvä näytteleminen yhdistettynä reteään tunnelmaan,mitä muuta voisi viihdyttävältä leffalta enää vaatia?

Suuri pakoretki rating 4,23

25

Riehakas ryöstö (1969)

Nautittavan reipasta menoa hyvällä musiikilla,huumorilla ja vieläpä pirun komeilla maisemilla höystettynä. Pesee liudan uusia toimintakomedioita mennen tullen.

Riehakas ryöstö rating 3,46

26

Alien 3 (1992)

Pienoinen pettymys tämä kyllä oli. Aliens-paluun (loistava elokuva sekin) toimintapainotteisuudesta on kyllä otettu reilu askel kohti ensimmäisen Alien leffan klaustrofobista kauhua,mutta tässä se jää puolitiehen.Ei tule samoja pelottavia viboja ollenkaanNäyttelijätkin ovat Weaweria ja Charles S. Duttonia lukuunottamatta melko kasvotonta massaa.Nämä epäkohdat korjaantuvat kyllä sitten iästään huolimatta päräyttävillä tehosteilla sekä rujolla ja näyttävällä väkivallalla.Kestää silti usean katselukerran riittävän harvoin väliajoin.

Alien 3 rating 3,38

27

Rautainen Coogan (1968)

Kuivahko leffa,mutta höyrähtänyt kuvaus New Yorkista ja Eastwood stetsonin kera on ok.

Rautainen Coogan rating 3,22

28

Pohjan tähteet (1969)

Ei tämä mielestäni ollut parasta Spedeä. Herran itsensä vähäinen mukanaolo ei tosin kovin paljoa vaivannut.Elokuvan tekemisen vaikeudesta saadaan kuitenkin irti muutamat remakat naurut,mutta mukaan ympätty kolmiodraama saa liikaa tilaa.Tulipas taas kehno kommentointi,mutta näin lopuksi Alle lujaa biisissä onnettomuuskuvineen on edelleen vissi pointti.

Pohjan tähteet rating 3,59

29

Ran (1985)

Onnistuneesti ohjattu ja ulkoisesti erittäin komea suurelokuva,johon upotetut rahamäärät näkyvät joka kohdassa.

Ran rating 3,84

30

Outsiders - kolmen jengi (1983)

Ei tämä isompia tunteita kyllä herättänyt,mutta ei ollut silti pelkkää kertakäyttöhuttua myöskään.Tuntemattomammilla ja hieman nuoremmilla näyttelijöillä olisi saanut lisää uskottavuutta kehiin. Vastapainona leffan musiikkipuoli on vallan mainio.

Outsiders - kolmen jengi rating 3,89

31

Batman (1966)

Kaikesta lapsellisuudestaan ja hölmöydestään huolimatta mukavan viaton tuulahdus ajalta ,jolloin elokuvatkin olivat vielä puhdasta viihdettä.

Batman rating 3,29

32

Shaun of the Dead (2004)

Ei tämä oikein avautunut minulle missään vaiheessa.Brittihuumorin ja zombien yhdistelmä on mukavaa vaihtelua,mutta henkilökohtaisesti olen perinteisemmän kauhukomedian ystävä.Tämän vuoksi puolet leffan hauskuudesta meni suhisten ohi.

Shaun of the Dead rating 3,93

33

Blood Simple (1984)

Tiukan tumma noir pätkä, joka pitää otteessaan ajoittaisesta hidastelustaan huolimatta.

Blood Simple rating 3,78

34

Nuoret sankarit (1988)

Hyvillä roolisuorituksilla(varsinkin Emilio Estevez ja Terence Stamp) ja kunnon kasari äksönillä ladattu toimintapaukku. Miinusta tulee oikeastaan vain onnettomista musiikeista,joilla ei paljoa tunnelmaa luoda.

Nuoret sankarit rating 3,70

35

Tora! Tora! Tora! (1970)

Asiallinen sotakuvaus iästään huolimatta näyttävillä tehosteilla.

Tora! Tora! Tora! rating 3,49

36

Nopeat ja kuolleet (1995)

Perus westerni kaikkine kliseineen( tai hienouksineen ihan miten vaan), jossa parasta on Gene Hackmanin tyylikäs roolisuoritus.

Nopeat ja kuolleet rating 2,91

37

Helvetti 1944 (1956)

Vaikka henkilöhahmojen välille saadaan aidonoloista ristiriitaisuutta on leffan katsominen ajoittain tympeää sen sisältämien virheiden kuten kokonaan näkyvillä olevan saksalainen tarkka-ampujan sekä täysin epäuskottavan näköisen "raskaan panssarivaunun" vuoksi.Lisäksi henkilöt ovat melkoinen klisee kokoelma sotaelokuvien arkkityypeistä.Katsoessa ei tule myöskään epätietoiseksi siitä ketkä ovat hyviä ja ketkä pahoja,mutta tätähän se on tuon ajan muissakin sotafilmeissä.Plussaa kuitenkin melko uskottavista tehosteista vaikka ei sillä paljoa pisteet nouse.

Helvetti 1944 rating 3,86

38

München (2005)

Kiihkoton ja realistinen elokuva, joka pitää otteessaan ja laittaa samalla miettimään poliittisten isku ja vastaisku kuvioiden mielekkyyttä.

München rating 3,88

39

Joe Kidd (1972)

Melkoisena Eastwood fanina en viitsisi tästä pahaa sanaa lausua,mutta ei tätä yksitoikkoisuudelta pelasta edes Eastwoodin ja Duvallin vahvat suoritukset.Kun juonikin on useasti kaluttua huttua ja musiikit mitäänsanomattomat tulee tämän leffan pisteet pelkästään pääosan esittäjien karismasta.

Joe Kidd rating 3,08

40

The Last King of Scotland (2006)

Tyly kuvaus 70-luvun Ugandasta. Idi Aminia esittävä Whitaker on oscarinsa kyllä ansainnut..Elokuva etenee ilman turhia poukkoiluja tai laahaamisia ja saa karuudellaan tunteet pintaan kyynisemmältäkin katsojalta.

The Last King of Scotland rating 3,85

41

Teloittaja (1986)

Toiminta on paikoin mukavan tylyä,mutta muuten kaikin puolin puuduttavaa menoa.

Teloittaja rating 2,93

42

Silmät ilman kasvoja (1960)

Ahdistava, mutta omalla kierolla tavallaan kaunis elokuva. Aikansa muista elokuvista poiketen myös kuvaus on erikoisen estotonta, joten "hirveyksiäkin" näkyy paikoitellen.

Silmät ilman kasvoja rating 3,75

43

Insiders (1989)

ajoittaisesta laahaavuudestaan ja korniudestaan huolimatta Ihan mielenkiintoinen juppiajan kuvaus,josta parhaiten jäi mieleen Mikko Reitalan tyylikäs roolisuoritus ja kotimaiseksi elokuvaksi melko peittelemätön kerronta.

Insiders rating 1,63

44

Sakura Killers (1987)

Harvoinpa on tullut naurettua näin räkäisesti heti elokuvan ekan kymmenminuuttisen aikana.Dialogi on kuin suoraan Turtlesista ja ulkoasukin käytännössä kotivideo kamaa plus näytteleminen lähinnä koomista.Siltikin tahattoman naurettavuutensa johdosta melko viihdyttävää hömppää.

Sakura Killers rating 2,50

45

Operaatio Rescue Dawn (2006)

Asiallisena ja kiihkottomana pysyvä leffa,mutta valitettavasti K-12 merkinnän alaisena paras shokkiarvo ja nihilistinen tehokkuus jää puuttumaan.

Operaatio Rescue Dawn rating 3,51

46

Telemarkin sankarit (1965)

Odotinkin leffalta korkkarimeininkiä,mutta en olisi uskonut tämän olevan kaikilta osa-alueiltaan (varsinkin onneton käsikirjoitus) lähes katsomiskelvotonta ryönää. Varsinkaan kun mukana on aina kameran edessä komea Kirk Douglas.

Telemarkin sankarit rating 3,09

47

Django - kostaja (1966)

Tyly,kyyninen ja anteeksiantamaton.Näillä sanoilla kuvailisin pääroolissa riehuvaa Franco Neroa ja elokuvan olemusta muutenkin.Valitettavasti tunnelmaa latisti onneton englannin kielinen dubbaus ja ajoittain halvalta näyttävä ulkoasu.

Django - kostaja rating 3,66

48

Death Race - kuolonajot (2008)

Välillä mukavan tyly,mutta muuten turhan ennalta arvattava rymistely.Menettelee kuitenkin yhden illan viihteenä jotenkuten.

Death Race - kuolonajot rating 3,39

49

King Kong Hongkongissa (1977)

Kaiken kaikkiaan melko mitäänsanomaton pätkä,jota ei pelasta edes ajoittainen koomisuus eikä edes Evelyne Kraftin ulkoinen olemus.

King Kong Hongkongissa rating 2,15

50

Valheiden verkko (2008)

Kovan luokan tähdiltä melko rutiininomainen suoritus ja elokuvan kriittinen suhtautuminen CIA:han sekä ylipäätään Irakin operaatioon unohtuu lähes kokonaan elokuvan jatkuessa.Äärimmäisen rymistelyn ystävät tulevat pettymään tämän suhteen eikä hienosyistä poliittista trilleriä odottaville käy sen paremmin.

Valheiden verkko rating 3,13

51

Veteraani (2006)

Tämä ylitti odotukseni reippaasti. Näytteleminen on laadukasta, vaikka yksikään näyttelijöistä ei sano nimenä minulle mitään.Ja ulkoasukin on hieman vanhahtava mikä miellyttää silmiäni.Leffan useista suvantokohdista olisi voinut kylläkin napsaista muutaman tylsän hetken pois,mutta toimintakohtaukset niiden välillä olivatkin sitten silkkaa asiaa.

Veteraani rating 2,13

52

Wallander: Kylähullu (2005)

Kelvollista yhden katselukerran viihdettä.Ei luo kunnollista jännitettä,mutta kulkee silti takeltelematta alusta loppuun asti.

Wallander: Kylähullu rating 2,66

53

Ashes of Time (1994)

Upeaa katsottavaa hyvin syvennetyllä juonella ja mitä maukkaimmin toteutetuilla taistelukohtauksilla höystettynä.

Ashes of Time rating 3,21

54

Jäähyväiset presidentille (1987)

Ihan kelpo äksöniä hieman vanhempien kotimaisten leffojen puolelta. Ainut mikä tökkii jälleen kerran,on kökkö dialogi.

Jäähyväiset presidentille rating 3,35

55

Mongol (2007)

Alkuun päästiin ihan mukavasti,mutta ei Tsingis kaaninkaan tarinaa saa ahdettua kunnolla pariin tuntiin.Tämän filmin oli tarkoitus olla aloitus Mongoli trilogialle,mutta jostakin syystä jatko-osista ei ole kuulunut mitään.Tämä kyllä tarvitsisi ne sillä ilman niitä tämä jää valitettavasti vain semi- viihdyttäväksi torsoksi.

Mongol rating 3,10

56

Beck 21 - Japanilainen maalaus (2007)

Perus Beckiä ilman turhia sattumia ja kokkareita.Vaan tulipahan nähtyä Martin Beck japanilaisessa aamutakissa.Eeppistä eikö vain?

Beck 21 - Japanilainen maalaus rating 2,97

57

Beck 23 - Hiljainen huuto (2007)

Ja taas mennään tuttua kaavaa käyttäen.Plussaa hieman erikoisemmasta loppuratkaisusta ja Gunvaldin tylystä olemuksesta.

Beck 23 - Hiljainen huuto rating 2,98

58

Beck 24 - Herran nimeen (2007)

Perus Beckkiä jälleen.

Beck 24 - Herran nimeen rating 3,13

59

Eränkävijäin kuningas (1951)

Aikakaudelleen tyypillinen lännenseikkailu urheine ja suoraselkäisine uudisraivaajineen ja pahoine intiaaneineen.Ei tämä ollut kuitenkaan räikeintä lännenvalloitus propagandaa. Kaiken kaikkiaan ihan viihdyttävä filmi.

Eränkävijäin kuningas rating 2,50

60

Baskervillen koira (1959)

Ehta vanhanajan rikospähkinä,mutta ikäisekseen varsin synkällä olemuksella.

Baskervillen koira rating 3,53

61

Lännen mies (1940)

Gary Cooper on melko suoraselkäinen miesten mies ja Walter Brennan aika velmu tuomari Roy Beanina. Siinäpä tämän hienoudet.

Lännen mies rating 3,25

62

Green Zone (2010)

Lähtökohdiltaan Green Zone on ihan ok,mutta tasapaksuiksi ja stereotyyppisiksi jäävät henkilöhahmot yhdessä muun toteutuksen. joka on mielestäni turhan kiireellä häsätty tekevät katsomisesta tympeää. Vaan ei tässä silti pahimpaan kurasarjaan onneksi pudota.

Green Zone rating 3,18

63

Walker, Texas Ranger: Uhka Idästä (2004)

Ajoittain esiin pilkahtelevasta kasari meiningistä huolimatta lopputulos muistuttaa ajoittain Kauniita ja rohkeita, jotain tosi tv sekoilua sekä Criminal mindsia.Kun päälle heitetään vielä huonoa näyttelemistä ja munatonta toimintaa on vajaan parin tunnin piina valmis.

Walker, Texas Ranger: Uhka Idästä rating 2,20

64

Zorron merkki (1940)

Harmitonta entisaikain seikkailuhömppää,joka on melkolailla ajan hampaan kaluamaa,mutta varsinkin miekkailu kohtaukset ovat edelleenkin uljasta katsottavaa.

Zorron merkki rating 3,42

65

Beck 25 - Myrskyn silmässä (2009)

Vaihteeksi isomman mittakaavan rikospätkä,joka täyttää kansainvälisetkin mitat.Valitettavasti sen mukana tulevat kaikki tutut kliseet ja ennalta arvattavuudet.

Beck 25 - Myrskyn silmässä rating 2,98

66

Harjunpää ja pahan pappi (2010)

Kotimaisten elokuvien mittapuulla erittäin synkkä trilleri, joka kuitenkin laahaa ajoittain ikävästi ja osa kohtauksista on leikattu kuin musiikkivideot. Franzenin ja Sarkolan väkevät roolisuoritukset pitävät kokonaisuuden kuitenkin kohtalaisesti pinnan yläpuolella.

Harjunpää ja pahan pappi rating 3,11

67

Beck 26 - Elävältä haudattu (2010)

Tässä Beckissä on kyllä tunnelma kohdillaan ja meno on muutenkin kuin parhaimmista kauhu/trilleri elokuvissa konsanaan.Vie elokuvasarjansa kunnialla loppuun.

Beck 26 - Elävältä haudattu rating 3,21

68

Hiihtopartio! (1940)

Tämähän se vasta sotaelokuva on.Tirolilaishattuiset ja englantia puhuvat finskit puolustamassa isänmaataan Suomelle niin tyypillisissä vuoristomaisemissa.Lyhyesti sanottuna aito, vanhan hyvän ajan propaganda halpis.

Hiihtopartio! rating 2,25

69

Pussikaljaelokuva (2011)

Mukavan kiireetön ja letkeästi etenevä törpöttely filmi.Ei turhaa huutoa ja mekastusta vaan "asiallista" nousuhumalaista kerrontaa.

Pussikaljaelokuva rating 2,81

70

Viiden päivän sota (2011)

Ulkoasu on kyllä komea ja Georgian armeijalta saatu kalusto nostaa pisteitä,mutta kuoren alla piilevä onttous ihan kumisee katsoessa..Lisäksi lopun uber isänmaallinen jeesustelu lyö kyllä yli että heilahtaa.

Viiden päivän sota rating 2,69

71

Diktaattori (2012)

Ei iskenyt oikein millään tavalla. Cohenn sekoilee kyllä riemukkaalla tavalla ,mutta turhan usein sorrutaan tympeään alapäähuumoriin ja eri kulttuurien stereotypioistakin väännetyt vitsit vaikuttivat liiankin tutuilta. Saattaa kuitenkin olla etten vain osannut suhtautua tähän filmiin oikein.

Diktaattori rating 3,30

72

Tom Horn (1980)

Kaikki lännenelokuvien kliseet löytyvät,mutta heikohkosti toteutettuina.Kyllä tämän parissa reilu puolitoistatuntinen kuluu,mutta ei kannata odottaa mitään kovin erikoista.

Tom Horn rating 3,38

73

Isku rajalle (2011)

Toimiva korkeajännitys tyylinen sotaseikkailu.Ei herätä sen kummempia tuntemuksia suuntaan taikka toiseen.

Isku rajalle rating 2,68

74

Typhoon (2005)

Aika jännä kombinaatio Hollywood meininkiä yhdistettynä Asialaiseen hieman eriilaiseen elokuvakerrontaan.Menoa ja meininkiä sekä ruutia ja ruumitakin piisaa kuin länsileffoissa konsanaan.Juoni on kyllä tuttuakin tutumpaa ja hahmot jäävät melko ohuiksi.Toisaalta elokuvan pointtina olevan koston motiivi on piristävä poikkeus.

Typhoon rating 2,20

75

Kummeli V (2014)

Irallisen tuntuinen,mutta pitää silti sisällään useita hulvattomia hetkiä.Tykkäsin kovasti.

Kummeli V rating 2,53

76

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi (2013)

Suurimmalta osin leffa jaksoi naurattaa ja fiilis pysyi korkealla. Muutamia turhan hitaita kohtauksia kuitenkin oli ja pari roolihahmoakin olisi voinut silpaista pois kuvista.(Lähinnä Benny sekä karkulaista jäljittänyt poliisi).Musiikkipuolikin oli aika mitäänsanomatonta.Toisaalta taas elokuvan tunnelma oli kestonsa ajan lämmin ja harmiton.

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi rating 3,47

77

Manne Menuetti Route 66 (2014)

Sekava,mutta välillä jopa hykerryttävän hauska Blues Brothers mukaelma. Plussaa Remu Aaltosen mukana olemisesta.

Manne Menuetti Route 66 rating 4,00