J.Lipponen

J.Lipponen

Käyttäjä, 10 fania

3.7.2012 jälkeen katsotut leffat

1

12 apinaa (1995)

Antaa synkän tulevaisuuden vision joka pistää ajattelemaan, mutta muuten juoni on niin poukkoilevaa ettei siitä tahdo saada selvää.

12 apinaa rating 4,07

2

Big Lebowski (1998)

Väliin outo, mutta mukavasti kulkeva komedia.

Big Lebowski rating 4,07

3

Manaaja (1973)

Tehosteiltaan jo osittain kulunut, mutta tunnelmaltaan parhaimpia kauhukokemuksia pitkiin aikoihin.

Manaaja rating 3,69

4

Total Recall - unohda tai kuole (1990)

Juoneltaan ja tehosteiltaan hyvin säilynyt scifi rymistely.Roolisuorituksissa Arska loistaa laukoen jälleen mahtavia one- linereita, eivätkä muutkaan mitään pökkelöitä ole.

Total Recall - unohda tai kuole rating 3,81

5

Reunalla (1997)

Hopkins ja Bart karhu vievät pisteet tässä maisemiltaan upeassa, mutta muuten massaan hukkuvassa trillerissä.

Reunalla rating 3,46

6

Klassikko (2001)

Maukkaalla dialogilla ja rautaisilla musiikeilla ladattu Suomi sekoilu.

Klassikko rating 3,57

7

Butch ja Kid - auringonlaskun ratsastajat (1969)

Aikalaisiinsa verrattuna kepeä länkkäri. Newmanin ja Redfordin toisilleen naljailua ja läpän heittoa kuuntelee mielellään.Ja onpa mukaan saatu myös se pakollinen suuri loppuammuskelukin.

Butch ja Kid - auringonlaskun ratsastajat rating 4,04

8

Kauriinmetsästäjä (1978)

Elokuva antaa tylyn kuvauksen siitä miten sota rampauttaa ihmisen joko fyysisesti tai henkisestä. Tämä käy hyvin ilmi mm. Nickin pelatessa venäläistä rulettia mistään välittämättä. Kerronta on aika hidasta ja tuntui alkuun hieman pitkästytttävältä, mutta intohimoiset roolisuoritukset pitävät mielenkiinnon yllä.Vaikka katson mielelläni toiminnallisempiakin sota filmejä on tällainen henkilöihin painottuva sotadraama aina välillä paikallaan.

Kauriinmetsästäjä rating 4,23

9

Matrix (1999)

Vaikka toiminta on tehosteineen kaikkineen näyttävää ja visio elämää hallitsevasta virtuaalitodellisuudesta on mielenkiintoinen ei tämä silti minua sytyttänyt kauheasti. Olen enemmän perinteisen toimintaelokuvan ystävä ja hakkeri/tietokone scifistelyt yleensä ikävystyttävät sillä en tietotekniikasta paljoa ymmärrä.

Matrix rating 4,14

10

Painajainen Elm Streetillä (1984)

Kasari kauhujen parhaimmistoa. Kliseistään huolimatta tunnelma ja tehosteet ovat erittäin maukkaat.

Painajainen Elm Streetillä rating 3,90

11

Psyko (1960)

Etenee kovin hitaasti, mutta koukuttaa silti katsomaan loppuun asti. Perkins on loistava mielisairaana Normanina eikä Leigh jää kovin kauas oman roolinsa kanssa.Verta ei paljoa näy, mutta harkitut kuvakulmat ja äänitehosteet pitävät mielenkiinnon yllä.

Psyko rating 4,21

12

Bonnie ja Clyde (1967)

Väkevä kuvaus 30- luvun maineekkaasta rikollis pariskunnasta. Pääosan näyttelijät vetävät roolinsa antaumuksella ja varsinkin Dunaway on loistava mieleltään ailahtelevana Bonniena.Elokuvan väkivaltaisuuskin yllätti, mutta sen käyttö on pysynyt hallinnassa. Kaiken kaikkiaan napakkaa kerrontaa sisältävä rikospätkä.

Bonnie ja Clyde rating 3,74

13

The Thing - "Se" jostakin (1982)

Hyvin säilynyt kauhu scifistely, jonka taidolla väsätyt efektit ja tunnelma karmivat selkäpiitä edelleen.Ainoa mihin petyin jonkun verran oli musiikki, joka ei saanut aikaan minkäänlaisa tuntemuksia.Olisin tässä asiassa olettanut Morriconelta hieman parempaa saavutusta kuin yksitoikkoinen pimputus.

The Thing - "Se" jostakin rating 4,19

14

Perjantai 13. (1980)

Kulttielokuva. Eipä siinä muuta.

Perjantai 13. rating 3,22

15

Night of the Living Dead (1968)

Vaikka zombit ovat ajan kalvamia pitää tämä genrensä perusteos niskakarvat pystyssä pelkällä uhkaavuudellaan,mitä välillä näytettävät kriisitiedotteet vielä korostavat.Lisäksi katsoja pidetään pimennossa siitä kuinka pahaksi tilanne voi muuttua.Kun tähän vielä ympätään jonkun verran suolenpätkiä niin tutinat ovat syvät.

Night of the Living Dead rating 4,05

16

Ilmestyskirja. Nyt (1979)

Jopa on elokuva. Noin neljä tuntia armotonta ja mielipuolista hulluuden kuvausta Vietnamin viidakosta.Lähtökohta oli kyllä hyvin yksinkertainen, mutta siitä alkaakin melkoinen trippi ihmismielen pimeimpiin syövereihin.

Ilmestyskirja. Nyt rating 4,31

17

Commando (1985)

Kasari mättöä viihdyttävimmillään, jossa ei turhia ajatella tai hidastella vaan tehdään iso kasa ruumiita ja heitellään kuolemattomia one- linereita sopivin väliajoin.

Commando rating 3,82

18

Katsastus (1988)

Hauska elokuva varsinkin Drive- in näytöksenä.Hahmot ovat hulvattomia ja dialogista löytyy mainioita sutkautuksia.Siltikin olisin odottanut hieman enemmän huumoria.

Katsastus rating 4,17

19

Speed - kuoleman kyydissä (1994)

Simppelistä juonesta huolimatta viihdyttävää katsottavaa.Ei tarjoa mitään erikoista, mutta erotttuu silti edukseen massasta.

Speed - kuoleman kyydissä rating 3,62

20

Lämäri (1977)

Haistattaa pitkät urheiluelokuvien siisteydelle. Dialogi ja hahmot ovat onnistuneita ja maukkaan räävittömiä.Lisäpisteitä tulee hyvin toteutetuista kiekko kohtauksista.Kaiken kaikkiaan mainiota viihdettä myös niille, jotka eivät muuten eivät urheiluelokuvista paljoa välittäisikään.

Lämäri rating 3,83

21

Kummeli Kultakuume (1997)

Helvetin hyvää dialogia ja hupaisia hahmoja sisältävä suomi komedian klassikko.

Kummeli Kultakuume rating 4,15

22

Kunnian polut (1957)

Lyhyt,mutta tyly kuvaus järjettömästä operaatiosta,jolla kenraali saisi yhden sulan lakkiinsa lisää.Munilleenhan se tietenkin menee ja sitten sitä ollaankin keskellä henkistä helvettiä miestensä kunnioittaman everstin pyrkiessä pitämään miehiensä puolta.

Kunnian polut rating 4,03

23

Predator 2 - Saalistaja (1990)

Menevää, veristä toimintamättöä, joka pysyy yllättävän hyvin kasassa lopun takaa- ajoon saakka. Aivan lopussa ilmaantuva ulkoavaruuden "metsästysseura" ja avaruusalus keskellä Los Angelesia kyllä menee liian överiksi.

Predator 2 - Saalistaja rating 3,23

24

Kärpänen (1986)

Etovia kasaritehosteita,mutta myös ajattelemisen arvoinen ja surullinenkin juoni.Mitäpä muuta sitä hyvältä scifikauhuilulta voisi odottaa?

Kärpänen rating 3,87

25

Alien - kahdeksas matkustaja (1979)

Vaikka oliota ei paljoa näytetä tieto siitä, että se on nälkäinen, sitkeä ja aivan kiinni perseessäsi yhdistettynä pimeään ja ahtaisiin käytäviin tekee Alienista klaustrofobisten kauhuelokuvien kärki teoksen.

Alien - kahdeksas matkustaja rating 4,13

26

Firefox (1982)

Jos unohdetaan elokuvan hienoinen patriotismi on käsissä aivan mukiinmenevä toimintahurjastelu,josta mieleen jäävät ainakin komeat lento kohtaukset.Roolihahmot puolestaan jäävät etäisiksi ja muutenkin Clintin konstailematon ohjaustyyli ei ole vielä hioutunut siihen pisteeseen jota oletamme häneltä nykyään.

Firefox rating 2,96

27

Vertigo - Punainen kyynel (1958)

Erinomainen elokuva, jossa on vaikea välillä erottaa todellisuus ja harhakuva.Loppuratkaisu yllätti kyllä täydellisesti.

Vertigo - Punainen kyynel rating 4,27

28

Demolition Man (1993)

Nasevaa dialogia yhdistettynä alusta lähtien räjähtävään toimintaan. Tällaisia toiminta rymistelyiden pitäisi olla edelleenkin.

Demolition Man rating 3,65

29

Valkoinen peura (1952)

Lapin eksotiikka luo mielenkiintoisen tapahtumaympäristön ja Mirjami Kuosmasen roolisuorituksessa on ehtaa tunteen paloa.Kauhusta ei enää oikein voi puhua,mutta saamelais mystiikkaa sisältävänä fantasiadraamana tämä toimii oikein hyvin.

Valkoinen peura rating 3,71

30

Kalpea ratsastaja (1985)

Tyypillinen Eastwoodin välikausien länkkäri.Ei yllä samalle tasolle kuin dollaritrilogia, mutta jaksaa silti pitää otteessaan koko ajan. Juoni on hyvin yksinkertainen hyvät vastaan pahat asetelma. Ahne ja ilkeä kaivos yhtiö aikoo vallata rauhallisten kullankaivajien maat hyvällä tai pahalla. Clintin esittämä saarnaaja sattuu samaan aikaan tulemaan kaupunkiin eikä voi sattumien summana välttää puolen valitsemista.Kaiken kaikkiaan varmaa perus länkkäriä.

Kalpea ratsastaja rating 3,71

31

Verivelka (2002)

Modernin rikosjännärin kärkeä. Juoni kulkee sujuvasti ja henkilöt ovat mielenkiintoisia.Loppukohtaus on selvä kunnianosoitus Dirty Harry elokuva sarjalle.

Verivelka rating 3,45

32

Once Upon A Time In Mexico (2003)

Vie trilogian kunnialla loppuun, mutta jäin silti kaipaamaan kahden aiemman osan tunnelmaa.

Once Upon A Time In Mexico rating 3,11

33

Raivoisa ajojahti (1981)

Mukava jännitys pysyy kasassa aivan loppumetreille saakka,mutta sitten loppukohtaus on kyllä ryssitty pahemman kerran.Näyttelijät ovat ihan jees vaikka eivät kyllä jää mieleen.

Raivoisa ajojahti rating 3,44

34

Ratkaiseva isku (1983)

Erittäin synkkää ja tunnelmallista rikostoimintaa.Rikkoo sopivasti Likainen Harry elokuvien kaavan ja korkeahkosta iästään huolimatta Itäpuu ei petä edelleenkään.

Ratkaiseva isku rating 2,97

35

Top Gun (1986)

Kasarimachoilujen kärkikastia, jossa kaikki näyttelijöistä, tehosteista, dialogista ja musiikeista alkaen yksinkertaisesti vain natsaa kohdalleen.

Top Gun rating 3,29

36

Starsky & Hutch (2004)

Ihan katsottava komedia. Sisältää muutaman hyvän vitsin, mutta muuten melko sekavaa menoa.

Starsky & Hutch rating 3,13

37

Kill Bill: Volume 2 (2004)

Toimiva jatko- osa vaikka pidän henkilökohtaisesti enemmän ensimmäisestä osasta.

Kill Bill: Volume 2 rating 4,03

38

Carlito's Way (1993)

Tyylillä tehty rosoinen, mutta väliin tunteikaskin rikospätkä.Kannattaa katsoa.

Carlito's Way rating 4,07

39

Punainen vaara (1988)

Katsomisen arvoista kasari huttua, mutta jokeseenkin väsähtänyt tunnelma jäi vaivaamaan.Arnold ja belushi hoitavat roolinsa kiitettävästi eivätkä muutkaan täysiä pökkelöitä ole.Ei yllä lähellekkään Arskan parhaimmistoa kuitenkaan.

Punainen vaara rating 3,25

40

Beck 14 - Mainostaja (2002)

ihan ok rikos juttu,jossa katsojalle tarjotaan jos ei muuta niin ainakin liuta mahdollisia syyllisiä.

Beck 14 - Mainostaja rating 4,08

41

Iwo Jima (1949)

Kaikkien äijä leffojen esi- isä.John Waynen tähdittämä merijalkaväkeä ylistävä sota rymistely kuuluu niihin sotafilmeihin, jotka tulisi nähdä ainakin kerran eläessään.Siitäkin huolimatta, että, teos on räikeän propangandistinen urotyö on sen taisteluiden kuvauksessa sitä jotakin.

Iwo Jima rating 3,05

42

Kuningas Arthur (2004)

Ulkoisesti komeaa katseltavaa, mutta hahmojen jäädessä ohuiksi ja juonen ollessa aikoja sitten kehitetyn kaavan toistamista käy katsominen melko puuduttavaksi.

Kuningas Arthur rating 2,77

43

Likainen tusina (1967)

Äijäily viihdettä sieltä parhaimmasta päästä. Toimintaa ja kyynistä huumoria riittää ja näyttelijätyö toimii hyvin.Varsinkin Lee Marvin on uskottava Rokkamaisena, auktoriteetit mörkönä näkevänä majuri John Reismanina . Myös Telly Savalas vakuuttaa oikeasti hyytävänä Jumalan oikeutta jakavana psykopaattina.Juoni kulkee jouhevasti tilanteita harkitusti rakennellen. Tosin nykykatsoja pitää tahtia ehkä hitaahkona, mutta ei se paljoa haittaa.Kaiken kaikkiaan erittäin toimivaa viihdettä iästään huolimatta.

Likainen tusina rating 4,03

44

Collateral - väärä aika, väärä paikka (2004)

Tyylikäs ja vetävä trilleri, jossa katsojalle annetaan aikaa sisäistää tilanteet.Juoneltaankin tämä on mielenkiintoinen ja roolisuoritukset ovat onnistuneita. Enpä viitsi alkaa väkisin mitään silmiinpistävän kehnoa tästä etsimään.

Collateral - väärä aika, väärä paikka rating 3,97

45

Alien vs. Predator (2004)

Kerran pari katsottava visvasirkus, jossa olisi ollut potentiaalia vaikka mihin.

Alien vs. Predator rating 2,61

46

Mies joka ampui Liberty Valancen (1962)

Vaihteeksi erilainen länkkäri, johon on saatu mukaan kolme kovan luokan miesnäyttelijää.Wayne on oma itsensä kovana,mutta myös tunteikkaana pyssymiehenä ja Marvin tekee myös hyvän roolin tunteettomana rikollisena.Show:n varastaa kuitenkin Stewart, joka esittää vässykästä tosimieheksi muuttuvan lakimiehen roolin tunteella.Juoni kulkee eteenpäin hitaahkosti, mutta uskottavasti eikä turhia syrjähyppyjä ole.Toimintaa olisin olisin kyllä olettanut olevan enemmän, mutta huumori puoli vie huomion pois siitä.

Mies joka ampui Liberty Valancen rating 4,00

47

Siitä vaan pojat (1972)

Kesäleffaksi sopivan leppoisaa mäiskettä höystettynä huumorilla ja letkeällä musiikilla.

Siitä vaan pojat rating 3,21

48

Julma maa (1973)

Kerronnaltaan sujuva, mutta makuuni liian hitaasti etenevä filmi.Ei oikein jaksanut keskittyä, joten paljon tästä meni kyllä ohitse.

Julma maa rating 4,04

49

Tehtävä Alpeilla (1975)

Valitettavan tavanomainen 70- luvun toiminta filmi. Juoni on tuttua huttua ja jännitys momenttia ei lopun vuorikiipeilyä lukuunottamatta löydy. Pisteet kuitenkin parista nasevasta dialogin pätkästä ja upeasti toteutetuista kiipeily kohtauksista.

Tehtävä Alpeilla rating 2,71

50

Lällärit lakoon (1980)

Ihan kelpo komedia vaikka Clyde-oranki varastaa shown pelleilyllään. Lisäksi elokuva sisältää muutaman nasevan dialogin pätkän ja toimivia tappelukohtauksia, mutta jäin kuitenkin kaipaamaan reippaampaa irrottelua johon oranki olisi antanut mahdollisuuden.Kestää kuitenkin useammankin katsomiskerran.

Lällärit lakoon rating 3,15

51

Jäätävä polte (1986)

Silkkaa roskapaskaahan tämä on,mutta ei tämä kyllä ole juoneltaan sen hölmömpi kuin vaikkapa toinen ja kolmas rambo.Ei tämä kuitenkaan niin viihdyttävä ole.Turhan kurttuotsaisesti tehty.

Jäätävä polte rating 2,81

52

Mieletön maailmanhistoria (1981)

Liiallisuuksiin menevästä ja täten tympeäksi käyvästä pikkutuhmasta vitsailusta huolimatta tämä sekoilun jaksaa katsoa paremman puutteessa useamminkin.

Mieletön maailmanhistoria rating 3,28

53

Alligaattori (1980)

Loistava kunnianosoitus noille 50- luvun B- luokan jättiläisotus filmeille.On mainiosti keksitty aloitus päästää pikku alligaattori viemäriin vetämällä se pöntöstä alas.Muutenkin elokuva sisältää hyviä oivalluksia niin juonen kuin dialoginkin puolesta.Tehosteet ovat kylläkin ajan hampaan kalvamia, mutta siltikin ne ovat mukavampia katsoa kuin nykyiset CGI digitehosteet.Kaiken kaikkiaan mukavan kieliposkessa tehty irtoraaja roiskinta, joka iski itseeni kuin Ramonin suomuinen häntä.

Alligaattori rating 2,77

54

Aliens vs. Predator 2 (2007)

Jouduin kyllä pettymään vaikka en kummempia odottanut tältäkään.Vaikka meno oli mukavan veristä kuten kuuluukin ei siitä meinannut pimeän takia saada mitään selvää.

Aliens vs. Predator 2 rating 2,35

55

Orpokoti (2007)

Ei oikein ole kumpaakaan draamaa tai kauhua. Toimivia elementtejäkin kyllä on, kuten tunnelmaa luova valaistus ja äänitehosteet.

Orpokoti rating 3,74

56

Arn - Temppeliritari (2007)

Pohjoismaisen suur elokuvan merkkipaalu mielenkiintoisella juonella ja tapahtumilla.Visuaalinen ilme on erittäin upea ja näyttelijävalinnat onnistuneita.Jos jotakin huonoa löysin niin sen, että noin vuosi sitten tämä tuli telkkarista 6- osaisena sarjana, jonka aikana juonta saatiin kerrottua hieman tarkemmin. Kyseinen minisarja piti sisälläään myös jatko- osan Arn ja Pohjoinen valtakunta.

Arn - Temppeliritari rating 3,22

57

Menetetty maa (2007)

2000- luvun parhaita trillereitä, jossa yhdistyvät väkivalta, musta huumori sekä tutkielma ihmisen ahneudesta ja oman edun tavoittelusta.

Menetetty maa rating 4,09

58

Ei mikään enkeli (1939)

Marlene Dietrich loistaa tässä lähestulkoon kaikki myöhempien lännenelokuvien kliseet sisältävässä komediassa.Stewart jää ikävästi taka-alalle, mutta vie homman kuitenkin kotiin kunnialla.Kaiken kaikkiaan tämä kestää useammankin katselukerran ihan jo pelkän nostalgisen elokuvakokemuksen varjolla.

Ei mikään enkeli rating 3,26

59

Cop - kyttä (1988)

Ehkä liian helposti unohdettu kasaritrilleri. Myönnettävä on,että katsoessa tulee mieleen Likaisen Harryn jatko-osat,mutta synkemmällä tunnelmalla.Esimerkkinä tästä hämärään koulurakennukseen sijoittuva loppuosio.Näyttelijöistä Woods hoitaa sisältä hajalla olevan poliisin roolin uskottavasti.Muut hahmot jäävät sitten valitettavasti paperin ohuiksi rikosleffan perustyypeiksi.Kaiken kaikkiaan toimivaa,mutta tasapaksua menoa alusta loppuun.Ei tarjoa mitään uutta rikos/trilleri genreen, mutta ei myöskään petä heidän odotuksia,jotka katsovat rikos pätkiä enemmänkin.

Cop - kyttä rating 3,11

60

Sukiyaki Western Django (2007)

Mainio nuudeliwestern,jonka tekijät ovat selvästi katsoneet spagunsa tarkkaan.Pelkkä päähenkilön saapuminen muistutti huomattavasti "Kourallinen dollareita" filmin alkua.

Sukiyaki Western Django rating 2,87

61

Karkuri (1984)

Tuttu alkuasetelma monista 50- luvun tappajarobotti pätkistä päivitettynä onnistuneesti.Siltikin melkoisen mitään sanomatonta menoa. Näyttelijät ovat melkoisen pökkelöitä eivätkä tehosteetkaan ole aikanaankaan varmaan paljoakaan säväyttäneet.Aiheesta olisi saanut revittyä paljon enemmänkin, tällaisenaan tämä vaipuu muiden aikalaistensa sekaan.

Karkuri rating 2,24

62

Suoraa toimintaa 2 - Pako helvetistä (1985)

Ei yllä lähellekkään edellisen osan viihdyttävyyttä. Itseäni tympii näissä eniten tämä kronologisesti käänteinen järjestys.Norris on oma resuinen itsensä, eikä muita kannata sen kummemmin mainita.

Suoraa toimintaa 2 - Pako helvetistä rating 2,84

63

The Game Plan (2007)

Juoneltaan ja sen käänteiltään läpikaluttua hollywood hömppää. Ei näin ollen erotu massasta parempaan tai huonompaan suuntaan.

The Game Plan rating 2,56

64

The Street Fighter (1974)

Vaihteeksi ihan kunnon veristä martial arts mättöä sopivan yksinkertaisella juonella.

The Street Fighter rating 3,70

65

Arn - Pohjoinen valtakunta rating 3,33

66

Gran Torino (2008)

Eastwood on edelleen kuin kotonaan Likaista Harrya muistuttavan äkäisen vanhuksen roolissa.Arkisista ristiriidoista kuten sukupolvien välisestä kuilusta on saatu kasaan toimivaa draamaa ja vieläpä eteenpäin kehittyvä kertomus.Vuoden 72 Gran Torino on muuten melko näyttävä kiesi edelleen.

Gran Torino rating 4,20

67

Aavikon laki (1946)

Perinteinen vanhan ajan länkkäri. Juonena on tuttu kertomus O.K Corralin välienselvittelystä.Mitään erikoista tämä filmi ei tarjoa: On selvää alusta alkaen ketkä ovat hyviä ja ketkä pahoja. Välillä vedetään naamaan papuja, kahvia ja viskiä ja sitten paukutellaan revolvereilla. Toisaalta tämmöisiä kelpaa katsoa juuri yksinkertaisuutensa vuoksi, eikä tämmöisiä enää valitettavasti tehdä.

Aavikon laki rating 3,43

68

Lampaansyöjät (1972)

Hyvä, yksinkertaisena pidetty leffa elämän perusarvoista.

Lampaansyöjät rating 3,17

69

Routasydän (1993)

Tätä on kyllä hankala arvioida kun ei oikein löydy vastaavaa kotimaista tuotantoa.Kaiken kaikkiaan tämä on melko mitään sanomatonta köhellystä, ottaen huomioon budjetin antamat rajat. Juoni on ja näyttelijät aikasta pökkelöitä. Hyvää tässä pätkässä on sen erilainen aihe sekä silkka yrittäminen.

Routasydän rating 2,29

70

Black Dynamite (2009)

Meininki on kuin suoraan 70- luvulta puheenparsineen, vaatteineen ja tapahtuma paikkoineen. Pituuttakin tällä filmillä oli sopivasti ja meno ei hidastele missään vaiheessa.Kaiken kaikkiaan mainiota viihdettä.

Black Dynamite rating 3,41

71

District 9 (2009)

Alkaa lupaavasti ja vieläpä sisältää selvää yhteiskunta kritiikkiä, toisin kuin suurin osa nykyisistä vastaavista. Eipä sillä, että ennenkään olisi otettu kantaa tällaisiin asioihin liiemmalti.Juoni kulkee reippaassa tahdissa ilman turhia sivupolkuja. Loppu tuo mieleen E.T elokuvan, jossa ufo pääsee kotiinsa. Loppu jättää katsojalle pohdittavaksi sen mitä tapahtui tämän jälkeen. Tästä olisi helppo työstää myös jatko- osa.Kaiken kaikkiaan viime aikojen parhaita scifi pätkiä.

District 9 rating 3,75

72

Kunniattomat paskiaiset (2009)

Tarantinon parhaimpia. Ei silti mielestäni pärjää Kill Billeille.

Kunniattomat paskiaiset rating 4,16

73

Beck 12 - Erakko (2002)

En ole katsonut näitä Beck filmejä ennen,joten en voi verrata tätä elokuvasarjan muihin osiin,joten siispä:Etenemistahti on aikasta verkkainen,mutta toisaalta näin katsoja pysyy hyvin mukana ja omille havainnoille jää aikaa. Näyttelijätyö on on tasapaksua ja hahmot melko stereotyyppisiä.Juoni ja sen kulku ei erityisemmin häikäise,mutta paketti pysyy hallitusti kasassa loppuun asti.Aivan mainiota kesäiltojen katsottavaa.

Beck 12 - Erakko rating 3,00

74

Tarzan ja nainen mereltä (1948)

Aika kaavamainen viidakkoseikkailu vale jumala kultteineen kaikkineen,mutta silti ihan viihdyttävää hömppää.

Tarzan ja nainen mereltä rating 2,83

75

Mesrine: Part 1 - Killer instinct (2008)

Mukavaa vaihtelua amerikkalaisiin rikoselokuviin.Odotan toiiselta osalta yhtä paljon.

Mesrine: Part 1 - Killer instinct rating 3,90

76

Mesrine: Part 2 - Public enemy #1 (2008)

Edellisosaa synkempi elämän kuvauksen pääte, jossa ahneella on paskanen loppu. piste.

Mesrine: Part 2 - Public enemy #1 rating 3,81

77

Machete (2010)

Verta,tissejä,ammuskelua/räjähdyksiä sekä mölliä huumoria.Tästä on laadukas B-luokan leffa tehty.Odotan innolla jatkoa.

Machete rating 3,70

78

Robin Hood (2010)

Näyttävä, mutta henkilöhahmoiltaan ohueksi jäävä miekan kalistelu kertomus.

Robin Hood rating 3,22

79

Harry Brown (2009)

Tyly kostotarina kaiken menettäneen vanhuksen yhden miehen sodasta nuoriso jengiä vastaan.

Harry Brown rating 3,60

80

Predators (2010)

Odotukset olivat trailerin perusteella korkealla, mutta jouduin kyllä pettymään pahoin.Näyttelijäsuoritukset ovat tasapaksua huttua ja juoni on kutakuinkin suora kopio vuoden 1987 Predatorista, tapahtumat on vain siirretty toiselle planeetalle.Kehuja tulee kuitenkin muutamasta näyttävästä taposta ja muutenkin melko komeista erikoistehosteista.

Predators rating 3,10

81

Rare Exports (2010)

Visuaalisesti komea ja sisältää onnistunutta irvailua joulusta, mutta läsähtää lopussa perinteiseksi joulu elokuvaksi.

Rare Exports rating 3,49

82

Napapiirin sankarit (2010)

Viihdyttävä komedia, joka yllättää sillä kuinka niin pienestä asiasta kuin digiboksin hankkiminen voi tulla täydellinen kaaos.

Napapiirin sankarit rating 3,54

83

Johnny English - Uudestisyntynyt (2011)

Edeltäjäänsä huomattavasti hauskempi komedia. Dialogi on ottanut aimo harppauksen eteenpäin ja vitsien taso on muutenkin parantunut. Parasta antia on alussa näytettävä Tiibet osuus. Puolenvälin jälkeen leffa valitettavasti alkaa toistaa itseään.

Johnny English - Uudestisyntynyt rating 3,21

84

Muuttomiehet pulassa (1932)

Jälleen yksi takuuvarma naurattaja Hardy & Laurel duolta.

Muuttomiehet pulassa rating 3,98

85

Härmä (2012)

Hieman ristiriitainen olo jäi katsomisen jälkeen tästä filmistä.1800- luvun Pohjanmaa näyttää siltä miltä pitääkin(luulisin), vaikka värimaailma on liian kirkas tunnelmaan nähden.Roolisuorituksista parhaiten jäi mieleen Leppilammen esittämä Esko, jonka hahmossa on kouriintuntuvaa uhkaa. Valitettavasti pohjalais murteen puhuminen ei kuullosta kovin luonnolliselta kenenkään suusta.Juonikin on useaan kertaan koettua kolmiodraamaa koston hautomisineen kaikkineen.Toisaalta puukkojen heiluttelu sekä verikosto on ollut Pohjanmaalla lähes "kansanperinnettä",joten ei sitä voi poiskaan jättää.Jos ei odota maailmoja mullistavaa katsomiskokemusta vaan haluaa katsoa kohtalaisen ajantappopätkän on Härmä varma ehdokas kotimaisten elokuvien joukossa.

Härmä rating 2,99

86

Headhunters (2011)

Headhunters osoittaa sen,että Norjassakin tehdään tätä nykyä elokuvia,jotka kestävät vertailun muiden maiden elokuvatuotantojen kanssa.

Headhunters rating 3,75

87

Django Unchained (2012)

Uusien länkkäreiden todellinen helmi, jossa kaikki näyttelijöiden roolisuorituksista, revolverien heiluttelusta sekä pavuista ja pannukahvista alkaen toimii.Tarantinon tyyliin vertakaan ei ole säästelty ja sitä heitellään sopivissa väleissä.Juoni muistuttaa kunniattomia paskiaisia edeten samalla tavoin hitaasti kypsytellen räjähtävää loppua kohti.

Django Unchained rating 4,07

88

Tie pohjoiseen (2012)

Huolella tehty Tie elokuva, jonka aikana ehditään käydä läpi useamman ihmisen elämän kulku.Näyttelijöistä Loiri on omaa luokkaansa perheensä jättäneenä miehenä, joka päättää palata takaisin ja antaa selityksen teoilleen. Muissa rooleissa loistavat Samuli Edelman Aake Kalliala, Elina Knihtilä sekä Peter Franzen ovat myöskin kiinnostavia persoonia(Kalliala on tosin melko pieni tekijä juonen kannalta, vaikkakin elokuvan loppu ratkaisu on seurausta hänestä.).

Tie pohjoiseen rating 3,08

89

Tarzan ja leijonanmetsästäjät (1947)

Nostalginen tuulahdus viidakkoseikkailujen kulta-ajalta.

Tarzan ja leijonanmetsästäjät rating 2,39

90

Juoppohullun päiväkirja (2012)

Ihan jees mölykomedia.

Juoppohullun päiväkirja rating 2,44

91

Vares - Pimeyden tango (2012)

Paketti pysyy kasassa loppuun asti ja vie Varekset loppuun kunnialla.

Vares - Pimeyden tango rating 2,57

92

Tulemme tulevaisuudesta (2008)

Juoneltaan erikoinen sota elokuva.Kolme jullia kaivaa ja myy laittomasti toisen maailmansodan aikaista rompetta.Jätkät tekevät ison löydön, minkä seurauksena he joutuvat keskelle taistelun ryminää...Vaikka elokuva liputtaa surutta Neuvostoliiton puolesta on se silti aivan katsomisen arvoinen jo pelkän juonensa puolesta. Eivätkä tehosteetkaan kalpene Hollywood tuotosten rinnalla ollenkaan.Mitään syvällistä tästä filmistä ei kannata etsiä vaan suosittelen katsomaan ihan vain viihteen vuoksi.

Tulemme tulevaisuudesta rating 2,86

93

Suomen Marsalkka (2012)

Eihän tästä mitään käteen jäänyt, joten oliko tämä nyt sen kaiken kohun arvoinen?

Suomen Marsalkka rating 1,10

94

Vuonna 85 (2013)

Manserock soi, takatukka liehuu ja alla on datsuni.Mitäpä sitä muuta toivoisi?No ainakin yhtenäisempää juonta ja toimivampaa draamaa.Toisaalta komedialliset puolet ja varsinkin musiikit ovat kunnossa. Ilolientä kuluu ja lätty lätisee, joten tylsyys ei ainakaan iske.Kallistumatta liikaa kummallekaan puolelle sanoisin tämän olevan kelpo viihdettä heikolla, mutta onnekkaasti pienellä draamalla.

Vuonna 85 rating 2,48

95

Oi, ihana vapaus (1929)

Tällaista komedian tulee olla: Niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin housujen vaihto tulee täysi katastrofi. Hardyn ja Laurelin kemiat pelaavat yksiin täydellisesti.

Oi, ihana vapaus rating 3,83

96

Kovaa peliä Reykjavikissa (2011)

Menevä trilleri, jonka tapahtumiin jokainen hahmo on tavalla tai toisella sotkeutunut.Juoni ei ole erikoinen, mutta hienovarainen kerronta pitää silti otteessaan.Pitkä miinus tulee kyllä töksähtävästä lopusta. Elokuva ikään kuin loppuu kesken.

Kovaa peliä Reykjavikissa rating 2,30