IsoVauva

IsoVauva

Käyttäjä, 23 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (792)

05.05.2021 klo 11:22

Stowaway

Aika perus, pienen luokan selviytymistaistelua avaruudessa. Komeasti kuvattua ja paikoin ihan tunnelmallistakin menoa, mutta koko keston ajan oli mielessä, että tämän olen nähnyt kyllä montaa kertaa aikaisemminkin. Mitään omaperäistä tai uutta ei siis valitettavasti leffasta löytynyt.

Näyttelijät vetävät kaikki perushyvät roolisuoritukset. Hahmot ovat kuitenkin valitettavasti hiukan tylsiä ja varsinkin Toni Colletten hahmo jäi varsin yksipuoliseksi. Harmi, kun koko castin lahjakkain näyttelijä tuhlataan leffan tylsimpään hahmoon.

Leffassa on muutama ihan jännittävästi rakennettu kohtaus, mutta loppu sortuu vähän liialliseen sentimentaalisuuteen.

Perustason scifiä, joka viihdyttää aika ajoin ja on laadukkaasti tuotettua, mutta ei herätä sen suurempia tunteita, eikä tuo kerrassaan mitään uutta genreen.

rating 50,000

04.05.2021 klo 11:36

Mortal Kombat

Mortal Kombat pelejä en nuoruudessani pelannut lainkaan, olin enemmän Tekken miehiä, niin tästä meni varmasti paljonkin inside juttuja ja viittauksia ohi, mutta kyllä tämä silti ihan perusviihdyttävää ja hölmöä tappeluräimettä oli.

Tappelut olivat pääosin ihan komeita. Parhaimpia olivat kirkkaasti ne, joissa Scorpio oli osallisena. Verta ja suolenpätkiä myös riitti "tappoiskuissa", mutta muuten meno oli hämmentävän kliiniä. Tämä loi vähän hassun kontrastin todella väkivaltaisten viimeistelyiskujen ja normimyllytyksen välille.

Tarina oli todella hölmö ja mitäänsanomaton, mutta se nyt tuskin tuli kenellekkään shokkina. Harmittavasti myös päähhahmo oli todella tylsä ja väriton, karismaatiton kivikasvo. Ilmeisesti tämä hahmo oli myös täysin leffaan keksitty, joten ihmettelen ratkaisua suuresti. Pahis Sub-Zero oli ihan badass. Hänessä oli pientä slasherpahis vibaa!
Leffan selkeästi paras puoli oli kuitenkin Kano hahmo. Hän varasti joka kohtauksen jossa oli ja oli aivan kirkkaasti koko leffan karismaattisin ja viihdyttävin hahmo! Repeilin miehen heitoille useampaan otteeseen.

Videopelileffojen surkeassa joukossa uusin Mortal Kombat on selkeästi paremmasta päästä. Tämä toisaalta on hiukan surullista, sillä ei tämäkään oikeasti hyvä toimintaleffa ole, mutta kyllä tämän kerran katsoi viihtyen. Pari komeaa tappelua ja Kano hahmo nostivat tämän rimaa hipoen surkeuden suosta keskinkertaisten mättöleffojen joukkoon.

rating 50,000

04.05.2021 klo 11:11

Nobody

Nykymuodin mukainen toimintapläjäys, jossa hiukan vanhempi, ei toimintaleffoista ennestään tutusta näyttelijästä leivotaan varsinainen lihasilppuri, joka laittaa porukkaa poikki ja pinoon ihan urakalla. Tällainen Taken henkinen pläjäys siis kyseessä.

Leffan selkeästi paras puoli on sen pääosa, aina loistava Bob Odenkirk, joka näköjään handlaa toiminnankin varsin mallikkaasti. Toiminta itsessään oli ihan komeaa ja varsinkin alkupuolen bussitappelussa oli kunnon tekemisen meininki. Siinä päähahmo ei ollut kuolematon jumala, vaan hän sai melkeen samassa mittakaavassa turpaan kuin antoikin. Tämä sopi erinomaisesti tuollaiselle vanhemmalle herrasmiehelle. Lopussa homma lipsahti vähän liian John Wick henkiseen ammuskeluun aimbot päällä, mutta oli sekin ihan komeasti kuvattua räiskettä.

Juoni on vielä simppelimpi kuin edellä mainituissa John Wickeissä ja noh, suoraan sanottuna varsin typerä. Laiska tekosyy vain toiminnalle. Myös leffan pahis oli todella mitäänsanomaton ja tylsä venäläinen sosiopaatti. Parempi pahis olisi elävöittänyt leffaa melkoisesti.

Viihdyttävä perustason toimintaleffa, jossa Bob Odenkirk todistaa olevansa myös varsin pätevää toimintastara ainesta!

rating 60,000

23.04.2021 klo 11:31

Trainspotting

Uusintakatselu.

Ei ollut leffa enää kovin kirkkaassa muistissa ja ennen jatko-osan katselua halusin verestää muistiani katsomalla tämän klassikon uudestaan.

90 minuuttia todella kovaa tykitystä, joka viihdyttää toden teolla. Leffa on kiehtova sekoitus huumekäytön viihdyttäviä puolia ja tietysti myös niitä kauhistuttavia puolia. Leffa ei kuitenkaan missään vaiheessa tuomitse päähahmojaan, eikä varsinaisesti moralisoi koko touhua. Se vain näyttää, yleensä todella hauskan mustan huumorin keinoin, narkkareiden elämää ja huumeiden käytön välillä kauhistuttaviakin seurauksia. Lähimpänä leffa on kuitenkin genreltään mustaa komediaa.
Näyttelijäkaartista ei heikkoa lenkkiä löydy ja ohjaus on todella energistä, jota tukee vielä loistava soundtrack.

Parhaimpia huumeleffoja joita on tehty.

rating 80,000

23.04.2021 klo 11:22

Terminator - tuhoaja

Uusintakatselu.

Mitäpä tästä enää tarinoimaan, mitä ei olla jo sataan kertaan aikaisemmin sanottu.

Yksi kovimpia scifitoimintaleffoja mitä on tehty. Oikeastaan lähempänä jopa slasheria höystettynä kiehtovilla scifielementeillä. Arska on Terminaattorin roolissa todellinen luonnonvoima ja oikesti semi kuumottava pysäyttämötän tappokone, jonka kanssa ei neuvotella. Toisin kuin tämän vuosituhannan Terminaattoreissa...

Efektit ovat toki nykypäivään nähden hiukan vanhentuneita, mutta aikansa tuotokseksi edellen todella komean näköinen. Score on ikoninen ja toimintakohtauksissa on aitoa vaaran tuntua. Ainoastaan ihan lopun selviytymistaistelussa oli pienen pientä venytyksen makua.

Klassikkoasemansa todellakin ansainnut.

rating 80,000

23.04.2021 klo 10:53

Straight Outta Compton

Tavallista "bändileffaa" selvästi parempi tuotos, joka pitkästä kestostaan huolimatta oli mainiosti rytmitetty ja viihdyttävä alusta loppuun.

N.W.A ei ollut minulle entuudestaan kovin tuttu muutamia biisejä lukuunottamatta, niin seurasin suurella mielenkiinnolla ryhmän nousua koko maailman tietoisuuteen. Biisien teko ja keikkakohtaukset oliva todella kovaa kamaa.
Leffan selkeästi paras puoli oli kuitenkin sen näyttelijäkaarti, joista kaikki olivat loistavia rooleissaan. Parhaiten jäi mieleen omaa isäänsä esittänyt Ice Cubin poika. Hän oli aivan samannäköinen kuin isänsä!

Tätä vaivasi myös hiukan samant ongelmat, kuin muitakin genren leffoja, eli se oli hiukan liian siloiteltu ja "puhdas" bänditarina. Mitään Bohemian Rhapsodyn kaltaista totaalista kiiltokuva meininkiä ei sentään ollut, mutta jotain törkyä oli myös selvästi jätetty leffasta pois. Toisaalta ei mikään ihme, kun leffan tuottajina oli Dr. Dre itse.
Leffan alkupuolisko oli myös selvästi loppupuoliskoa kiinnostavampi. Geton köyhyydestä nouseminen ja ryhmän alkuvaiheet nyt vain oli kiinnostavampaa, kuin loppupuolisko kun miehet ovat jo ökyrikkaita ja perus rahanahneus aiheuttaa draamaa.

Todella viihdyttävä leffa ja selkeästi parhaimpia "bändileffoja" joita olen nähnyt. Potentiaalia olisi ollut jopa loistavaan, jos leffassa olisi ollut vieläkin enemmän särmää ja asennetta.

rating 70,000

12.04.2021 klo 11:46

300

Uusintakatselu

Kaipasin jotain täysin aivotonta viihdettä ja valitsinkin blue ray kokoelmastani tämän Zack Snyderin "klassikon". Viimeisestä katselukerrasta kun oli aikaa jo yli 10 vuotta.

Minulla on aina ollut heikko kohta tällaisia antiikin ajan mättöleffoja kohtaan ja leffa viihdytti edelleen, mutta täytyy sanoa, että lopussa hieman jo puuduin meininkiin. Toiminta nimittäin ei ollut ihan niin siistiä, kuin muistelin. Toki täytyy sanoa, että lukuisat muut leffat ovat kuluttaneet tuon "fast slo-mon" täysin loppuun ja tämähän sen alunperin iski tuhannen voltin voimalla koko maailman tietoisuuten. Muistan nimittäin, että se oli aivan helvetin päräyttävän näköistä aikanaan teatterissa. Ei ollut enää. Siitä huolimatta varsinkin alun toimintakohtauksissa, kun spartalaiset laittavat kunnolla haisemaan, niin oli kunnon meininkiä!

Leffahan on typerä kuin mikä, mutta jollain oudolla tavalla se toimii juuri sen takia. Oikein toksisen maskuliinisuuden synnyinsijat miehet eli spartalaiset eivät siedä minkäänlaista heikkoutta ja laittavat öljytyt CGI vatsalihakset kiiltäen persialaisia kalsareissaan turpaan. Gerard Butlerin rujo karisma sopii täydellisesti äijien äijä kuningas Leonidaksen rooliin. Muista hahmoista ei niin väliä, vaikka en muistanut ollenkaan, että jopa Michael Fassbenderkin oli leffassa!

Leffa olisi hyvin voitu leikata vain 90 min eeppiseksi verijuhlaksi, sillä itse Spartassa tapahtuvat politikointi kohtaukset olivat todellista hohhoijaa kamaa ja leffan raaka energia katkesi aina täydellisesti, kun sinne hypättiin. Rytmitystä olisi siis voitu hioa.

Kyllä tämä vieläkin toimi varsin hyvin tällaisena täysin aivottomana väkivalta spektaakkelina! Liian vakavasti tätä ei pidä ottaa, sillä ei ota itse leffakaan. Ilmeisesti sarjakuva johon leffa perustuu, niin on siirretty lähes täydellisesti leffamuotoon, niin visuaalista ilmettä kuin tarinaakin myöten. Lähdemateriaaliuskollisuudesta plussat!

Hyvin hölmöä ja hyvin viihdyttävää antiikin miekkämättöä!

rating 70,000

12.04.2021 klo 11:23

Muumio

Uusintakatselu

Oli pitkästä aikaa ihan perus telkkari vain päällä ja huomasin, että sieltä tuli tämä lapsuuden suosikkini, jonka tosiaan olin viimeksi nähnyt lapsena. Jämähdinkin katsomaan tämän alusta loppuun, joka kertonee leffan viihdyttävyydestä vieläkin.

Tämä oli tosiaan lapsuuteni ehdottomia suosikkejani ja alunperin innostuin juuri tämän leffan takia muinaisen Egyptin mytologiasta. Olikin siis ilo huomata, että vielä aikuisiälläkin leffa viihdytti ja ei pelkästään nostalgiarvon vuoksi. Leffassa on sellainen tietynlainen ajaton seikkailuleffa meininki ja se on rytmitetty mainiosti!

Brendan Frazer ei nyt mikään Harrison Ford ole, mutta eipä se haittaa, sillä leffa menee niin vauhdilla eteenpäin. John Hannah on minulle nykyisin ikuisesti Spartacuksen aivan loistava Batiatus hahmo, niin oli vähän hassua nähdä mies uudestaan tällaisessa täydellisessä comic relief roolissa. Mies, kun on oikeasti todella lahjakas näyttelijä.

Kieltämättä ajan hammas on leffaa hieman syönyt, sillä erikoisefektit olivat auttamattoman vanhentuneita. Täytyy kuitenkin antaa propsit kunnianhimoisuudesta sillä vuonna 1999 julkaistuksi leffaksi, se yrittää vaikka mitä efektien saralla. Lapsena muistan myös tämän olleen joissain kohtauksissa jopa vähän kuumottava, mutta siitä ei myös ollut enää tietoakaan.

Nostalgisuus tietysti aavistuksen parantaa leffaa mielessäni, mutta väitän siitä huolimatta, että tällaiseksi Indiana Jones henkiseksi seikkailuleffaksi Muumio on varsin pätevä ja ennen kaikkea viihdyttävä pätkä vielä nykypäivänäkin. Jos tätä vertaa esim Tom Cruisen parin vuoden takaiseen Muumio leffaan niin terve... Ei tarvitse kauaa miettiä kumpi on parempi!

rating 70,000

12.04.2021 klo 11:09

Kolme sekuntia

En odottanut tältä etukäteen mitään, sillä leffa vaikutti niin perus geneeriseltä rikostrilleriltä, kuin vaan voi olla ja sitä leffa olikin, mutta ihan laadukkaasti ja viihdyttävästi tehtynä.

Juoni alkaa varsin pienimuotoisena, mutta muutaman kierrepallon jälkeen hieman laajenee ja karkaa lopulta vähän käsistä. Mielestäni tarinan olisi pitänyt pysyä loppuun saakka simppelinä, sillä nyt se haukkasi lopussa vähän liian ison palan ja mitään ei keritty kunnolla käsittelemään loppuun. Jäi vähän ohueksi.

Näyttelijäkaarti oli takuuvarmaa laatua. Monet lahjakkaat näyttelijät tosin hieman hukataan värittömiin rooleihin, kuten Blade Runner 2049:ssa monessakin mielessä häikäissyt Ana de Armas. Myös Rosamund Piken ja Cliwe Owenin hahmot olisivat kaivanneet hieman lisää lihaa luidensa ympärille. Joel Kinnaman oli pääroolissa ihan hyvä, vaikkei mies suosikkejani olekaan.

Odotuksiini nähden ihan pieni positiivinen yllätys. Ei tosiaan tarjoile mitään ennennäkemätöntä ja uutta rikostrillereiden saralla, mutta perus ammattitaidolla tuotettu leffa, jonka katsoi kerran viihtyen.

rating 60,000

07.04.2021 klo 13:41

The Stanford Prison Experiment

Mielenkiintoinen, tositarinaan perustuva leffa.

Eiköhän jokainen osaa arvata mitä tuollaisessa kokeessa kävisi, vaikka ei tositarinaa tuntisikaan, mutta leffa on tuotettu sen verran laadukkaasti, että ennalta-arvattavuus ei juuri haittaa. Ainakin minut leffa onnistui tempaamaan mukaansa ja se oli varsin viihdyttävä ja paikoin jännittäväkin. Jännitystä ja painetta nostetaan muutamassa kohtauksessa todella hienosti pikkuhiljaa ja lopussa katsojalla on olo kuin painekattilassa. Tunnelma oli räjähdysherkkä.
Hyvät näyttelijäsuoritukset ja leffaan hyvin sopiva, hieman klaustrofobinen kuvaus tukevat sen tiukkaa tunnelmaa entisestään.

Psykologiseksi kokeeksi leffa ei kuitenkaan mielestäni sukella tarpeeksi syvälle itse aiheeseen. Nyt sen käsittely jäi hiukan pintapuoliseksi ja hahmoihin ei saatu ihan tarvittavaa syvyyttä. Mielestäni leffassa olisi ollut potentiaalia vieläkin kiehtovampaan ja monisävyisempään psykologiseen tutkiskeluun.

Pienestä turvallisuudestaan ja hukatusta potentiaalistaan huolimatta, leffa onnistui varsin hyvin ja sai ainakin minut tunnetasolla mukaan ja ajattelemaan. Mitenköhän itse käyttäytyisin vastaavassa kokeessa?

rating 70,000

07.04.2021 klo 10:41

Bad Trip

Ihan hauska ja räävitön piilokamerakomedia Boratin ja Bad Grandpan tyyliin.

Huumori ei tosiaan ollut sivistynyttä raiskaavine gorilloineen, mutta kieltämättä meno nauratti paikka paikoin ja aitojen ihmisten reaktioita järjettömiin tapahtumiin on aina hauska seurata.

Boratin kaltaiseen jatkuvaan huutonauruun ei kuitenkaan ylletä ja ei siinä, tuskin mikään piilokamerakomedia tulee enää yltämäänkään. Siihen nähden kuitenkin, että odotukseni tätä kohtaan olivat nollassa, niin leffa viihdytti ja ihan kohtalaisesti naurattikin.

Urpohuumorin ystäville!

rating 60,000

06.04.2021 klo 16:09

Pieces of a Woman

Leffa alkaa todella väkevästi yli 30 minuuttia kestävällä, yhdeksi otoksi naamioudulla kohtauksella, joka repäisee katsojan voimakkaasti mukaan tarinaan. Jo alun jälkeen katsoja on henkisesti varsin uupunut. Niin tehokas alkukohtaus on.

Harmittavasti muu leffa ei ole huikean alun jälkeen ihan samalla tasolla. Surua ja ylitsepääsemistä käsitellään hiukan pintapuolisella tasolla ja leffalla ei lopulta ollut mitään kovin syvällistä sanottavaa aiheesta. Kaiken olin nähnyt ja kuullut jossain jo aiemminkin.

Näyttelijäsuoritukset ovat huikeita. Vanessa Kirby on pääroolissa huikaisevan hyvä ja leffan kantava voima. Hänen hahmonsa jää kuitenkin valitettavasti hiukan yksipuoliseksi, eikä häntä loppujen lopuksi opita tuntemaan kovin hyvin. LaBeouf vetää parhaimman roolin mitä olen mieheltä nähnyt ja Burstyn on aina loistava.

Hiukan tästä tuli mieleen Manchester by the Sea. Molemmissa leffoissa ei paljoa iloita, niissä käsitellään rankkoja aiheita ja niiden loputtua on henkisesti aivan rättiväsynyt. Tunnetasolla todella uuvuttavia leffoja molemmat. Manchester by the Sea oli kuitenkin leffana näistä kahdesta paremmin käsikirjoitettu.

Pieces of a Woman alkaa todella vahvasti, mutta ei saavuta samoja huippuja enää loppupuolella. Leffan ekat 30 minuuttia ovat myös sen parhaat minuutit. Epätasaisuudestaan huolimatta paikoin varsin koskettava ja loistavasti näytelty draama.

rating 70,000

06.04.2021 klo 11:07

Aivan liian hotti

Uusintakatselu, mutta ei ollut kovin kirkkaassa muistissa.

Tämä oli paikoin ihan hauska, räävitön komedia, mutta sitä vaivasi pieni epätasaisuus. Tarinan kaari oli todella perinteinen, mikä nyt ei varsinaisesti tullut yllätyksenä, mutta myös vitsit osuivat vähän vaihdellen maaliin. Välillä tuskin edes hymähdin, kun taas välillä nauroin jopa ääneen. Huumori ei ollut kovin älykästä ja kielenkäyttö oli semi ronskia, eli kuin minulle tehtyä. Leffa ei olisi toiminut lainkaan, jos kliseisen turvallisen juonen lisäksi myös huumori olisi ollut turvallista ja kesyä.

Näyttelijäkaarti oli mainio ja kaikki suoriutuivat rooleistaan hyvin! Eniten nauratti T.J Millerin hahmo, joka oli käytännössä persoonallisuudeltaan ihan sama kuin miehen hahmo loistavassa Silicon Valley sarjassa. Tosin miehelle kirjoitettu dialogi ei ollu yhtä hulvatonta.

Keskimääräistä parempi romanttinen komedia, joka jaksoi viihdyttää toisellakin katselukerralla. Tarinan suhteen olisi pitänyt ottaa enemmän riskejä. Olisi sopinut paremmin leffan henkeen ja huumoriin.

rating 60,000

06.04.2021 klo 10:50

Mitä nainen haluaa

Ihan huvittavaa ja ainakin perus rom-comista poikkeavaa premissiä ei käytetä juuri hyödyksi, vaan meno on juuri niin ennalta-arvattavaa ja kliseistä, kuin etukäteen pelkäsinkin. Miehen kyvystä lukea naisten ajatuksia olisi voitu repiä irti vaikka mitä, mutta leffa tyytyy perus mielikuvituksettomiin tilanteisiin ja kliseisen helppoihin, muka hauskoihin vitseihin.

Mel Gibson on aina karismaattinen, mutta tässä leffassa ei kyllä parhaimmillaan. Miehen hahmo ei vain ollut kovin kiinnostava, eikä hänen ja kollegansa välille puhkeava romanssi varsinaisesti myöskään kipinöinyt. Sekin oli liian turvallinen ja moneen kertaan nähty, kuten koko muukin leffa.

Kerran katsottavaa hömppää, jossa on paljon hukattua potentiaalia.

rating 50,000

01.04.2021 klo 08:45

Zack Snyder's Justice League

En pitänyt lainkaan alkuperäisestä teatteriversiosta. Yhdentekevämpää ja pliisumpaa supersankarielokuvaa saa tosissaan etsiä tämän kokoluokan hahmoilla. Odotukseni eivät siis olleet korkealla tälle Snyder cutille. Ihan vain jo sen takia, kun tämä kestää 4h ja kyseessä on Zack Snyder... Täytyy kuitenkin sanoa, että nyt yllätyin melkoisen positiivisesti.

Tämä 4h versio leffasta on nimittäin huomattavasti parempi, kuin alkuperäinen teatteriversio. Toki pituutta on liikaa ja 3h tämä olisi ihan hyvin voitu leikellä, mutta muuten leffa on kaikin puolin alkuperäistä leikausta parempi! Tämä oli suorastaan shokeeraavaa, sillä tarina on kuitenkin pohjimmiltaan täysin sama. Se saa vain niin paljon enemmän lihaa luidensa ympärille ja leffa tuntuu nyt yhteinäiseltä kokonaisuudelta.

Hahmot saavat nyt kunnolla aikaa, eikä leffalla ole jatkuva kiire joka puolelle. Eniten tästä hyötyy Cyborg, joka on nyt ihan oikea hahmo. Batmankin tuntuu edes etäisesti Batmanilta ja harvinaisen paskan pahiksen motiiveja ja ulkonäköä paranneltiin. Nyt hirvinaama tuntui edes jollain tasolla pätevältä pääpahalta.
Toimintakin oli huomattavasti komeampaa, kuin alkuperäisessä! Alun Wonder Woman toimintakohtaus oli todella siisti ja 5 minuuttinen oli parempaa mitä koko Wonder Woman 1984 leffalla oli tarjota. Lopputaistelukin oli nyt hyvä, sillä jokaisella tiimiläisellä oli jotain tekemistä. Supermanin saavuttua paikalle ei tuntunut siltä, että kaikki muut ovat täysin turhia, niin kuin alkuperäisessä leikkauksessa.

Lopun epilogit olivat kyllä varsin turhia eivätkä tuoneet leffaan juuri lisäarvoa. Olisi voitu jättää kuvaamatta, vaikka pakko sanoa, että Jared Leton Jokeri oli nyt huomattavasti parempi kuin Suicide Squadissa! Tuon kaavaillun Batman vs Deathstroke leffan olisin myös todella kovasti halunnut nähdä, sillä Deathstroke hahmo on vain niin cool!

En vain voi ymmärtää miten studio alunperin päätyi tuohon teatteriversio leikkaukseen ja miksi käytettiin kymmeniä miljoonia lisää, jotta Joss Whedon voisi kuvata todella kämäisiä lisävitsejä leffaan.... Tämä Snyder versio oli ainakin minut yllättäen kaikin puolin parempi supersankariräime ja Snyderin paras DCEU leffa!

rating 70,000

25.03.2021 klo 14:37

John Carpenterin Vampyyrit

Tää oli ihan hauskaa ja viihdyttävää räimettä! Vamppyyrit räjähtelee ja James Woods karjuu kurkkusuorana "Die motherfucker die" samalla, kun puukottaa puuvaarnalla verenimijöitä sydämeen. Eihän tuollaisesta menosta voi olla edes vähän syttymättä!

Mitenkään super tosissaan leffaa on vaikea ottaa, mutta tuskin se on tarkoituskaan. Dialogi on ainakin sen mukaista. Repesin ääneenkin nauramaan pariin otteeseen päähenkilön letkautuksille.
Pääpahis, satoja vuosia vanha vamppyyri jäi vähän torsoksi ja liian vähälle käytölle.

Vamppyyrit eivät yleisesti ole ihan mun suosikki "hirviöitä", niin siihen nähden ihan mainio pätkä! Tällasta hassun hauskaa, roisia toimintaviihdettä!

rating 60,000

25.03.2021 klo 10:37

Lupaava nuori nainen

Hyvä rikostrilleri, joka käsittelee vaikeaa aihetta.

Pääosassa Carey Mulligan oli kerrassaan loistava ja selvästi leffan kantava voima. Kuvaus on leffassa komeaa ja värimaailma on leffassa tyylikkään korostunut. Välillä se luo jopa sellaisen hieman unenomaisen tai satumaisen fiiliksen leffaan.

Tarina osaa yllättää ja sitä on suhteellisen vaikea ennustaa etukäteen. Tämä on aina piristävää! Loppu jakaa varmasti mielipiteitä ja en oikein itse osaa edes sanoa mitä mieltä siitä olen. Samaan aikaan sopi hyvin leffaan ja samalla tietyiltä osin ei. Melko yllättävä se oli ainakin!

Uusintakatseluarvoa leffalla ei kuitenkaan mielestäni hirveästi ole, sillä niin vahvasti se nojaa yllätyskäänteisiin ja mitään erityisen mieleenpainuvia kohtauksia se ei sisällä. Siitä huolimatta viihdyttävä ja tyylikkäästi toteutettu leffa, jolla on jotain sanottavaakin.

rating 70,000

25.03.2021 klo 09:51

Roolimallit

Uusintakatselu.

Viime näkemästä oli kulunut jo ainakin 10 vuotta ja hyvin toimi komedia edelleen! Selvästi 2000-luvun komedioiden parhaimmistoa, mikä ei kyllä sinänsä vielä kerro kauheasti, koska komedioiden taso on niin huono nykyaikana...

Kielenkäyttö on ronskia, huumori lapsellista ja urpoa, eli juuri minulle sopivaa ja pääosien keskinäinen kemia toimii! Seann William Scott sopii ainoastaan juuri tuollaisen aikuisen ison vauvan (höhö) rooliin ja tässä leffassa mies on juuri sitä :D Mintz-Plasse oli larppaavan teininä myös loistava valinta! Larppauskohtaukset olivat muutenkin melkeinpä leffan parasta antia! Tosin loppu oli ehkä aavistuksen liian siirappimainen!

Mitäpä tästä enempää turisemaan! Keskimääräistä selvästi parempi komedia, joka jaksoi naurattaa ja viihdyttää vielä toisellakin katselukerralla!

rating 70,000

25.03.2021 klo 09:34

The Art of Self-Defense

En tiennyt elokuvasta etukäteen mitään ja Netflixin kuvauksen perusteella oletin kyseessä olevan jokin suht perinteinen rom-com. Miten väärässä olinkaan!

Leffa oli varsin kiehtova sekoitus niin pikimustaa komediaa, kuin jopa satiirimaisia piirteitä omaavaa trilleriä. Höröttelin leffan hyvin kuivalle ja mustalle huumorille useampaan otteeseen ihan ääneen.

Jesse Eisenberg on minulle vähän hit or miss. Joihinkin rooleihin mies sopii erittäin hyvin ja tämä oli onneksi yksi niistä. Miehestä kun oikein huokuu tuollainen nössön hissukan energia, joka on täydellinen ovimatto ja kykenemätön puolustamaan itseään mitenkään :D Nappivalinta rooliin!

Sanoma leffassa ei ole mitenkään hienovarainen, vaan eiköhän jokainen tajua mitä siinä yritetään viestittää. Sitä ei kuitenkaan tehdä mitenkään yliampuvan ärsyttävästi, mitä helposti nykyään käy jos joku edes kuiskaa termin toksinen maskuliinisuus. Kukaan ei onneksi sano leffassa tuota vihaamaani termiä ääneen, vaan aihetta käsitellään ihan kypsästi ja eri näkökulmista.

Positiivinen yllätys ja lähellä jopa neljää tähteä!

rating 70,000

18.03.2021 klo 15:24

Aina eka kerta

Adam Sandlerin leffaksi tämä ei ainakaan suoraan ärsyttänyt, mikä on jo iso plussa, mutta en nyt voi sanoa kyseessä olevan mikään romanttisten komedioiden mestariteos.
Huumori oli jopa minulle lapsellista ja en tainnut naurahtaa kertaakaan. Se täytyy kuitenkin sanoa, että tässä oli sentään jotain oikean elämän makua, eikä kaikkea lyöty täysin läskiksi, kuten monissa äijän paskimmissa leffoissa. Ehkä se oli tuo Drew Barrymoren hahmon sairaus, joka ankkuroi leffan edes jotenkin samaistuttavalle tasolle.

Sandlerin komediaksi hiukan keskimääräistä parempi, joka kertonee jo kaiken oleellisen... Ei ärsyttänyt ja jätti loputtuaan ihan hyvä fiiliksen. Se on jo voitto Sandlerin leffaksi.

rating 50,000

12.03.2021 klo 14:55

Gemini Man

Tässä oli kyllä yksi typerimpiä juonia hetkeen :D Tarinaa ei ollut logiikalla pilattu ja leffan täydelliseltä unohdettavuudelta pelastaakin muutama ihan siisti toimintakohtaus, Will Smithin perus toimiva karisma ja aina söpö Mary Elizabeth Winstead.

Toiminta oli tosiaan leffan paras puoli, mutta ei sekään mitään tajunnanräjäyttävää mäiskettä ollut. Perus viihdyttävää räiskettä vaan. Moottoripyörällä nyrkkeily kyllä nauratti typeryydellään!

Nuorennus CGI oli todella epätasaista. Pimeämmissä kohtauksissa se näytti todella hyvältä, mutta taas päivänvalossa ihan hirveältä. Varsinkin leffan lopussa oleva kohtaus näytti suoraan, kuin jostain 10 vuotta vanhasta pelistä repäistyltä. En tiedä loppuiko budjetti kesken vai mitä, mutta muissa leffoissa on samainen nuorennus CGI ollut kyllä paljon paremman näköistä.

Todella "meh" toimintaleffa. En tiedä miten Ang Lee eksyi tällaisen ohjaamaan, mutta ei hän tätä kehnolta käsikirjoitukselta pystynyt pelastamaan.

Kertakäyttötavaraa.

rating 50,000

12.03.2021 klo 13:09

Ride Along

Jaa-a tällainen perus viihdyttävä, mutta keskinkertainen toimintakomedia.
Kevin Hart on leffarooleissaan vähän hit or miss minulle ja tämä leffa osuu kyllä siihen miss kategoriaan. Mies vetää aika reippaasti överiksi ja hänen söhläyksensä muuttui nopeasti vähän raskaaksi katsottavaksi. Ice Cube on totutun jäyheä itsensä ja sellaisenaan ihan hauska, mutta hänen ja Hartin välinen suhde ja kemia jäi vähän torsoksi. Lienee käsikirjoituksen vika.
Mielestäni tämän kaksikon välille olisi myös sopinut hieman ronskimpi kielenkäyttö ja huumori! Nyt meininki oli hyvin kesyä.

Leffa on rytmitetty ihan hyvin ja se viihdytti koko kestoltaan, mutta en tainnut ääneen naurahtaa kertaakaan.

Kerran katsottava pätkä, mutta siinä se.

rating 50,000

12.03.2021 klo 13:03

I Saw the Devil

Todella kova korealainen kostotrilleri! Vaikka kyseessä on perinteinen "kosto ei kannata" tarina, niin se on kerrottu niin taidolla ja tunteella, ettei hieman kliseinen tarinan kaarikaan häirinnyt.

Leffa on myös paikoin brutaalin väkivaltainen, mutta se ei silti sillä mässäile. Parissa kohtauksessa jopa tällainen paatunut väkivallan katselija joutui hieman irvistämään meiningille. Toiminta oli ylipäätänsä komeasti kuvattua!

Roolisuoritukset ovat myös kerrassaan loistavia ja sarjamurhaajan ja päähenkilön välinen kissa/hiiri leikki oli todella viihdyttävää. Lopussa se onnistuu jopa iskemään hieman tunteisiin.

Yksi parhaita kostotrillereitä joita olen nähnyt. Ei kuitenkaan herkille!

rating 80,000

05.03.2021 klo 15:47

News of the World

Ohjaaja Paul Greengrass hylkää totutun hektisen tyylinsä ja tekee tällä kertaa hitaahkon, jonkin sortin westernin, jolla ei ole kiire mihinkään.

Tom Hanks on totuttu oma itsensä. Hahmo ei ole järin persoonallinen eikä mies pääse näyttämään missään vaiheessa todellisia kynsiään, kuten esim hienosti Captain Philipsissä teki. Pääosatyttö oli lapsinäyttelijäksi mainio.
Leffa on myös kauniisti kuvattu ja se tarjoileekin komeita maisemia kaksikon matkan varrella.

En mielelläni käytä elokuvasta sanaa tylsä, mutta nyt on vain pakko. Elokuvassa ei tapahdu oikein mitään ja sillä ei loppujen lopuksi tunnu olevan juuri oikein mitään sanottavaakaan.

Kyllä tämän kerran katsoi, mutta ei herättänyt kyllä oikein mitään fiiliksiä tai ajatuksia.

rating 50,000

05.03.2021 klo 14:23

Accepted

Uusintakatselu, mutta muistikuvat leffasta hyvin hataria.

Minulla on aina ollut sydämessäni pieni heikko kohta tällaisia college-elokuvia kohtaan. Yleensä ne ovat kaikessa järjettömyydessään ainakin viihdyttäviä ja niin oli tämäkin. Itseasiassa tämä oli jopa keskimääräistä hitusen parempi collegesekoilu!

Leffan juoni oli hölmö, kuten olettaa saattaa, mutta meno oli jotenkin sydämellistä. En tiedä, tuli vain sellainen yksinkertainen hyvä fiilis :D Muutama ihan hauska läppäkin leffasta löytyi, mutta ei tosiaan kannata odottaa mitään älykästä huumoria!

Mitäpä tästä tarinoimaan. Kapeassa genressään ihan mainio pätkä!

rating 60,000

22.02.2021 klo 11:56

Yesterday

Ihan omaperäisen idean omaava leffa, joka ei valitettavasti ota läheskään kaikkea potentiaalia irti hauskasta konseptistaan. Leffasta olisi saanut kenties enemmän irti jos Beatles olisi ollut todella lähellä sydäntä, mutta minulle kun ei ole.

Pääosaesittäjä oli myös hiukan karismaatiton, mikä toisaalta myös sopi roolihahmoon. Muut hahmot jäivät valitettavan yksipuolisiksi ja leffan "suuri" romanssi ei saanut kyllä missään vaiheessa tuulta allensa.

Hyväntuulinen ja leppoisa leffa, mikä ei kuitenkaan herättänyt oikein minkäänlaisia tunteita tai fiiliksiä. Täytyy kuitenkin antaa leffan ohjaaja Danny Boylelle krediittiä siitä, kuinka erilaisia ja täysin eri genren leffoja mies on urallaan tehnyt!

rating 50,000

22.02.2021 klo 11:34

Five Feet Apart

Ihan perushyvä ja paikoin koskettavakin teinidraama. Näyttelijäsuoritukset ovat kaikin puolin hyviä ja pääkaksikon välillä oli aitoa kemiaa. Harmittavasti kuitenkaan dialogi ei ole ihan näyttelijöidensä tasolla ja se on paikoin vähän tönkköä. Leffalla kestää myös hetki kunnolla käynnistyä. Rytmitystä olisi siis voitu hieman hioa.

Leffa kun käsittelee harvinaista sairautta ja sen kanssa elämistä, sekä tietysti rakkautta, niin pientä melodramaattisuutta odotin ja sitä lopusssa sainkin. Onneksi ei kuitenkaan liikaa ja itseasiassa hieman vähemmän, kuin alunperin odotin.

Hieman keskitasoa parempi teinidraama ja aiheuttaa joillekin varmasti kyynelöintiä :D Itselleni ei koska olen sisältä kuollut!

rating 60,000

05.02.2021 klo 15:01

Secret Obsession

Tämä oli kyllä niin hajuton ja geneerinen trilleri, ettei toista. Ei sisältänyt kerrassaan mitään mieleenjäävä. Ei yhtään mitään. Ihan kaikki on tehty muissa leffoissa jo satoja kertoja paremmin.

Leffa on sentään jollain ammattitaidolla kuvattu, eikä näytä ihan hirveältä ja näyttelijät koittavat parhaansa harvinaisen tylsän käsikirjoituksen kanssa. Valitettavasti tämä ei vain millään riittänyt nostamaan leffaa edes keskinkertaiseksi.

En jaksa tästä enempää edes tarinoida. Ei ansaitse sitä.

Meinasin antaa kaksi tähteä, mutta ei perkele vaan pysty

rating 30,000

05.02.2021 klo 14:41

Wonder Woman 1984

Nyt oli kyllä pettymys.

Tässä oli kaikki huonompaa kuin ykkösessä. Juoni oli täydellinen sekamelsa. Siinä ei ollut tippakaan logiikkaa. Niin järjettömän tyhmä, että oikeastaan jo välillä nauratti.

Toimintaa on yllättävän vähän. Itse Wonder Womania ei ruudulla kauheasti nähdä ja kun nähdään, niin toiminta on hyvin keskivertoa ja lopun mylly oli suorastaan rumaa katsottavaa!
Ykkösessä ihastuttavan sympaattinen ollut Gal Gadot oli myös tässä huonompi kuin ykkösessä. Toisaalta eipä käsikirjoitus hirveästi antanut mahdollisuuksiakaan. Chris Pine palaa myös ja en edes lähde siihen, kuinka TYPERÄSTI miehen paluu selitetään. Hänen ja Gadotin välillä kuitenkin oli kemia säilynyt.
Aina loistava Pedro Pascal oli leffan valopilkku. Hahmosta nyt voi olla montaa mieltä, mutta mies ylinäyttelee paikoin juuri sopivasti ja ainakin hahmo oli viihdyttävä! Kristen Wiigin pahis oli leffan kannalta täysin turha ja tuo hahmonkaari ollaan nähty sarjakuvaleffoissa miljonaan kertaan.
Leffa oli myös ihan tajuttoman pitkä. Siitä olisi voitu leikata melkein tunnin pois, eikä oltaisi menetetty yhtään mitään oleellista.

Zimmerin musat olivat sentään hyvät ja olihan leffa paikoin varsin viihdyttävää menoa. Lähinnä sen takia tosin, että se oli vailla järjen hiventäkään!

Yksi hölmöimpiä leffoja hetkeen. Viihdyttävä sekasorto.

rating 50,000

05.02.2021 klo 14:19

The Witch

Tunnelmallinen kauhupätkä ja debyyttileffaksi suorastaan loistava! Vaikuttaa kokeneen, genrensä mestarin tuotokselta, niin onkin hämmentävää, että kyseessä on vasta Eggersin ensimmäinen ohjaustyö. Hyvin itsevama ensiohjaus!

Tunnelma on läpi leffan hyvin autenttinen. Värimaailma on leffan lohduttomaan henkeen sopivan harmaa, kuvaus komeaa ja puvustus on suorastaan erinomaista. Näyttelijätyökin on mainiota. Perheen vanhin poika oli hiukan hämmentävä, sillä välillä hän oli hieman tönkkö, mutta samalla hän vastaa kenties leffan hienoimmasta suorituksesta eräässä kohtauksessa.
Kauhun suhteen Eggers luottaa enenemmän psykologiseen kauhuun, eikä niinkään visuaaliseen. Koko ajan tiivistyvä tunnelma oli paikoin piinaava ja lopusta pidin erityisesti. Leffa jättää juuri sopivasta myös katsojan oman tulkinnan varaan. Nostaa uudelleenkatseluarvoa mukavasti.

Yksi viime vuosien suosikki kauhuleffoistani! Todella tunnelmallinen ja kerrassaan taidolla ohjattu pätkä!

rating 80,000

26.01.2021 klo 13:30

Ma

Ihan perus viihdyttävä b-luokan "kauhuelokuva", jossa luuseriksi jämähtänyt ja kouluajoistaan traumatisoitunut keski-ikäinen mamma janoaa kostoa ja sosiaalista suosiota.

Leffan ylivoimaisesti paras puoli on Octavia Spencer leffan nimikköhenkilönä. Noin lahjakas näyttelijä, kun päästään irrottelemaan tuollaisen yliampuvan pahiksen roolissa, niin on aina viihdyttävää settiä.

Juoneltaan puolestaan leffa oli hölmö ja sisältää hahmojen toinen toistaan epäloogisempia päätöksiä ja reaktioita tapahtumiin. Näitä urpouksia esiintyi vain sen takia, että leffan tarina ylipäätänsä pystyi tapahtumaan ja facepalmailin useampaan otteeseen hahmojen idiotismille.
Lopussa homma olisi voitu vetää kunnolla överiksi ja goreksi, mikä olisi mielestäni sopinut leffaan ja erottanut sen muista, mutta se ei missään vaiheessa uskalla vetää kunnolla överiliipaisimesta. Homma jää valitettavan pliisuksi. Nauratti myös miten tuollaiselle 150cm pitkälle, keski-ikäiselle tantalle ei kukaan meinannut mahtaa mitään :D

Menettelevä ja hölmö b-luokan psykopaattisekoilu.

rating 50,000

25.01.2021 klo 11:34

Villi sydän

Lynchin leffaksi yllättävän "selkeä". Road trip elokuva, josta ei löydy Lynchin hämärimpiä visioita ja tarinalla on selkeä rakenne, mutta tässäkin vallitsee miehelle tyypillinen, unenomainen ja jotenkin hieman epäluonnollisen painostava tunnelma. Ei ihan samassa määrin kuin miehen muissa leffoissa, mutta silti. Tarinasta tuli mieleen jopa hieman aikuismainen satu.

Nicolas Cage sopi perus hullulla energiallaan tähän rooliin, kuin nenä päähän ja erityisesti nautin miehen mooveista tanssilattialla. Nauroin ääneen :D Lynchin luottonimi Laura Dern oli myös mainio. William Dafoe oli leffassa vähemmän kuin etukäteen kuvittelin, mutta onnistui kyllä painumaan mieleen roolisuorituksellaan!
Soundtrack on myös jälleen kerran loistava ja täydellisesti leffan tunnelmaa tukeva. Siinä suhteessa Lynch ei petä ikinä.

Ei missään nimessä suosikkini Lynchin teoksista, mutta suhteellisen selkeyden vuoksi tämä on varmasti hyvä portti Lynch ummikoille miehen tuotantoon. Lähdetään kevyestä liikkeelle ja kohti vahvempia aineita! :D

Mainio leffa!

rating 70,000

25.01.2021 klo 11:15

Mr. & Mrs. Smith

Oli itseasiassa hieman parempi, kuin etukäteen kuvittelin!

Leffa tajuaa olla ottamatta itseään liian vakavasti, vaan tiedostaa oman hölmöytensä varsin hyvin. Meininki on hyvin kieli poskessa ja sarkastinen läppä lentää. Tämä oli juuri oikea lähestymistapa leffaan, joka on tällaisella melko päättömällä juonella varustettu.

Jolien ja Pittin kemia oli myös käsinkosketeltavaa ja leffan kantava voima. Vähemmän karismaattisilla näyttelijöillä, leffa ei olisi toiminut läheskään yhtä hyvin.
Toiminta oli jopa ihan komeaa paikka paikoin, mutta valitettavasti leffa oli hiukan liian pitkä. Kahden tunnin keston edestä tässä ei ollut tarpeeksi tavaraa ja rytmitys laahaa pahasti varsinkin puolivälin tienoilla. Lopussa meininkiin kerkeää jo vähän kyllästymään. Leffa olisi toiminut huomattavasti paremmin jos kyseessä olisi ollut tiukka 90 min.

Kokonaisuudessaan kuitenkin yllättävän viihdyttävä toimintapläjäys ennakko-odotuksiin nähden!

rating 60,000

25.01.2021 klo 10:54

The Trial of the Chicago 7

Positiivinen yllätys! Todella viihdyttävä oikeussalidraama, joka perustuu tositapahtumiin. Itselleni kyseinen tapahtuma ei ollut historiasta tuttu, niin oikeudenkäynti oli todella mielenkiintoista seurattavaa ja yllätti useaan otteeseen.

Leffa on Aaron Sorkinin ohjaama sekä käsikirjoittama ja dialogista huomasi kyllä selvästi kuka sen takana oli. Mies on edelleenkin yksi nykypäivän parhaita käsikirjoittajia ja ohjaamiseenkin selvästi löytyy lahjoja. Rytmitys on kunnossa ja meno on vauhdikasta siitä huolimatta, että valtaosa leffasta istutaan vain oikeussalissa.

Leffa on täynnä toinen toistaan nimekkäämpiä näyttelijöitä. Heikkoa lenkkiä ei löydy, mutta Sasha Baron Cohen "hippijohtajan" varastaa huomion aina, kun mies on ruudussa. Loistava roolisuoritus!

Kiehtova tositarina ja opin leffasta paljon uutta! Vaikka toki osa tapahtumista ovat varmasti hieman dramatisoituja leffaa varten.

Innolla odotan Aaron Sorkinin seuraavaa projektia!

rating 80,000

19.01.2021 klo 14:00

Ocean's 13

Parempi kuin kehno kakkososa, mutta kyllä tämä ykköselle hävisi kirkkaasti.

Al Pacino pahiksena tuo leffaan hiukan eloa, vaikkei miestä täysin hyödynnetäkään. Itse "ryöstö" puolestaan oli hiukan tylsä ja huonolla tavalla mielikuvituksellinen verrattuna mainioon ykköseen. Se tosin oli positiivista, että palattiin jälleen Las Vegasiin. Ryöstä ei ollut vain kovin jännittävä ja vähän väärällä tavalla monimutkainen. Muutama vaihe oli suorastaan hölmö puhumattakaan tuosta supertietokoneesta... Ykkösosan kohdalla pystyi sentään jotenkin kuvittelemaan, että tuollainen ryöstö olisi edes teoriassa mahdollista. Tässä ei :D
Loppujen lopuksi myös hahmot jäivät koko trilogian ajan hieman etäisiksi. Kenestäkään ei oikein opittu mitään sen kummempaa. Onneks cast oli sentään täynnä huippunimiä, niin he puhkuivat karismoillaan edes hiukan eloa hahmoihin.

Keskinkertainen jatko-osa, mutta jätti paremman jälkimaun kuin huono kakkososa.

rating 60,000

15.01.2021 klo 09:55

Crawl

Ihan toimivaa ja viihdyttävää b-luokan selviytymisviihdettä. Hyvin kuvattu ja näytelty ja täydelliseen naurettavuuteen asti homma ei ikinä lipsahtunut, vaikka alligattoreiden joukkohyökkäys hirmumyrskyn aikana kyllä hiukan huvittikin.
Rytmitys oli kunnossa ja kestoa oli juuri sopivan tiukka 90 min. Enempää ei olisi jaksanutkaan. Mitään kynsien purennan oikeuttavaa jännitystä leffa ei onnistunut aikaansaamaan, mutta pientä kutkutusta takapuolessa kyllä. Varsinkin alkupuolella. Lopussa homma menee kyllä hieman huvittavan puolelle.

Ihan pätevä b-luokan toimintatrilleri! Tällainen selviytymistaistelu on aina viihdyttävää pätevästi tehtynä!

rating 60,000

12.01.2021 klo 23:26

Vivarium

Melko hämmentävä ja omaperäinen leffa, joka heittää tuoreen pariskunnan todelliseen lähiöpainajaiseen, mistä ei ole pakokeinoa. Sen enempää tarinasta ei viitsikään etukäteen kertoa.

Eisenberg ja Poots ovat melko tuoreena pariskuntana uskottavia ja jotain kemiaakin heidän välillään oli. Heidän mukaansa väkisin työnnetty lapsi oli myös yksi kaikkien aikojen ärsyttävimmistä lapsista, mitä olen leffoissa koskaan nähnyt. Tällä kertaa onneksi kyllä ihan suunnitellusti. Kunnioitus leffan päähenkilöille kärsivällisyydestä, sillä itse tuskin olisin jaksanut skidiä kuunnella päivääkään, vaan olisin varmaan kuristanut kakaran heti ensimmäisellä kerralla, kun alkoi kiljumaan... :D Ymmärrätte sitten, kun olette leffan nähneet!

Kuten sanoin, niin omaperäinen tai jopa suorastaan outo leffa ainakin on ja jotain se yrittää sanoakin. Niin perinteisestä lähiöelämästä, kuin parisuhteistakin. Viesti kuitenkin jäi lopulta vähän liian väljäksi ja epäselväksi.
Ihan tunnelmallinen ja paikoin häiriintynyt fiilis leffassa viipyi läpi keston. Sellainen tietyllä tavalla luonnoton ja härö tunnelma. Loppu jätti kuitenkin hiukan kylmäksi. Jäin odottamaan jotain hieman enemmän. En tosin oikein osaa sanoa, että mitä...

Varauksella suositus, jos tykkää tällaisista oudoista ja vähän häiriintyneistä leffoista. Tavanomainen ja harmaaseen massaan uppoava leffa ei ainakaan ole kyseessä. Siitä propsit!

Heti leffan loputtua oli fiilis, että 2,5 tähden leffa, mutta on noin viikko katsomisen jälkeen marinoitunut mielessä hieman paremmaksi.

rating 60,000

12.01.2021 klo 23:02

Jungleland

Hyvä draama, joka nojaa vahvoihin näyttelijäsuorituksiin ja omaperäiseen, uneliaaseen ja jopa hieman satumaiseen tunnelmaansa. Elokuvalla ei ole kiire mihinkään, vaan Charlie Hunnammin ja Jack O'Connellin loistavasti esittämät veljekset kuljettavat tarinaa rauhallisesti eteenpäin ja päätyvät matkan varrella muutamaan yllättäväänkin tilanteeseen. Jessica Barden miesten mukaan sysäistynä nuorena naisena on myös mainio ja kolmikon matkantekoa kohti San Franciscoa oli kiehtova seurata.

Tarina pyörii O'Donnelin esittämän nuoremman veljeksen nyrkkeilijäuran ympärillä ja Hunnam esittää miehen isoveljeä ja manageria, joka on nokkela ja hyväsydäminen, mutta ei vain välillä mahda kunnianhimolleen ja ahneudelleen mitään.

Mitään sen suurempaa tai mieleenpainuvaa leffassa ei tapahdu, mutta pidin leffan verkkaisesta tunnelmasta ja visuaalisesta tyylistä, joka aiheutti elokuvan hieman jopa satumaisen fiiliksen.
Suositus hyvin kirjoitettujen ja näyteltyjen, pienimuotoisten draamojen ystäville!

rating 70,000

10.01.2021 klo 22:52

Ocean's Twelve

Olipas pettymys!

Todella sekava, epätasainen ja suorastaan tylsä jatko-osa. Itse ryöstö ei ole lähimainkaan yhtä kiinnostava tai jännittävä, kuin ensimmäisen osan ja juoni on muutenkin todella hämmentävä sekasotku, jossa ei ole oikein minkäänlaista punaista lankaa. Euroopassa poukkoillaan, kuin päättömät kanat. Loppupuolella meno yltyy suorastaan noloksi, kun Bruce Willis ilmestyy esittämään itseään ja Julia Roberts esittää roolihahmoa, joka esittää leffassa itseään. Niin kuin mitä helvettiä?! "Lopputwististä" puhumattakaan...

Cast on sentään edelleen täynnä kovan luokan nimiä ja uutena tulokkaana Catherine Zeta-Jonesia nyt aina katselee mielellään. Clooney ja Pitt ovat äijiä edelleen! Huippuluokan näyttelijänkaarti ja ihan hyvät tuotantoarvot pelastavat leffan olemasta totaalinen pannukakku.

Ei tämä nyt ihan sysipaska ollut, mutta odotukset olivat vain sen verran korkealla loistavan ykkösen jälkeen, että siihen verrattuna pettymys oli karvas. Nokkeluudesta ei ollut enää tietoakaan, vaan juoni oli sekava sillisalaatti erilaisia sivujuonia käärittynä epämääräisen pääryöstön ympärille. Tylsä.

rating 50,000

10.01.2021 klo 22:42

Koston liekki

Tehokas ja viihdyttävä, mutta hieman kaksijakoinen kostotrilleri.

Denzel oli pääroolissa loistava masentuneena, elämän ilonsa menettäneenä ex-sotilaana. Elokuva lepää pitkälti hänen harteillaan ja miehellä on todellakin tarpeeksi leveät hartiat sitä kannattelemaan. Herran näyttelijäsuoritus on selkeästi leffan paras puoli.
Toimintaa oli yllättävän vähän, mutta väkivaltaa riitti ja leffa esittää Denzelin häikäilemättömyyden juuri niin rujosti kuin pitääkin. Hyvin inhorealistisen tuntuineen paikka paikoin ja voisi kuvitella, että juuri tuollaisia toimia tarvittaisiinkin tuollaisessa tilanteessa oikeassa elämässä.
Itse tarinassa ei ehkä ihan ollut paukkuja tarpeeksi oikeuttaakseen leffan pitkän keston. Pieniä rytmitysongelmia ja tyhjäkäyntiä oli paikka paikoin.

Suurin miinus omissa kirjoissani oli kuitenkin leffan kuvaustyyli. Sen visuaalinen ilme ja varsinkaan erilaiset välkkymisefektit eivät miellyttäneet omaa silmääni lainkaan, vaan tekivät leffan katsomisesta välillä varsin ärsyttävää. Outo ratkaisu ja eivät mielestäni palvelleet tarkoitustaan ollenkaan.

Epämiellyttävästä visuaalisesta ilmeestään huolimatta hyvä leffa ja selvästi Tony Scottin parhaimmistoa.

rating 70,000

07.01.2021 klo 23:03

Immortals

Uusintakatselu.

Mulla on heikko kohta tällaisia antiikin aikaan sijoittuvia sota/mättöleffoja kohtaan. Olen ihan lapsesta saakka tykännyt miekoilla ja kilvillä taisteluista yli kaiken ja antiikin Kreikan mytologia on kiehtonut myös pienestä pitäen. Siihen aikakauteen sijoittuvat leffat ovat siis aina olleet lähellä sydäntäni.
Joten tykkäsin myös toisella katselukerralla Immortalsista, vaikka eihän se nyt objektiivisilla mittareilla tarkasteltuna ole mitenkään "hyvä" elokuva.

Eniten tästä tulee mieleen 300, josta myös tykkään, niin visuaalisen ilmeen kuin toiminnankin puolesta. Ihan 300 eeppisiin mittasuhteisiin ja taisteluihin ei ylletä, mutta pari kertaa käydään lähellä. Erityisesti, kun jumalat syöksyvät Olympos vuorelta myllyttämään kuolevaisten sijaan. Tämä turpajuhla oli komeaa! Samaan aikaan jumalat ovat myös leffan suurin pettymys, sillä heitä käytetään liian säästeliäästi, eikä tarpeeksi eeppisesti. Zeus, Poseidon, Ares yms kumppanit ansaitsivat enemmän!
Visuaalinen ilme on välillä huikean hieno, mutta ymmärrän jos jotkut näkevät sen liian "videopelimäisenä". Rahaa oli ainakin selvästi kuvaukseen ja efekteihin käytetty. Kotisohvaltakin katseltuna komea, mutta muistan, että leffateatterissa visuaalisuus iski vieläkin kovempaa.

Superman Henry Cavill on pääroolissa oma, jäyheä itsensä. Ei mies näyttelijätaidoillaan tässä loista, mutta toiminnan fyysisyyden mies myy kyllä täysin kovalla fysiikallaan. Rourke pahiksen roolissa ei pääse kunnolla irroittelemaan, kuten miehen pitäisi, mutta mies kyllä elävöittää melkoisesti, muuten varsin tylsää pahista. Juoni nyt on vailla järkeä, mutta se nyt tuskin tulee kellekkään yllätyksenä. Dialogi on hölmöä ja ihmisten väliset suhteet eivät kiinnosta tippaakaan. Elokuva hengittää vain miekkoja, verta ja suolenpätkiä.

Leffa olisi voinut kivuta vielä eeppisempiin mittasuhteisiin isommalla toiminnan määrällä ja jumalten suuremmalla ruutu-ajalla.
Tällaisenaankin kyllä todella viihdyttävä, hölmö antiikin ajan turpasauna, joka takuulla viihdyttää tällaisia ikuisia mieslapsia, kuten allekirjoittanut!

Kyllä! Näinkin korkea arvosana! :D

rating 70,000

07.01.2021 klo 22:44

Koomikkojen kuningas

En olisi tätä välttämättä osannut sanoa Scorsesen ohjaukseksi, jos en olisi etukäteen tiennyt. En tarkoita tätä kuitenkaan negatiivisessa mielessä, sillä elokuva oli mainio, mustahkolla huumorilla maustettu satiiri julkisten palvomisesta ja äärimmäisyyksiin menevästä fanittamisesta. Tästä ei vain löytynyt niitä perinteisimpiä Scorsesen tunnusmerkkejä, muita kun tietysti De Niro pääosassa.

Leffan teema ja sanoma on vieläkin hyvin ajankohtainen, eikä ajan hammas ole elokuvaa juuri syönyt. De Niro on pääroolissa tuttuun tapaan loistava ja hänen show leffa pitkälti onkin. Tarina ei mene ihan niin synkäksi, kuin etukäteen arvelin ja tämä oli positiivista. Leffan viesti oli lopulta hieman erilainen kuin aavistelin.

Vuoden 2019 Jokeri oli tarinaltaan HYVIN samankaltainen kuin tämä ja se tylsytti tarinan kirkkainta terää hiukan. Leffan vika se ei tietenkään ole, että olin nähnyt Jokerin ensin, joka apinoi tätä ja Taxi Driveria vähän liikaakin juonen suhteen.

Vieläkin yllättävän ajankohtainen ja kokonaisuudessaan varsin viihdyttävä leffa! Ei kuitenkaan mitenkään yllä Scorsesen parhaimpien leffojen joukkoon, sillä mitään niin mieleen jäävää tässä ei ollut.

rating 70,000

04.01.2021 klo 15:54

Ocean's Eleven - korkeat panokset

Uusintakatselu.

Todella viihdyttävä ryöstöleffa, joka luottaa nokkelaan käsikirjoitukseen ja hyvään ja laajaan hahmokatraaseen, väkivallan ja toiminnan sijaan. Väkivaltaa ja toimintaa leffassa ei nähdä oikeastaan lainkaan edes itse ryöstön yhteydessä, vaan jännitys perustuu ihan muihin asioihin. Ryöstö on kokonaisuudessaan erinomainen ja jännittävä, josta löytyy kaikkea muuta, paitsi ihan suoraan aseilla ammuskelua yms toimintaa.

Hahmokatras on tosiaan laaja ja täynnä kovan luokan näyttelijöitä. Dialogi on myös nokkelaa ja hahmojen välistä sanailua oli viihdyttävä seurata. Ehkä hieman jäin kaipaamaan vieläkin enemmän huumoria dialogin sekaan. Olisi sopinut leffan kevyeen ja hyväntuuliseen fiilikseen!

Kyllä tämä on kiistatta yksi parhaimpia ja viihdyttävimpiä, puhtaita "heist"-elokuvia koskaan. Pari tuntia meni kuin siivillä vielä näin toisellakin kerralla.

rating 80,000

28.12.2020 klo 23:16

The Midnight Sky

Ulkoisesti kaunis, mutta sisällöltään hieman ontto scifileffa.

Ohjaajana Clooney tarjoilee visuaalisesti komeaa silmäkarkkia ja samalla oivan näyttelijäsuorituksen, mutta tarinaltaan leffa jättää hiukan kylmäksi. Sillä on pohdiskeleva ja melko hidastempoinen ote, mutta ongelmaksi nousee se, ettei leffalla ole oikein mitään sisältöä tai sen suurempaa teemaa mitä pohdiskella. Tämän takia se on auttamattoman tylsä paikka paikoin, vaikka kauniit kuvat ja maisemat hieman auttavatkin.

Avaruudessa kekkuloivat hahmot jäävät myös kaikki hiukan yksipuolisiksi. Kukaan heistä ei kerkeä hirveästi saamaan lihaa luidensa ympärille, mikä on sääli. Lahjakkaat näyttelijät menevät hiukan hukkaan. Tarina poukkoilee välillä myös hiukan oudosti maapallon ja avaruuden tapahtumien välillä. Rytmityksessä olisi ollut pientä viilattavaa.

Vaikka leffa sisällöltään ontto onkin, oli siinä silti jotain yksinkertaista, melankolista kauneutta. Jotenkin levollisen olon elokuva jätti, vaikka se käsittelikin maailmanloppua. Vaikea pukea sanoiksi. Odotin varsin erilaista leffaa mitä lopulta sain. Hieman tästä tuli mieleen Ad Astra, joka oli myös varsin hidastempoinen ja pohdiskeleva scifipätkä.

Hyvin kaksijakoinen leffa. Kaunis katsoa ainakin jos ei muuta.

rating 60,000

27.12.2020 klo 23:12

Kadun haukat

Ihan jees Stallonen toimintapätkä! Stallone ja Billy Dee Williams riehuvat säännöistä vähät välittävinä kyttinä pidättelemässä huumediilereitä, kunnes heidät usutetaan Rutger Hauerin esittämän terroristin kimppuun. Tästä seuraa takaa-ajoa, räjähdyksiä ja kiroilua. Varsin viihdyttävää perus menoa siis!

Hauer on pahiksena karismaattinen, mutta hahmon motiivit jäivät harmittavan pimentoon. Nyt ei oikein muuta saatu selville, kuin se, että mies on tanssilattioilla viihtyvä ilkeä kusipää, joka vapaa-ajalla tykkää räjäytellä mestoja maksua vastaan.
Stallonella itsellään on ollut mielenkiintoisempiakin hahmoja, kuin tämä kyttä, mutta olihan se ihan huvittavaa nähdä mies pukeutuneena naiseksi pariinkin otteeseen!

Ei yllä edes lähelle Stallonen parhaita, mutta ihan mukiinmenevä ja sopivan pituinen toimintapätkä tämäkin oli! Viihdyin!

rating 60,000

27.12.2020 klo 22:30

Wander

Olipas puuduttava ja mitäänsanomaton pätkä. Juoni ei napannut mukaansa yhtään ja meno oli muutenkin jotenkin ponnetonta. Vaikka leffa jonkin sortin trilleri yrittää ollakin, niin en tuntenut missään vaiheessa edes pientä jännityksen hiukkasta. Visuaalinen ilmekin oli melko ruma. Omituinen sekametelisoppa niin käsivaralla kuvausta, kuin laajempaa ja vakaatakin kuvaa. Ei miellyttänyt silmää.
Ainoa valopilkku oli näyttelijätyö. Pääosassa Aaron Eckhart oli mainio, lapsensa ja elämänilonsa menettäneenä. harhaluuloisena miehenä. Hän kannattelee pitkälti leffaa harteillaan ja tekee parhaansa kehnon käsikirjoituksen kanssa. Tommy Lee Jones jää lopulta harmittavan vähälle ruutuajalle, mutta on totutun hyvä itsensä.

Ei iskenyt kyllä tämä trilleri ja ei tätä kannata katsoa edes Eckhartin hyvän roolisuorituksen takia.

rating 40,000

23.12.2020 klo 11:03

Elf

Tämä oli kyllä yllättävän huvittava komedia! Idea oli niin typerä ja toteutus niin hölmö, ettei tälle voinut olla nauramatta. Will Ferrell toimii aina juuri tällaisissa lapsen tasolle jämähtäneen miehen rooleissa ja miehen kekkulointiin tonttutrikoissa ei vaan kyllästynyt :D James Caan Ferrelin hahmon biologisena isänä oli loistava valinta, sillä hän on aina semi vakava! Tämä vakavuus huvitti erityisesti, kun leffa oli muuten niin hölmö, ihan premissiään myöten.

Eihän tämä nyt millään mittarilla ollut "oikeasti" hyvä elokuva, mutta kyllä tämä kertakatseluna viihdytti varsin hyvin! Varmaan näin joulun alla katselu paransi katselukokemusta entisestään!

Minusta ansainnut nauttimansa jonkin sortin jouluklassikko statuksensa! Tällainen koko perheen hyvän mielen pätkä!

rating 70,000

23.12.2020 klo 09:21

Kaappaus merellä

Uusintakatselu, mutta muistikuvat hyvin vähäisiä.

No perkele nyt oli kovaa settiä! :D Todella viihdyttävä toimintaleffa, joka on lyhyehkön alustuksen jälkeen jatkuvaa tykitystä!

Yleensä vain ärsyttävä Seagal on tässä mainio ja miehen täydellinen puunaamaisuus sopii rooliin täydellisesti! Loistavana vastapainona Tommy Lee Jones irrottelee ihan kunnolla pääpahiksena. Näiden kahden kontrasti oli mahtava, kun toiselta ei irtoa niin minkäänlaista ilmettä tai tunnetta ja toinen puolestaan vetää ihan railakkaasti yli! Plussana vielä nähtiin Gary Busey keikistelemässä naiseksi pukeutuneena ja leffan sidekick pahiksena. Jos tällaisesta meiningistä ei syty, niin jotain on vialla!

Tapahtumapaikkana toiminut taistelulaiva oli myös todella siisti ja ja loi sopivan ahtaat puitteett Seagalin harjoittamalle teurastukselle. Actionista sai selvää, oli sopivan väkivaltaista ja tarjoili muutaman messevän räjähdyksenkin.

Todella tiukka toimintapätkä!

rating 80,000

22.12.2020 klo 15:58

Happiest Season

Tämä oli ihan sydämellinen ja sympaattinen rom-com. Realistisen tuntuisesti kirjoitettu ja piristävää vaihtelua, että leffa kertoi naispariskunnasta. Leffan toinen päähenkilö ei ollut tullut vielä perheellen "ulos kaapista", niin se sekoitti perus rom-com pakkaa edes hiukan ja tarjoili elokuvan suurimmat draaman hetket. Muuten juoni noudatti kyllä melko perinteistä rom-com kaavaa ja tarinan kaaren arvasi helposti jo alkumetreillä. Onneksi peruskliseet toteutettiin kuitenkin hyvin.

Näyttelijätyö on kautta linjan vahvaa ja hahmot tuntuivat pääosin ihan aidoilta ihmisiltä. Pariskunnan välillä oli myös aitoa kemiaa, joka elävöitti menoa mukavasti. Sivuhahmoinakin vilisee paljon tuttuja naamoja!

Keskimääräistä parempi rom-com, joka jättää hyvän mielen eikä ole liian juustoinen, vaikka genren kliseiltä ei kokonaan vältytäkään.

Positiivinen yllätys!

rating 70,000

21.12.2020 klo 15:51

Takaa-ajettu

Uusintakatselu, mutta ei kyllä ollut kovin kirkkaassa muistissa.

Hyvin kirjoitettu ja näytelty trilleri, joka pitää otteessaan lähes koko kestonsa ajan. Ford on pääosassa mainio älykkäänä lääkärinä ja Tommy Lee Jones toimii hyvänä vastavoimana. Heidän kissahiiri leikkiään oli viihdyttävä seurata.

Ehkä aavistuksen liian pitkä elokuva on, sillä loppupuolella se polkee jo hiukan paikallaan. Lopusta olisi voitu napsaista pois noin 10-15 min, niin kyseessä olisi ollut todella tiukka paketti. Tällaisenaankin kyllä ehdottomasti keskimääräistä parempi trilleri, joka on kestänyt aikaakin varsin hyvin!

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 16 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot