HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

toiminta top 10

1

Terminator 2 - Tuomion päivä (1991)

Cameronin jatko kasariklassikolle on jokaisella osa-alueella parempi kuin edeltäjänsä. Arska saa viljellä jo klassikoiksi muodostuneita heittojaan saksalaisella korostuksella, kuten ''I need your boots, clothes and your motorcycle.'' Voisin huoletta väittää tätä historian onnistuneimmaksi jatko-osaksi. Timanttia alusta loppuun.

Terminator 2 - Tuomion päivä rating 4,44

2

Con Air - lento vapauteen (1997)

Suurieleistä toimintaa, pahoja äijiä ja monta tuttua naamaa. Parasta mahdollista apetta viihdenälän tyydytykseen.

Con Air - lento vapauteen rating 3,55

3

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli (1988)

Alkuperäinen Die Hard on eräs genrensä avainteoksista ja yksi toiminnan oppikirjan luvuista. Väärässä paikassa väärään aikaan oleva mies käy omaa taisteluaan terroristiryhmää vastaan. Pian he saavat huomata, että itsepintaista kyttää Nykistä ei olekaan helppo eliminoida. Todistaa, kuinka suhteellisen pienessäkin miljöössä saa aikaan erittäin tehokkaan ja toiminnantäyteisen elokuvan täynnä vaarallisia tilanteita. Samettikurkku Alan Rickmanin näyttelemä Hans Gruber jäi elokuvahistoriaan yhtenä suurimmista roistoista. Bruce Willisin kuolemattomien lisäksi naurattaa Hart Bochnerin näyttelemä Harry Ellis, joka on täysi pelle. Esimerkkinä sutkaus: ''Hey, sprechen ze talk?'' Voittaa kolmosen niukasti, ja on paras Die Hard.

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli rating 4,21

4

Total Recall - unohda tai kuole (1990)

Arskan parhaimmistoa ja hyvin toteutettu lavastusta ja maskeja myöten. Get your ass to Mars!

Total Recall - unohda tai kuole rating 3,82

5

Predator - saalistaja (1987)

Tämä scifitoiminta on Arnoldin parhaimpia ja John McTiernanin yksi niistä onnistuneista töistä hänen suhteellisen lyhyellä urallaan huipulla. Hauskasti samaan filmiin on mahtunut myös toinen myöhemmin kuvernööriksi valittu eli Jesse Ventura. Get to the Chopper!

Predator - saalistaja rating 4,08

6

The Rock - paluu helvettiin (1996)

Koko kestonsa viihdyttävä ja hieman erilainen vankilaelokuva The Rock lukeutuu 90-luvun parhaimpiin toimintaelokuviin. Legendaarinen vankikarkuri Mason on Conneryn viimeisiä kunnon rooleja. Nicolas Cage on jopa yllättävän hyvä tässä.

The Rock - paluu helvettiin rating 3,91

7

Robocop (1987)

Väkivallan takana terävää yhteiskuntakritiikkiä. Urbaani tieteiselokuvan klassikko.

Robocop rating 4,10

8

Speed - kuoleman kyydissä (1994)

Entisen Die Hard -kuvaajan debyyttiohjaus on tekniseltä toteutukseltaan sähäkkä taival, jossa näyttelijät eivät sitten kuitenkaan ole niin sähäköitä. Hopper hulluna pommieksperttinä on kuitenkin vedossa ja erottuu edukseen. Kuvaus ja leikkaus toimivat.

Speed - kuoleman kyydissä rating 3,62

9

Die Hard - Koston enkeli (1995)

Nyt ei ole joulu, vaan lämmin loppukesä Isossa Omenassa. Krapulainen ja hyllytetty McClane on saatava kentälle, jotta hullu pommimies saadaan aisoihin. Hän saa jälleen apurikseen sattumanvaraisen sivullisen kuten alkuperäisessäkin Die Hardissa. Tämän kolmosen voisi luokitella myös buddy filmiksi. Huomattavasti kakkosta parempi käsikirjoitus ja muutenkin viihdyttävämpi toteutus. Sisältää tietysti paljon epäuskottavia sattumuksia kuten hyvän toiminnan kuuluukin. Lukeutuu erittäin harvinaiseen joukkoon elokuvia, joita jaksaa katsoa monta kertaa uudestaan. Lähes ykkösen veroinen. Kun McClanen hihaton muuttaa taas väriään lumenvalkoisesta beigeksi, ollaan oikeilla raiteilla. Oli hyvä veto laittaa Samppa Brucen aisapariksi. Toimii hyvin. Ei pelkkää räiskettä ja pauketta, vaan mukaan mahtuu myös hieman jännitystäkin. Leffan parasta antia ovat juuri Simonin leikit. Kilpajuoksu puhelimen kanssa on lainattu Likaisesta Harrystä (1971). Yksittäisistä kohtauksista mm. Central Parkissa taksilla ajettu ''erikoiskoe'' jää mieleen.

Die Hard - Koston enkeli rating 3,89

10

Aliens - Paluu (1986)

Kiistatta eräs kaikkein parhaimmista jatko-osista. Vaikka tunnelma on hieman toiminnallisempi ja kevyempi, kyseessä oleva pätkä on scifin aatelia. Cameron on osannut homman.

Aliens - Paluu rating 4,16