HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

Spielberg top 5

1

Kadonneen aarteen metsästäjät (1981)

Spielbergin kermaan luettava alkuperäinen Indy on viihdyttävää seikkailutoimintaa. Jaksaa katsoa useammankin kerran. Hovisäveltäjä John Williamsin musiikki sopii tähän täydellisesti.

Kadonneen aarteen metsästäjät rating 4,20

2

Jurassic Park (1993)

Alkuperäisessä on sitä hohtoa yleensä eniten. Sam Neill on eräänlainen köyhän miehen Indiana Jones. Rex on niin popularisoitu, että se on jo ikonin asemassa. Tosin ne, jotka vähänkään ovat aiheesta lukeneet, tietävät ettei se nyt ihan kuningas koskaan ollutkaan. Katso Jurassic Park III.

Jurassic Park rating 3,97

3

Tappajahai (1975)

Nyt ollaan sellaisen jännistysklassikon äärellä, että ei paremmasta väliä. Maailman jäljitellyin elokuva on suorastaan kihelmöivä, ja ennen kaikkea viihdyttävä! John Williamsin piinaava teema on ehkä ikonisin elokuvahistoriassa. Kuvaus on erittäin onnistunutta. Haista on saatu todella uskottava. Nyt ja aina Spielbergin paras ja merkittävin elokuva.

Tappajahai rating 4,11

4

Kolmannen asteen yhteys (1977)

Scifin virstanpylväisiin luettava klassikko on Spielbergin kolmanneksi merkittävin elokuva Tappajahain ja Kadonneen aarteen metsästäjien jälkeen. Aika ei ole juurikaan nakertanut tehosteita. Kollektiivinen pakkomielle ''Paholaisen tornia'' kohtaan muuttuu asteittain jopa hieman koomiseksi.

Kolmannen asteen yhteys rating 3,50

5

Kauhun kilometrit (1971)

Spielbergin debyytti on aliarvostettu ja hieman unholaan jäänyt klassikko ja kaavasta edukseen poikkeava, erilainen road-movie, eräänlainen aikuisille suunnattu Kelju K. Kojootti ja Maantiekiitäjä. Juoni on simppeli ja koruton. Näyttelijä Dennis Weaver saa kantaa lähes yksin vastuun näyttelemisestä. Rekka on toinen pääosan esittäjä ja juonen antagonisti, koska kuskista ei näy kunnolla muuta kuin käsi pari kertaa. Kihelmöivä jännitys syntyy todentuntuisuudesta ja yksinkertaisuudesta.

Kauhun kilometrit rating 3,70