HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

Ridley Scott top 5

1

Gladiator (2000)

Jos englannin kielen ei anna häiritä, Gladiaattori on genrensä onnistuneimpia teoksia. En yleensä suosi miekka ja sandaali -genreä, mutta vaikutuin varsinkin Phoenixin suorituksesta, ja muutkin näyttelijät onnistuvat kauttaaltaan.

Gladiator rating 4,25

2

Alien - kahdeksas matkustaja (1979)

Ahdistava ja oikeasti pelottava. Ahdas ja suljettu paikka on eräs primitiivisimmistä pelon aiheuttajista. Alien on eräs kaikkien aikojen mestarillisimmista elokuvista jännityksen rakentamisessa. Elokuvan suurin ansio on sen täysin makaaberi tunnelma ja ihmisen avuttomuuden kuvaus. Tasokas näyttelijäkopla lisää tehoa. Ridley Scott on jättänyt uniikin jalanjäljen kauhun ja scifin historiaan!

Alien - kahdeksas matkustaja rating 4,13

3

Thelma & Louise (1991)

Road-movie on genrenä hyvin maskuliininen. Siksi Thelma & Louise on epätavallinen road-movie, jossa yhdistyvät feminismi ja seikkailuhenki. Loistava käsikirjoitus ja pääosan esittäjät.

Thelma & Louise rating 3,91

4

Blade Runner (1982)

Blade Runner on Ridley Scottin toinen scifin jättiläinen. Tehosteet ovat varsinkin blu-rayltä katsottuna edelleen näyttäviä.

Blade Runner rating 4,08

5

Yksin Marsissa (2015)

Ridley Scott on siirtänyt klassisen Robinson Crusoe-tarinan tulevaisuuteen ja rakkaimpaan genreensä, scifiin. Parasta Scottia sitten Gladiaattorin! Matt Damon hoitaa ison roolinsa hienosti, ja oli mm. riuduttanut itseään Matthew McConaugheyn tapaan. Elokuva itsessään on realistinen scifiksi ja teknisesti huippuluokkaa kuten odottaa sopii. Scottilta muuta ei voi odottaakaan. Tunnelmaa keventämään on käytetty 70-luvun diskohittejä, jotka tekevät tietyistä kohtauksista jopa tragikoomisia. Dariusz Wolski jatkaa puolalaisten elokuvaajien menestystä.

Yksin Marsissa rating 3,63