HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

Kubrick top 5

1

2001: Avaruusseikkailu (1968)

Hypnoottisen kaunis ja ikäisekseen teknisesti hämmästyttävä scifi-klassikko painii täysin omassa sarjassaan hivellen katsojan silmiä ja korvia. 2001: Avaruusseikkailu edustaa elokuvataiteen valioita. Ei turhaan Sight & Sound -lehden kymmenen kaikkien aikojen parhaan listalla.

2001: Avaruusseikkailu rating 4,20

2

The Shining - Hohto (1980)

Ikonisia elementtejä ja kohtauksia sisältävä kauhun ja jännityksen klassikko. Avauskohtaus on yksi hienoimmista elokuvahistoriassa kuten ovat myös Dannyn rallit hotlan käytävillä.

The Shining - Hohto rating 4,16

3

Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini (1971)

Kubrickin yhteiskunnallinen ja kantaaottava, omituinen ja sensuroimaton kuvaus länsimaisesta järjestelmästä; sen puutteista, heikkouksista ja haavoittuvaisuudesta. Nykyihmisen ongelmista kertova paikoin surrealistinen Kellopeliappelsiini on originelli ja merkillinen elokuva, jossa klassinen musiikki on tärkeässä osassa. Ekan katselun jälkeen olin hämmentynyt, hyvällä tavalla.

Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini rating 4,16

4

Kunnian polut (1957)

Sodan ja väkivallan järjettömyyttä korostava elokuva, joka nostaa ajatuksia pintaan. Erittäin todemukainen ja aito, lähes dokumenttimainen. Sanomaltaan ajaton ja opettavainen kuvaus ihmisen pahimman ongelman, vahingoittamisen typeryydestä.

Kunnian polut rating 4,03

5

Peli on menetetty (1956)

Täydellinen pätkä. Kaikki on toteutettu sopivasti, eikä mitään epäolennaista ole. Parempaa elokuvaa saa hakea ja pitkään. Rikoselokuvan maamerkki. Pronssisijalla Kubrickin tuotannossa.

Peli on menetetty rating 4,01