HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

kauhu top 10

1

Manaaja (1973)

Kauhun raskassarjalaisen extended director's cut tarjoilee painajaismaiset kaksi tuntia suoraan päin naamaa mitään säästelemättä. Ilmiömäinen Linda Blair vastaa paljosta elokuvan tehoa. Friedkin on saanut painostavan tunnelman kestämään läpi elokuvan, mikä on harvinaista.

Manaaja rating 3,69

2

The Shining - Hohto (1980)

Ikonisia elementtejä ja kohtauksia sisältävä kauhun ja jännityksen klassikko. Avauskohtaus on yksi hienoimmista elokuvahistoriassa kuten ovat myös Dannyn rallit hotlan käytävillä.

The Shining - Hohto rating 4,16

3

The Thing - "Se" jostakin (1982)

Alkuperäisen Alienin vaikutusta ei voi sivuuttaa tässä Carpenterin scifikauhun klassikossa. Yllättävä ja otteessaan pitävä.

The Thing - "Se" jostakin rating 4,19

4

Night of the Living Dead (1968)

Pelko syntyy epävarmuudesta. Kokonaisen genren synnyttänyt ehta klassikko.

Night of the Living Dead rating 4,05

5

Dawn of the Dead (1978)

Brutaalilla kuvastolla höystetty anarkistinen maailmanlopun aatto.

Dawn of the Dead rating 4,20

6

Halloween - naamioiden yö (1978)

Erittäin synkkä ja pelottava terrorintäyteinen kauhun mestariteos. Itseoikeutetusti kaikkien vaanimiselokuvien terävin kärki. Äänimaailma on partaveitsen terävää. Alkuperäinen Halloween on kauhuelokuvan kiistaton klassikko ja slasher-genren määrittäjä. 35:nnen vuosipäivän juhlajulkaisu blu-ray ja Future filmin suomi-dvd ovat sitten kuin yö ja päivä. Katsokaa edellä mainittu.

Halloween - naamioiden yö rating 4,14

7

Texasin moottorisahamurhat (1974)

Ensimmäisiä ja tunnetuimpia kauhun niin sanotun alagenren ''junttien armoilla'' edustajia. Loi säännöstöä myöhempiin teinikauhuihin. Näihin kuuluvat esimerkiksi yksi naispuolinen selviytyjä, kuolemien esittäminen yksi kerrallaan, nuorisojoukon automatka perähikiälle ja päähahmon pako umpikujaan. Tämä kaikkien aikojen hulluin elokuva on genrensä ehdoton virstanpylväs.

Texasin moottorisahamurhat rating 3,91

8

Ring (2002)

Äärimmäisen harvinainen onnistunut uusintafilmatisointi imee vastustamattomasti katsojan mukaansa kiehtovan tarinansa, vahvojen roolisuoritustensa ja harmaan tunnelmansa siivittämänä. Värimaailma on elokuvassa asiaankuuluvan ankea. Tästä voidaan kiittää kuvauspaikkana toimivaa sateista Washingtonin osavaltiota ja sen luontoa. Uuden vuosituhannen parhaimpia kauhuelokuvia.

Ring rating 3,47

9

Alien - kahdeksas matkustaja (1979)

Ahdistava ja oikeasti pelottava. Ahdas ja suljettu paikka on eräs primitiivisimmistä pelon aiheuttajista. Alien on eräs kaikkien aikojen mestarillisimmista elokuvista jännityksen rakentamisessa. Elokuvan suurin ansio on sen täysin makaaberi tunnelma ja ihmisen avuttomuuden kuvaus. Tasokas näyttelijäkopla lisää tehoa. Ridley Scott on jättänyt uniikin jalanjäljen kauhun ja scifin historiaan!

Alien - kahdeksas matkustaja rating 4,13

10

Nosferatu (1922)

Harva elokuva on yhtä merkittävä omalle lajityypilleen. Lumoava painajainen, jonka tunnelma on täysin originelli. Yksi elokuvahistorian tärkeimpiä pätkiä. Max Schreckin esittämä ikoninen pahis tietysti varastaa huomion kokonaan, vaikka onkin itse asiassa sivuosassa. Restauroidussa versiossa oli suurimman osan ajasta hyvä kuva näinkin vanhaksi leffaksi.

Nosferatu rating 3,95