HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

Jatko-osia, jotka kannatti tehdä

1

Terminator 2 - Tuomion päivä (1991)

Cameronin jatko kasariklassikolle on jokaisella osa-alueella parempi kuin edeltäjänsä. Arska saa viljellä jo klassikoiksi muodostuneita heittojaan saksalaisella korostuksella, kuten ''I need your boots, clothes and your motorcycle.'' Voisin huoletta väittää tätä historian onnistuneimmaksi jatko-osaksi. Timanttia alusta loppuun.

Terminator 2 - Tuomion päivä rating 4,44

2

Rush Hour 2 (2001)

Puhdasta viihdettä parhaimmillaan kuten koko Rush Hour-trilogia. Tämä on trilogian paras osa niukasti. Leuka lentää ja hyppyjä riittää. Rush Hourit kuuluvat siihen luokkaan elokuvia, joita jaksaa katsoa epäsäännöllisen säännöllisin väliajoin aina uudestaan. Siis selkeä viihde-elokuvan merkki. Leffan parasta antia on Chris Tuckerin tempaukset ja sutkautukset. Jackie on tutusti ketterä ja näppärä ja kantaakin toiminnallisempaa roolia elokuvassa. Molemmat täydentävät toisiaan. Zhang Ziyi on pirullinen.

Rush Hour 2 rating 3,63

3

Indiana Jones ja tuomion temppeli (1984)

Pirun onnistunut jatko-osa, jonka alkupuoli on varsinkin loistavaa tavaraa. Loppupuoli ei ole ihan niin hyvä.

Indiana Jones ja tuomion temppeli rating 3,58

4

Imperiumin vastaisku (1980)

Erityisen onnistunut jatko-osa. Vielä 80-luvulla näinkin pienellä rahalla pystyttiin tekemään näyttävä elokuva. Toimii kuitenkin vain osana sarjaa, ei yksin.

Imperiumin vastaisku rating 4,24

5

Jedin paluu (1983)

Upea päätös, vaikkakin turhia tai turhan pitkiksi venytettyjä kohtiakin löytyy. Outo ratkaisu oli ohjaajaksi joku neverheard Richard Marquand.

Jedin paluu rating 4,19

6

Yksin kotona 2 - eksynyt New Yorkissa (1992)

Muodostaa ykkösen kanssa eheän paketin, jonka miellän ainoaksi oikeaksi Yksin kotona-tarinaksi. Muut osat olisi voitu jättää tekemättä, niin ei olisi näitä klassikoita pilattu. Lämmintä joulufiilistä tarjoava elokuva on jopa alkuperäistä viihdyttävämpi ja toiminnallisempi.

Yksin kotona 2 - eksynyt New Yorkissa rating 3,50

7

Dawn of the Dead (1978)

Brutaalilla kuvastolla höystetty anarkistinen maailmanlopun aatto.

Dawn of the Dead rating 4,20

8

Paluu tulevaisuuteen II (1989)

Jatkaa lähes juuri siitä, mihin ykkösessä jäätiin, eikä toimikaan itsenäisenä, mutta ei sen tarvitsekaan. Tulevaisuuden ennustaminen on hyvin usein komediaa, koska tulevaisuusvisio on aina yliampuva. Näin vuonna 2015 voi todeta, että tämäkään ei onnistunut ennustamaan muuta kuin taulutelevisiot. Edeltäjäänsä toiminnallisempi ja astetta monimutkaisempi. Kuuluu onnistuneiden jatko-osien ei niin pitkään listaan.

Paluu tulevaisuuteen II rating 3,83

9

Kummisetä osa II (1974)

Maailman parhaimmaksi jatko-osaksikin useasti tituleerattu eepos on erittäin hyvä, mutta on huonompi kuin ykkönen, vaikka saikin kaksinkertaisen määrän oscareita. Suurin syy siihen miksi tämä häviää alkuperäiselle, on sen ylipituus. Elokuvan aikana väkisinkin katse hapuilee etsien mahdollisia lähettyvillä olevia kelloja. Lyhkäisempänä tämä olisi ollut tehokkaampi ja olisi toiminut vielä paremmin.

Kummisetä osa II rating 4,29

10

Die Hard - Koston enkeli (1995)

Nyt ei ole joulu, vaan lämmin loppukesä Isossa Omenassa. Krapulainen ja hyllytetty McClane on saatava kentälle, jotta hullu pommimies saadaan aisoihin. Hän saa jälleen apurikseen sattumanvaraisen sivullisen kuten alkuperäisessäkin Die Hardissa. Tämän kolmosen voisi luokitella myös buddy filmiksi. Huomattavasti kakkosta parempi käsikirjoitus ja muutenkin viihdyttävämpi toteutus. Sisältää tietysti paljon epäuskottavia sattumuksia kuten hyvän toiminnan kuuluukin. Lukeutuu erittäin harvinaiseen joukkoon elokuvia, joita jaksaa katsoa monta kertaa uudestaan. Lähes ykkösen veroinen. Kun McClanen hihaton muuttaa taas väriään lumenvalkoisesta beigeksi, ollaan oikeilla raiteilla. Oli hyvä veto laittaa Samppa Brucen aisapariksi. Toimii hyvin. Ei pelkkää räiskettä ja pauketta, vaan mukaan mahtuu myös hieman jännitystäkin. Leffan parasta antia ovat juuri Simonin leikit. Kilpajuoksu puhelimen kanssa on lainattu Likaisesta Harrystä (1971). Yksittäisistä kohtauksista mm. Central Parkissa taksilla ajettu ''erikoiskoe'' jää mieleen.

Die Hard - Koston enkeli rating 3,89

11

Riiviöt 2 - uusi pesue (1990)

Täysin kajahtanut meininki on valloillaan käytännössä ensihetkistä lähtien. Tämä jatko-osa kertoo jatko-osana olemisesta, eikä sitä pidä katsoa muuna. Se on ikään kuin parodia jatko-osasta.

Riiviöt 2 - uusi pesue rating 3,74

12

Aliens - Paluu (1986)

Kiistatta eräs kaikkein parhaimmista jatko-osista. Vaikka tunnelma on hieman toiminnallisempi ja kevyempi, kyseessä oleva pätkä on scifin aatelia. Cameron on osannut homman.

Aliens - Paluu rating 4,16

13

Halloween III - pahuuden yö (1982)

Turhaan parjattu ja ylenkatsottu scifikauhu. Hieno kuvaus, hyvät musat ja makeat tehosteet nostavat tämän selvästi jatkoon. Tieytynlainen kökköys on osa elokuvan viehätysvoimaa. Tämän kohdalla kyllä on sanottava, että nimi elokuvaa pahentaa.

Halloween III - pahuuden yö rating 2,46

14

Yön ritari (2008)

Yön ritari kannattaa katsoa pelkästään jo Heath Ledgerin säkenöivän roolisuorituksen takia, vaikka sarjakuvasankarit eivät varsinaisesti olisi sitä ominta juttua.

Yön ritari rating 4,24

15

The Raid 2: Berandal (2014)

Jatko-osa on edeltäjäänsä laveampi, monisäikeisempi ja kaikin puolin parempi. Väkevimmin mieleen jäi deekun näköinen hullu tappokone.

The Raid 2: Berandal rating 3,96

16

Mission: Impossible - Fallout (2018)

Vaikka en hänen näyttelijäntaitojaan kovin kummoisina pidäkään, pakko nostaa Tompalle hattua siitä, että mies pysyy näin tuoreena edelleen. Hienoja toimintakohtauksia niin ilmassa, maassa kuin vessassakin! Juoni on varustettu muutamalla nerokkaalla tempulla, jotka vetävät katsojaa nenästä. Huumoriakin on mukana tuttuun tapaan. Meno ei kuitenkaan ole liian yliampuvaa. Aikaisemmissa osissa siihen on välillä sorruttu. Tämä kuudes osa on positiivinen yllätys, ja nousee koko saagan parhaiten toteutetuksi paketiksi. ''I'm working on it!''

Mission: Impossible - Fallout rating 3,65

17

Sicario 2: Soldado (2018)

Sicario, joka ei sinänsä tarvinnut jatko-osaa ja jolle sitä ei myöskään osannut odottaa, sai itseään paremman jatko-osan. Positiivinen yllätys tämä synkeä rikostoiminta rajaseudulta. Duo Del Toro-Brolin sekä käsikirjoittaja jatkavat pesteissään. Eli vaikka ohjaaja lähti, yksi pääosanäyttelijä lähti, kuvaaja lähti ja säveltäjä kuoli, pystyy tämä päihittämään edeltäjänsä.

Sicario 2: Soldado rating 3,38

18

Halloween (2018)

Jatko-osien sekalaisessa seurakunnassa ikään kuin 40-vuotisjuhlan kunniaksi tehty Halloween on sieltä terävimmästä päästä. Aiemmat osat sivuutetaan täysin ja homma jatkuu siitä, mihin jäätiin vuonna 1978. Tosin välissä on kulunut tosiaan se neljä vuosikymmentä. Myers on eläkeikäisenä pelottavampi kuin kertaakaan alkuperäisen jälkeen. Tummanpuhuva kuvaus ja hieman kekseliäämpi käsikirjoitus nostavat tämän kiitettävälle tasolle. Teos lainaa ja kunnioittaa alkuperäistä olematta kuitenkaan pastissi.

Halloween rating 3,35