HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

ikisuosikit top 10

1

Manaaja (1973)

Kauhun raskassarjalaisen extended director's cut tarjoilee painajaismaiset kaksi tuntia suoraan päin naamaa mitään säästelemättä. Ilmiömäinen Linda Blair vastaa paljosta elokuvan tehoa. Friedkin on saanut painostavan tunnelman kestämään läpi elokuvan, mikä on harvinaista.

Manaaja rating 3,69

2

Uhrilampaat (1991)

Tässä loistoleffassa kaikki vaan toimii todella hyvin. En tiedä, mistä Hopkins on kaivanut tuollaisen latauksen, mutta ukko suorastaan tunkee ruudusta läpi. Ilman häntä elokuva olisi vain puolet siitä, mitä se on, vaikka Lecter onkin itse asiassa vain sivuhahmo. Myös Foster on todella roolinsa sisällä. Eihän siitä mihinkään pääse; törkeän hyvä. Tämä trillerihelmi on 90-luvun ehdotonta kärkeä.

Uhrilampaat rating 4,22

3

2001: Avaruusseikkailu (1968)

Hypnoottisen kaunis ja ikäisekseen teknisesti hämmästyttävä scifi-klassikko painii täysin omassa sarjassaan hivellen katsojan silmiä ja korvia. 2001: Avaruusseikkailu edustaa elokuvataiteen valioita. Ei turhaan Sight & Sound -lehden kymmenen kaikkien aikojen parhaan listalla.

2001: Avaruusseikkailu rating 4,20

4

Psyko (1960)

Nykyaikaisen kauhun alku. Psychosta lainattuihin elementteihin törmää jatkuvasti. Hitchcockin käyntikortti, paras ja tunnetuin elokuva ja myös jännittävin! Mustavalkoisuus on itseasiassa vain hyvä erikoistehoste ja sopii tähän. Perkins tekee yhden elokuvahistorian ikimuistoisimmista roiston rooleista.

Psyko rating 4,21

5

The Thing - "Se" jostakin (1982)

Alkuperäisen Alienin vaikutusta ei voi sivuuttaa tässä Carpenterin scifikauhun klassikossa. Yllättävä ja otteessaan pitävä.

The Thing - "Se" jostakin rating 4,19

6

Halloween - naamioiden yö (1978)

Erittäin synkkä ja pelottava terrorintäyteinen kauhun mestariteos. Itseoikeutetusti kaikkien vaanimiselokuvien terävin kärki. Äänimaailma on partaveitsen terävää. Alkuperäinen Halloween on kauhuelokuvan kiistaton klassikko ja slasher-genren määrittäjä. 35:nnen vuosipäivän juhlajulkaisu blu-ray ja Future filmin suomi-dvd ovat sitten kuin yö ja päivä. Katsokaa edellä mainittu.

Halloween - naamioiden yö rating 4,14

7

Ilmestyskirja. Nyt (1979)

Unenomainen ja rohkean huuruinen vaellus jonnekin tuntemattomaan ja pimeyteen. Kuinka pieni ja tyhmä ihminen lopulta voi olla? Tarjoaa hienoja sivuosia tunnetuilta näyttelijöiltä kuten Marlon Brandolta, Robert Duvallilta ja Dennis Hopperilta, jotka ovat sivuosissaan enemmän kuin hyviä.

Ilmestyskirja. Nyt rating 4,31

8

Robocop (1987)

Väkivallan takana terävää yhteiskuntakritiikkiä. Urbaani tieteiselokuvan klassikko.

Robocop rating 4,10

9

Tappajahai (1975)

Nyt ollaan sellaisen jännistysklassikon äärellä, että ei paremmasta väliä. Maailman jäljitellyin elokuva on suorastaan kihelmöivä, ja ennen kaikkea viihdyttävä! John Williamsin piinaava teema on ehkä ikonisin elokuvahistoriassa. Kuvaus on erittäin onnistunutta. Haista on saatu todella uskottava. Nyt ja aina Spielbergin paras ja merkittävin elokuva.

Tappajahai rating 4,11

10

Alien - kahdeksas matkustaja (1979)

Ahdistava ja oikeasti pelottava. Ahdas ja suljettu paikka on eräs primitiivisimmistä pelon aiheuttajista. Alien on eräs kaikkien aikojen mestarillisimmista elokuvista jännityksen rakentamisessa. Elokuvan suurin ansio on sen täysin makaaberi tunnelma ja ihmisen avuttomuuden kuvaus. Tasokas näyttelijäkopla lisää tehoa. Ridley Scott on jättänyt uniikin jalanjäljen kauhun ja scifin historiaan!

Alien - kahdeksas matkustaja rating 4,13