HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

huh hellettä top 10

1

Ilmestyskirja. Nyt (1979)

Unenomainen ja rohkean huuruinen vaellus jonnekin tuntemattomaan ja pimeyteen. Kuinka pieni ja tyhmä ihminen lopulta voi olla? Tarjoaa hienoja sivuosia tunnetuilta näyttelijöiltä kuten Marlon Brandolta, Robert Duvallilta ja Dennis Hopperilta, jotka ovat sivuosissaan enemmän kuin hyviä.

Ilmestyskirja. Nyt rating 4,31

2

Tappajahai (1975)

Nyt ollaan sellaisen jännistysklassikon äärellä, että ei paremmasta väliä. Maailman jäljitellyin elokuva on suorastaan kihelmöivä, ja ennen kaikkea viihdyttävä! John Williamsin piinaava teema on ehkä ikonisin elokuvahistoriassa. Kuvaus on erittäin onnistunutta. Haista on saatu todella uskottava. Nyt ja aina Spielbergin paras ja merkittävin elokuva.

Tappajahai rating 4,11

3

Kourallinen dollareita (1964)

Aito helmi. Käänteentekevin western elokuvahistoriassa. Morriconen musiikkiraita on todella ikoninen ja kirkkaasti elokuvahistorian parhaimpia. Unohtumaton. Tätä ei voi katsoa hiljaisella volumella. Kumarrus Italiaan ja Eastwoodille.

Kourallinen dollareita rating 4,13

4

Papillon (1973)

Sydäntä lämmittävä kertomus vapaudesta ja elämänjanosta. Kuvauspaikat ovat hienoja ja pääkaksikko osaa hommansa.

Papillon rating 4,21

5

Kuin surmaisi satakielen (1962)

Lämmin klassikko jossa luonnolliset ja vilpittömät lapsinäyttelijät ilahduttavat, varsinkin Mary Badham. Gregory Peckin hienosti esittämä Atticus Finch on höyliyden ruumiillistuma. Hyvin säilynyt elokuva upealla scorella.

Kuin surmaisi satakielen rating 4,25

6

Takaikkuna (1954)

Toimii myös eräänlaisena tutkielmana ihmisen uteliaisuudesta. Asetelmassa on jotain alkukantaisen kutkuttavaa. Kuvaus on hienoa. Jännityksen aikaansaamiseksi ei itse asiassa tarvita kovinkaan monimutkaisia aineksia. Takaikkuna on hyvä esimerkki siitä. Grace Kelly erottuu muista, mikä toisaalta ei ole ihme.

Takaikkuna rating 4,22

7

Arabian Lawrence (1962)

Vähän erilainen sotakuvaus ja muhkea seikkailuklassikko on kestänyt hyvin aikaa, eikä näytä edelleenkään vanhalta. Pieniä tyhjäkäynnin hetkiä sattuu mukaan, mutta upea kuvaus ja hienot roolityöt pitävät homman mielenkiintoisena. Tämä on muuten varsinainen äijäelokuva. Naisia saa etsiä mikroskoopilla. Ensimmäinen maailmansotahan määrittää pitkälti tätä päivää enemmän kuin mikään muu sota uudella ajalla.

Arabian Lawrence rating 4,11

8

Sierra Madren aarre (1948)

Aikaa kestänyt seikkailuklassikko höystettynä syvemmällä tematiikalla ja säkenöivillä näyttelijäsuorituksilla on todellinen elokuva-aarre.

Sierra Madren aarre rating 4,24

9

Valamiesten ratkaisu (1957)

Hyvin näytelty minimalistinen ja tehokas draama, joka on kasattu vähistä aineksista. Vanha herra Joseph Sweeney vakuuttaa parhaiten.

Valamiesten ratkaisu rating 4,40

10

Pelon palkka (1953)

Alkukankeuden jälkeen rullaa väkevästi eteenpäin. Hullut miehet ajavat kuoleman kanssa kilpaa. Tie kuvastaa elämää; se on epätasainen ja vaarallinen. Loppu voi tulla koska tahansa.

Pelon palkka rating 4,19