HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

Hitchcock top 5

1

Psyko (1960)

Nykyaikaisen kauhun alku. Psychosta lainattuihin elementteihin törmää jatkuvasti. Hitchcockin käyntikortti, paras ja tunnetuin elokuva ja myös jännittävin! Mustavalkoisuus on itseasiassa vain hyvä erikoistehoste ja sopii tähän. Perkins tekee yhden elokuvahistorian ikimuistoisimmista roiston rooleista.

Psyko rating 4,21

2

Linnut (1963)

Terrorintäyteinen, aikaansa edellä oleva kliimaksipätkä on Hitchcockin viimeinen mestariteos.

Linnut rating 3,69

3

Vertigo - Punainen kyynel (1958)

Vaikka tämä ei ehkä olekaan jännittävimmästä päästä Hitchcockin tuotannossa, kyseessä on silti klassikkodraama. Trilleriksi tämä on vähän liian kesy noin jännitykseltään, joten kutsuisin tätä ennemmin mysteeridraamaksi. Hitchin tuotannossa menee sinne vitossijalle.

Vertigo - Punainen kyynel rating 4,27

4

Takaikkuna (1954)

Toimii myös eräänlaisena tutkielmana ihmisen uteliaisuudesta. Asetelmassa on jotain alkukantaisen kutkuttavaa. Kuvaus on hienoa. Jännityksen aikaansaamiseksi ei itse asiassa tarvita kovinkaan monimutkaisia aineksia. Takaikkuna on hyvä esimerkki siitä. Grace Kelly erottuu muista, mikä toisaalta ei ole ihme.

Takaikkuna rating 4,22

5

Vaarallinen romanssi (1959)

Hupsusti suomennettu Hitchcockin kultakimpale on parhaiten toteutettu hänen useista syytön mies -teemaisista elokuvistaan. Täynnä unohtumattomia kohtauksia, kuten lentokone maissipellolla. Onneksi on värillinen, jotta kuvauspaikat pääsevät oikeuksiinsa. Elokuvassa on koko sen keston ajan omalaatuinen arvoituksellinen ja epätietoinen tunnelma. Jos joku elokuva ei ole ennalta-arvattava niin tämä. Erittäin vaiherikas käsikirjoitus on yksi historian parhaimmista. Kuuluu yleissivistykseen tarkastaa ''Pohjoinen luoteella''.

Vaarallinen romanssi rating 4,14