HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

Carpenter top 5

1

The Thing - "Se" jostakin (1982)

Alkuperäisen Alienin vaikutusta ei voi sivuuttaa tässä Carpenterin scifikauhun klassikossa. Yllättävä ja otteessaan pitävä.

The Thing - "Se" jostakin rating 4,19

2

Halloween - naamioiden yö (1978)

Erittäin synkkä ja pelottava terrorintäyteinen kauhun mestariteos. Itseoikeutetusti kaikkien vaanimiselokuvien terävin kärki. Äänimaailma on partaveitsen terävää. Alkuperäinen Halloween on kauhuelokuvan kiistaton klassikko ja slasher-genren määrittäjä. 35:nnen vuosipäivän juhlajulkaisu blu-ray ja Future filmin suomi-dvd ovat sitten kuin yö ja päivä. Katsokaa edellä mainittu.

Halloween - naamioiden yö rating 4,14

3

Hyökkäys poliisiasemalle (1976)

Carpenterin uralle on sattunut muutama helmi ja tämä on yksi niistä. Ukon omat musat ovat erittäin onnistuneita tässäkin.

Hyökkäys poliisiasemalle rating 3,80

4

Pako New Yorkista (1981)

Viihdyttävä kasaripanos ja vähän erilainen Carpenter-elokuva. Lavastus ja kuvaus ovat onnistuneet hyvin. Kurt Russell tekee ehkä ikonisimman roolityönsä, ja taustalla pauhaa koomisuudessaan nautittava Carpenterin oma musa.

Pako New Yorkista rating 3,75

5

Hulluuden syövereissä (1995)

Rohkenen väittää tästä seuraavaa: Sam Neillin paras roolityö, Carpenterin paras elokuva sitten Thingin ja Carpenterin viimeisin hieno elokuva. Ihanan omituinen tunnelma vallitsee koko ajan. Ja niin, ne alkutekstit! Parhautta.

Hulluuden syövereissä rating 3,64