HAL9000

HAL9000

Käyttäjä, 9 fania

Oma statistiikka: Sarjojen kommentit (17)

31.07.2017 klo 21:58

Seitsemän

Lottosekoilussa huvittavimmat hahmot ovat Vesa Vierikon neuroottinen hallituksen puheenjohtaja Varma Laakkonen, Risto Kaskilahden Vesa ''Tiät sä?'' Salakari ja Kari Väänäsen esittämä poliisin irvikuva Antti. Sarjan ensimmäinen puolisko on jälkimmäistä parempi.

rating 70,000

16.06.2016 klo 16:04

Making a Murderer: 1. tuotantokausi

Ruotii itse päähenkilön touhujen lisäksi perusteellisesti Jenkkilän perähikiän ennakkoluuloja ja yhteisön jännittyneitä suhteita. Toisinaan tosielämä on sitä suurinta draamaa.

rating 80,000

12.05.2016 klo 19:41

Hei taas me pamputetaan

Tämä lyhkäinen, nykyään kulttiasemassa oleva kyttäparodiasarja on melkein taukoamatonta verbaalista vitsitykitystä ja käytännön huumoria à la ZAZ. Katsojan pitää oikeasti keskittyä, jotta mitään ei mene ohi. Erittäin hauskat Running gagit, kuten kengänkiillottaja, labraheebo ja lopun jähmettyminen, jatkuvat jaksosta toiseen. Alkutunnari jo itsessään campia (IN COLOR! jne.). Kuitenkin lämmittelyä Naked Gun -trilogialle.

rating 70,000

12.05.2016 klo 16:18

Hei me pamputetaan

Tämä lyhkäinen, nykyään kulttiasemassa oleva kyttäparodiasarja on melkein taukoamatonta verbaalista vitsitykitystä ja käytännön huumoria à la ZAZ. Katsojan pitää oikeasti keskittyä, jotta mitään ei mene ohi. Erittäin hauskat Running gagit, kuten kengänkiillottaja, labraheebo ja lopun jähmettyminen, jatkuvat jaksosta toiseen. Alkutunnari jo itsessään campia (IN COLOR! jne.). Kuitenkin lämmittelyä Naked Gun -trilogialle.

rating 70,000

18.02.2016 klo 19:42

Madventures: 3. tuotantokausi

Kolmas trippi poikkeaa kahdesta edellisestä tuotantokaudesta paitsi kielen osalta myös menemällä entistä syvemmälle esittelemiensä ilmiöiden sisälle. Päiväkirjamaisesta tyylistä on luovuttu. Ruhtinaallinen boksi tarjoaa syventäviä lisäjaksoja, joista Kiinan Behind the scenes osoittautui jopa varsinaista jaksoa paremmaksi. Myös kommenttiraidat jokaiseen jaksoon avaavat mielenkiintoisesti reissuja. Huimin kohde on jälleen Papua-Uusi-Guinea.

rating 100,000

18.02.2016 klo 19:34

Madventures: 2. tuotantokausi

Jatkaa siitä, mihin ensimmäinen turnee päättyi, ja menee vielä syvemmälle. Nyt keskitytään vielä enemmän itse ilmiöihin matkailun lisäksi. Viihdyttävin kausi. Papuan viidakkoretki on paras jakso.

rating 100,000

18.02.2016 klo 19:33

Madventures: 1. tuotantokausi

Käsivarakuvattu maailmanympärimatka on massasta erottuva, aikanaan uudentyyppinen, päiväkirjamainen dokumenttisarja elämäntavasta. Mieleenpainuvin kohde on Tonga.

rating 100,000

18.02.2016 klo 19:18

Docventures

Virkistävää ilmettä jäykälle Ylelle.

rating 100,000

02.01.2016 klo 19:36

Vaarojen maa

Hieno lännensarja, joka on ehkä draamapainotteisempi kuin westernit yleensä. Näin ollen pyssyt eivät pauku niin paljon. Robert Duvall pyörittää sarjaa kolmen ensimmäisen jakson ajan, ja Tommy Lee Jones (jo tässä yhtä vanhan näköinen kuin nykyäänkin!) on enemmän sivuosassa. Viimeisessä osassa, joka osoittautui parhaaksi, hän ottaa pääroolin. Pienemmistä osista voi bongata tunnettuja nimiä, kuten Steve Buscemin tai Chris Cooperin. Ainoa häiritsevä tekijä on jälleen kerran puolta vanhempi mies (Robert Duvall) romanssin toisena osapuolena.

rating 80,000

27.04.2015 klo 22:12

Kahdeksan surmanluotia

''--Työttömyys, viina, kirves ja perhe. Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe--'' Siinä missä Martti Syrjä tiivisti suomalaisuuden kolmeen minuuttiin, Mikko Niskanen tiivisti suomalaisuuden kolmeen sataan minuuttiin.

rating 80,000

21.04.2015 klo 15:38

Dinomaniaa: Meren jättiläiset

Takuuvarmaa tavaraa BBC:ltä. Nigel Marven on innostava tyyppi.

rating 100,000

30.01.2015 klo 23:04

True Detective: 1. tuotantokausi

Omalaatuinen rikossarja hyvillä näyttelijöillä. Juoni ja kerrontatyyli ovat katsojalle haastavia.

rating 80,000

02.10.2014 klo 11:30

Salatut elämät

Kalutut elämät on harvinaisuus suomalaisessa televisionteossa. Kotikatu taitaa olla ainoa, jota on tehty pidempään. Tietysti niinhän se menee joka hommassa, että mitä pidempään jotain tekee sitä vaikeampi sitä on lopettaa. Hahmogalleria on paisunut lukuisten vaihdosten tiimellyksessä valtavaksi ja ainoa, joka pysyy, on Laitela, Ismo Laitela. Suosikkeihini lukeutuvat ehdottomasti edellä mainitun lisäksi Suppo Taalasmaa, poikansa Kari sekä Aaro ''pahisten pahis'' Vaalanne, joka on oikeasti ehkäpä parhaiten näytelty rooli koko sarjan historiassa. Lisäksi Timo Jurkka Lassena vetää juntin roolinsa hyvin. Osteri-Ossin ja Ismon konfliktien sävyttämä vihamiessuhde on eräs sarjan mehukkaimmista asetelmista. Osa hahmoista on täysin epäuskottavia kuten Helsingin oma sheriffi, Likainen Antti Polvijärvi, joka tuli aina paikalle, kun poliisia tarvittiin. Ihan kuin kaupungissa olisi vain yksi poliisi. Tai Helsingin ainoat lääkärit Katariina ja Kalle. Ullanlinna jossa sarjaa kuvataan ja joka toimii sarjan miljöönä oikeastikin, on Suomen kalleimpia asuinalueita, mikä sinänsä on ristiriidassa sen kanssa, että sarjan ihmiset ovat tavallista keskiluokkaa. Todellisuudessa sieltä ei kuka tahansa ostele kämppiä, varsinkaan opiskelija. Omituista sarjassa on epäsuomalainen tyyli hiihtää kengät jalassa kodeissa. Sarjassa on käsitelty kaikki elämän osa-alueet synnytyksen ja hautajaisten väliltä. Sarjan aikasuhteet ovat pahasti päin mäntyä, mikä taitaa olla varsin yleistä kyseisen kaltaisissa tuotannoissa. Vaikka piirit ovat todella, ja painotan todella pienet ja juonenkäänteet paikoitellen ihan typeriä, jokin tämän helpon tv-viihteen perusolemuksessa koukuttaa. Loppua ei toistaiseksi näy, ja luulenpa, että sitä enemmistö katsojista ei haluakaan.

rating 60,000

30.09.2014 klo 12:50

Twin Peaks - Definitive Gold Box Edition

Ajattelin korjata ammottavan aukon sivistyksessäni ja katsoa Twin Peaksin. Tiesin sarjan olevan jännittävä, omituinen ja kaikin puolin ikoninen pala tv-historiaa. Siispä hommasin tuhdin boxin ekstroineen kaikkineen. Ja olihan se kannattava ostos. Ensimmäisten jaksojen jälkeen oloani olisi voinut kuvata pökertyneeksi ja huumaantuneeksi. Janosin lisää. Koko sarja tuli katsottua suhteellisen lyhyessä ajassa, mitä suosittelen myös muille, että juonessa pysyy edes jotenkin messissä. Sarjan kantavana elementtinä toimii perin originelli tunnelma, jossa suurta osaa näyttelee Badalamentin upea musiikki. Kasaan on saatu erittäin hieno näyttelijäryhmä, joista suurimman osan suuri yleisö muistaa vain Twin Peaksistä. Henkilökohtainen suosikkini on Richard Beymer sellereineen, povitasku porkkanoineen ja sisällissota hermoromahduksineen. David Lynchin äänekäs sivurooli on hauska ja eräs sarjan keventävistä elementeistä. Sarjassa esiintyy paljon toistuvia motiiveja, kuten Cooperin sanelukone, kirsikkapiiras, donitsit, pölkkyrouvan pölkky sekä tietenkin punainen väri. Monet ehkä karsastavat sarjaa sen outouden ja epäselvyyden vuoksi. Allekirjoittaneen mielestä se on juuri sarjan perusta. Vaikka Twin Peaks onkin viiden tähden tv-sarja, täytyy sanoa sen heikkoudeksi kaksijakoisuuden tunne. Sarja jakautuu Laura Palmerin murhaajan selviämistä edeltävään ja seuranneesseen aikaan. Ensin mainittu on sitä legendaarisinta Twin Peaksiä ja jälkimmäinen sitä oudompaa ja sekavampaa.

rating 100,000

31.07.2014 klo 23:41

The River

Lost Witch Project koukkaa Kuolleiden aamunkoiton kautta ja päätyy Manaajaan... Alkuun on todettava sarjan ikärajan olevan omituisen alhainen. Jos Bondit ovat K-16 ja tämä K-12, niin mitä Bondeissa sitten on? Näkisin tämän olevan K-16. Sarjassa oli hyvät ja huonot hetkensä. Sanoisin alku- ja loppupuolen olevan heikompaa antia ja keskivaiheen olevan parempaa. Jaksot 4-6 olivat parasta antia. Loppupuolella homma alkaa pikkuhiljaa mennä överiksi ja seota vääjäämättä omaan monimutkaisuuteensa. Lopulta se tukehtuu omaan solmuunsa. Hahmogalleria tarjoaa kliseeherkkuina muun muassa vinksahtaneen tyttöparan, kiintiö mustanmiehen (asia vieläpä todettiin ääneen), petturipomon sekä kauniin huijarin.

rating 60,000

14.04.2014 klo 00:24

Tomin keittiö

Hyvällä otteella ja rennolla meiningillä tehty ruokaohjelma, jonka jaksaa katsoa useampaankin kertaan.

rating 80,000

29.12.2013 klo 23:34

Tintin seikkailut

Aivan loistava sarja. Parhaimpia ja mieleenjäävimpiä animaatioita. Tällainen kuuluu hyvän piirretyn olla. Uppoaa myös hieman varttuneemmallekin väelle, koska tarinat eivät ole mitenkään lapsellisia. Juonet ovat järkeviä ja pitkälle kehiteltyjä. Ääniraita on kutkuttava. Suomalainen dubbaus on erittäin onnistunutta! Etenkin Jarkko Tamminen ja Antti Pääkkönen ovat erinomaisia.

rating 100,000

Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu