Creeper234

Creeper234

Käyttäjä, 5 fania

Inhokkeja (ei järjestyksessä)

1

Caligula (1979)

Caligula rating 3,00

2

Scooby-Doo (2002)

No voi kääks. En tiedä mikä neronleimaus se oli tuijottaa tätä tekelettä Linnanjuhlien sijaan sillä kyllä: kaksituntinen kättely olisi ollut huomattavasti hauskempaa ja palkitsevampaa seurattavaa. Elokuvasta on vaikea keksiä mitään hyvää sanottavaa. Raivostuttavan mukahauska rakki ja muu ääliöporukka marssii ärsyttävän musiikin säestämänä aavesaarelle ratkomaan arvoitusta, joka ei kiinnosta. Tönköt näyttelijät ja ala-arvoinen huumori torpedoivat kaiken sen hauskan, mitä rainaan ylipäätään voisi liittyä. CGI Scooby on sinällään hyvin toteutettu, mutta onnistuu suupielten sijaan kohottamaan vain verenpainetta, puhumattakaan Shaggy-vätyksestä, jonka näyttelijä ansaitsisi erikoispystin ärsyttävyydestään. (Ja minä kun luulin että tämä palkinto kuuluisi Kristen "Twilight" Stewartille!) Casting tiimille myös pysti roolivalintojen totaalisesta ryssimisestä, sillä kenen pellen idea oli tunkea Atkinson elokuvaan? Voi sitä myötähäpeän määrää. Lisäksi koko homma seuraa vain peruspaskaa Hollywood kaavaa, jossa "eeppisten" taistojen jälkeen "kaikki saavat toisensa" ja läpä läpä lässynlää. AAARGH!Oikeastaan ei elokuvassa mitään muuta hyvää olekaan kuin nimikkopiskin tekninen toteutus. Kaikki muu: syvältä hanurista. Tiedän kyllä, että en varsinaisesti edusta kohderyhmää, mutta koska olen Scooby Doo piirrettyjä välillä tykännyt vanhempanakin katsoa niin ei siihen ole mitään syytä, etteikö live actionistakin oltaisi voitu tehdä viihdyttävä.

Scooby-Doo rating 2,47

3

Jason X (2001)

Se kai kertoo aivan tarpeeksi, että nukahdin kesken elokuvan jossakin tuossa puolivälin jälkeen. En siten sitä loppuun asti nähnyt, mutta tuskin meno olisi pahemmin parantunut. Pelkästään jo lähtöasetelma kuulosti niin totaalisen hölmöltä, että olihan raina pakko katsastaa, mutta valitettavasti se oli juuri sitä mitä odotin. Onhan se ihan kiva, että tekijät yrittivät jotakin uutta, mutta kun se ei vain toimi. Jason kuuluu Crystal Lakelle eikä avaruusalukseen. Leffa ei pelota eikä jännitä eikä edes viihdytä. Teinikauhulle ominaisia piirteitä löytyy pilvin pimein kuten ärsyttävän kehnoja näyttelijöitä, tönkköä dialogia, tissejä (itseasiassa ei naisilla tällaisessa rainassa muuta virkaa olekaan kuin tissit ja kirkuminen) sekä paljon verta. Siinä elokuva pähkinänkuoressa. Freddy vs Jasonissa sentään jotenkin vielä välittyi tämä kieli poskessa meininki ja se osasi edes jollakin tasolla viihdyttää. Tämä puolestaan oli luokattoman typerä ja unettava tapaus.

Jason X rating 2,67

4

Charlien enkelit: Kurvit suoriksi (2003)

Tämä elokuva kuuluu siihen kastiin ettei oikein tiedä nauraako vai hakatakko päätään seinään. Ensimmäinen Charlien enkelit oli vielä jotenkuten toimivaa actionhömpötystä, mutta tämä oli lievästi sanottuna jo aika helkkarin yliampuva tekele. MTV sukupolvelle suunnattu ja muistuttaakin joka käänteessä enemmän musiikkivideota kuin elokuvaa. Tekijöille tiedoksi: valitettavasti se pelkkä silmäkarkki ei ihan riitä. Elokuvassa ei ole sisältöä oikeastaan lainkaan ja juonenkuljetuskin on yhtä hengästyttävää vuoristorataa. Enkelit keksivät ratkaisunsa sekunneissa ja ryntäävät seuraavan paikkaan uudessa valeasussa. Minkäänlaista aivojumppaa, nerokkaita oivalluksia tai yllätyksiä ei ole tarjolla. Lisäksi lähes kaikki hahmot ovat ärsyttäviä tai sitten heidän motiiveitaan ja taustojaan ei avata tarpeeksi, jotta heistä voisi kunnolla välittää. Niille parillekin harvalle piristysruiskeelle annettiin aivan liian vähän screentimea mikä sai heidän osansa tuntumaan päälleliimatuilta. Kaiken tämänkin voisi antaa anteeksi jos edes toiminta olisi hyvää. Näin ei kuitenkaan ole sillä toiminta koostuu lähinnä vain puuduttavista hidastuksista, naurettavan näköisistä trikeistä ja täysin epärealistisista koreografioista. Kyllähän tekeleestä varsin selkeästi paistaa tällainen tahallinen camp-henkisyys, mutta rajansa kaikella. Hölmöilyn ja vakavuuden välillä ei ole oikeanlaista tasapainoa ja tuloksena on litteääkin litteämpi pannukakku. En kuitenkaan voi antaa alinta mahdollista arvosanaa elokuvalle, jonka kestin kaikesta huolimatta katsoa loppuun ja joka ajottain aiheutti ihan mukaviakin nauruntyrskähdyksiä. Surullista vain, että nämä ilonilmaisut tapahtuivat kohdissa joiden ei ollut tarkoitus olla huvittavia. Plussaa aina yhtä hauskasta John Cleesestä, ihanan älyttömästä Crispin Gloverista sekä ihan vain silkasta komedia-arvosta. Kaikki muu onkin täyttä sontaa.

Charlien enkelit: Kurvit suoriksi rating 2,49

5

Epic Movie (2007)

Roskaa isolla ärrällä. Katsoin tämän pökäleen joskus tv:stä kun ei ollut parempaakaan tekemistä enkä muista nauraneeni yhdellekään vitsille. Hyvä jos edes hymähdin. Päällimmäisin reaktio oli lähinnä suunnaton myötähäpeä ja täydellinen turhautuminen ja ajauduinkin hyvin nopeasti harrastamaan kanavapujottelua.Parodiat ovat hauskoja kun ne tehdään oikein. Tämä elokuva epäonnistuu joka osa-alueella.

Epic Movie rating 1,56

6

Mitäs me spartalaiset (2008)

Meitsissä taitaa olla pientä itsekiduttajan vikaa, koska päätin katsastaa elokuvan, vaikka tiesin tasan tarkkaan mitä odottaa. Riittää, että näkee puikoissa häärivän kaksikon Seltzer ja Friedberg, jotka ovat vastuussa myös sellaisesta elokuvataiteen helmestä kuin Epic movie. Ja kyllä, kaksikon aivoista pukkaa täysin samanlaista ala-arvoista roskaa. Eritteet ja irtoilevat nännit herättivät tässä katsojassa ennemmin oksennus- kuin naururefleksin eivätkä kököt populaarikulttuurin viittaukset jaksa innostaa. Ei parodia ole sitä, että laitetaan spartalaiset räppäämään ja tungetaan joukkoon Paris Hilton klooneja.Ihmeellistä kyllä, oli joukossa peräti pari teoriassa hyvääkin ideaa kuten irvailu spartalaisten yltiömaskuliinisuudelle sekä nykypäivän bluescreen/CGI villitykselle, mutta toteutus on juosten kustu eikä pari OK läppää tusinan sontalaarista kiskotun vitsin rinnalla elokuvaa pelasta.

Mitäs me spartalaiset rating 1,55

7

Double Dragon (1994)

Double Dragon rating 1,35

8

Laskettu aika (2010)

Yksiä ainutkertaisimpia elokuvateatterielämyksiäni koskaan. Oli nimittäin ensimmäinen kerta, kun meinasin kävellä salista ulos kesken elokuvan ja jonka jälkeen olin niin ahdistunut, että kotiin suunnattiin vasta yhden lasillisen kautta. Sain jälleen muistutuksen siitä, miksi en yleensä pidä komedioista. Komedia on vaikea taiteenlaji ja epäonnistunut komedia on yhtä kamalinta scheissea mitä tiedän. Tässä elokuvassa huumoria revittiin varsin perinteisestä road movie tematiikasta, jossa kaksi tyystin erilaista miestä matkaavat yhdessä. Toinen on agressiivinen tiukkis ja toinen totaalinen idioottiheebo. Ongelma on siinä, että tämä heebo on täysin sietämätön hölmö jonka typeryys menee jo yli ymmärryksen. Kun hahmon toilailut saivat RDJ:n tulkitseman Peterin vain pinteestä toiseen, oli tuloksena alati kasvava ahdistus eikä suinkaan nauru. Elokuvan edetessä toivoin Peterin vain kuristavan raivostuttavan matkakumppaninsa ja jatkavan reissuaan yksin. Sitä olisinkin seurannut huomattavasti mieluummin, sillä tämä elokuva vakuutti minut siitä, että Robert Downey Jr. todellakin osaa näytellä. Hän otti materiaalista kaiken irt ja onnistui luomaan hahmostaan oikeasti huvittavan ja keräämään samalla aivan kaikki sympatiani puolelleen. Allekirjoitan arvostelijan kommentin "Voisi melkein sanoa, että Downey Jr. on ainut asia, jonka takia tämä elokuva kannattaa katsoa".Oli rainassa sentään edes pari oikeasti hauskaa kohtausta, joille tuli hörähdettyä, mutta yleisesti ottaen huumori oli varsin ärsyttävää facepalm-komediaa. Onneksi ei sentään mitään Epic Movien tapaista huonon maun riemuvoittoa. Siitä ja Robert Downey Juniorista yksi tähti. Ja on kai myös hieman nostettava hattua sille, että tämä tragedia onnistui vavisuttamaan minua tavalla johon yksikään kauhuelokuva ei ole vielä pystynyt.

Laskettu aika rating 3,02

Profiilin tiedot

TOP-listat