Brutus

Brutus

Käyttäjä, 48 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1062)

05.12.2022 klo 18:16

Family Man - perhe on paras

Tarina Nicolas Cagen esittämästä ökyrikkaasta hemmosta, joka herää eräänä päivänä tavallisen keskivertoperheen isänä. Tällaiset moraalitarinat on tehty niin moneen kertaan, ettei tästä nyt niin paljon iloa ole, vaikka onhan perheen tärkeyttä painottavassa rainassa oma pieni viehätyksensä. Lisäksi tässä on taas jenkkileffoille niin tyypillinen "magical negro", eli maaginen musta mies, joka haluaa syystä tai toisesta auttaa valkoista päähenkilöä.

Miten paljon mielenkiintoisempi tämäkin olisikaan ollut, jos Nic olis vetänyt koko homman Wicker Man -vaihteella ja karhuksi pukautuneena, vetäen pahoja naisia turpaan niin että seinät ja katto vaan väräjää. Ja ne mehiläiset... AAAHHH, NE MEHILÄISET, AHHHH!!!!111

rating 40,000

04.12.2022 klo 23:17

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

Täysin turha jatko-osa, jonka olisi suonut jättää kokonaan tekemättä. Harrison Fordissa alkaa jo ikä näkyä, toiminta on mennyt liian erikoistehostemätöksi ja Shia LaBöfin olisi voinut muutenkin jättää sinne Transformers-leffoihin. Ehkä parasta mitä tästä leffasta voi sanoa, niin tässä ainakin lopetus hoidettiin ihan tyylillä ja sidottiin samalla muutamia avoimeksi jääneitä juttuja aiemmista osista. Kristallikullin jälkeen ei onneksi edes yritetty turhaan venyttää tätä touhua...

Tai siis nythän sitä uutta jo pukkaa ja Harrison Ford on siinä jo kahdeksankymppinen pappa. Enkä muuten aio sitä katsoa, Disneyn Lucasfilmsin temput on jo tulleet ihan tarpeeksi tutuiksi. Eiköhän tälläkin kertaa kyynistyneellä ja raihnaisella Indyllä roiku seikkailun ajan mukana joku väkisin väännetty Mary Sue -hahmo, seikkailu koostuu sarjasta nostalgisia viittauksia niihin vanhoihin leffoihin, lopussa matkataan ajassa taaksepäin, Indy tapetaan kuin koira, tämä uusi "Rey" sitten ottaa sen oikean Indyn paikan ja jatkaa siinä tulevassa DisneyPlussan sarjassa. Tämmöisillä tempuilla lähinnä härnätään yleisöä tappelemaan somessa kulttuurisotiaan ja antamaan näille rotille taas kerran vähän ylimääräistä näkyvyyttä ja massia. Jääköön katsomatta.

rating 50,000

04.12.2022 klo 11:52

The Woman King

Onhan tämä tietty fisuaalisesti ihan näyttävä tekele kuten Hollywoodin megaproduktiot yleensäkin, mutta sen väitetyn historiallisuuden kanssa on vähän niin ja näin. Woman Kingstä on taas koetettu vääntää jotain nykymaailman poliittisten muotivirtausten kuvaa sivuuttamalla mm. pääosassa heiluvan afrikkalaisheimon oma osuus orjabisneksissä ym. vastaavaa. Tämä ärsyttävästi läpi paistava agenda alkaa jo niin lopen kyllästyttämään. Onneksi en joutunut tällaista rahallisesti mitenkään tukemaan.

rating 50,000

04.12.2022 klo 10:35

Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce, 1080 Bruxelles

Kyllähän tämä monumentaalinen feministinen pläjäys tietyssä mielentilassa viiden tähden merkkiteos on, toisaalta ymmärtää kyllä hyvin niitäkin, jotka eivät tällaisesta lyijynraskaasta, sisällöltään varsin yksinkertaisesta kokeellisemmasta teoksesta tykkää ollenkaan. Ehkä tähän tulee tartuttua syvällisemmin joskus myöhemmin.

Tämä valittiin muuten hiljan Sight & Soundin perinteisessä ohjaajien ja kriitikoiden äänestyksessä "maailman parhaaksi elokuvaksi" ohi Vertigon, Tokyo Storyn ja Citizen Kanen kaltaisten klassikoiden. Aiemmin tämä leffa ei siis ole päässyt listoillle ollenkaan kummassakaan ryhmässä, eikä ole ollut lähelläkään, joten homma haiskahtaa omasta mielestä aika vahvasti taas kulissien takaiselle kikkailulle. Niinhän jättimäisen skandaalinkäryisissä Euroviisuissakin ihmisten antamat ja maksamat äänet manipuloitiin viimeksi Ukrainalle, joka lopulta voitti sen pelin. Suomessa tällaisesta suoraan lähetykseen asti päätyneestä megaskandaalista ei tietenkään viitsitty erikseen uutisoida.

Nykyaikana mihinkään äänestyksiin ei voi enää luottaa, eikä valitettavasti varsinkaan silloin, kun lopputulos menee kuin ihmeen kaupalla vähän liian osuvasti jonkun vallitsevan politiikan tai narratiivin mukaisesti.

rating 100,000

03.12.2022 klo 16:05

Kadonneen aarteen metsästäjät

Varmaan koko saagan suosituin ja yleisesti rakastetuin osa, joka mielestäni kompastuu ehkä vähän tyhmään juttuun. Jos katsoo koko leffan läpi ja kelaa loputtua jutun pari kertaa mielessä, niin jää kyllä miettimään, olisiko seikkailun lopputulos oikeasti muuttunut, vaikka Indiana Jonesin itsensä poistaisi kuviosta. Indy ei siis lopussa pysäytä tai tapa päänatseja, vaan nämä käytännössä "voittavat" ja tuhoutuvat siinä sitten. Indy olisi yhtä hyvin voinut seikkailun sijaan jäädä vaikka työpaikalleen pahisten hoidellessa sillä aikaa itse itsensä.

Tämä on kyllä sen sortin tyhmä moka käsikirjoittajilta, että pakkohan siitä on yksi tähti ottaa pois.

rating 80,000

03.12.2022 klo 15:55

Indiana Jones ja tuomion temppeli

Trilogian heikoin osa, mutta ottaen huomioon niiden kahden muun tason, niin eihän tuo paljoa mistään kerrokaan. Tämän ainut heikompi puoli taitaa olla se kiljuva nainen, aasialainen pikkupoika taas on tosi symppis. Huumori ei muutenkaan ole tässä ehkä aivan yhtä terävää kuin kahdessa muussa Indyssä.

Muistan tätä syytetyn jopa rasismista, mutta omasta mielestäni joillain ihmisillä on vain lähtenyt taas mopo käsistä, koska tässä vedetään tiettyjen stereotypioiden kanssa selvästi tarkoituksella niin elokuvamaisen överiksi, ettei sitä menoa voi eikä kannatakaan täysin vakavissaan ottaa. Intiassa tälle kuulemma nauretaankin.

rating 80,000

03.12.2022 klo 15:46

Indiana Jones ja viimeinen ristiretki

Onhan tämä nyt helposti kautta aikain viihdyttävimpiä seikkailuleffoja joita on tehty. Sean Conneryn tuominen mukaan Indyn isäksi oli tekijöiltä nerokas temppu, mieshän melkein varastaakin koko shown Harrison Fordilta, mutta vain melkein. Toiminta on edelleen uskomattoman hienoa katseltavaa, huumori timanttia ja lopun temppeli mysteereineen inspiroinut varmaan miljoona muuta elokuvaa, sarjakuvaa ja videopeliä.

rating 90,000

28.11.2022 klo 17:32

Zootropolis - eläinten kaupunki

Uusintakatselussa tästä löytää vähän vinhempaakin ideaa, mitä ei ekalla kerralla tullut ajatelleeksikaan. Koko leffan ydinjuonihan lainaa 90-luvun jättimäistä kokaiinikohua kun jenkeissä paljastui, että sikäläiset poliisivoimat pyörittää mustissa ghetoissa omaa kokaiinibisnestä Etelä-Amerikan escobarien kanssa, tapauksen paljastanut toimittaja löytyi myöhemmin kahdesti päähän ammuttuna ja homma kuitattiin itsemurhana. Tässä on lisäksi viittauksia Breaking Badiin ja huumelabroihin, lampaat keittelee [www.youtube.com] raakaa metamfetamiinia ym.

Hyi hyi Disney minkä teit.

rating 80,000

26.11.2022 klo 09:08

Ihmeellinen maailma

En tiedä huomasiko kukaan muu, mutta Disneyltä tuli juuri ulos uusi animoitu leffa. Ihmeellinen maailma muistuttaa niin vahvasti jotain Sonyn animaatioita, ettei siitä oikein osaa sanoa mitään. Ei tämä taatusti loukkaa ketään, eikä tämä ole mikään maailman huonoin leffa muutenkaan, mutta mitään suurempaa inspiraatiota en ainakaan itse tämän takaa löydä. Ilmeisesti Disneyn johto itsekään ei uskonut tähän, sillä Ihmeellistä maailmaa ei käytännössä markkinoitu ollenkaan, joten harva edes tietää tällaisen olemassaolosta.

Huvittavasti Disney päätyi vetämään tämän teattereista kymmenistä maista liittyen joihinkin teatterijuttujen kiistoihin sekä joihinkin homoseksuaaleihin hahmoihin, joita ei liberaalien länsimaiden ulkopuolella ole lupa näyttää lastenleffoissa. Ei vaan jaksa ymmärtää, miksi Disneyn kaltainen firma edes harrastaa jälkimmäisiä, jos näiden megakalliiden tuotosten on tarkoitus tuottaa itsensä takaisinkin. Ei kukaan länsimaissakaan rupea katsomaan jotain maksullista leffaa yhden homohahmon takia.

rating 40,000

25.11.2022 klo 19:33

Aladdin ja varkaiden kuningas

Tykkään paljon tästä trilogian ja televisiosarjan finaalista. Koska tämän piti päättää koko tarinan, tekijät myös panostivat tähän joka suhteessa paljon enemmän kuin Jafarin paluuseen. Laulut ovat kerrankin tarttuvia ja hyvin tehtyjä, animaatio on parhaimmillaan erinomaista jälkeä ja Jopekin hoitaa roolinsa Robin Williamsin suomalaistuuraajana hienosti.

Itseä on jotenkin mietityttänyt tämän suhteen, että kun Henki teki Aladdinista ekassa osassa prinssin, niin muovasiko tämä toive samalla todellisuutta siten, että Alin isästä tuli siinä sivussa kuningas, varkaiden kuningas. Tämä juttu on kuumottanut takaraivossa jo vuosikausia.

En oikeasti keksi päässäni toista animoitua leffaa, joka kertoisi perheensä maallisen mammonan himon sokaisemana hylänneen miehen ja tämän isättömänä kasvaneen pojan suhteesta. Tämä hieno idea on se juttu, mistä erityisen paljon tässä pidän. Loppukin on periaatteessa onnellinen, saavathan Ali ja Jasmine viimein toisensa, kiero papukaija löytää toverikseen jalon rosmon ja jalo rosmo osoittaa olevansa miehenä ja isänä kuninkaan tittelin arvoinen.

Varkaiden kuningas on oikeasti ihan pirun aliarvostettu leffa.

rating 90,000

24.11.2022 klo 20:57

Jafarin paluu

Mulla on vähän perverssi suhde tähän leffaan. Jafarin paluu oli oikeasti tarkoitettukin lähinnä sen piirrossarjan pilotiksi, mutta eihän siitä markkinoinnissa mitään viitsitty sanoa. Laatu, erityisesti hirveiden laulujen, on huomattavasti ensimmäistä osaa heikompi, Vesku vaihtui Jopeen ja tarinan fokuskin on tyhmästi kaikkein vähiten kiinnostavassa hahmossa, eli siinä papukaijassa.

Toisaalta Jafarin paluu on juuri sitä, mitä ensimmäisen osan jälkeen halusikin nähdä, eli Aladdin kohtaamassa jälleen entistä häijymmän version Jafarista. Lopetus on ensimmäiseen osaan verrattuna vähän antiklimaattinen, mutta se lapsia pelottanut Jafarin kuolema on edelleen ihan näkemisen arvoinen, nykyjulkaisuista sitä onkin taidettu sensuroida tosi kovalla kädellä.

Jafarin ja Abis Malin dynaaminen suhde on kuitenkin itselleni koko leffan varsinainen sydän: eka leffa kertoi jalon taskuvarkaan ja huumorintajuisen hengen ystävyydestä, tässä leffassa paha ja huumorintajuton henki onkin isäntä sekä tyhmä ja ahne varas kahdesta toisen orja. Toisin kuin Aladdinilla, Abis Malilla ei myöskään ole minkäänlaista moraalista selkärankaa toivoa henkeä vapaaksi, mikä lopulta johtaa kummankin tuhoon.

Pienenä easter egginä siinä lopun kohtauksessa missä Jafar taikoo Abis Malille helyjä hengen käden päälle putoaa Maltan haukka. :D

rating 80,000

21.11.2022 klo 17:01

rating 100,000

18.11.2022 klo 16:16

Länsirintamalta ei mitään uutta

Onhan tässä tietty oma dramatiikkansa, mutta historiallisella tarkkuudella on menty heittämään oikein kunnolla vesilintua sarjakuvamaiseen menoon asti vedetyn kauhutunnelman vuoksi. Ranskalaisten tykistötulen jälkeen esimerkiksi saksalaisten juoksuhaudat on tuhottu ja kaikki miehet, yhteensä satoja kuolleita, makaa siellä täällä täysin ehjänä eikä missään ole maan alle jääneitä, irtoraajoja tai epätoivoisesti apua huutavia haavoittuneita. Elokuvan juoksuhaudoissa ei myöskään käytetä minkäänlaisia pitkospuita tai normaalia laudoitusta vaan sotilaat lampsivat mudassa ja vedessä. Raakalaismaiset ranskalaiset eivät myöskään ota vankeja, vaan tappavat saksalaiset lähietäisyydeltä vaikka liekinheittimellä, missä ei ole edes järkeä, sillä vangeilta oli mahdollista saada hyödyllistä informaatiota ym.

Jos siis kaipaat näyttävää nykyajan viihdesotaa, kyllä tästä jotain iloakin saa. Historiallisen tarkkuuden suhteen ne 20- ja 30-luvun kuvaukset ovat paljon, paljon mielekkäämpiä katsoa.

rating 40,000

17.11.2022 klo 19:09

rating 100,000

17.11.2022 klo 18:53

Poikani Jack

Tämä on kyllä niin laiska ja kliseinen sotaleffa, ettei mitään rajaa: tässä on kirjaimellisesti jokainen ensimmäisen maailmansodan klisee, mitä kirjoista ja kansista vaan ikinä löytyy. On mutaiset juoksuhaudat, vesisadetta, komppanianpäällikön pilli, täysin strategiattomia taisteluja missä vain juostaan eteenpäin kohti vihollisen konekivääritulta, etc. Jos on vähänkään katsonut aihetta käsitteleviä leffoja, on käytännössä nähnyt tämänkin.

rating 30,000

17.11.2022 klo 16:25

Kirottujen kaupunki

Mukava vanhan ajan kauhuelokuva, muttei varsinaisesti mitään sen suurempaa tai ihmeellisempää. Hyvin lyhyessä ja yhteen pieneen englantilaiseen kyläseen sijoittuvassa tarinassa ei oikeasti juuri ehdi tapahtua kovinkaan paljoa. Oikeasti tätä katsoessa jäi tuntumaan, että vähäkin tarina jäi kesken ongelman vain ratketessa kuin itsestään. Tästä on olemassa myös romaaniversio nimeltä "Käenpojat", ja leffa on muistaakseni hyvin uskollinen alkuperäisteokselle.

rating 80,000

16.11.2022 klo 16:05

Psyko

Eipä tästäkään voi juuri runoilla paljoa, ettei vain vahingossakaan menisi mitään spoilaamaan sellaisilta, jotka eivät tätä vielä ole nähneet. Itselleni mielenkiintoisinta tässä leffassa on Hitchin b-leffoista sekä möyhäiskauden film noireista ammennetut vaikutteet, tästähän tehtiin tarkoituksella vähän nuhjuisempaa ja halvempaa verrattuna sliipatumpiin aikansa elokuviin.

Vähän hauskasti John Carpenterin Halloween on vähän kuin epävirallinen jatko-osa tälle leffalle, karkaahan siinä murhamies mielisairaalasta piinaamaan Psykossa murhatun näyttelijättären tyttären esittämää naista. Jamie Lee Curtis on siis Janet Leighin tytär.

rating 100,000

15.11.2022 klo 21:07

Marnie

Olen aina itse nähnyt Marnien vähän sellaisena yliyrittämisenä, missä sitä Hitchcockin mainetta "psykologisena" ohjaajana on koetettu vääntää vähän liian väkisin elokuvaksi. Jännärinä tämä häviää mennen tullen monelle muulle Hitchin leffalle, eikä se tietty tekijälleen tuttu kikkailukaan aivan yhtä lennokasta jälkeä ole kuin parhaimmillaan. Onneksi tässä on sentään Sean Connery seksiä tihkuva James Bond -moodi päällä. No homo.

rating 60,000

02.11.2022 klo 17:24

Halloween Ends

Hävettää vähän myöntää, mutta omaan makuun tämä taitaa olla koko sarjan huonoin leffa, jopa huonompi kuin ne väsähtäneimmät ja turhimmat niistä aiemmista osista. Pelkästään kopioimalla sitä peruskaavaa olisi saatu ainakin siedettävä perus genreleffa, mutta tässä lähdettiin tosi tökerösti kikkailemaan kaiken maailman poppakonstien ja uuden tappajan kanssa, ja homma hajoaa siihen omaan sekoiluunsa todella nopeasti. Tätä oli pidemmän päälle nolostuttavaa katsoa. En spoilaa mitään.

rating 20,000

13.10.2022 klo 20:08

Manaaja: Alku

Tästä samasta käsikirjoituksesta tehtiin aikoinaan käsittämättömät kaksi elokuvaa, joista ensimmäinen hyllytettiin, koska se ei ollut kuulemma tarpeeksi verinen. Nykyään näistä kahdesta on lähinnä sikäli iloa, että niitä voi katsoa vähän kuin rinnakkain ja vertailla eri tekijöiden näkemystä kirjaimellisesti täsmälleen samasta lähdemateriaalista. Kumpi loppujen lopuksi on kahdesta parempi, jäänee katsojen itsensä pääteltäväksi, mutta kumpikaan ei varsinaisesti ole kauhean kaksinen.

Se toinen versio on siis Dominion: Prequel to the Exorcist

rating 20,000

12.10.2022 klo 21:32

Mindhunters

Muistan kun tämä tuli joskus teattereihin, ja kriitikot haukkui tätä aivan estotta. Muistan sellaisen tarinan, että tämä olisi pölyttynyt vuosikausia jossain tuotantoyhtiön varastossakin, koska tähän ei uskottu sitten senkään vertaa.

Oikeasti Mindhunters on ihan viihdyttävä trilleri pätevillä näyttelijöillä ja vähän höpsöllä lopputwistillä. Kun ottaa huomioon kaiken kuonan mitä Renny on viimeisten vuosien aikana tuottanut, niin tämä on todellisuudessa hyvä ja viihdyttävä suoritus.

rating 60,000

14.09.2022 klo 15:19

Pinocchio

Yleensä näiden Disney-remakejen kanssa ihmiset tuntuu jakautuvan kahteen leiriin, eli käytännössä niihin ketkä tykkää ja ketkä ei. Tämän viimeisimmän kohdalla vaaka tuntui kallistuneen niin rajusti jälkimmäiseen, että oli ihan pakko tarkastaa miten paljon pahempi tämä voi oikeasti olla kuin ne muut.

Ehkä irvokkain muutos alkuperäiseen on nimihahmon kuohitseminen silkaksi vastaantulijaksi, joka ei enää edes tee oikeita tai vääriä valintoja vaan yksinkertaisesti ajautuu tilanteesta toiseen kuin ajopuu. Valintojen mukana lentää mäkeen myös tarinan moraalinen puoli, eikä pahojen tekojen rangaistuksissa ole enää pienintäkään järkeä. Sankarillisemman puolensa löytävästä nukesta ei lopussa edes tule oikeaa poikaa, joten koko seikkailu on käytännössä täysin merkityksetön.

Yhtenä hupaisana puolena tämä on myös tungettu täyteen Disneyn muiden tuotteiden mainoksia, Nautintojen saarikin on yksi iso Disneyland-mainos, josta on tietysti poistettu ne alkuperäisen synkemmät ja pelottavammat jutut, joihin siis liittyi myös tarinan varsinainen moraalinen opetus.

Maailmassa on varmasti oikeasti surkeampiakin leffoja, mutta tämä ansaitsee puolikkaan ihan jo limboamalla Leijonakuningastakin pahemmin. En jaksa edes kuvitella miten paljon kädettömämmäksi nämä vielä tulevaisuudessa degeneroituvatkaan.

rating 10,000

11.09.2022 klo 07:46

Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini

Pitkästä aikaa tuli katsottua uudelleen, ja taisin huomata tästä jälleen jotain uutta. Kellopeliappelsiinin maailma nimittäin muistuttaa paljon Pinocchion Nautintojen saaria, joissa nuoriso tärvelee estotta taidetta, ryöstelee, tappelee ja tuhoaa kaiken minkä käsiinsä saa. Kellopeliappelsiinin maailmassa rikolliset aivopestään vääristä mielipiteistä ja väkivallasta kunnon kansalaisiksi, kun taas Pinocchiossa tuhmat pojat muutetaan aaseiksi ja viedään suolakaivoksille.

rating 100,000

10.09.2022 klo 20:25

Eveready Harton in Buried Treasure

Joskus 20-luvun lopulla joukko amerikkalaisia animaatiostudioita päätti pitää yhteiset pippalot, jonka ohjelmistoon suunniteltiin pilanpäiten kolmen kesken jaettu pieni animaatioprojekti. Ideana oli ettei kolme eri tiimiä tietäisi yhtään, mitä kaksi muuta ovat tehneet, vaan näille näytettiin kustakin vain yksi irrallinen kuva, joiden pohjalta nämä joutuivat improvisoimaan oman jatkonsa tarinalle. Tätä ei koskaan ollut tarkoituskaa näyttää missään julkisesti, joten sensuurilla ei tässä ollut väliä, eikä tekijöiden nimiäkään tullut mukaan, joten näillä oli lupa tehdä aivan mitä mieli teki.

Eveready Harton muistetaankin ehkä ensimmäisenä pornografisena animaationa kautta aikain. Tässä se tietty eroottisuus on vedetty meemityyliin tietysti niin överiksi, että tätä voi katsoa jonkinlaisena surrealistisena komedianakin, jollaiseksi tekijät sen myös tarkoittivat. Jokaiselle intin käyneelle tämän huumorin pitäisi olla tuttua kauraa, mutta kannattaa samalla muistaa miten vanhoilliseen aikaan tämä on tehty, vaikka tämä ehkä tyyliltään voisi yhtä hyvin ollakin internetin kummallisia omakustanteita. Jotkin asiat ei vaan vuosien mittaan muutu mihinkään, yksi on tietysti jätkien roisit läppäjutut.

rating 80,000

09.09.2022 klo 14:18

Judas & Jesus

Kauan sitten eräässä pienessä navetassa syntyi pikkuinen lammas, jolle annettiin nimeksi Jeesus. Samaan aikaan vanhan vihtahousun rock-bordellissa äidistään verisen suihkun saattelemana syntyi musta lammas nimeltä Juudas, paha poika ja rakkari, joka kiusasi nynnyilevää Jeesusta jo pienestä pitäen.

Judas & Jesus on niin uskomattoman törkeä ja provokatiivinen, että sen katsominen tuo mieleen ensikohtaamisen jonkun Kellopeliappelsiinin kanssa. Animaatio on tässä hävyttömässä omakustanteisessa parodiassa melkein Disney-tasoa, mutta hauska konsepti viittauksineen ja pornografisine kohtauksineen on muutenkin huomattavasti tasokkaammin ja huolellisemmin tehty mitä voisi kuvitella.

Näin törkeää menoa ei ikinä voisikaan missään tiukkapipoisessa ja patavanhoillisessa Amerikassa tehdä tai näyttää, ja meilläkin tämä lienee useimmille tutumpi netin meemi- ja furrysivustojen kautta kuin mistään muualta.

rating 100,000

02.09.2022 klo 09:03

Hessu etsivänä

Yksi Disneyn synkimmistä ja väkivaltaisimmista lyhäreistä, tätä ei ole koskaan näytetty telkkarissa. Tässä Hessu Hopo parodioi aikansa film noireja, ja se tappaminen ja gangsterismi on vedetty alusta asti hilpeästi överiksi. Hessu itse päätyy mm. kalojen ruuaksi.

rating 90,000

24.08.2022 klo 18:40

Robot Chicken: Star Wars Episode II

Nämä Robot Chickenin Star Wars -parodiat on melkeinpä parasta antia koko sarjassa. Näitä on tullut hirnuttua moneen kertaan jo vuosikausien ajan youtubessa, mutta tekijöiden selkeä ymmärrys kohteestaan näkyy ja kuuluu niin vahvana, että tämä kama kestänee kulutusta niin kauan kuin koko Star Warsia on ylipäänsä olemassa. Kudos George Lucasille, joka itsekin aikoinaan tykkäsi sarjasta ja antoi luvan näiden tekemiselle.

rating 100,000

12.07.2022 klo 21:00

Kalifornia

Hieno leffa ja nähty monta kertaa.

Tässä David Duchovny lähtee tyttöystävänsä kanssa tuntemattoman nuoren parin matkaan. Hiljalleen alkaakin paljastua, että toisen parin ukko onkin mieleltään vähän järkkyneempi tapaus, muijakin alkaa saada hiljalleen turpaansa ja David emäntänsä kanssa ovatkin oikein kunnon kusessa.

Ei tällaista nykyajan Hollywoodissa voisi tehdäkään, liian karua menoa poliittisesti korrektiin nykyilmastoon. Brad Pitt parrakkaana punaniskana oli niin loistava, etten meinannut miestä juuri hevin tunnistaakaan ellen olisi muuten tiennyt.

rating 80,000

19.06.2022 klo 19:21

Lightyear

En varsinaisesti paljoa odottanutkaan trailerien perusteella, eikä tämä nyt niin erityisen hyvä ollutkaan.

Ilmeisesti tässä on nyt kyse vähän sellaisesta puolittaisesta remakesta, jossa tutun hahmon ympärille on koetettu tehdä jotain "realistisempaa" toimintaa, mutta ongelmahan on tässä täysin sama kuin muissakin kaltaisissaan, eli kun värikästä fantasiaa lähdetään vakavoittamaan ja imemään siitä kaikenlainen huumori, mielikuvitus ja avaruusseikkailu pois, niin mitähän siitä sitten jäljelle enää jää kuin pelkkä rahastus.

Itselleni se piirretty Buzz Lightyear on kaikessa itseironisuudessaan ja yliampuvassa hauskuudessaan huomattavasti sopivampi taustatarina Buzz Lightyearin kaltaiselle hahmolle kuin tämä. Olihan siinäkin tiettyä klisettä mukana, mutta omasta mielestäni nekin sopivat huomattavasti paremmin nimenomaan kaltaiseensa rempseämpään menoon.

rating 40,000

26.05.2022 klo 17:53

Chip 'n Dale: Rescue Rangers

Suhteellisen yllättävä remake, reboot tai mikä lie. Ei pelkästään suoraan kopioi alkuperäistuotosta, vaan uskaltaa jopa kritisoida animaatiomaailman nykytilaa. Harmittavasti suuri osa itse tarinasta on jo nähty moneen kertaan, tekniikka on paikoin silmiinpistävän kämäistä ja eri sarjakuvien ja leffojen hahmojen heitteleminen sekaisin tuntuu nyt jo täysin kulahtaneelta idealta.

Sonicin cameo taisi olla kaikista vierailuista oivaltavin ja yllättävin. Tässä on oikeasti paraatiesimerkki siitä miten surkea epäonnistuminen voidaan fiksusti kääntää myös voitoksi.

rating 50,000

13.04.2022 klo 22:18

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Kohteensa kepposteluille kohtalaisen uskollinen kuvaus Ted Bundyn elämästä ja teoista. Tällaisen leffan kohdalla vaan on perusongelmana, että oikea suodattamaton ja sensuroimaton elämä on oikeasti miljoona kertaa kiinnostavampaa settiä kuin tällaiset viihteellistetyt versiot samasta asiasta. Laadukkaan dokkarin katsomalla saa käytännössä irti saman ja enemmänkin.

Tästä olisi saanut huomattavasti mielenkiintoisemman esimerkiksi menemällä Henry Lee Lucasin tietä ja vetämällä koko homma enemmän hengeltään kuin konkreettisesti esikuvalleen uskolliseksi sarjamurhaajafiktioksi, jossa voidaan vielä hyödyntää mutkattomasti kaikenlaisia kerronnan keinoja ja temppuja ilman että homma hyppäisi liikaa silmille.

rating 40,000

21.03.2022 klo 09:31

Takaa-ajettu

Onhan tämä nyt ehta trilleriklassikko ja Andrew Davisin paras leffa. Vähän pitkänpuoleinenhan tämä tietysti on, mutta taidolla ohjattua jännäriä kelpaa katsellakin.

Harmittavasti Davis ei tainnut ohjata tämån jälkeen ainuttakaan hyvää leffaa.

rating 90,000

20.03.2022 klo 14:20

Pitkä kuuma kesä

En kyllä keksi yhtään parempaa nuorisoleffaa ainakaan Suomesta. Jopa tätä bändi-ideaa on monesti kierrätetty paljon meillä ja muualla, mutta tämä se vaan pitää ikuisesti pintansa. En taida tietää ketään, joka ei tästä tykkäisi.

Hassuna käytännön triviana bändin jäsenethän eivät todellisuudessa osanneet soittaa ollenkaan niitä biisejä, mutta leffan nostaman kysynnän vuoksi joutuivat opettelemaan ja vähän keikkailemaankin.

rating 90,000

19.03.2022 klo 00:36

Eläintohtori 2

Sitä samaa kuin ensimmäinenkin, mutta tällä kertaa koetetaan parittaa sirkuskarhua luonnonnallelle ja opettaa mesikämmenet muutenkin tavoille. Itse muistan käyneeni tämän katsomassa jopa leffassa asti, eikä kyllä ollut erityisen hyvä silloinkaan. Eddie Murphya ei juuri homma enää tässä vaiheessa kiinnostanut kuin enintään rahan vuoksi, joten lopussa alettiin suosiolla petaamaan jatko-osiin jo uutta päähenkilöä.

rating 10,000

19.03.2022 klo 00:34

Eläintohtori

Kyllä tämän nyt Eddie Murphyn vuoksia katsoi, mutta melko turhahan tämäkin komedia todellisuudessa on. Näihin aikoihinhan oli muotia käpälöidä eläinten suut tietokoneella lausumaan dialogia, joten iso osa Eläintohtorista käytännössä perustuu pelkästään sille.

rating 30,000

12.02.2022 klo 19:41

Sing 2

Sing 2 kierrättää periaatteessa niin paljon ekasta ja Illuminationin muista leffoista tuttuja kuvioita, ettei sen arvostelemisessa ole yhtään mitään mieltä. Ehkä tällä kertaa niitä pahimpia firman mokia on kuitenkin ymmärretty vähän myös oikoa ja tekniikkaa muutenkin hioa, joskin jatko-osana tämä on aivan täysin tarpeeton.

Alkuperäisversion Bono oli ihan ok, suomalaisessa dubbauksessa kähisevä Pate Mustajärvi taas aivan väärässä leffassa.

rating 40,000

27.01.2022 klo 15:20

See Arnold Run

Aikamoinen läppäleffa. Oikeasti tämä taisikin olla pelkkää Arskan kuvernöörivaalien markkinointia varten tehty televisiohalpis.

Ainut huomionarvoinen juttu tässä taitaa olla Roland Kickingerin roolisuoritus. Mieshän oli itse ammattikehonrakentaja ja pyrki tätä leffaa varten muokkaamaan omaa fysiikkaansa vastaamaan Arskan nuoruusvuosia. Jälki ei tietenkään voi olla täysin identtinen ihan jo erilaisen ruumiinrakenteenkin vuoksi, mutta ihan silkassa omistautumisessa ja kehonmuokkausmielessä tämän täytyy olla kovimpia temppuja mitä olen itse nähnyt.

rating 20,000

27.12.2021 klo 16:44

rating 30,000

22.12.2021 klo 23:44

South Park: Post Covid - The Return of Covid

Parempi kuin ensimmäinen. Tällä kertaa mukaan oli saatu jo ihan oikeaa tarinaakin, ja Cartmanin kohtalo oli oikeasti tosi oivaltava, joskin erittäin ennalta arvattavissa.

rating 40,000

28.11.2021 klo 22:01

South Park: Post Covid

Kuvittelin ettei tämä sarja voisi käydä enää yhtään lässymmäksi katsottuani viiimeisimmät kaudet, mutta näköjään sitä voi vanhakin olla väärässä.

Post Covidin on pakko olla kaikille South Parkin faneille suunnattu käytännön pila, sillä siinä ei enää ole yhtään mitään järjellistä sisältöä tai satiiria jonkun yhden sensaatiohakuisen idean päälle. Tässä tapauksessa idea siis on kuvata hahmoja keski-ikäisinä, haha.

En tiedä mitä oikeasti on maailmassa tapahtunut, mutta luulen näiden tyyppien oikeasti kyllästyneen luomukseensa jo kauan sitten ja lähinnä lyövän enää rahoiksi eläkepäiviin asti vähän Simpsonit-tyyliin automaattivaihteet päällä ja varoen samalla suututtamasta ketään.

Suosittelen tätä kaikille ihan jo siksikin että näette miten huonoksi South Park on oikeasti mennyt.

rating 20,000

13.11.2021 klo 19:27

Blade II

Trilogian paras osa. Sanoisin, että tässä kaikenlaiset ensimmäisestä tutut temput on vetäisty vielä kertaluokkaa kovemmaksi ja graafista väkivaltaa sekä machoiluakin riittää taas tykötarpeiksi. Ainut mikä puuttuu on oikeasti muistettavat one-linerit.

rating 90,000

12.11.2021 klo 16:13

rating 80,000

10.11.2021 klo 17:00

Martino Unstrung

Hiljattain ajasta ikuisuuteen siirtyneen kitaristi Pat Martinon vaiherikas elämä olisi ansainnut huomattavasti hedelmällisemmän dokumentin kuin tämä.

Martinohan tunnettiin jonkinasteisena lapsinerona, joka soitti ammattimaisesti jazzin raskaassa sarjassa jo teini-ikäisenä. Sitten kävi niin hassusti, että mies erään kerran menetti tajuntansa ja sairaalassa tämän päästä löydettiin pahanlaatuinen kasvain. Hätäleikkaus onnistui, mutta Pat Martino menetti lopulta muistinsa sekä koko uransa ja soittotaitonsa.

Pat kertoi eräässä haastattelussa kerran katsoneensa televisiosta Martin Scorsesen leffan, jossa näytteli Joe Pesci. Myöhemmin Patin ollessa ulkoilemassa Joe Pesci käveli tätä vastaan ja tuli tuttavallisesti vaihtamaan kuulumisia. Hämmentynyt Pat kertoi jutusta myöhemmin jollekin tutulleen ja sai kuulla Joe Pescin olevan myös musiikkimies ja Patin läheinen ystävä vuosikymmenten takaa. Pat häpesi niin paljon ettei kehdannut poistua kodistaan pitkiin aikoihin, mieshän ei luonnollisesti enää tuntenut ystäviään tai sukulaisiaan.

Myöhemmin Pat joutui aloittamaan kokonaan alusta kuuntelemalla omaa musiikkiaan ja yrittämällä päästä jäljille aikaisemmasta soittotyylistään. Lopulta mies onnistui tekemään paluun kuulijasta riippuen entistäkin kovempana. Jos ei tällaisessa elämäntarinassa ole ainesta hyvään elokuvaan niin ei sitten missään.

rating 50,000

06.10.2021 klo 12:49

Aya ja noita

Earwig and the Witchistä on sanottu, että siinä missä Goro Miyazakin aiemmat elokuvat ovat todellisuudessa olleet Ghibli-veteraanien kädestä pitäen tehtyjä turvallisia tuotoksia, niin tällä kertaa poika Miyazaki päätti tehdä elokuvansa oikeasti ihan itse ilman kenenkään apua.

Reisillehän se homma sitten menikin. Earwig ei oikeasti ole mitenkään loukkaava tai silmille räjähtävän huono elokuva, mutta siinä ei käytännössä ole mitään kirjoittamisen arvoista sisältöä. Koko Earwigin vähä tarina esimerkiksi sijoittuu yhteen taloon ja muutamaan huoneeseen, mitään näkemisen arvoista ei puolitoistatuntisessa leffassa tapahdu ennen kuin viimeisen muutaman minuutin kohdalla ja sitten elokuva jo loppuukin käytännössä kesken.

Ennustan, että tulevaisuudessa Earwig tullaan vielä pyyhkimään Ghiblin virallisesta katalogista, sen viimeiset kopiot tuhoutuvat salaperäisessä tulipalossa ja Goro joko vaihtaa ammattia tai jatkaa uraansa kokeneempien veteraanien alaisuudessa.

rating 20,000

25.09.2021 klo 18:35

Kansalainen Jussila

Löysin sattumalta netistä, ja onpahan edelleen vaikuttava dokumentti.

Petteri Jussila oli 2000-luvun alussa vähän samanlainen roskalehtien suosikkihahmo mitä joku Jari Mentula on nykyään. Jussila löi kunnolla rahoiksi menemällä mukaan ajan muodikkaaseen verkostomarkkinointihuijaukseen, jonka ternimaitohöpöjuttuihin saatiin mukaan poliitikkoja ja julkkisurheilijoita vaikka kuinka paljon. Rahaa tuli parhaimmillaan miljoonakaupalla ovista ja ikkunoista, mutta lopussa ilmakupla puhkesi kun julkisuuteen alkoi valua tietoja mestarin itsensä veropetoksista ja muista hämäristä järjestelyistä.

Lopussa Jussila tietysti kuoli kesken kuvausten auttaessaan veden varaan joutunutta poikaansa takaisin veneeseen. Paljon on teorisoitu siitä, miten kymmeniä kiloja lyhyessä ajassa pudottanut ja aiemmin pahoinvointia valittanut Jussila todennäköisesti sai bodauselämäntapojensa seurauksena jonkun kohtauksen vedessä ja hukkui, mutta tätä ei missään kohtaa saatu varmasti tutkittua. Jälkiviisaana mitään yksinkertaisimpiakaan turvallisuusmääräyksiä ei veneillessä tietenkään noudatettu ja onnettomuus olikin vain ajan kysymys.

Loppujen lopuksi koko ukkohan bisneksineen olikin täyttä ilmaa ja suurta huijausta. Jussila oli mestarillinen esiintyjä ja karismaattinen puhuja, eikä tällä oikeasti ollut muuta myytävää kuin suuret puheet ja fantastiset mielikuvat. Yksittäiset markkinointitilanteetkin miehellä lähentelivät jotain hurmoksellista uskonnollista seremoniaa, jossa pauhataan pää märkänä tuotteen sijasta suurista elämän suuntaviivoista ja viisauksista maestron itse kehuessa kuolleita sukulaisia vilisevissä puheissaan omaa menestystään, vilpittömyyttään ja rehellisyyttään, rakkauttaan rahaan ja välistä taas vaatimattomuuttaan.

Uskomattoman hieno kotimainen dokkari pohjattomasta rahan- ja vallanhimosta ja siitä mihin se voi lopulta johtaa.

rating 90,000

10.09.2021 klo 21:53

Ace Ventura Jr.: Lemmikkidekkari

Se tosiasia että tämä koko elokuva on menty tekemään hämmentää ja ihmetyttää aivan täysillä. Ace Venturan koko pointti oli olla Jim Carreyn improvisaatioalusta, joten miehen itsensä loistaessa poissaolollaan tässä ei ole yhtään mitään sisältöä. Lapsinäyttelijän heittäminen tällaisen varman fiaskon pääosaan ihmisten dissattavaksi jonkun potentiaalisesti hommansa osaavan ammattikoomikon sijaan oli kyllä aika mauton temppu.

rating 10,000

03.12.2020 klo 21:35

rating 80,000

03.12.2020 klo 15:26

rating 80,000

01.12.2020 klo 16:48

rating 20,000

15.11.2020 klo 20:33

rating 10,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 22 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat